Морквяний торт зі сметанним кремом — неймовірно смачний, ароматний десерт, який легко приготувати своїми руками.
Класичний морквяний торт зі сметанним кремом
Смачний торт готується з наступного набору продуктів:
- цукор — 8 стіл. л.;
- раст. масло — 9 стіл. л.;
- яйця — 3;
- борошно — 10 стіл. л.;
- розпушувач — 1 ½ чайн. л.;
- кориця — 2 чайн. л.;
- щіпка дрібної солі;
- морква — 250-300 г;
- горіхи пекан — 100 г;
- сметана 25-30 % — 12 стіл. л.;
- цукрова пудра — 2 стіл. л.
Опис приготування:
- Приготувати повітряний гладкий крем зі сметани і пудри.
- Збити яйця і цукор, поступово влити олію. Останнє має бути рафінованим, тобто без запаху.
- Моркву помити, почистити і натерти середнього розміру стружкою.
- Горіхи розколоти на дрібні шматочки.
- В заготовку з яєць викласти моркву і шматочки горіхів. Добре все розмішати.
- Ввести муку, сіль, прянощі, разрыхляющий компонент. При бажанні можна додати щіпку мускатного горішка. Вимісити заготовку до однорідної консистенції.
- Викласти заготовку в підготовлену форму і випікати в духовці протягом 45-60 хвилин. Готовність перевіряти шпажкою — якщо залишається вологою, готувати ще 5-7 хвилин.
- Готовий бісквіт розрізати вздовж на 3-4 коржа, в залежності від бажаної товщини. Прошарувати їх кремом, зверху покрити сметанним шаром.
- Поставити торт в холодильник на кілька годин для просочення.
На замітку. Розпушувач в даному випадку зовсім трохи підніме випічку, на відміну від класичного бісквіта.
Рецепт для правильного харчування
Морквяний пп торт — це не просто корисно, але й дуже смачно. Рецепт оцінять не тільки прихильники правильного харчування.
Основа з морквини:
- 200 г сирої морквини;
- 90 г кокосового масла;
- 60 г кокосової борошна;
- ¼ Чайн. л. солі;
- ¼ Чайн. л. соди;
- 1 чайн. л. кориці;
- щіпка імбиру;
- 6 великих яєць;
- 85 г меду;
- 50 г родзинок;
- 50 г горіхів.
Горіховий чізкейк:
- 220 г сирого кеш’ю;
- 100 мл води + стільки, скільки знадобиться для замочування горіхів;
- 6 стіл. л. рідкого меду;
- свіжовичавлений сік лимона;
- щіпка солі;
- 120 г топленого кокосового масла;
- шматочки свіжих фруктів для прикраси на вибір.
Приготування йде наступним чином:
- Дрібно подрібнити очищену моркву.
- Топленим маслом змастити форму. Посипати її парою пучок кокосової борошна.
- Перемішати міксером борошно з сіллю, содою і прянощами, поступово вбити всі яйця, додати мед і залишки масла. Потроху ввести морквину. Горіхи і родзинки викласти одночасно. Закінчити перемішування лопаткою. Тісто загусне дуже швидко.
- Викласти основу у форму і випікати при 180 град. протягом 45 хвилин. Перевіряти готовність. Можливо час приготування буде змінюватися +-5 хвилин.
- Кешью потрібно замочити у воді заздалегідь, залишивши горіхи на ніч у холодильнику.
- Промити розмочені горіхи в проточній воді.
- Перемішати в блендері всі складові чізкейку, крім масла — воно додається в кінці, коли маса стане ідеально однорідної і гладкою. Опрацьовувати блендером приблизно 8-10 хвилин, після з’єднати з маслом.
- Основу не виймати з форми, бортики прикрити пергаментним папером в олії і залити горіховою масою. Залишити торт мінімум на пару годин у холодильнику — горіхова паста повинна стати стійким суфле.
- Прикрасити фруктами і конфітюром.
В мультиварці
- 500 г моркви;
- 1 ½ стіл. л. злив. масла;
- щіпка солі;
- 1 чайн. л. пекарського порошку;
- 1 скл. цукру;
- 4 яйця;
- 1 скл. борошна.
Щоб зробити торт в мультиварці, потрібно:
- Приготувати морквяну кашку за допомогою блендера або дрібної терки.
- Яйця розділити на складові. Білки збити з сіллю до піків, а жовтки з цукром, додати в кінці половину масла, коли яєчна маса буде пишною.
- Моркву з’єднати з жовтковою масою.
- Перемішати сухі компоненти між собою та ввести їх в морквяну заготовку.
- Акуратно, по ложечці ввести білкові піки, щоб не пошкодити їх текстуру. Перемішувати кописткою, піднімаючи масу знизу.
- Змастити рештою олією мультиварочную чашу і викласти в неї заготовку.
- Спекти в режимі «Випічка» протягом години, потім додати ще третину години, щоб бісквіт постояв без програми і «відпочив».
- Вийняти пиріг, за бажанням прошарувати класичним кремом зі сметани й цукру або залишити у вигляді пирога.
Морквяно-горіховий торт зі сметаною прошарком
Морквяно-горіховий торт готується з:
- 170 г моркви;
- 150 г борошна;
- середній апельсин;
- пара яєць;
- 200 г коричневого цукру (можна взяти звичайний або замінити медом);
- ½ Скл. пост. масла;
- 100 г волоських горішків;
- щіпка солі;
- 1 чайн. л. злив. масла;
- ⅓ Чайн л. кориці;
- 1 чайн. л. розпушувача.
Процес підготовки наступний:
- Стираємо апельсинову дрібної теркою цедру, з м’якоті вичавлюємо сік.
- На сухій сковороді обсмажити горішки, постійно перемішуючи.
- Тим часом збити яйця з цукром і соком, в кінці влити олію.
- Окремо перемішати сухі компоненти з цедрою. Перемішати з солодкою масою.
- До цього моменту горіхи обсмажаться, додати до них кубик масла, перемішати. Ядра злегка покриються «глазур’ю» — завдяки цьому смак випічки буде більш насиченим. Даємо охолонути, після рубаємо ножем.
- Чистимо і дрібно трьом моркву.
- Перемішати моркву і горіхи з тестом. Випекти протягом 50 хвилин при температурі 185 град.
Готуємо з Юлією Висоцькою
- 1 кг моркви;
- 4 яйця;
- апельсин;
- 150 г борошна;
- 100 р слив. масла;
- 80 г тростинного цукру;
- 375 мл вершків жирністю мінімум 35 %.
Спосіб приготування десерту:
- Почистити моркву, змити, крупно порізати й приготувати на пару протягом півгодини.
- Приготувати з апельсина цедровую стружку і сік.
- Подрібнити морквяне пюре в блендері, з’єднавши з соком.
- Заздалегідь розм’якшене масло перетерти з борошном. Влити в крихту пару ложок води і вимісити тісто.
- Підготувати форми, змастивши маслом. Рівномірним шаром розподілити тісто в декількох місцях проткнути виделкою, щоб при випічці не підійшло. Охолодити півгодини в холодильнику.
- Тим часом збити яєчно-цукрову масу. Влити до них рідину, продовжуючи збивати.
- З’єднати морквяне пюре з цедрою і вершковою рідиною.
- Вилити заготовку на основу з тіста. Можна злегка затерти шматочком масла для карамелізації.
- Пекти при 180 град. протягом 35-40 хвилин.
В цукровій глазурі
Гранично проста випічка без олії зі сметанним кремом, покритий глазур’ю — ось що стане ідеальним десертом для дружнього чаювання.
Тісто:
- терта морква — 1 ½ скл.;
- цукор — 275 г;
- борошно — 120 г;
- великі яйця — 3 одиниці;
- гашене сода 10 р.
Крем:
- сметана 25 % — 900 г;
- цукрова пудра — 150 г або більше (за бажанням);
- ваніль;
- загущувач для вершків — 1 пакет.
Глазур:
- 50 мл молока;
- цукрова пудра — орієнтуватися на бажану консистенцію;
- ваніль;
- ядра волоських горіхів для прикраси.
Опис приготування:
- Збити яйця і цукор, поступово додаючи ваніль, соду, морквину. В кінці просіяти борошно. Ретельно перемішати.
- Підготувати деко для випікання. Рівномірним шаром викласти на нього тісто. Випікати на середньому рівні духовки при 180 град. 30-40 хвилин. Після залишити відпочити на кілька хвилин у печі. Вийняти і дати охолонути.
- Нарізати корж на 3 рівні частини.
- Збити пишний крем. Загусник додаємо по необхідності. Щоб він подіяв, залишити на третину години настоятися.
- Коржі скласти один на одного, перекладаючи кремом. Бока теж покрити кремом. Верх залишити непокритими.
- Збити глазур і покрити нею верх торта. Прикрасити горішками.
Торту потрібно час просочитися. Оптимально залишити його в холодильнику на ніч.
Найпростіший рецепт випічки
Простий рецепт морквяного торта складається з:
- яйця — 4;
- цукор — 1 ½ скл.;
- борошно — 2 ½ скл.;
- розпушувач — 10 г;
- ваніль — 5 м;
- морква солодка — 2 середніх коренеплоду;
- горіхи волоські — 100 г;
- пост. масло — ½ скл.;
- сік апельсиновий — ½ скл.
Приготування:
- Збити яйця з цукром до піноподібного стану. Влити олію і сік, перемішати.
- Моркву почистити і дрібно потерти.
- Горіхи порубати.
- Перемішати борошно, розпушувач і ванілін.
- З’єднати всі суміші, присмачити горішками, все перемішати.
- Спекти при 170-180 град. протягом 40-45 хвилин.