Морквяний бісквіт – приклад корисного, смачного і швидко готується десерту. Його можна моментально приготувати до чаю для неочікуваних гостей або просто порадувати своїх домочадців.
Класичний морквяний бісквіт
Час підготовки компонентів і приготування страви не займе більше години. Інгредієнти доступні кожній господині, а саме приготування простіше простого.
- Подрібнити в блендері або натерти на дрібній тертці 250 гр. моркви.
- У морквяну масу додати 150 гр. рослинного масла.
- З’єднати і ретельно перемішати такі компоненти: 180 гр. цукру, щіпку солі, 1 ч. л. розпушувача, 250 гр. борошна (її потрібно заздалегідь просіяти). Кількість борошна потрібно буде регулювати.
- Змішати морквяну і борошняну суміш. Сюди ж додати 3 збиті яйця і щіпку ваніліну. Можна додати подрібнені волоські горіхи.
- Випікати торт при температурі 180°С близько 20 хвилин. Після того, як торт пропікся, через 15-20 хвилин витягнути його з духовки і з форми, остудити.
Розрізати бажано лише після того, як він повністю охолов. Можна розділити на дві частини і добре промазати їх кремом.
Рецепт від Шеф Енді
Один з самих первісних варіантів морквяного пирога, який доступний самою юною і недосвідченою господині.
Щоб приготувати бісквіт, потрібно заздалегідь заготовити:
- 0,25 кг цукру.
- 500 гр. моркви.
- 3 курячих яйця.
- 0,35 кг борошна (може знадобитися трохи більше або менше).
- по 7 гр. соди і розпушувача.
- 10 гр. коричневої пудри.
- 2/3 склянки рослинного масла.
- 1/3 склянки будь-яких видів горіхів.
Для крему знадобиться:
- 500 мл. сметани.
- 50 гр. меду.
- 150 гр. цукру.
Приготування:
- Яйця з цукром збивати протягом 8-10 хвилин до стану освіти піни. Додати масло і знову збити.
- В окремому посуді змішати всі сипучі компоненти і додати в яєчну суміш.
- Засипати добре подрібнені горіхи і моркву в суміш, все перемішати до однорідної суміші. Грудочок бути не повинно.
- З отриманої суміші випекти 3 коржі і повністю остудити.
- Для крему ложкою змішати всі компоненти і помістити суміш на 25 хвилин у холодильник. Після цього дістати і збити у блендері або міксером.
- Коржі змащуємо кремом і чекаємо кілька годин, щоб вони просочилися. Бажано для цього поставити торт на ніч у холодильник.
В рецепті від Енді Шеф допускаються незначні відхилення в компонентах.
Варіант для тих, хто постить
Щоб приготувати пісний морквяний бісквіт потрібно взяти:
- 120 гр. рослинного масла.
- 400 гр. борошна.
- 150 мл фруктового соку (можна з м’якоттю).
- 2,5 ч. л. пекарського порошку.
- 170 гр. цукру.
- 4 середні моркви.
- 150 гр. волоських горіхів.
Особливості приготування:
- Горіхи трохи підсмажити і подрібнити.
- Морква також подрібнюємо у блендері або натираємо на дрібну тертку.
- Змішати масло, цукор і сік до тих пір, поки цукор не розчиниться.
- В рідку суміш додати борошно і пекарський порошок, засипати моркву і горіхи. Можна додати дрібно нарубані курагу і родзинки (це за бажанням). Все перемішати в однорідну консистенцію.
- Викласти тісто у форму. Випікати при 180°С близько 50 хвилин. Готовність пирога перевірити і раніше.
В просочуванні він не потребує, оскільки і так дуже соковитий.
Пишний морквяно-горіховий бісквіт
Торт не тільки пишний, але і ніжний, дуже смачний.
Щоб його приготувати, потрібно взяти:
- 2 яйця.
- 200 гр. цукру.
- 0, 5 ст. рослинного масла.
- 1 ст. борошна.
- 70 гр. подрібнених волоських горіхів.
- 200 гр. тертої моркви.
- 10 гр. розпушувача.
- 1 ч. л. суміші з гвоздики, кориці, мускатного горіха.
- підлогу апельсинової цедри.
- щіпка солі.
Як правильно приготувати морквяно-горіховий бісквіт?
- Цукор, масло і яйця збити в однорідну суміш.
- Перемішати в однорідну масу горіхи, сіль, борошно, розпушувач.
- Покласти в суху подрібнену суміш апельсинову цедру і моркву.
- Всипати суміш з борошном і добре перемішати.
- Готове тісто покласти в змащену форму і пекти при температурі 180°С до готовності (в основному це не більше 30 хвилин). Готовий корж вийти пишним, його можна розрізати і змастити будь-яким кремом.
В мультиварці
Компоненти для пирога в мультиварці:
- 1 ст. борошна.
- 1 ст. цукру. Хто не любить занадто солодке, можна використовувати менше.
- 1 ст. натертої моркви.
- 100 гр. масла вершкового.
- 10 гр. розпушувача.
- 2 яйця.
- 1 щіпка кориці або ваніліну, солі.
- масло для змащування форми.
Етапи приготування:
- Яйця збити з цукром до піноутворення.
- До просіяного борошна додати корицю і розпушувач, розтоплене масло, збиті яйця і щіпку солі. Все перемішати.
- Покласти моркву, знову змішати і починати повільно засипати борошно, одночасно перемішуючи суміш.
- Коли суміш буде однорідна, помістити її в змащену маслом форму для мультиварки. Піч протягом години. Дістати кекс тільки після того, як чаша охолоне.
Виходить повітряний, ніжний, дуже корисний і пишний бісквіт.
Як зробити з чорносливом
Щоб приготувати ніжний і неймовірно смачний торт з чорносливом, необхідно використовувати:
- по 250 гр. моркви і борошна.
- по 130 гр. цукру і рослинної олії.
- 30 гр. розтопленого меду.
- 130 гр. чорносливу.
- 3 курячі яйця.
- 60 гр. подрібнених горіхів.
- 0,5 ч. л. кориці.
- 2 ч. л. розпушувача.
- чверть ч. л. соди.
Приготування:
- Чорнослив подрібнити кубиками після того, як пропарити протягом 7 хвилин.
- Горіхи і моркву подрібнити.
- Яйця збити з медом і цукром, влити олію і розмішати суміш.
- У просіяне борошно додати розпушувач, соду, корицю та інші заготовлені компоненти і перемішати до однорідної консистенції.
- З отриманого тесту випекти 3-4 коржа і перемазати кремом. Найкраще підійде креш-крем з цукровою пудрою.
Торт поставити в холодильник тільки після того, як він просочиться при кімнатній температурі не менше 1,5 години.
Пряний морквяний бісквіт
Прянощі роблять смак більш багатим і насиченим.
Для бісквіта знадобиться:
- по 1 ч. л. розпушувача і меленої кориці.
- по дрібці солі і ваніліну.
- 320 гр. моркви.
- по ½ ч. л. меленого мускатного горіха і сухого подрібненого імбиру.
- 3 яйця.
- 230 гр. борошна.
- 250 мл. олії соняшникової.
- 150 гр. коричневого цукру.
- 120 гр. волоських горіхів.
Етапи приготування:
- Спочатку змішати, а потім збити міксером рослинне масло, яйця, ванілін і цукор.
- В інший посуд засипати і змішати всі сухі компоненти. Сюди ж додати подрібнені горіхи.
- З’єднати суху суміш з масляною, засипати борошно і перемішати. Борошно краще поступово підсипати.
- Після того, як суміш добре перемішана, додати натерту моркву і знову перемішати.
- Пекти в духовці при 180°С 45 хвилин.
Пиріг можна прикрасити за бажанням. Можна розрізати на коржі змастити кремом з вершкового сиру і цукрової пудри.
Рецептів морквяних пирогів – десятки. Кожен гурман може підібрати собі десерт за смаком.