Начинка для лаваша — 20 рецептів приготування

Як тонкі коржі, схожі на майстерно виткане полотно, за кілька хвилин перетворити у вишукану закуску, ніжну випічку, корисний домашній фаст-фуд? Оригінальна начинка для лаваша — універсальний спосіб використання хлібного виробу.

Рулет з лаваша

Для виготовлення рулетів підходить тонкий вірменський лаваш. Перед публікацією начинки поверхню листа обов’язково змащуємо жиром, сметаною, кетчупом або майонезом.

Інгредієнти:

  • петрушка, шпинат, кріп — по пучку;
  • тонкі лаваші — 4 шт.;
  • сир (будь-який, здатний швидко розплавитися) — 200 р.

Приготування

  • Зелень поміщаємо на півгодини в чашу з водою, кілька разів міняємо рідина. Витягаємо гілочки з ємності, стряхиваем зайві краплі, просушуємо на чистому рушнику, дрібно нарізаємо.
  • Великі листи лавашів поділяємо на квадрати. Крупно натираємо сир, посипаємо стружку на тонкі коржі, розкладаємо шари нарубаної зелені. Звертаємо рулети у вигляді прямокутників шириною до 5 см, загинаючи кінці пластин з чотирьох сторін у напрямку до центру — пакуємо ароматну начинку всередину виробу.
  • Викладаємо рулети на суху сковорідку, обсмажуємо до рум’яного виду, розрізаємо трохи навскоси. Представляючи блюдо, прикрашаємо тарілку ніжним салатним листом, прекрасно гармонує з апетитним наповненням страви.

Начинка для лаваша з крабовими паличками

Інгредієнти:

  • відварені круто яйця — 3 шт.;
  • палички крабові — 400 г;
  • перо цибулі — пучок;
  • майонез — 150 г;
  • м’який сир — 150 г;
  • сіль (за смаком), кріп — 30 р.

Приготування

  • Дрібно шаткуємо крабові палички, нарізаємо перо цибулі, чисту зелень, викладаємо продукти в чашу. Додаємо м’який сир, дрібно натерті яйця, свіжий майонез. Ретельно перемішуємо інгредієнти, солимо за своїм смакам.
  • Наносимо на кожен лаваш шар ароматного асорті, звертаємо листи у формі трубочок, розрізаємо на порційні частини. Залишаємо рулетики на півгодини, щоб вони просочилися смак соусу.

Лаваш в духовці з начинкою

Приготовлена гаряча випічка — чудове хрустке ласощі для дітей і дорослих.

Інгредієнти:

  • лаваші — 3 шт.;
  • сир (твердих сортів) — 400 г;
  • молоко — 60 мл;
  • зубки часнику — 2 шт.;
  • яйце;
  • масло вершкове — 50 г.

Приготування

  • З’єднуємо в чаші дрібно натертий сир, молоко і яйце. Додаємо подрібнений часник (два зубчики) і нарубану зелень, трохи солимо і перчимо продукти, ретельно перемішуємо суміш.
  • Викладаємо на деко тонкий лист (підганяємо за розміром), змащуємо начинкою. Зверху розміщуємо ще один лаваш. Повторюємо процедуру з начинкою.
  • Таким способом використовуємо всі підготовлені інгредієнти. Верхній шар залишаємо відкритим. Випікаємо в печі при t 200°C.

Лаваш в духовці з начинкою через 20 хвилин перетвориться на дивовижний пиріг дивного смаку!

Трикутники з лаваша

Універсальні можливості вірменського хліба особливо яскраво проявляються в представленому рецепт страви. «Спритність рук і ніякого обману — перед нами чудові «чебуреки» з розкішною хрусткою скоринкою!

Інгредієнти:

  • тонкий лаваш;
  • готовий м’ясний фарш;
  • цибулина;
  • перець, сіль, прянощі, зелень підбираємо за уподобанням;
  • олія (оливкова або соняшникова);
  • крижана очищена вода — до 20 мл

Приготування

  • Дрібно шаткуємо цибулину, додаємо у фарш нарубану зелень, сіль, спеції і прянощі. Вливаємо крижану бутильовану воду, ретельно вимішуємо складу.
  • Тонкий лист поділяємо на квадрати (16х16), змащуємо пласти м’ясних шаром (залишаємо вільними тільки два протилежних кінця).
  • Складаємо частини лаваша навпіл у вигляді трикутників, злегка придавлюємо, відрізаємо верхній куточок, утворюючи напівкругле виріб.
  • Обсмажуємо страву в олії до появи золотистої скоринки з обох сторін. Викладаємо на серветки, залишаючи на них надлишки жиру, і негайно подаємо «згоряє від нетерпіння родині!

Готуємо з м’ясним фаршем

Приголомшливо смачний тандем можна отримати з вірменського лаваша і звичайного м’ясного фаршу.

Дивіться також:  Як смачно приготувати свинину?

Інгредієнти:

  • упаковка тонких листів;
  • яйця — 3 шт.;
  • перо цибулі — пучок;
  • фарш м’ясний (свинина + яловичина) — 400 г;
  • сіль і спеції вибираємо за бажанням;
  • пісне масло;
  • цибулина.

Приготування

  • Формуємо фарш методом, наведеним у попередньому рецепті, додаємо нарубленное перо зеленого цибулі — начинка для лаваша готова.
  • Розгортаємо тонкий лист, ножицями розрізаємо на квадрати (розмір обираємо самостійно), наносимо рівний шар фаршу. Складаємо коржі навпіл у вигляді конвертиків, потім робимо це ще раз.
  • Вбиваємо в чашу яйця, добре перемішуємо, занурюємо в склад кожне м’ясний виріб, обсмажуємо на розпеченій сковороді з маслом з обох сторін.
  • При бажанні випікаємо страву в духовці (t 190°C). Просто викладаємо їжу в форму, поливаємо сметаною, посипаємо сирної стружкою.

Через 40 хвилин розміщуємо лаваші з м’ясом на тепле блюдо і подаємо в гарячому вигляді.

Начинка з сьомгою і вершковим сиром

Інгредієнти:

  • кілька гілочок кропу і петрушки;
  • філе сьомги — 200 г;
  • пісне масло;
  • м’який сир — 250 р.

Приготування

  • Дрібно нарізаємо чисту зелень, додаємо до неї розм’якшений сир, добре перемішуємо.
  • Рибу миємо, обсушуємо серветками, обсмажуємо в олії. Коли філе охолоне, поділяємо шматок на тонкі пласти.
  • Лаваш змащуємо сирним складом, закриваємо шар скибочками сьомги, загортаємо лист рулетом, відправляємо на годину в холодильник.

Залишилося розрізати апетитну страву на невеликі порційні частини, щоб закуска набула закінченого вигляду.

Начинка з сиру

Інгредієнти для лаваша:

  • свіжий сир — 150 г;
  • домашня сметана (15% жирності) — 30 г;
  • кріп;
  • зубки часнику — 2 шт.;
  • стиглий плід авокадо.

Приготування

  • Подрібнюємо кріп, з’єднайте з сиром, сметаною, подрібненим часником і дрібкою солі.
  • Поділяємо авокадо навпіл, витягаємо кісточку, зрізаємо шкірку, м’якоть шаткуємо кубиками.
  • Лаваш змащуємо сирною масою, викладаємо шматочки фрукта, згортаємо рулет, ділимо його на порційні частини.
  • Якщо сметану замінити яйцями, залити ними викладені рулетики у форму і посипати їх тертим сиром, страву можна запекти в духовці.

Чудовий спосіб урізноманітнити наше сімейне меню!

Пікантний варіант з сиром і солоним огірком

Інгредієнти:

  • салат «Айсберг»;
  • солоні огірки — 3 шт.;
  • зубки часнику — 2 шт.;
  • тонкий лаваш;
  • майонез — 20 г;
  • сметана — 50 г;
  • сіль, зелень, перець.

Приготування

  • Дрібно натираємо зубки часнику і огірок, викладаємо в миску, додаємо бажану кількість солі і спецій, майонез і сметану. Ретельно перемішуємо отриману масу.
  • Розгортаємо лаваш, розміщуємо на ньому листя салату, змащуємо сирним складом, акуратно формуємо щільний рулет. Поділяємо згорнуту з начинкою корж на порційні шматочки.

Ніжний колір зелені надав страві вишукану привабливість.

Начинка для лаваша з куркою і грибами

Інгредієнти для одного листа:

  • вилок капусти (білокачанної);
  • морква — 1 шт.;
  • філе куряче (стегно) — по 1 шт.;
  • печериці — 100 г;
  • кетчуп — 20 г;
  • майонез — 30 г;
  • масло вершкове — 15 г;
  • кількість перцю і солі підбираємо за бажанням.

Приготування начинки для лаваша

  • М’ясо курки відварюємо до готовності, охолоджуємо, відокремлюємо від кісток, нарізаємо маленькими шматочками.
  • Гриби ріжемо і обсмажуємо до випарювання рідини.
  • Видаляємо верхні листки капусти, шаткуємо овоч тонкою соломкою, натираємо очищену моркву.
  • Змішуємо 15 г майонез з кетчупом, лаваш змащуємо соусом. Далі викладаємо шар курки, перчимо і солимо, потім розміщуємо печериці і смужки капусти. На овочевий ряд наносимо «грати» з майонезу. Завершуємо збірку закуски нарізаною морквою.
  • Згорнутий рулетом лаваш обробляємо вершковим жиром, запікаємо в мікрохвильовій печі.
Дивіться також:  Цвітна капуста в духовці – 6 рецептів приготування

При бажанні, швидко підрум’янюємо виріб на гарячій сковороді, доповнюючи смак тонкого лаваша хрусткою скоринкою.

П’ятихвилинна закуска з корейською морквою

Інгредієнти:

  • сирок плавлений;
  • пікантна морквина;
  • маринований огірочок;
  • лаваш;
  • якісний майонез.

Приготування

  • Натираємо огірок, віджимаємо сік, захищаючи тонкий лист від зайвої вологи.
  • Плавлені сирки відрізняє особливо ніжний смак, але це приємне якість ускладнює подрібнення продукту. Щоб швидко пропустити сирок через тертку, відправляємо скибочку на кілька хвилин в морозильну камеру. Маленька, але дієва хитрість!
  • Викладаємо плавленую стружку в чашу, додаємо шматочки огірка, тонкі нитки моркви по-корейськи, перемішуємо складу.
  • Лаваш змащуємо приготовленої масою, згортаємо рулет, розрізаємо на порції.

Не минуло й п’яти хвилин, а на столі вже готова закуска, виливає вишукані аромати східних спецій і прянощів.

Рецепт з консервованими сардинами

Інгредієнти:

  • яйця — 2 шт.;
  • сирки — 2 шт.;
  • лаваш;
  • банка консервів «Сардини в олії»;
  • кріп, майонез.

Приготування

  • Виймаємо рибу з банки (без масла), розминаємо виделкою. Очищаємо відварені круто яйця, дрібно шаткуємо.
  • Лаваш змащуємо майонезом, посипаємо трохи нарубаної зеленню, розміщуємо яєчний склад, шматочки сардин, повторюємо кроповий шар.
  • Звертаємо лист у формі рулету, розрізаємо на частини.

Казково смачний рибний «улов» вже на столі!

Закуска з печінкою тріски

Інгредієнти:

  • лаваш;
  • баночка з печінкою тріски;
  • зварені круто яйця — 2 шт.;
  • сир (твердий) — 130 г;
  • укропчик.

Приготування

  • Виймаємо з банки ніжний субпродукт, розминаємо виделкою, додаємо трохи риб’ячого жиру, перемішуємо отриману масу.
  • Лаваш змащуємо приготованим складом. Майонез не використовуємо, враховуючи жирність печінкового компонента закуски. Викладаємо шар натертого жовтка, посипаємо нарубаним кропом.
  • Далі розміщуємо подрібнені курячі білки, трохи зелені, сирну стружку. Згортаємо рулет, поділяємо на порційні шматки.

Представлений варіант закуски з печінкою тріски здивує своїм смаком самого вимогливого гурмана.

Начинка з червоної риби

Інгредієнти для одного тонкого листа:

  • слабосолона форель — 700 г;
  • перець солодкий — 2 шт.;
  • майонез — 50 г;
  • відварені круто яйця — 2 шт.;
  • помиті і висушене листя салату.

Приготування

Розгортаємо прямокутний лист лавашу, змащуємо частиною майонезу, викладаємо листя салату і тонко нарізані пласти форелі. Наносимо на рибу сіточку білого соусу, знову розміщуємо зелені листочки, посипаємо їх тертими яйцями. Згортаємо рулет, ділимо на порції. Їсти подано!

Начинка для лаваш з шинкою і сиром

Якщо закуска призначена для тимчасового зберігання в холодильнику (очікуємо гостей), лаваші складаємо в два шари, щоб вони розм’якли від присутності майонезу.

Інгредієнти для 3 аркушів:

  • шинка — 300 г;
  • зубки часнику — 2 шт.:
  • сир — 150 г;
  • зелень кропу;
  • майонез — до 300 р.

Приготування

  • Змащуємо листи свіжим соусом, викладаємо нарізану соломкою шинку, накриваємо м’ясо ще однією тонким коржем, покриваємо її «решіткою» з майонезу, посипаємо тертою сирної стружкою і нарубаною зеленню.
  • Звертаємо щільний рулет, кладемо його в пакет і відправляємо в холодильник.

Начинка для лаваша перевершила всі очікування!

Лаваш з горбушею і болгарським перцем

Інгредієнти:

  • слабосолона горбуша — 200 г;
  • свіжий огірочок;
  • плід червоного болгарського перцю;
  • лаваш;
  • плавлений сирок, зелень.

Приготування

  • Дрібно натираємо сирок, змішуємо з нарубаним кропом. Отриманою масою змащуємо корж.
  • Розміщуємо на сирному шарі тонко нарізані кружечки огірка. Між ними володіємо смужки болгарського перцю. На яскраву овочеву «галявину» укладаємо пласти благородної горбуші.

Оформляємо лаваш з делікатесним наповненням у вигляді рулету, акуратно ділимо на частини бажаного розміру.

Дивіться також:  Варена ковбаса в домашніх умовах – 7 рецептів

Ніжна начинка з оселедцем і авокадо

Інгредієнти для 1 лаваша:

  • яйце;
  • сік половинки лимона або лайма;
  • авокадо;
  • зерна гірчиці — 10 г;
  • філе слабосоленої оселедця в олії — 100 г;
  • майонез — 70 р.

Приготування

  • Очищаємо відварені круто яйця, подрібнюємо на тертці.
  • Дістаємо шматочки оселедця, промокаємо серветками від зайвого жиру, нарізаємо тонкими часточками.
  • Авокадо поділяємо на половинки, витягаємо кісточку, звільняємо плід від шкірки, м’якоті утворимо невеликі кубики.
  • Залишилося змастити лаваш сумішшю гірчиці і майонезу, викласти шар оселедця, шматочки огірка і авокадо, згорнути рулет.

Прекрасне оформлення начинки з пряною рибою і фруктом з горіховим присмаком!

Святкова закуска з вареною ковбасою

Інгредієнти:

  • лаваш;
  • м’який сир — 250 г;
  • варена ковбаса — 300 г;
  • олія (оливкова або соняшникова) — 20 г;
  • зелень.

Приготування

  • Розрізаємо лист вірменського лавашу на великі квадрати (15Х15).
  • Ковбасу поділяємо на невеликі шматочки, змішати з плавленим сирком і зеленню, прянощами і спеціями.
  • Отриману начинку розподіляємо по всьому коржиків, викладаємо на середину. Оформляємо пласти у вигляді конвертів, обсмажуємо в маслі з двох сторін.

При бажанні викладаємо вироби у форму, випікаємо 5 хвилин в духовці. Отримуємо настільки апетитне блюдо, що особливо нетерплячих їдців доводиться стримувати, щоб не обпеклися!

Лаваш з начинкою з курячої печінки

Інгредієнти:

  • варене яйце;
  • цибулина;
  • куряча печінка — 200 г;
  • морквина;
  • тертий сир — 150 г;
  • пісне масло — 20 г;
  • лаваш;
  • спеції і прянощі підбираємо за бажанням.

Приготування

  • Відварюємо до готовності (7 хвилин) курячу печінку, остиглий субпродукт шаткуємо маленькими шматочками.
  • Пасеруємо нашатковану моркву і дрібно нарізану цибулю, змішати з печінкою, тертими яйцями, сирної стружкою, спеціями і прянощами. Не забуваємо про невеликій кількості солі.
  • Викладаємо масу на тонкий лист, звертаємо трубочкою, розрізаємо на частини.

Начинка для лаваша з курячої печінки ще раз підкреслила особливу ніжність вірменського лаваша.

Готуємо з консервованим тунцем

Інгредієнти:

  • відварене яйце;
  • баночка риби;
  • лаваші — 2 шт.;
  • зубки часнику — 2 шт.;
  • перо зеленого лука;
  • майонез — 50 м;
  • зелень, сіль підбираємо за вподобанням.

Приготування

  • Зливаємо рідину з банки з консервованим тунцем, розминаємо його виделкою.
  • Очищаємо яйця, крупно натираємо, з’єднайте з майонезом, подрібненим часником, улюбленими спеціями.
  • Змащуємо перший лаваш часниковим соусом, маємо яєчний шар, потім викладаємо шматочки риби, посипаємо її нарубаною зеленню.
  • Накриваємо начинку другим листом, згортаємо рулет, кладемо його в плівку.

Приготоване виріб витримуємо годину в холодильнику, а вже потім насолоджуємося чудовим смаком приготовленої закуски.

Рецепт зі шпротами і сиром

Інгредієнти:

  • лаваші — 2 шт.;
  • варене яйце;
  • сир (м’який) — 150 г;
  • шпроти — 300 г;
  • майонез — 150 г;
  • плід солодкого перцю;
  • пучок зелень.

Приготування

  • Розстилаємо на столі лаваш, змащуємо його частиною майонезу, накриваємо другим листом, теж обробляємо соусом.
  • Викладаємо шар натертих яєць, сирну стружку і нашатковану соломкою перець.
  • Завершуємо збірку закуски цілими тушками апетитних шпрот. Посипаємо їжу нарубаної зеленню, загортаємо в трубочку, відправляємо виріб в упакованому вигляді в холодильник.

Через годину, коли компоненти начинки переймуться взаємними смаками, а рулет знайде потрібну форму, наріжемо шматочки і подамо страву на стіл.

Чому саме начинка для лаваша з шпрот завершила наше «смачне» знайомство з кулінарними можливостями тонких виробів? Ймовірно, дається взнаки ностальгія по тим часам, коли цукор був, образно кажучи, солодше, вода мокро, а їжа набагато якісніше і смачніше!

Прокрутка до верху