Морквяні оладки – 8 рецептів приготування

Морквяні оладки стануть не тільки ситним сніданком для всієї родини, але і корисним гарніром або навіть прикрасою столу. Як їх приготувати? Давайте розглянемо декілька варіантів.

Класичні морквяні оладки

Необхідні продукти:

  • 50 мілілітрів молока;
  • 350 грам моркви;
  • спеції;
  • маленька ложка цукру і розпушувача;
  • 50 грам борошна;
  • два яйця.

Процес приготування:

  • Моркву очистити, промити, помістити в каструлю з підсоленою водою і варити, поки вона не стане м’якою.
  • Коли овоч буде готовий і охолоне, натираємо його на тертці і змішуємо з яйцями, цукром і спеціями. Кладемо трохи солі і можна взяти яку-небудь овочеву приправу.
  • До цієї маси додаємо молоко, розпушувач і борошно. Перемішуємо складу до однорідності.
  • Ложкою викладаємо трохи отриманого тесту на сковороду і смажимо буквально за кілька хвилин з кожного боку до рум’яності.

На основі кефіру

Оладки на кефірі виходять ніжними і повітряними, обов’язково спробуйте приготувати їх за цим рецептом.

Необхідні продукти:

  • половина склянки борошна;
  • ч. л. цукру і половина ч. л. солі;
  • склянка кефіру;
  • два яйця;
  • півкілограма моркви.

Процес приготування:

  • Моркву очистіть від шкірки, промийте і натріть на тертці.
  • Додайте до неї яйця, сипучі інгредієнти, потім кефір і вимісіть все до однорідного стану. Повинна вийти маса середньої густоти.
  • Прогрійте на сковороді масло, викладайте в нього невеликі порції морквяного тіста і смажте їх з обох боків до рум’яності.

Готуємо в духовці

Якщо ви хочете знизити калорійність страви і не використовувати так багато масла, значить, будемо готувати його в духовці.

Необхідні продукти:

  • три ложки цукру;
  • щіпка солі;
  • дві моркви;
  • 30 грам вершкового масла;
  • два яйця;
  • 250 мл молока;
  • три ложки борошна;
  • половина ч. л. розпушувача.
Дивіться також:  Як варити заморожену брокколі – 4 смачні рецепта

Процес приготування:

  • Ставимо молоко нагріватися. Як тільки вона закипить, додаємо терту моркву, а потім масло, цукор і сіль.
  • На повільному вогні тушкуємо інгредієнти протягом 10 хвилин і даємо їм охолонути.
  • Отриману масу змішати з двома жовтками і попередньо збитими до піни білками.
  • Тісто викладаємо на деко і запікаємо близько 20 хвилин, заздалегідь прогрів духовку до 200 градусів.

Морквяно-яблучні оладки

Морквяно-яблучні оладки вдвічі корисніше звичайних морквяних. Яблука краще брати не дуже кислі, тоді страва обов’язково сподобається дітям.

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • 0,1 кг борошна;
  • 100 грам цукру;
  • три яблука;
  • дві моркви;
  • кориця і ванільний цукор на свій смак.

Процес приготування:

  • Моркву очищаємо, добре промиваємо, щоб не було бруду, і натираємо на дрібній тертці.
  • З яблук знімаємо шкірку, видаляємо серцевину, а м’якоть теж подрібнюємо за допомогою терки. Змішуємо фруктову масу з морквяної.
  • В іншу ємність вбиваємо яйця, кладемо цукор і добре збиваємо вінчиком складу, поки солодкий пісок повністю не розчиниться. Потім вливаємо отриману масу до яблук і моркви.
  • Борошно за бажанням з’єднуємо з ванільним цукром і корицею. Всипаємо її до решти складових і все перемішуємо.
  • Викладаємо ложкою трохи тесту на гарячу сковороду і смажимо до рум’яності.

З додаванням гарбуза

Необхідні продукти:

  • 130 мл молока;
  • 0,2 кг моркви;
  • дві ложки цукру;
  • 200 грам гарбуза;
  • три яйця;
  • п’ять ложок борошна;
  • половина ч. л. солі.

Процес приготування:

  • Моркву і гарбуз очищаємо від шкірки, промиваємо і подрібнюємо на тертці.
  • Яйця збиваємо з цукром і сіллю, а потім додаємо до них всі інші інгредієнти зі списку. Добре вимішуємо склад, щоб вийшла однорідна суміш без грудок.
  • З’єднайте овочі з тестом і в останній раз все перемішуємо.
  • Беремо ложкою трохи отриманої овочевої маси, відправляємо порцію на гарячу сковороду і обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки.
Дивіться також:  Тофу – 7 рецептів приготування страв із соєвого сиру

Оладки з кабачків і моркви

Необхідні продукти:

  • два невеликих кабачка;
  • спеції за смаком;
  • яйце;
  • три ложки борошна;
  • одна цибулина і морква.

Процес приготування:

  • Кабачки промиваємо. Можна прибрати з них шкірку або готувати разом з нею. Натираємо їх на тертці і даємо постояти отриманої масі близько 15 хвилин.
  • Те ж саме робимо з морквою і цибулею. З’єднуємо овочеву стружку з кабачками, які попередньо необхідно віджати від зайвої рідини. Присипаємо отриманий склад борошном і перемішуємо.
  • Приправляємо спеціями (наприклад, сіллю і перцем), вбиваємо яйце і отримуємо овочеве тісто досить густої консистенції.
  • За допомогою ложки викладаємо його порціями на сковороду і готуємо по кілька хвилин з кожного боку до гарного кольору.

Рецепт з сиром

Необхідні продукти:

  • спеції на свій смак;
  • одна цибулина;
  • 50 грам твердого сиру;
  • два яйця;
  • три ложки борошна;
  • 0,1 літр кефіру;
  • три морквини.

Процес приготування:

  • Моркву очищаємо, промиваємо і подрібнюємо будь-яким зручним способом, але не ріжемо. Найкраще натерти коренеплоди на тертці або пропустити через м’ясорубку/комбайн.
  • Те ж саме робимо з цибулею і сиром, які потім змішуємо з морквою.
  • До цієї маси вбиваємо яйця, вливаємо кефір і кладемо спеції за смаком. Вимішуємо складу до однорідної консистенції, засипаємо в нього борошно і знову заважаємо.
  • Відправляємо порції тіста на гарячу сковороду і смажимо з двох боків, поки вони не стануть рум’яного кольору.

Морквяні оладки з манкою

Необхідні продукти:

  • дві ложки цукру;
  • склянка кефіру;
  • близько шести штук моркви;
  • щіпка солі;
  • три ложки манки;
  • два яйця.

Процес приготування:

  • Як завжди, спочатку очищаємо коренеплоди, ретельно промиваємо, щоб не залишилося бруду, і подрібнюємо за допомогою терки.
  • Окремо пишемо в миску яйця і збиваємо до утворення легкої піни.
  • З’єднуємо яєчну бовтанку з морквою, зазначеною кількістю манки і цукром.
  • Залишилося влити до інгредієнтів кефір і перемішати до однорідного стану. Якщо тісто вийшло рідкуватим, то це легко виправити, якщо додати ще трохи манки.
  • Ложкою набирайте приготовлену суміш і відправляйте на добре прогріту сковороду з олією. Тримайте оладки на середньому вогні, поки вони не стануть рум’яними з двох сторін.
Дивіться також:  Морський язик в клярі – 7 смачних рецептів приготування страви з риби

Морквяні оладки більш корисні, ніж звичайні, але при цьому не менш смачні. Їх можна подавати зі сметаною в якості сніданку або здорового перекусу. А зменшити їх калорійність легко за рахунок випікання в духовці або смаження на антипригарном покритті без масла.

Прокрутка до верху