Морквяний торт – 6 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Морква використовується не тільки для салатів або піджарки в основні страви і супи. З неї можна приготувати соковитий морквяний торт, який внесе новизну у раціон харчування.

Класичний рецепт морквяного торта в духовці

Морква надає випічці необхідну м’якість і ніжність. Але разом з тим торт виходить в міру солодкий.

Вам знадобиться:

  • борошно – 0,32 кг;
  • мед – 90 гр;
  • три яйця;
  • свіжа морква – 0,4 кг;
  • сметана – 500 гр;
  • сода – 10 гр;
  • цукровий пісок – 300 гр;
  • горіхи волоські або кешью – 150 гр;
  • розпушувач тіста – 11 гр;
  • масло рослинного виду – 150 мл;
  • мелена кориця – 8 гр.

Класичний рецепт торта покроково:

  • Необхідна кількість основного компонента очистити від бруду, шкірки і обробити на дрібній тертці.
  • Почищені горіхи порубати на невеликі шматочки.
  • В окрему миску насипати соду, корицю, борошно і розпушувач. Перемішуємо продукти.
  • Виливаємо в іншу ємність яйця і починаємо збивати їх віночком з додаванням 200 грамів цукру.
  • Наливаємо туди масло і знову повторюємо процедуру збивання.
  • В яєчну суміш поступово всипаємо змішані сухі інгредієнти, кришимо шматочки горіхів і все перемішуємо.
  • Якщо морква дала багато соку, злегка відіжміть м’якоть і додайте компонент в тісто. Якщо воно вийшло сухим, влийте залишився помаранчевий напій.
  • Прогреем духовку до температури 180 градусів.
  • Беремо форму для запікання, обробляємо її дно і стінки маслом, розподіливши по поверхні трохи борошна.
  • Викладаємо морквяне тісто у форму і закриваємо в духовці 40 хвилин.
  • Коли тісто пропеклося і охололо, ріжемо його на кілька коржів.
  • Приступаємо до крему.
  • З’єднуємо сметану, мед, 100 грамів цукру, збиваємо з допомогою віночка і прибираємо суміш у холодильник на 20 хвилин.
  • Залишилося обробити коржі кремом, зібрати і закрити ласощі в холодильнику на 2 години.
Дивіться також:  Арахісова паста: корисні властивості і 8 рецептів приготування пасти в домашніх умовах

З сирним кремом

Список інгредієнтів:

  • розпушувач тіста – 20 гр;
  • кориця – 5 гр;
  • шматок вершкового масла – 100 гр;
  • один апельсин;
  • морква – 0,35 кг;
  • два жовтки;
  • борошно – 0,3 кг;
  • масло рослинне – 0,25 л;
  • три яйця;
  • сухе какао – 30 гр;
  • сир – 0,5 кг;
  • цукрова пудра – 240 гр;
  • цукор коричневий – 0,4 кг

Як зробити морквяний торт з сирним кремом:

  • Знімаємо з моркви шкірку, промиємо, подрібнюємо на тертці з великими ланками.
  • Робимо основу для коржів. Для цього насипати в глибоку миску борошно, до неї додаємо мелену корицю, какао, розпушувач і подрібнену цедру апельсина. Всі перемішаємо.
  • В іншому посуді змішуємо цукор, апельсиновий сік, сирі яйця і рослинне масло. Дати суміші настоятися 15 хвилин.
  • Нагріваємо духовку до температури 160 градусів.
  • Змащуємо круглі форми для випічки шматочком масла, викладаємо на дно пергамент. Форми повинно бути дві.
  • З’єднати суху і рідку частину майбутнього тесту і доповісти моркву, перемішати.
  • Розкладаємо тісто по формах і готуємо 40 хвилин в духовці.
  • За цей час зробимо крем. У розм’якшене вершкове масло насипати цукрову пудру, збиваємо. Додаємо розправлений сир, перемішуємо.
  • Випечене тісто ріжемо на коржі. Кожен корж обробляємо кремом і збираємо торт. Приємного апетиту!

В мультиварці

Основні продукти:

  • цукровий пісок – 160 гр;
  • морква – 0,4 кг;
  • борошно – 130 гр;
  • щіпка солі;
  • чотири курячі яйця;
  • шматок масла – 30 гр.

Печемо торт в мультиварці:

  • З очищеної великої моркви робимо кашку з допомогою дрібної терки.
  • Відразу перекладаємо масло з холодильника в тепле місце, щоб воно размягчилось.
  • Сирі яйця ділимо на білки і жовтки, помістивши їх в окремі чашки.
  • Жовтки збити разом з цукром до утворення пишної маси.
  • Білки обробляємо віночком, насипавши в них дрібку солі.
  • У жовтки перекладаємо 15 грамів вершкового масла, ще раз збиваємо.
  • Висипаємо туди ж морква, перемішуємо.
  • Додаємо просіяне борошно і по ложці викладаємо тверді піки білків, обережно перемішуючи масу.
  • Залишилося вилити тісто в змащену маслом чашу для мультиварки.
  • Випікаємо десерт у програмі «Випічка». Час – 80 хвилин.
  • Даємо торту настоятися в мультиварці 20 хвилин.
  • Після цього виймаємо, охолодити його.
  • Ласощі можна порізати на коржі і змастити будь-яким кремом на ваш смак або залишити його у вигляді кексу.
Дивіться також:  Випічка в мікрохвильовці – 8 рецептів на швидку руку

Морквяний торт з сирним кремом

Тортик виходить ситним, смачним, але не занадто жирним.

Склад рецепта:

  • яйце – 2 шт.;
  • цукрова пудра – 15 гр;
  • йогурт солодкий – 250 гр;
  • щіпка ванільного цукру;
  • сода – 11 гр;
  • сир – 0,5 кг;
  • морква – 200 гр;
  • маргарин – 50 гр;
  • цукровий пісок – 140 гр.

Покрокова інструкція:

  • Очищені коріння моркви провести через тертку.
  • В окремий посуд виливаємо сирі яйця, насипаємо обидва види цукру і збиваємо в густу піну.
  • Маргарин необхідно розтопити в мікрохвильовці або посуді на плиті. Додаємо його в яєчну масу разом з морквою.
  • До них насипаємо борошно і соду, продовжуємо обробляти суміш міксером.
  • Вийшло густе м’яке тісто. Ділимо його на дві половини.
  • Першу частину розподіляємо по формі для торта і випікаємо в духовій шафі 20 хвилин. Температура – 200 градусів.
  • Те ж саме проробляємо з другою половиною тіста.
  • Поки форма для торта випікається, зробимо крем.
  • З’єднуємо сир і йогурт, подрібнюємо в блендері, насипати цукрову пудру і закриваємо в холодильнику на 20 хвилин.
  • Залишилося просочити отримані коржі кремом і поставити в холодильник на 8 годин.

Пісний спосіб готування в духовці

Список інгредієнтів:

  • ваніль за смаком;
  • масло рослинне – 135 гр;
  • персиковий сік з м’якоттю – 0,2 л;
  • щіпка солі;
  • розпушувач для тіста – 5 гр;
  • цукор – 160 г;
  • борошно вищого сорту – 150 гр;
  • морква – 150 гр;
  • горіхи волоські – 0,1 кг.

Як приготувати пісний морквяний торт:

  • В духовці на деку обсмажуємо очищені волоські горіхи.
  • У миску з цукровим піском виливаємо рослинне масло.
  • В отриману суміш виливаємо персиковий сік.
  • Проводимо моркву через тертку.
  • Підготовлені горіхи подрібнюємо в блендері, але не до стану порошку.
  • Додаємо горіхи в основні інгредієнти.
  • Насипаємо розпушувач, ваніль, борошно, формуємо тісто.
  • Прогріваємо духовку до 200 градусів.
  • Заливаємо форму для запікання тестом і готуємо коржі в духовці 40 хвилин.
  • Робимо торт по своєму смаку. Можна порізати на шматки або залишити в цілісному вигляді, прикрасивши згущеним молоком і горіхами. Приємного апетиту!
Дивіться також:  Осетинський пиріг – 9 рецептів приготування

Рецепт торта від Юлії Висоцької

Що потрібно взяти:

  • олія соняшникова – 180 гр;
  • борошно – 0,26 кг;
  • цукор – 0,32 кг;
  • морква – 0,3 кг;
  • яйце – 4 шт.;
  • шматочок масла – 25 гр;
  • розпушувач – 20 гр.

Покрокове приготування:

  • Промиту і очищену моркву заливаємо водою в каструлі і ставимо варитися. Знімаємо посуд з вогню, коли коренеплоди стануть м’якими.
  • Охолоджену морква перемелюємо в чаші блендера.
  • Насипаємо цукор і гарненько перемішуємо.
  • Виливаємо курячі яйця і подрібнюємо масу міксером.
  • Залишається налити олію, насипати розпушувач, подрібнену в ситі борошно.
  • Вимішуємо міксером борошняну масу до однорідності.
  • Зручну для вас форму для випічки змащуємо маслом і завантажуємо в неї тісто.
  • Майбутній торт випікається 30 хвилин в духовці, її температура – 180 градусів.
  • Отриману основу для торта можна посипати цукровою пудрою або кокосовою стружкою. Приємного чаювання!

Прокрутка до верху