Моті – 10 рецептів японського десерту моті з рисового борошна

Моті з рисової муки – це цікавий десерт родом з японської кухні і має свою нескладну технологію приготування. Для моті замішується тісто на спеціальному рисовому борошні «мотигоме» (звичайне рисове борошно для моті не підходить), цукровій пудрі та воді, витримується в мікрохвильовій печі, що робить його дуже пластичним і пружним. З тіста формуються невеликі фігурки різної форми і в них загортають різноманітну солодку начинку. Тісто фарбують барвниками чи ягідно-фруктовим соком.

Класичний японський десерт “Моті” з рисового борошна

Класичний японський десерт «Моті» з рисового борошна простий у виконанні та досить швидкий. Тісто замішується на спеціальному рисовому борошні з цукровою пудрою та водою. Потім ставиться на пару хвилин у мікрохвильову піч для заварювання. Начинка вибирається до смаку господині і може бути різною. У цьому рецепті для забарвлення тіста беремо сік чорниці.

Інгредієнти:

на – 6 порції

  • Борошно рисове – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 45 гр.
  • Вода – 150 мл.
  • Сік ягідний – 25 мл.
  • Крохмаль картопляний – для роботи з тестом
  • Арахісова паста – для начинки

Процес приготування:

Класичний японський десерт “Моті” з рисового борошна легко можна приготувати в домашніх умовах. Відразу відміряти, відповідно до пропорції рецепту, базовий набір інгредієнтів.

В окремий посуд висипати рисову муку|борошно| з|із| цукровою пудрою і добре перемішати.

Ягідний сік, а в цьому рецепті чорничний змішати з чистою водою і перелити в рисову суміш.

Віночком чи ложкою ці інгредієнти добре перемішати до однорідної консистенції. Замішане тісто має вийти рідким.

Посуд прикрити шматком харчової плівки і на 1,5 хвилини поставити в мікрохвильову піч при максимальній потужності. Потім витягнути тісто, перевірити консистенцію і повторно поставити назад ще на 1 хвилину.

За цей час рисове тісто завариться та стане густою клейкою масою. Його добре перемішати та остудити.

Для формування моті присипати крохмалем стільницю або обробну дошку.

Руками розділити тісто на 6 однакових шматочків і на крохмалі сформувати з них плоскі коржики.

У середину кожного коржика покласти трохи обраної начинки, у цьому рецепті беремо арахісову пасту.

Сформувати всі моті у формі невеликих акуратних кульок та обваляти у крохмалі.

Приготовлений японський десерт «Моті» з рисової муки можна відразу подавати до столу. Смачного!

Моті на сковороді в домашніх умовах

Моті на сковороді в домашніх умовах готується подібно до варіантів у мікрохвильовій печі, тільки тісто замішується на інших інгредієнтах і заварюється в сковороді при постійному помішуванні. Начинка вибирається за смаковими уподобаннями господині. У цьому рецепті тісто для моті замішуємо на спеціальному рисовому борошні, молоці, цукрі та рослинній олії.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 8.

Інгредієнти:

  • Рисове борошно – 170 гр.
  • Цукор – 130 гр.
  • Молоко – 250мл.
  • Олія – ​​4 ч.л.
  • Екстракт ванілі – 1 ч.л.
  • “Нутелла” для начинки – 100 гр.
  • Харчовий барвник – 4 краплі.

Процес приготування:

Крок 1. У чавунну сковороду вилити молоко, добре нагріти, не доводячи до кипіння і повністю розчинити в ньому цукор.

Крок 2. У цю масу вилити олію, додати ваніль і за бажанням будь-який харчовий барвник, добре все перемішати і сковороду зняти з плити.

Крок 3. У гарячу масу висипати потрібну кількість рисового борошна та лопаткою замісити тісто до однорідної текстури.

Крок 4. Потім поставити сковороду з тестом на мінімальний вогонь. Лопаткою розподілити по поверхні, довести до кипіння і потім при постійному помішуванні заварити, щоб зібралося в гладку і однорідну масу.

Крок 5. Присипати стільницю крохмалем, перекласти на неї заварене тісто, трохи розкотити, прикрити плівкою і дати повністю охолонути.

Крок 6. Тісто, що остигло, розкотити в більш тонкий коржик і розрізати на однакові квадрати. На кожен покласти трохи начинки, а в цьому рецепті пасти “Нутелла” та руками сформувати моті.

Крок 7. Приготовлені Моті на сковороді в домашніх умовах перекласти на блюдо сервіровки і перед подачею пару годин витримати в холодильнику. Смачного!

Шоколадні моті

Шоколадні моті відрізняються гарним смаком і готуються як класичні за двома варіантами: з рисового тіста з шоколадною начинкою, або з додаванням в тісто какао-порошку. У цьому рецепті готуємо моті за другим варіантом, а начинку до них краще вибрати нейтрального смаку, наприклад вершковий сир. Тісто заварюємо у мікрохвильовій печі.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6-8 шт.

Інгредієнти:

  • Рисове борошно клейке – 120 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль – 30 гр.
  • Цукор – 20 гр.
  • Молоко – 210мл.
  • Какао-порошок – 2 ст.
  • Олія вершкове – 15 гр.
Дивіться також:  Класичний чізкейк «Нью-Йорк» - 8 рецептів у домашніх умовах

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замісу тіста і придатну до мікрохвильової печі висипати вказану в рецепті кількість сухих інгредієнтів: рисового борошна, цукру, какао-порошку і крохмалю. Ложкою їх добре перемішати.

Крок 2. Потім до цієї суміші вилити молоко та замісити тісто до рідкої однорідної текстури. Посуд накрити шматком харчової плівки і на 2 хвилини поставити в мікрохвильову піч, включивши її на максимальну потужність.

Крок 3. Потім тісто дістати з мікрохвильової печі, добре ложкою перемішати, закрити плівкою і поставити назад ще на 2 хвилини.

Крок 4. У заварене тісто рисово-шоколадне додати вершкове масло, ще раз добре перемішати і повністю остудити. Тісто, що остигло, перекласти на присипану крохмалем стільницю, розділити на 6-8 однакових шматочків і розкотити їх у коржики. На кожен корж покласти трохи обраної начинки.

Крок 5. Сформувати руками акуратні моті, надавши їм будь-яку форму.

Крок 6. Приготовлені шоколадні моті обсипати цукровою пудрою або какао та подати до десертного столу. Смачного!

Швидкий рецепт «Моті» у мікрохвильовій печі

Швидкий рецепт «Моті» в мікрохвильовій печі дозволить вам приготувати цей чудовий десерт до ранкової кави або чаю. У цьому варіанті готуємо моті на основі спеціального рисового борошна, води та цукру. У середньому борошно з водою беруться в пропорції 1:1, але її можна змінити і зробити м’якіші або щільніші моті. Готуємо моті без начинки, а барвник беремо рожевого кольору.

Час приготування: 50 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Рисове борошно клейке – 1.5 ст.
  • Вода – 1.5 ст.
  • Цукор – 0.5 ст.
  • Харчовий барвник – 3-4 краплі.
  • Крохмаль – для посипання.

Процес приготування:

Крок 1. Відразу відміряти, відповідно до пропорції рецепту, всі інгредієнти для моті.

Крок 2. Їх перекласти в окремий посуд, додати харчовий барвник і замісити тісто до однорідного і без грудочок борошна. Форму для мікрохвильової печі змастити кулінарним спреєм.

Крок 3. Примішане тісто перелити у форму.

Крок 4. Потім форму прикрити харчовою плівкою і поставити в мікрохвильову піч, включивши максимальну потужність.

Крок 5. Заварювати тісто протягом 1-2 хвилин за один раз і перевіряти його текстуру, щоб вийшла напівпрозорою. При отриманні потрібної текстури, мікрохвильову піч вимкнути і залишити в ній тісто на 10 хвилин для охолодження.

Крок 6. В окремий посуд висипати кукурудзяний крохмаль для посипання моті.

Крок 7. Потім у неї перекласти заварене і тісто, що охололо, і пластиковим ножем розділити на невеликі однакові шматочки.

Крок 8. Руками, шматочками тіста додати круглу форму і добре обваляти в крохмалі.

Крок 9. Приготовлені в мікрохвильовій печі швидкі «Моті» укласти на сервірувальну тарілку і подати до сніданку. Смачного!

«Моті» з сирним сиром у домашніх умовах

«Моті» відмінно поєднується з начинкою сирного сиру і в домашніх умовах цей десерт нескладно приготувати. У цьому рецепті тісто для моті заварюємо в мікрохвильовій печі і додаємо харчовий барвник будь-якого кольору. Начинку із сирного сиру доповнюємо свіжими ягодами.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Рисове борошно клейке – 100 гр.
  • Вода – 180 мл.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сирний сир – 70 гр.
  • Асорті ягідне – 50 гр.
  • Харчовий барвник – 3 краплі.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед підготуйте відповідно до пропорції рецепту і потрібної кількості порцій всі інгредієнти для моті.

Крок 2. У відповідний до мікрохвильової печі посуд вилийте воду, висипте цукор з рисовим борошном і додайте обраний барвник. Віночком ці інгредієнти добре перемішайте в однорідну масу.

Крок 3. Прикрийте посуд шматком харчової плівки і поставте в мікрохвильову піч на 2 хвилини, включивши максимальну потужність. За цей час тісто стане цупким. Ложкою його ще раз перемішайте та остудіть.

Крок 4. Потім тісто перекладіть на присипану крохмалем робочу поверхню і розділіть на невеликі шматочки. Їх трохи розкотіть у плоскі коржики. На кожну заготовку покладіть по чайній ложці сиру сиру і по одній великій ягоді. Потім руками акуратно сформуйте моті у формі кульок, щільно зліпивши краї тіста і обваляйте в крохмалі.

Крок 5. Сформовані моті на півгодини помістіть у холодильник.

Крок 6. Після цього часу приготовлені в домашніх умовах «Моті» з сиром можна сервірувати до столу. Смачного!

Дивіться також:  Ганаш - 10 рецептів крему для вирівнювання та покриття торта

Моті з рисового борошна з морозивом

Моті з рисового борошна з морозивом буде у вас холодною солодкою варіацією цього японського десерту, що став популярним. Тісто готується як для звичайного моті. Морозиво вибирається на особистий смак трохи розморожується, поділяється на зручні для начинки моті кульки і повторно заморожується.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 3.

Інгредієнти:

  • Морозиво – за смаком.
  • Рисове борошно клейке – 100 гр.
  • Вода – 180 мл.
  • Цукор – 50 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Вибране для моті будь-яке морозиво витримати 10 хвилин при кімнатній температурі, щоб підтало, розкласти по невеликих формах, наприклад, для льоду або яєць, і заморозити.

Крок 2. У посуді, що підходить для мікрохвильової печі замісити тісто з клейкого рисового борошна, води та цукру. Тісто повинне вийти рідким, однорідним і цукор розчинитися повністю.

Крок 3. Потім посуд щільно прикрити шматком харчової плівки і поставити в мікрохвильову піч на 2 хвилини при максимальній потужності.

Крок 4. Далі прибрати плівку, тісто добре перемішати, повторно закрити плівкою і повторно поставити в мікрохвильову піч ще на 30 секунд.

Крок 5. Обробну дошку загорнути плівкою.

Крок 6. Рясно посипати її кукурудзяним крохмалем, оскільки заварене тісто дуже липке.

Крок 7. Приготовлене тісто рівним шаром викласти на дошку поверх крохмалю та остудити.

Крок 8. Зверху шар тіста також присипати крохмалем.

Крок 9. Тісто, що остигло, розділити на 10 однакових шматочків.

Крок 10. На кожний шматок тіста покласти по кульці морозива та акуратно сформувати моті. Ліпити моті необхідно швидко, щоб морозиво на розтанув.

Крок 11. Приготовлені моті з рисового борошна з морозивом помістити в морозилку і після заморозки подати до десертного столу. Смачного!

Моті з бананом

Моті з бананом готуються просто, швидко і будуть у вас смачним та ніжним десертом. Банани в начинку кладуться, нарізані шматочками і завжди доповнюються сирним сиром, або пастою з бобових. У цьому рецепті тісто заварюємо в мікрохвильовій печі, а харчовий барвник вибираємо на особистий смак.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порція: 10 шт.

Інгредієнти:

  • Рисове борошно клейке – 100 гр.
  • Вода – 160 мл.
  • Цукрова пудра – 70 грн.
  • Харчовий барвник – 2-3 краплі.
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 гр.
  • Сир сирний – 200 гр.
  • Банан – 1 шт.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для мікрохвильової печі висипати вказану в рецепті кількість рисового борошна з цукровою пудрою, вилити воду і замісити тісто до однорідної рідкої текстури. За бажанням можна додати будь-який барвник.

Крок 2. Посуд прикрити шматком харчової плівки і заварити тісто в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 2 хвилин. Потім тісто добре перемішати і поставити в мікрохвильову піч ще на 1 хвилину. Заварене тісто остудити.

Крок 3. Банан почистити від шкірки та розрізати на 10 однакових кружків.

Крок 4. Заварене і тісто, що остигло, перекласти на присипану крохмалем робочу поверхню, розділити на 10 шматочків і надати їм форму коржиків. На кожен корж покласти по чайній ложці сирного сиру і кухоль банана.

Крок 5. Сформувати руками акуратні моті і на півгодини поставити в холодильник.

Крок 6. Приготування моті з бананом після охолодження подати до столу. Смачного!

Моті з полуницею в домашніх умовах

Моті з полуницею в домашніх умовах готуються нескладно, швидко і десерт виходить не лише смачним, а й гарним на розрізі. Тісто для моті з полуницею також забарвлюють у рожевий колір, а ягоду доповнюють або вершково сирним, або бобовою пастою, але це вже виходить інший вид моті, званий «дайфуку».

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порція: 10 шт.

Інгредієнти:

  • Рисове борошно клейке – 100 гр.
  • Вода – 185 мл.
  • Цукрова пудра – 50 грн.
  • Харчовий барвник – 2-3 краплі.
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 гр.
  • Сир вершковий – 150 гр.
  • Полуниця – 10 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Вказану в рецепті кількість рисового борошна, цукрової пудри та води помістити в посуд для мікрохвильової печі і замісити тісто до однорідного напіврідкого стану. Потім додати кілька крапель барвника і ще раз перемішати, щоб тісто забарвилося в насичений рожевий колір.

Крок 2. Посуд прикрити шматком харчової плівки і зробити кілька проколів. Тісто поставити в мікрохвильову піч на 50 секунд, включивши максимальну потужність.

Дивіться також:  Глазур для торта - 10 рецептів в домашніх умовах

Крок 3. Потім посуд витягти з мікрохвильової печі, тісто добре перемішати, закрити плівкою і поставити в мікрохвильову піч ще на 50 секунд. Тісто повинно вийти еластичним, щільним і подібним до пластиліну, тому процес заварювання можна ще раз повторити.

Крок 4. Заварене тісто остудити, перекласти на присипану стільницю крохмалем і згорнути в ковбаску. Тісто досить липке, тому краще одягнути рукавички та їх обсипати крохмалем.

Крок 5. Потім тісто розділити на 10 однакових шматочків, обваляти в крохмалі і розкотити в тонкі коржі. На кожну заготовку покласти по 2 чайні ложки вершкового сиру та по одній полуниці.

Крок 6. Руками акуратно сформувати моті, обгорнувши тісто навколо начинки і щільно скріпивши краї.

Крок 7. Приготовлені в домашніх умовах моті з полуницею на півгодини помістити в холодильник і сервірувати до десертного столу. Смачного!

ПП Моті без цукру

Моті на рисовому борошні виходять дієтичним десертом самі по собі, але для ПП варіанта в них цукор замінюється натуральними цукрозамінниками: еририт або стевію. Начинкою для ПП моті без цукру, беруться будь-які свіжі ягоди чи фрукти, які можна доповнити сирним сиром. У цьому рецепті готуємо моті з полуницею.

Час приготування: 45 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порція: 10 шт.

Інгредієнти:

  • Рисове борошно клейке – 100 гр.
  • Вода – 180 мл.
  • Замінник цукру – до смаку.
  • Харчовий барвник – 2-3 краплі.
  • Крохмаль кукурудзяний – 70 гр.
  • Полуниця – 10 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Полуницю добре промити під проточною водою, обсушити серветкою і видалити чашолистки.

Крок 2. У скляний або керамічний посуд висипати, згідно з пропорцією рецепту, рисове борошно з цукрозамінником, вилити воду, додати кілька крапель харчового барвника і замісити тісто до однорідної текстури. Щільно прикрити посуд плівкою. На 3 хвилини тісто поставити у включену на повну потужність мікрохвильову піч. Кожні 30 секунд тісто перемішувати ложкою. Заварене тісто має вийти густим та липким.

Крок 3. Потім заварене тісто остудити. На присипаній крохмалі стільниці розділити тісто на 10 шматочків і розкотити їх у тонкі круглі коржики.

Крок 4. На кожен коржик покласти по одній полуниці, загорнути і скріпити краї тіста, щоб вийшли круглі моті. Добре обваляти їх у крохмалі.

Крок 5. Приготовлені ПП моті без цукру на півгодини покласти в холодильник і сервірувати до столу. Смачного!

Моті з рисового борошна з маскарпоне

Сир «Маскарпоне» своїм смаком та текстурою чудово поєднується з моті з рисового борошна. Такий десерт легко приготувати в домашніх умовах. Маскарпоне у начинці часто доповнюється іншими інгредієнтами і в цьому рецепті додамо вершки, білий шоколад та шматочки будь-яких фруктів. Заварюємо тісто на сковороді.

Час приготування: 1 год.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6-8 шт.

Інгредієнти:

  • Рисове борошно клейке – 100 гр.
  • Вода – 150 мл.
  • Цукрова пудра – 15 грн. + для обвалення.
  • Олія – ​​15 мл.
  • Харчовий барвник – 2-3 краплі.
  • Крохмаль кукурудзяний – 5 гр.

Для начинки:

  • Сир Маскарпоне – 150 гр.
  • Вершки 33% – 40 мл.
  • Білий шоколад – 80 грн.
  • Фрукти – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. У посуд для замісу тіста висипати, згідно з рецептом, необхідну кількість рисового борошна з цукровою пудрою і вилити ложку олії.

Крок 2. Потім додати пару крапель харчового барвника або трохи будь-якого соку ягідного, змішавши ягоди з водою, щоб вийшло 100 мл. рідини. Замісити тісто до однорідного стану.

Крок 3. Розігріти сковороду та перелити в неї замішане тісто. Заварювати тісто на мінімальному вогні при постійному помішуванні лопаткою і протягом 10 хвилин.

Крок 4. Після цього часу тісто має вийти еластичним і однорідним.

Крок 5. Перекласти його зі сковороди на присипану крохмалем обробну дошку, прикрити плівкою та остудити.

Для начинки в інший посуд перекласти сир Маскарпоне, вилити до нього вершки і ложкою перемішати до однорідності.

Крок 7. Потім у цю масу додати розтоплений білий шоколад зі шматочками будь-яких фруктів та ще раз добре перемішати.

Крок 8. Приготовлену начинку перекласти в кулінарний мішок і на 15-20 хвилин помістити в холодильник, щоб стала щільнішою.

Крок 9. Охолоджене тісто розділити на 6-8 шматочків, розкотити в коржики, на кожну осадити з мішка трохи начинки і сформувати моті. Приготовлені моті з рисової муки|борошна| з|із| маскарпоне обваляти з усіх боків в цукровій пудрі і відразу подати до чаю. Смачного!

Прокрутка до верху