Морський язик в клярі – 7 смачних рецептів приготування страви з риби

Пангасіус, він же морський язик, часто можна зустріти на прилавках супермаркетів у вигляді свіжомороженого філе. При смаженні поширена риба виходить досить жирної, що подобається далеко не всім. Тоді як морський язик в клярі змінюється кардинальним чином: він стає неймовірно ніжним і дуже апетитним.

Морський язик у простому кляр з борошна і яйця

Щоб приготувати рибу пангасіус в клярі, знадобляться:

  • 2 філейні частини;
  • 2 яйця;
  • 100 г борошна;
  • 100 мл води;
  • сіль;
  • по дрібці соди і цукру.

Етапи створення:

  • З філе готуються шматочки, які злегка подсаливаются.
  • Щоб зробити кляр для риби, яйця збиваються з сіллю, содою, цукром і спеціями, після чого в яєчну масу додається вода і при роботі міксера втручається борошно.
  • Філейні шматки умочують в клярі і обсмажуються на сковороді з маслом до утворення скоринки.
  • Пангасіус викладається в друшляк, де стікають надлишки масла.

В сирному клярі на сковороді

Морський язик завдяки відсутності кісток і соковитості, набуває з кожним днем все більшу популярність і нерідко присутня в меню в різноманітному вигляді.

Щоб посмажити рибу в клярі на сковороді, будуть потрібні:

  • 2 філе;
  • 50 г борошна;
  • 2 яйця;
  • ½ Лимона;
  • по 100 г майонезу і сиру;
  • соняшникова олія;
  • сіль, перець і трохи соди.


Етапи підготовки:

  • Пангасіус промивається, обсушивается паперовими рушниками і злегка віджимається з-за надмірної водянистості.
  • З цитруса вичавлюється сік.
  • Філе нарізати шматочками, які складаються в миску, де збризкують лимонним соком, солятся і приправляється.
  • Риба маринується ¼ години.
  • Сир натирається, після чого стружка змішується з яйцями, майонезом, сіллю, перцем і содою.
  • Наприкінці в кляр додається борошно.
  • Пангасіус мачає в сирно-яєчної маси і обсмажується до рум’яної скоринки з двох сторін.
Дивіться також:  Хе з щуки – 6 рецептів в домашніх умовах

Готуємо з майонезом

Цікава варіація рецепта, для виконання якої потрібні:

  • 3 філе;
  • 4 яйця;
  • 50 г борошна;
  • 200 мл майонезу;
  • сіль і мелений перець;
  • соняшникова олія.


Схема створення рибної закуски:

  • У високій тарілці за допомогою віночка з’єднуються яйця з майонезом.
  • В яєчну масу втручається борошно, щоб тісто вийшло схожим на загущену сметану.
  • Розморожене філе, нарізане порційними шматками, які притрушиваются сіллю і перцем.
  • Пангасіус мачає в клярі і викладається в кипляче масло, в якому обсмажується по 2-3 хвилини з кожного боку.

Рибні палички з морського мови

Блюдо у вигляді рибних паличок з соусом тартар – прекрасна закуска, яка урізноманітнює святковий стіл яскравістю смаку, ароматностью і гарним зовнішнім виглядом.

Інгредієнти:

  • 1 кг філе;
  • 2 яйця;
  • 30 мл води;
  • шматочок пармезану;
  • стопка оливкової олії;
  • лимон;
  • 250 г панірувальних сухарів;
  • соус тартар;
  • сіль і спеції.

Щоб приготувати морський язик у вигляді смачних паличок:

  • В одній тарілці яйця збиваються з сіллю, спеціями і водою, в іншій мисочці змішуються сухарі і тертий сир.
  • Філе нарізане тонкими смужками, які умочують в яєчної маси і відразу ж обвалюються в сухарях.
  • Підготовлені вироби обсмажують в киплячому маслі, а потім викладаються на паперовий рушник.
  • Подаються оригінальні палички з риби з порізаним часточками лимоном і соусом тартар.

Покроковий рецепт в духовці

Технологія приготування риби в клярі на сковороді відома багатьом, але іноді не хочеться витрачати час біля плити. У цьому випадку на виручку прийде духовка, в якій рибне блюдо під хрусткою скоринкою вийде не менш апетитним.

Досить мати під руками:

  • 700 г філе;
  • 200 г панірувальних сухарів;
  • шматочок вершкового масла;
  • 150 г сиру;
  • сіль, спеції і соняшникову олію.
Дивіться також:  Індичка в духовці – 12 рецептів запікання

Хід роботи являє собою виконання нескладних маніпуляцій:

  • Пангасіус промивається і обсушивается за допомогою паперових рушників, після чого ділиться на порційні шматки, які солятся і приправляється.
  • Рибні шматочки розподіляються по листу, застеленному фольгою, яка змащується олією.
  • З сухарів і топленого масла готується кляр, в який додаються сирна стружка і трохи рослинного масла.
  • Коли практично сухий кляр готовий, риба покривається сумішшю і поставити в духовку з температурою 200°C на ¼ години.

Риба в клярі з лимоном

Лимонний соус чудово доповнює золотисті шматочки риби, роблячи смак закуски більш повним і насиченим. Щоб відчути вишукані нотки рибного блюда, необхідні:

  • 4 філе;
  • 50 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 200 г панірувальних сухарів;
  • шматочок вершкового масла;
  • ½ Головки часнику;
  • бульйонний кубик;
  • стопка білого сухого вина;
  • 1 лимон;
  • соняшникова олія;
  • зелень, сіль і мелений перець.

Спосіб створення закуски полягає у виконанні наступних дій:

  • Яйця збиваються.
  • Риба нарізають шматками, які обвалюються в борошні, умочують в яйці і викладаються в панірування.
  • Філейні шматочки обсмажують в киплячому маслі до золотистого кольору.
  • У склянці з окропом розлучається бульйонний кубик.
  • З лимона вичавлюється сік.
  • Часник подрібнюється.
  • У сотейнику розтоплюється масло, до якого додаються часник, бульйон, вино, сік лимона.
  • Після закипання в соус відправляються подрібнена зелень, сіль і спеції.
  • Риба подається до столу з соусом.

Філе морського мови в клярі

Якщо в холодильнику знайшовся 1 кг філе, то додатково потрібно підготувати:

  • 2 яйця;
  • 200 г борошна;
  • 30 мл молока;
  • 100 мл рослинного масла;
  • цибулину;
  • сіль.

Покрокова інструкція приготування:

  • Цибулина подрібнюється.
  • Філе нарізати шматочками, які солятся, приправляється і присипаються цибулею, після чого риба залишається на 20 хвилин.
  • З молока, борошна, збитих яєць і солі готується густий по консистенції тісто.
  • Замариновавшиеся шматочки умочують в яєчно-борошняної суміші і обсмажують з двох сторін в киплячому маслі.
Дивіться також:  Куряча грудка — 9 рецептів на сковороді

Отже, морський язик – поживна риба, ніжний смак якої чудово поєднується з різними гарнірами і надає новизну повсякденного меню.

Прокрутка до верху