Вдала начинка для пельменів може виявитися не тільки однокомпонентної. Апетитне частування виходить з складовим фаршем з м’яса (відразу з декількох інгредієнтів), з грибами і навіть овочами. Є кілька секретів та хитростей, які допоможуть зробити сумішшю.
Класична начинка для пельменів з свинини і яловичини
Поширений варіант начинки для домашніх пельменів з фаршу включає в себе відразу і свинину та яловичину. Різне м’ясо береться в однакових пропорціях.
Інгредієнти:
- м’якоть двох видів м’яса – 550 — 600 г;
- ріпчасті цибулинки – 250 г;
- часник – 50 р;
- фільтрована вода – 150 — 170 мл;
- кухонна сіль – 20 — 25 м;
- мелений перчик – 3 — 6 р.
Приготування:
- М’ясні продукти для такого рецепта варто використовувати з невеликими прожилками сала. Якщо вибрати скибки виключно з чистим філе, фарш вийде недостатньо жирним. Потрібно м’ясо нарізати середніми шматочками.
- Спочатку пропустити через м’ясорубку два види м’яса разом, очищений часник і шматочки цибулі. Потім знову пропустити через овочами м’ясну масу.
- З’єднати компоненти разом.
- Додати 20 г кухонної солі. Це оптимальна кількість на певну кількість м’яса. Тим, хто любить більш солоні страви, можна взяти 25 г солі.
- Додати перець за смаком. Влити крижану воду – саме вона дозволить зробити фарш соковитим і не липким. Замість звичайної води можна взяти відвар лаврушки. Така хитрість зробить смак начинки ще більш яскравою і цікавою.
Залишається ретельно вимісити фарш руками.
Як приготувати з капусти
Такий варіант можна готувати з свіжого або квашеного овоча. Саме з останнім виходить особливо смачною.
Інгредієнти:
- квашена капуста (не кислий продукт) – 400 — 450 м;
- солоне сало (свинина) – 100 — 120 г;
- не гіркий цибуля – 100 — 130 г;
- поварена сіль.
Приготування:
- Квашену капусту обов’язково віджати від зайвої рідини, інакше начинка виявиться занадто водянистою. Якщо овоч виявився занадто кислим, потрібно промити його водою.
- Солоне свиняче сало нарізати невеликими шматочками.
- Цибулю очистити і крупно порубати.
- Пропустити всі підготовлені складові майбутньої начинки через м’ясорубку.
- Додати до отриманої масі сіль. Можна засипати у неї і будь-які улюблені спеції кулінара. Добре поєднуються з начинкою за таким рецептом будь перці.
Підійде до неї і орегано в молотом вигляді.
З фаршу яловичини
Інгредієнти:
- чистий м’ясна м’якоть – 1,2 — 1,3 кг;
- не гіркий цибуля – 650 — 700 г;
- молоко/питна вода – 70 — 100 мл;
- велика сіль/подрібнений перець;
- часник – 3 — 4 середні шматочки.
Приготування:
- Яловичину промити. Підсушити. Порізати середніми шматками.
- Відправити шматки м’яса в м’ясорубку. Допускається подрібнювати його й іншим способом – спеціальною насадкою блендера.
- Обраним чином перетворити в кашку і часник з цибулею.
- З’єднати м’ясну та овочеву маси. Добре перемішати.
- Додати сіль, перець.
- Влити обрану рідина. Вода/молоко обов’язково повинні бути холодними.
Повторити перемішування інгредієнтів і відразу приступати до формування пельменів з наповненням з фаршу яловичини.
Соковита начинка для домашніх пельменів з курячого фаршу
Інгредієнти:
- філе курятини – 600 — 650 р.;
- білий цибуля – 2 шт.;
- жирна сметана середньої густоти – 4 десертні ложки;
- сіль, пахучі трави – за смаком;
- чиста прохолодна вода – 0,5 ст.
Приготування:
- Очистити цибулю і його дрібненько посікти. Цибуля не потрібно перебивати разом з м’ясом. Досить зробити його шматочки мініатюрними.
- З філе курятини зрізати навіть найдрібніші пленочки і все зайве. Перекрутити його за допомогою м’ясорубки.
- Змішати м’ясну масу з подрібненою цибулею, всіма заявленими в рецепті сухими інгредієнтами.
- В останню чергу додати в масу сметану. Цей варіант рецепту начинки передбачає використовувати молочний продукт разом з водою. Сметана робить масу соковитою і дуже ніжною. Слідом влити воду.
- Добре перемішати складові руками.
Готова маса повинна вийти м’якою, але при цьому не розтікатися, а добре тримати форму. За таким же принципом можна робити і начинку з свинячого фаршу.
Для китайських пельменів
Китайські пельмені готуються з різними начинками. Але особливо популярний серед азіатських кухарів і господинь її м’ясний варіант.
Інгредієнти:
- суміш двох видів м’яса (свинина/яловичина) – 250 — 300 г;
- цибулина – 1 шт. (невелика);
- велика сіль – за смаком;
- кунжутне масло – 0,25 малий. ложки;
- соєвий соус – 3 десертні ложки;
- сухий імбир – 0,5 малий. ложки.
Приготування:
- Якщо під рукою виявився тільки свіжий корінь імбиру, то його потрібно очистити від щільної шкірки і подрібнити за допомогою дрібної терки. Але зручніше використовувати вже висушений імбир.
- Цибуля дрібнити кубиками. Вони повинні вийти такого розміру, щоб не занадто явно відчувалися в м’ясі.
- Філе двох видів м’яса з прожилками сала перетворити у фарш блендером.
- Додати всі інші заявлені складові. Не можна забувати про солоності соєвого соусу. Можливо, її буде достатньо для начинки і додаткову сіль засипати не потрібно.
Ретельно перемішати компоненти. Охолодити начинку і тільки після цього використовувати її за призначенням.
Вегетаріанський варіант з овочів
Навіть вегетаріанці можуть побалувати себе пельменями. Для цього складають їх начинки повинні вийти виключно овочевими.
Інгредієнти:
- сира соковита морква – 150 г;
- китайська капуста – 250 — 300 г;
- стебла селери – 100 г;
- ріпчаста цибуля – 100 г;
- окріп – 300 мл;
- кориця – 2 г;
- кунжутна олія – 25 мл;
- сіль, перець – за смаком.
Приготування:
- Вилити в каструлю окріп. Приготувати в ньому капусту. Для цього достатньо варити овоч 5 – 6 хвилин на сильному вогні.
- Відкинути капусту на друшляк. Віджати. Дуже дрібно порубати гострим ножем. Знову акуратно віджати.
- Моркву потерти на тертці з середніми отворами. Віджати. З’єднати з капустою.
- Додати промиті і дрібно порубані стебла селери, подрібнену цибулю.
- Всипати сіль. Перемішати компоненти.
- Кунжутне масло з’єднати зі спеціями. Прогріти пару хвилин. Остудити.
Влити охолоджене масло в начинку. Використовувати її при ліпленні пельменів.
Начинка для пельменів пісних
Під час посту можна харчуватися смачно і повноцінно. Можна побалувати себе навіть пельменями, але з рибної, а не з звичної м’ясною начинкою.
Інгредієнти:
- філе минтая – 550 — 600 г;
- рафінована олія – 60 — 70 мл;
- цибуля – 150 г;
- сіль, цукор – за смаком.
Приготування:
- Щоб приготувати смачну начинку, насамперед потрібно взяти рибну м’якоть (без дрібних кісточок) подрібнити м’ясорубкою або блендером.
- Цибуля довільно нарізати (дрібно) і засмажити до зарум’янювання на обраному олії. Додати до вже готового луку рибу. Присипати все дрібкою цукру, сіллю.
- Після перемішування обсмажувати продукти разом 1 хвилину.
Охолодити начинку і використовувати при ліпленні пельменів. Підійде для неї і одного риба (без великої кількості кісток).
Готуємо з грибів
Для такої начинки підійдуть будь-які гриби: і печериці, і лісові. Не варто використовувати тільки маринований продукт.
Інгредієнти:
- гриби – 350 — 400 г;
- ріпчаста цибуля – 2 головки і половина пучка зеленого;
- олія без запаху;
- кам’яна сіль.
Приготування:
- Якщо використовуються лісові гриби, то першим ділом їх треба відварити в 3 – 4 водах без солі.
- Злити рідину і відправити на сковороду разом з подрібненим білим цибулею. Посолити і готувати до зарум’янювання. Печериці можна відразу чистити і смажити з цибулею.
- Додати трохи остигнула масу подрібнений зелений лук. Перемішати.
На відміну від страви із м’ясною начинкою, частування з таким наповненням можна їсти навіть під час посту. Сподобається вона і вегетаріанцям.
Незвичайна начинка з редьки
Для такої страви зазвичай береться саме чорна редька.
Інгредієнти:
- велика редька – 1 шт.;
- мелений перець – 1 -2 пучку;
- цибуля – половинка головки;
- сіль.
Приготування:
- Редьку почистити від шкірки. Решту спочатку порізати на кілька частин, а потім подрібнити теркою з самими дрібними поділками.
- Додати до неї сіль, перець за смаком.
- Цибулю порізати шматочками і перебити блендером до однорідної кашки.
- Змішати всі продукти разом.
Використовувати суміш для пісних пельменів.
Смачно приготувати пельмені можна з різними начинками. Незалежно від того, з м’ясом або з овочами. Головне, не шкодувати для частування приправ. Для м’ясних варіантів завжди варто використовувати фарш, приготований самостійно в домашніх умовах.