Двостулковий молюск, який користується популярністю у всьому світі – це морський гребінець. Цей дуже корисний і поживний продукт містить велику кількість білка і перевершує багато м’ясні продукти. Володіє приємним, ніжним присмаком і солодким присмаком.
Смажені морські гребінці
Гребінці – це делікатес, який при правильному підході виходить не тільки смачним, але і дуже ніжним. Для приготування знадобиться мінімум продуктів і часу.
Інгредієнти:
- морський гребінець – 6 шт.;
- вершкове масло – 12 м;
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- сіль;
- чорний перець.
Приготування:
Розморожувати морський продукт краще в природних умовах, переклавши в холодильну камеру з морозильника. Але якщо часу немає, можна скористатися холодною водою, куди помістити гребінці. Забороняється використовувати гарячу воду та МІКРОХВИЛЬОВА піч.
- Промити і обсушити продукт. Використовуйте паперовий рушник. Підсолити і посипати перцем з усіх боків.
- Розжарити сковорідку. Влити оливкову олію, коли прогріється, додати вершкове масло. Прогріти. Помістити гребінці. Під час смаження слідкуйте щоб гребінці не стикалися.
- Дочекатися повного випарювання рідини, потім смажити до золотистого відтінку. Як тільки з’явилася скориночка – зняти з вогню, інакше стануть гумовими і жорсткими.
- Перевернути і обсмажити протягом двох хвилин.
Як загасити з овочами
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як готувати гребінці, щоб отримати вишукану страву здатне задовольнити смаки найвибагливіших гурманів.
Інгредієнти:
- сіль – 2 ч. ложки;
- морські гребінці – 950 г;
- квасоля – 270 г зеленої;
- чорний перець – 0,5 ч. ложки;
- болгарський перець – 2 шт.;
- зелень;
- вершкове масло -2 ст. ложки;
- оливкова олія – 2 ст. ложки;
- часник – 2 зубки.
Приготування:
- Розморозити, промити, а потім просушити морський продукт. Нарізати перець.
- Розжарити сковороду і влити олію. Прогріти і додати кубики перцю і квасоля. Всипати сіль і перець. Перемішати і смажити до м’якості квасолі.
- В окремій сковорідці розтопити вершкове масло і засмажити порубані часникові зубки. Через три хвилини прибрати часник і помістити морський продукт. Засмажувати кожну сторону три хвилини.
- Перекласти на тарілку і поруч розмістити овочі. Присипати посіченою зеленню.
Рецепт запікання в духовці
Найблагородніший для приготування вид молюсків, який неможливо зіпсувати, якщо дотримуватися простих рекомендацій.
Інгредієнти:
- сіль;
- морський гребінець з раковиною – 15 шт.;
- лимон – 1 шт.;
- чорний перець – 0,5 ч. ложки;
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- каррі – 0,5 ч. ложки мелений;
- вершкове розм’якшене масло – 85 м;
- петрушка – 35 г;
- твердий сир – 170 р.
Приготування:
- Раковини промити. Піску не повинно залишитися. Розкрити. За допомогою ложки акуратно вийняти гребінці. Плоску частину від раковини викинути. А опукла потрібно для запікання.
- Промити морський продукт і просушити, використовуючи серветку. Видалити плівки.
- Прогріти з маслом сковорідку. Помістити гребінці. Насипати каррі і сіль. Смажити на максимальному вогні п’ять хвилин. Прибрати на друшляк, щоб зайвий жир стік. Полити лимонним соком.
- Натерти сир. Нашаткувати зелень. Змішати. Додати м’яке вершкове масло. Перемішати. Підсолити і присипати перцем. Розмішати.
- Опуклі раковини повністю просушити і викласти на деко. Залишайте між ними відстань. У кожну покласти гребінець, а зверху гіркою викласти сирну суміш.
- Прогріти духовку (200 градусів). Відправити лист із заготовками запікатися. Потримати до появи рум’яної скоринки.
Салат з вареними морськими гребінцями
Перевага салату з морських гребінців – це не тільки чудовий смак, але і швидке приготування.
Інгредієнти:
- морські гребінці – 650 г;
- майонез – 6 ст. ложок;
- сіль;
- зелень рубана – 15 г;
- зелений горошок – 0,5 банки консервований;
- сир – 75 г натертий.
Приготування:
- Відварити гребінці. Остудити і нарізати соломкою.
- Змішати з горошком і посипати сирної стружкою. Підсолити.
- Залити майонезом і перемішати. Посипати зеленню.
У вершковому соусі
Цю варіацію приготування можна зустріти в багатьох ресторанах або приготувати самостійно, здивувавши сім’ю смачним блюдом.
Інгредієнти:
- цибуля – 0,5 шт.;
- сир – 12 г пармезану;
- петрушка – 2 гілки;
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- часник – 3 зубки;
- біле сухе вино – 25 мл;
- сіль;
- жирні вершки – 0,5 гуртки;
- морські гребінці – 6 шт.;
- чорний перець – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- Розрізати на дві частини гребінці. Порубати цибулю і зубки часникові.
- В розпечену сковорідку влити олію і помістити порубані овочі. Потомити три хвилини. Додати гребінці. Підсолити і поперчити. Перемішати і готувати три хвилини.
- Залити вином. Томити до повного випарювання. Влити вершки. Посипати посіченою петрушкою. Додати натертий сир.
- Закип’ятити і загасити три хвилини.
З додаванням грибів
Це страва легко стане прикрасою столу не тільки на сімейній вечері, але і на святковому столі.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 55 г;
- морський гребінець – 11 шт.;
- петрушка – 1 ст. ложка рублена;
- гриби – 370 г;
- часник – 2 зубки;
- сметана – 2 ст. ложки жирна;
- шафран – щіпка;
- цибулю-шалот – 2 шт.
Приготування:
- Розморозити морський продукт. Відокремити м’ясо від черепашок. Промити і просушити черепашки і м’ясо.
- Помістити у форму для запікання черепашки.
- Розігріти вершкове масло в сковорідці і обсмажити гребінці. Посипати шафраном і перемішати. На обсмажування доведеться витратити дві хвилини. Всередині гребінці необхідні сируваті.
- Перемістити назад в раковину гребінці. Нашаткувати і підсмажити цибулю. Посипати рубаним часником і петрушкою. Потомити три хвилини. Закинути порубані гриби. Тушкувати до готовності. Додати сметану, підсолити і присипати перцем. Перемішати. Гасити три хвилини.
- Отриману суміш викласти на гребінець. Запікати в духовій шафі (200 градусів) чверть години.
Як смачно готувати заморожені гребінці
Найчастіше у магазинах продають заморожені гребінці. Якщо їх правильно підсмажити, то вийдуть дивно ніжними і неймовірно смачними.
Інгредієнти:
- морський гребінець – 450 г філе;
- сіль;
- рисова горілка – 50 мл;
- часник в порошку;
- вершкове масло – 35 мл;
- пряні трави сухі;
- соєвий соус – 2 ст. ложки;
- зелена цибуля – 4 стрілки;
- оливкова олія – 3 ст. ложки.
Приготування:
- До приготування необхідно розпочати заздалегідь. Увечері дістаньте з морозильної камери морський продукт і помістіть в холодильне відділення. Розморожений таким чином гребінець збереже корисні і поживні властивості. Промити і просушити.
- Збризнути соєвим соусом. Присипати травами і часником. Підсолити. Перемішати і залишити на півгодини.
- В розпечену сковорідку помістити вершкове масло і налити оливкову. Викласти гребінці. Обсмажувати дві хвилини.
- Налити горілку (можна використовувати звичайну) і підпалити її. Після того як полум’я згасне блюдо готове до вживання. Подавати притрусивши зеленим порубаним луком.