Морквяні котлети покроковий рецепт з фото

Це класичні морквяні котлети, рецепт приготування яких спирається на сучасні економічні технології внаслідок чого ви отримаєте не тільки блюдо, але і овочевий сік до столу. Для того, щоб будь-яка господиня змогла правильно і смачно приготувати за цим рецептом ми будемо готувати морквяні котлети покроково. Кількість інгредієнтів розрахована на 4 порції.

Інгредієнти для морквяних котлет:

  • • Морква сира: 1 кг.
  • • Сіль: 8 гр. (повна чайна ложка).
  • • Вершки сільські або рослинні: 160 гр. (приблизно 2/3 склянки).
  • • Цибуля порей (біла частина): 40 гр., близько 10 см. довжини.
  • • Яйце куряче свіже: 2 шт.
  • • Цукор-пісок: 12 гр. (півтори – дві чайних ложки).
  • • Вичавлений з моркви сік: 120 гр., це приблизно трохи більше півсклянки.
  • • Борошно пшеничне в/с: 100 гр. (відміряти по ризикам мірного посуду);
  • • Вода: 120 гр. (відміряти по ризикам мірного посуду).
  • • Горіхи кедрові, очищені: 40 гр., (бажано, але необов’язково).
  • • Сухарі панірувальні (якщо є можливість – червоного кольору).
  • • Олія оливкова або соняшникова олія (для смаження): 2 ст. л.
  •  
    Інгредієнти для соусу:

    • Вершки сільські або рослинні: 60 гр. (дві ст. л.).
    • Майонез: 60 гр. (півтори – дві ст. л.).
    • Білий мелений перець – щіпка.
    • Часник очищений 1 зубчик (при бажанні можна не додавати).
    • Невеликий шматочок буряка, або трохи ягід темного кольору.

     

    Для оформлення: лист салату, помідори черрі, насіння гарбуза, тертий сир пармезан або інший твердий сир натерти.

    Як приготувати морквяні котлети

     

    Крок перший – підготовка: Морква ретельно промиваємо, очищаємо з допомогою овочевого ножа (менше відходів), та, за наявності соковижималки віджимаємо морквяний сік. Якщо немає соковижималки, то натираємо на дрібній тертці і віджимаємо сік через марлю. Сік прибираємо в холодильник. Макуха моркви виймаємо з приймача відходів (якщо користувалися соковижималкою), перебираємо відсортувавши від великих шматків. Через соковижималку або на тертці пропустити шматочок буряка або віджати сік чорниці, можливо інший ягоди темного кольору – цього соку потрібно 1 чайну ложку, як барвника для соусу. Порей дуже дрібно і тонко нарізати півкільцями або пропустити через подрібнювач, якщо він є. Натерти сир пармезан, відставити убік.

    Дивіться також:  Рецепти смачного печива до великодня з фото!

     

    Крок другий: Беремо яйце і відокремлюємо жовтки від білків. У жовтки додаємо цукор і щіпку солі збиваємо міксером або віночком до отримання кремової консистенції, потім вводимо 1 білок продовжуючи збивати. Другий білок з додаванням щіпки солі збиваємо в піну.

     

    Крок третій: Готуємо фарш для котлет: У миску викладаємо макуха моркви, нарізаний ріпчаста, сіль, воду, трохи більше півсклянки морквяного соку, вершки, підготовлені жовтки з частиною білка, якщо використовуємо горіхи, то і вкласти їх. Починаємо вимішувати фарш, потроху додаючи борошно, додати збитий білок, обережно вимісити до однорідної консистенції.

     

    Крок четвертий: Приготовану масу ділимо на 9-10 однакових частин. З фаршу формуємо котлети у вигляді шайби, але якщо вам більше подобається класична форма, то, природно, формуємо звичайні котлети. Кожну котлету паніруємо в сухарях і викладаємо на дошку. У вас повинно вийти 9 котлет. Якщо готуєте котлети запас, то необхідну частину можна заморозити.

     

    Крок п’ятий – готуємо соус: Часник натерти на тертці або пропустити через прес. Вершки змішуємо з майонезом, додаємо часник (за бажання), білий мелений перець і підготовлений сік як барвник. Пробуємо, пі необхідності додати сіль і цукор за смаком. Соус ретельно промешать до однорідності.

     

    Крок шостий – смажимо котлети: Взяти найкраще сковороду – гриль, якщо ні, то звичайну сковороду, обсмажити підготовлені котлети з двох боків до красивого колера, це займе близько 5 хвилин. При проблемах зі шлунком, можна приготувати морквяні котлети в духовці.

     

    Крок сьомий – подаємо на стіл: На тарілку викласти листки салату, на них покласти по 3 котлети внапуск (для дорослої порції і по 2 для дитячої), Соус викласти окремо, страву прикрасити помідорами черрі, зверху посипати тертим сиром і насінням гарбуза. До порції подати залишився морквяний сік.

    Дивіться також:  Грибний суп – 15 смачних рецептів

     

    Крок восьмий: Приємного апетиту! 🙂

     

    Дитячі морквяні котлети в духовці від Юлії Висоцької.

     

    Дивіться також класний рецепт – Морквяної запіканки.

     

    Прокрутка до верху