Морква використовується не тільки для салатів або піджарки в основні страви і супи. З неї можна приготувати соковитий морквяний торт, який внесе новизну у раціон харчування.
Класичний рецепт морквяного торта в духовці
Морква надає випічці необхідну м’якість і ніжність. Але разом з тим торт виходить в міру солодкий.
Вам знадобиться:
- борошно – 0,32 кг;
- мед – 90 гр;
- три яйця;
- свіжа морква – 0,4 кг;
- сметана – 500 гр;
- сода – 10 гр;
- цукровий пісок – 300 гр;
- горіхи волоські або кешью – 150 гр;
- розпушувач тіста – 11 гр;
- масло рослинного виду – 150 мл;
- мелена кориця – 8 гр.
Класичний рецепт торта покроково:
- Необхідна кількість основного компонента очистити від бруду, шкірки і обробити на дрібній тертці.
- Почищені горіхи порубати на невеликі шматочки.
- В окрему миску насипати соду, корицю, борошно і розпушувач. Перемішуємо продукти.
- Виливаємо в іншу ємність яйця і починаємо збивати їх віночком з додаванням 200 грамів цукру.
- Наливаємо туди масло і знову повторюємо процедуру збивання.
- В яєчну суміш поступово всипаємо змішані сухі інгредієнти, кришимо шматочки горіхів і все перемішуємо.
- Якщо морква дала багато соку, злегка відіжміть м’якоть і додайте компонент в тісто. Якщо воно вийшло сухим, влийте залишився помаранчевий напій.
- Прогреем духовку до температури 180 градусів.
- Беремо форму для запікання, обробляємо її дно і стінки маслом, розподіливши по поверхні трохи борошна.
- Викладаємо морквяне тісто у форму і закриваємо в духовці 40 хвилин.
- Коли тісто пропеклося і охололо, ріжемо його на кілька коржів.
- Приступаємо до крему.
- З’єднуємо сметану, мед, 100 грамів цукру, збиваємо з допомогою віночка і прибираємо суміш у холодильник на 20 хвилин.
- Залишилося обробити коржі кремом, зібрати і закрити ласощі в холодильнику на 2 години.
З сирним кремом
Список інгредієнтів:
- розпушувач тіста – 20 гр;
- кориця – 5 гр;
- шматок вершкового масла – 100 гр;
- один апельсин;
- морква – 0,35 кг;
- два жовтки;
- борошно – 0,3 кг;
- масло рослинне – 0,25 л;
- три яйця;
- сухе какао – 30 гр;
- сир – 0,5 кг;
- цукрова пудра – 240 гр;
- цукор коричневий – 0,4 кг
Як зробити морквяний торт з сирним кремом:
- Знімаємо з моркви шкірку, промиємо, подрібнюємо на тертці з великими ланками.
- Робимо основу для коржів. Для цього насипати в глибоку миску борошно, до неї додаємо мелену корицю, какао, розпушувач і подрібнену цедру апельсина. Всі перемішаємо.
- В іншому посуді змішуємо цукор, апельсиновий сік, сирі яйця і рослинне масло. Дати суміші настоятися 15 хвилин.
- Нагріваємо духовку до температури 160 градусів.
- Змащуємо круглі форми для випічки шматочком масла, викладаємо на дно пергамент. Форми повинно бути дві.
- З’єднати суху і рідку частину майбутнього тесту і доповісти моркву, перемішати.
- Розкладаємо тісто по формах і готуємо 40 хвилин в духовці.
- За цей час зробимо крем. У розм’якшене вершкове масло насипати цукрову пудру, збиваємо. Додаємо розправлений сир, перемішуємо.
- Випечене тісто ріжемо на коржі. Кожен корж обробляємо кремом і збираємо торт. Приємного апетиту!
В мультиварці
Основні продукти:
- цукровий пісок – 160 гр;
- морква – 0,4 кг;
- борошно – 130 гр;
- щіпка солі;
- чотири курячі яйця;
- шматок масла – 30 гр.
Печемо торт в мультиварці:
- З очищеної великої моркви робимо кашку з допомогою дрібної терки.
- Відразу перекладаємо масло з холодильника в тепле місце, щоб воно размягчилось.
- Сирі яйця ділимо на білки і жовтки, помістивши їх в окремі чашки.
- Жовтки збити разом з цукром до утворення пишної маси.
- Білки обробляємо віночком, насипавши в них дрібку солі.
- У жовтки перекладаємо 15 грамів вершкового масла, ще раз збиваємо.
- Висипаємо туди ж морква, перемішуємо.
- Додаємо просіяне борошно і по ложці викладаємо тверді піки білків, обережно перемішуючи масу.
- Залишилося вилити тісто в змащену маслом чашу для мультиварки.
- Випікаємо десерт у програмі «Випічка». Час – 80 хвилин.
- Даємо торту настоятися в мультиварці 20 хвилин.
- Після цього виймаємо, охолодити його.
- Ласощі можна порізати на коржі і змастити будь-яким кремом на ваш смак або залишити його у вигляді кексу.
Морквяний торт з сирним кремом
Тортик виходить ситним, смачним, але не занадто жирним.
Склад рецепта:
- яйце – 2 шт.;
- цукрова пудра – 15 гр;
- йогурт солодкий – 250 гр;
- щіпка ванільного цукру;
- сода – 11 гр;
- сир – 0,5 кг;
- морква – 200 гр;
- маргарин – 50 гр;
- цукровий пісок – 140 гр.
Покрокова інструкція:
- Очищені коріння моркви провести через тертку.
- В окремий посуд виливаємо сирі яйця, насипаємо обидва види цукру і збиваємо в густу піну.
- Маргарин необхідно розтопити в мікрохвильовці або посуді на плиті. Додаємо його в яєчну масу разом з морквою.
- До них насипаємо борошно і соду, продовжуємо обробляти суміш міксером.
- Вийшло густе м’яке тісто. Ділимо його на дві половини.
- Першу частину розподіляємо по формі для торта і випікаємо в духовій шафі 20 хвилин. Температура – 200 градусів.
- Те ж саме проробляємо з другою половиною тіста.
- Поки форма для торта випікається, зробимо крем.
- З’єднуємо сир і йогурт, подрібнюємо в блендері, насипати цукрову пудру і закриваємо в холодильнику на 20 хвилин.
- Залишилося просочити отримані коржі кремом і поставити в холодильник на 8 годин.
Пісний спосіб готування в духовці
Список інгредієнтів:
- ваніль за смаком;
- масло рослинне – 135 гр;
- персиковий сік з м’якоттю – 0,2 л;
- щіпка солі;
- розпушувач для тіста – 5 гр;
- цукор – 160 г;
- борошно вищого сорту – 150 гр;
- морква – 150 гр;
- горіхи волоські – 0,1 кг.
Як приготувати пісний морквяний торт:
- В духовці на деку обсмажуємо очищені волоські горіхи.
- У миску з цукровим піском виливаємо рослинне масло.
- В отриману суміш виливаємо персиковий сік.
- Проводимо моркву через тертку.
- Підготовлені горіхи подрібнюємо в блендері, але не до стану порошку.
- Додаємо горіхи в основні інгредієнти.
- Насипаємо розпушувач, ваніль, борошно, формуємо тісто.
- Прогріваємо духовку до 200 градусів.
- Заливаємо форму для запікання тестом і готуємо коржі в духовці 40 хвилин.
- Робимо торт по своєму смаку. Можна порізати на шматки або залишити в цілісному вигляді, прикрасивши згущеним молоком і горіхами. Приємного апетиту!
Рецепт торта від Юлії Висоцької
Що потрібно взяти:
- олія соняшникова – 180 гр;
- борошно – 0,26 кг;
- цукор – 0,32 кг;
- морква – 0,3 кг;
- яйце – 4 шт.;
- шматочок масла – 25 гр;
- розпушувач – 20 гр.
Покрокове приготування:
- Промиту і очищену моркву заливаємо водою в каструлі і ставимо варитися. Знімаємо посуд з вогню, коли коренеплоди стануть м’якими.
- Охолоджену морква перемелюємо в чаші блендера.
- Насипаємо цукор і гарненько перемішуємо.
- Виливаємо курячі яйця і подрібнюємо масу міксером.
- Залишається налити олію, насипати розпушувач, подрібнену в ситі борошно.
- Вимішуємо міксером борошняну масу до однорідності.
- Зручну для вас форму для випічки змащуємо маслом і завантажуємо в неї тісто.
- Майбутній торт випікається 30 хвилин в духовці, її температура – 180 градусів.
- Отриману основу для торта можна посипати цукровою пудрою або кокосовою стружкою. Приємного чаювання!