Морозиво з банана – 7 рецептів, як зробити в домашніх умовах

Не всі ласуни знають, що можна своїми руками приготувати дуже апетитне морозиво з банана. Це одночасне швидке, поживне, бюджетне і корисне ласощі. У будь-який його рецепт входить мінімум інгредієнтів.

Морозиво з банана і молока

Інгредієнти:

  • стиглі фрукти – 3 шт.;
  • будь підсолоджувач (наприклад, мед) – 1 ст. л.;
  • жирне молоко – 3 ст. л.

Приготування:

  • Порізати м’які солодкі банани кільцями.
  • Розкласти їх на обробній дошці і перемістити на кілька годин в холод (щонайменше на 2,5 години).
  • Відправити фрукти в чашу блендера, збити, використовуючи кнопку «турбо».
  • Перебити шматочки спочатку до стану крихти. Потім – продовжувати збивати, потроху вливаючи в миску молоко.
  • Домогтися ніжною гладкою структури маси.

Відразу подати на десерт вийшло частування з банана і молока.

Як зробити з полуницею

Інгредієнти:

  • полуниця – 320 – 350 г;
  • банани – 2 плоду;
  • коричневий цукор – 5 десертних ложок;
  • ванільний цукор – 1 десертна ложка;
  • дуже жирні вершки – 2/3 ст.

Приготування:

  • Довільно порізати фрукти і ягоди. Перебити їх блендером разом до однорідної маси.
  • У процесі збивання всипають невеликими порціями цукор двох видів.
  • Вершки вилити тільки вже в однорідну масу.
  • Далі потрібно крутити отриману масу у фризері до густоти. На цей процес зазвичай йде від 40 до 50 хвилин.

Готове м’яке морозиво з банана і полуниці можна пробувати відразу, або спочатку потримати в холоді.

На основі сиру

У фруктове холодні ласощі можна додавати різні молочні продукти. Далі докладно розказано, як зробити морозиво на основі сиру.

Інгредієнти:

  • великі стиглі банани – 5 – 6 шт.;
  • м’який сир (близько 40% жирності) – 230 – 250 м;
  • натуральний бджолиний мед – 4 десертні ложки.

Приготування:

  • М’який молочний продукт виделкою перетерти з підсолоджувачем (медом).
  • Фрукти добре охолодити, після чого очистити і порізати невеликими кружечками.
  • Перебити банани заглибним блендером до однорідності.
  • Добре перемішати сирну і фруктову маси.
  • Перелити її в зручну форму. Відправити в холод на 3 години.
  • Приблизно кожну годину гарненько перемішувати масу, щоб у ній утворювалося менше кристаликів.
Дивіться також:  Тісто на майонезі – 5 рецептів смачного і ніжного тіста для будь-якої випічки

Подати частування в красивій мороженице.

ПП-морозиво з банана

Навіть при схудненні і строгому дотриманні системи правильного харчування іноді можна побалувати себе смачним десертом – морозивом. Зробити його краще самостійно на основі фруктів, білків і молочних продуктів.

Інгредієнти:

  • м’який сир без крупинок – 80 – 100 г (знежирений продукт);
  • сухе молоко (також знежирене) – 2 десертні ложки;
  • будь цукрозамінник (краще всього – стевія) – за смаком;
  • ванілін – 2 – 3 крупинки;
  • звичайне нежирне молоко – 60 мл;
  • яєчні білки – 2 шт.

Приготування:

  • Щоб приготувати смачне ПП-морозиво, насамперед потрібно зайнятися білки сирих яєць – обробити їх міксером або спеціальною насадкою блендера. Білки повинні перетворитися в стійкі міцні списи.
  • Поступово влити в отриману пишну масу нежирне молоко.
  • Додати всі інші компоненти. Сухі помістити в останню чергу. Продовжувати збивати масу, поки повністю не розчиниться сухе молоко. Інакше його крупинки будуть потрапляти на зубах у вже готовому десерті.
  • Отриману густу сметаноподібну масу покласти в підходящу посуд.
  • Відправити в морозилку на 3 години.

Відразу після цього можна знімати пробу з правильного частування.

З вершками

Інгредієнти:

  • стиглі великі банани – 2 – 3 шт.;
  • вершки (від 10 до 20%) – ½ ст.;
  • цукрова пудра – 1 ст. л.;
  • сік лайма/лимона – 1 ст. л.

Приготування:

  • Фрукти очистити. Крупно порізати. Відправити в морозилку приблизно на годину. Потрібно вибирати стиглі, але не почорнілі і не зіпсовані фрукти, інакше смак ласощів буде зіпсований.
  • Подрібнити підморожені фруктові шматочки в чаші блендера на режимі «турбо». Спочатку вони будуть перетворюватися в крихту, потім стануть нагадувати гладкий крем.
  • Додати в отриману масу пудру, сік цитруса, ретельно проціджений від кісточок, вершки. Все ще раз гарненько збити.
  • Перекласти суміш у зручну форму. Відправити в морозилку на 2 – 3 години. В процесі масу для більш однорідного застигання слід перемішувати двічі.
Дивіться також:  9 рецептів шоколаду в домашніх умовах

Прикрасити порцію солодощі тертим шоколадом або подрібненими горіхами.

Незвичайний рецепт з авокадо

Інгредієнти:

  • заморожений (великий) банан – 1 шт.;
  • авокадо – 1 шт.;
  • молоко будь-якої жирності – 80 мл;
  • мед (квітковий) – 60 г;
  • лід – 150 г;
  • ванілін – 3 – 4 р.

Приготування:

  • Промити авокадо. Зняти з нього шкірку. Витягнути кісточку.
  • Решту порізати шматочками. Змішати з такими ж шматочками очищеного банана.
  • Перебити інгредієнти в блендері. Додати ванілін і мед.
  • Влити молоко.
  • Наприкінці всипати крижані кубики.
  • Перебити інгредієнти в блендері до однорідності. Розкласти по зручним для заморожування ємкостей. Відправити в морозилку на 4 години.

Вийшло смачне домашнє морозиво подати порційно у красивих креманках.

Морозиво з йогурту і банана

Інгредієнти:

  • банани – 3 шт.;
  • густий йогурт із цукром – 370 – 400 р.

Приготування:

  • Очищені банани поламати шматочками. Відправити в комбайн або чашу блендера.
  • Вилити до фруктів йогурт. Можна взяти звичайний вершковий або, наприклад, полуничний, персиковий, вишневий або будь-який інший за своїм смаком.
  • Все перебити блендером до однорідності.
  • Перелити в підходящу за розміром форму/миску. Це повинна бути ємність, яка добре переносить низькі температури.
  • Відправити в морозилку на всю ніч.

Вранці укласти форму в ємність з теплою водою. Після цього з неї буде легко діставати морозиво.

Рецепти домашнього морозива з бананів можна нескінченно вдосконалювати. Така основа відмінно поєднується з будь-якими іншими фруктами, ягодами і навіть зеленню. Наприклад, м’ятою. До бананів можна додавати згущене молоко, шоколадну пасту, варення та інші смачні інгредієнти.

Прокрутка до верху