Щоб регулярно ласувати смачною піцою, зовсім не потрібно витрачати великі гроші на замовлення цього популярного страви. Досить приготувати його самостійно. Існує безліч смачних варіантів начинки для піци в домашніх умовах. Залишилося лише вибрати для себе найбільш доступний спосіб.
Смачна начинка для піци з ковбасою
Найчастіше в холодильнику залишаються невеликі шматочки ковбаси після сніданку. Щоб даремно не переводити продукти, варто збирати їх і залишати в морозилці до приготування піци. В рецепт увійде: 220 г будь ковбаси (це може бути асорті шматочків різних сортів), 2 томата, 30 г солодкої консервованої кукурудзи, половинка цибулини, 180 г твердого сиру, кетчуп.
- Вибране тісто викласти на деко, формуються мініатюрні бортики, які будуть стримувати начинку.
- Далі основа щедро змащується будь кетчупом.
- Начинка укладається наступними шарами: кубики ковбаси — кружечки помідора — віджата від рідини кукурудза — тонкі кільця цибулі — сир.
- Готується випічка до розплавлення сиру.
Така начинка для піци з ковбасою не тільки смачна, але і економна.
З куркою
М’ясо грудки чудово поєднується з тестом для піци і будь-якими іншими добавками. Крім курячого м’яса (1 філе), буде використовуватися: цибулина, 120 г сметани і така ж кількість твердого сиру, 8 оливок, 3 ст. л. кетчупу, яйце, 1 маленька ложка гірчиці.
- Цибулина нарізається кубиками і обсмажується на будь-якому маслі.
- Тісто розкочується і змащується кетчупом.
- Першим шаром начинки йде обсмажений до рум’яного кольору цибулю. Далі викладаються нарізані тонкими слайсами оливки.
- Куряче м’ясо відварюється в підсоленій воді з парою лаврових листочків.
- Готове філе нарізати на маленькі шматочки і викладається поверх оливок.
- Гірчиця, яйце і сметану добре перемішуються. Можна підсолити суміш і додати в неї будь-яку приправу. Маса збивається і виливається поверх начинки на піцу. Зверху вона щедро посипається тертим сиром.
Печеться близько 25 хвилин в гарячій духовці.
З грибами, салямі і беконом
Таку випічку важко назвати економною, зате вона виходить дуже смачною і ситною. Начинка готується з наступних продуктів: 120 г салямі, 140 г бекону, 80 г печериць, по 170 г сиру моцарелла і будь-якого твердого сиру,75 г кетчупу, така ж кількість сметани, 3 ст. л. оливкової олії.
- Оливкова олія, кетчуп сметана перемішуються і розігріваються на сковороді. Можна додати в масу улюблені приправи за смаком посолити її.
- Отриманим соусом змащується основа для піци.
- Зверху висипається жменька тертого твердого сиру, викладаються тонко нарізані гриби і бекон.
- Поверх грибів і м’яса відправляються скибочки салямі і кубики сиру моцарелла.
- Залишилося висипати решту тертий твердий сир і запікати піцу в духовці.
Звичайний твердий сир можна замінити пармезаном.
Начинка для піци з куркою і грибами
М’ясо для цього рецепта можна брати як відварне, так і варене. Якщо є така можливість, варто використовувати мариновану грудку, приготовану на грилі. Крім 150 г курки, потрібно підготувати: 1 помідор, 120 г свіжих печериць, 170 г твердого сиру, кетчуп, щіпка ароматних трав.
- Першим ділом розкатане тісто (листкове або дріжджове) змащується кетчупом і посипається ароматними травами.
- Далі йде третина тертого сиру, шматочки приготованого обраним способом філе.
- Останніми верствами стануть слайсы очищених печериць і кружечки помідорів.
- Всі продукти засипаються залишився твердим сиром.
Відмінно доповнює начинку будь-яка свіжа рубана зелень.
З ананасами і курячою грудкою
Це досить екзотичний варіант начинки, яка особливо припаде до смаку любителям поєднання м’яса з солодким соусом. Для економії можна використовувати консервовані ананаси (130 г). Крім них, береться: куряча грудка, помідор, цибулина, 3 печериці, 130 г сиру, кетчуп, пара свіжих гілочок петрушки.
- Тісто щедро змащується кетчупом, після чого на його поверхні висипаються кільця цибулі.
- Філе вариться з сіллю і листочком лавра, остуджується і нарізати невеликими кубиками. М’ясо також розкладається по всій поверхні майбутньої піци.
- Помідори без шкірки нарізати тонкими кружечками і відправляються поверх м’яса.
- Залишилося викласти тонкі слайсы грибів, кубики ананасів і висипати на частування тертий сир і січену зелень.
Випікається страва дуже швидко – близько 10 хвилин.
Начинка для піци Маргарита
По такому рецепту виходить не тільки смачна начинка для піци, але і бюджетна. До її складу входить: 2 часникового зубчики, цибулина, 70 г томатної пасти, помідор, щіпка сушеного базиліка, по 120 г будь-якого твердого сиру моцарелла.
- Подрібнений цибуля обсмажується на олії з подрібненим часником. Через пару хвилин в масу додається томатна паста. Якщо смак соусу недостатньо насичений, можна злегка присолити його і додати трохи цукру.
- У масу вливається 120 мл окропу, і компоненти прогріваються, поки рідина не випарується. В кінці додається базилік.
- Тісто змащується загуслим і охолодженим соусом.
- Зверху викладаються шматочки сиру моцарелла, кружечки помідорів і тертий твердий сир.
Прикрашається свіжими листочками базиліка.
Як приготувати з маринованими огірками?
Мариновані огірочки не бувають основним компонентом в начинку для піци. Зате вони відмінно доповнюють шинку, ковбасу чи сосиски. Можна взяти 350 г будь-якого з перерахованих м’ясних продуктів. Також буде використовуватися: 2 маленьких солоних огірка, по 70 г кетчупу і майонезу, 120 г російського сиру.
- Будь-яке тісто для піци змащується соусом з кетчупу і майонезу.
- Зверху основа посипається нарізаними кубиками солоними огірками.
- На огірки викладаються кружечки або тонкі брусочки ковбаси.
- Залишається щедро посипати майбутню випічку тертим сиром і відправляти її в духовку.
Замість солоних огірків для начинки можна використовувати маринований овоч.
З морепродуктами
Підібрати якісні по-справжньому свіжі продукти для такої начинки не просто. Купувати їх варто лише у перевірених спеціалізованих магазинах. Для приготування начинки використовується: 370 г морського коктейлю, 210 г оливок, цибулина, 230 г в’ялених томатів, 280 г твердого сиру.
- Цибуля подрібнюється і обсмажується на будь-якому жирі до рум’яного кольору.
- Далі до овочу викладаються в’ялені томати, розминаються виделкою, і разом компоненти тушкуються пару хвилин. Після охолодження в сковороді виявиться густий соус.
- На основу для піци намазується соус, зверху розподіляються дрібно нарізані морепродукти і половинки оливок.
- Після посипання тертим сиром піца відправляється в духовку до готовності.
Основний компонент: кальмари або креветки.
Овочева начинка для піци
Вегетаріанська випічка з соковитою різноманітною начинкою також готується дуже швидко. Для неї використовується: 2 цибулини, помідор, 5 ст. л. томатної пасти, 120 г цвітної капусти, болгарський перець, сіль, 170 г твердого сиру, суміш мелених перців.
- Цвітна капуста відварюється до м’якості.
- Дрібні кубики цибулі страхуються на будь-якому маслі.
- Болгарський перець запікається в фользі до м’якості, після чого нарізають тертими брусочками.
- Далі всі овочі по черзі викладаються на основу для піци, змащену томатною пастою.
- Зверху їх потрібно присолити, поперчити, а також рясно посипати тертим сиром.
Можна додати в начинку брокколі, моркву та інші овочі.