Начинка для тарталеток — 18 рецептів приготування до святкового столу

Для приготування закусок зручно купувати готові кошики з листкового, пісочного або вафельного тіста. Начинка для тарталеток дозволить створити різні смакові відчуття. Вона може бути будь-який: м’ясний, овочевий, солодкої, пікантною, ніжною. Запропоновані рецепти допоможуть вибрати закуску на свій смак.

Начинка для тарталеток з крабовими паличками

Цей рецепт користується великою популярністю завдяки доступним складових і швидкості приготування.

Потрібно:

  • 6 крабових паличок;
  • 100 г голландського сиру;
  • 2 варених яйця;
  • 60 р майонезу;
  • сіль за смаком;
  • 15 г зелені петрушки.

Покроковий рецепт.

  • Крабові палички трохи підморожують і подрібнюють на крупній тертці.
  • Таким же чином натирають сир і яйця.
  • Компоненти з’єднують, солять, змішують з майонезом.
  • Начинені тарталетки прикрашають листочками свіжої петрушки.

Порада: для оформлення також можна використовувати шматочки ківі.

Смачна закуска з печінкою тріски

Оригінальна подача і ніжний смак салату з печінкою тріски дозволяє страви займати чільне місце на святковому столі.

Склад:

  • 4 яйця;
  • 240 г печінки тріски;
  • 50 г консервованого горошку;
  • 6 маленьких маринованих огірочків;
  • 80 г легкого майонезу;
  • 20 г кропу.

Процес приготування.

  • Рибний продукт розминають виделкою.
  • Огірки і відварені яйця ріжуть дрібними кубиками.
  • Кріп дрібно рубають.
  • Всі інгредієнти змішують, додають горошок і заправляють мінімальними порціями майонезу.
  • Тарталетки з печінки тріски перед подачею тримають в холодильнику 40 хвилин.

Тарталетки з начинкою з червоної ікри

Ефектна, яскрава і дуже смачна закуска з ікрою червоною завжди буде в центрі уваги на будь-якому святі.

Список продуктів:

  • 100 г червоної ікри;
  • 50 г солодко-вершкового масла;
  • 3 кружечка лимона;
  • петрушка для прикраси.

Кроки приготування.

  • З олії ножем формують хвилясті пластинки. Їх загортають трубочкою і укладають в тарталетки.
  • Далі кладуть невеликий шматочок лимона. Цього інгредієнта не повинно бути багато, щоб його кислинка тільки підкреслювала смак ікри, а не забирала на себе всю увагу.
  • Тарталетку заповнюють ікрою і прикрашають листочком петрушки.

Готуємо курячу начинку

За цим рецептом можна приготувати смачну ситну закуску, яка обов’язково запам’ятається гостям.

Знадобиться:

  • 250 г курячого філе;
  • 150 г волоських горіхів;
  • 100 г сметани середньої жирності;
  • 40 мл неароматного масла;
  • сіль за смаком;
  • 15 р петрушки.

Рецепт покроково.

  • Філе нарізують дрібними однаковими кубиками.
  • У гарячому маслі курку обсмажують до золотистої скоринки.
  • Додають сметану і тушкують під кришкою 7 хвилин.
  • Горіхи і зелень дрібно рубають ножем.
  • Остиглу тушковану курку з’єднують з горіхами і петрушкою, солять.

Рецепт з червоною рибою

Для приготування цієї закуски підійде будь-яка червона рибка. Бажано брати малосольный продукт.

Список інгредієнтів:

  • 200 г солоної форелі;
  • 1 яйце;
  • 50 г плавленого сиру;
  • 1 огірочок;
  • 50 г майонезу.
Дивіться також:  Грудинка в цибулинні — найсмачніші 5 рецептів

Кроки приготування.

  • Яйце відварюють, охолоджують, розминають виделкою.
  • Сир трохи підморожують і труть на середній тертці.
  • Філе риби нарізають шматочками, залишивши частину для прикраси.
  • Огірок подрібнюють кубиками і змішують з майонезом.
  • Всі інгредієнти перемішують і викладають в тарталетки. Прикрашають залишками риби.

Начинка для тарталеток з креветками

Таке блюдо буде ефектно виглядати на будь-якому урочистому прийомі. Для наповнення підійдуть невеликі креветки, тушки королівських можна використовувати для прикраси.

Потрібно:

  • 30 креветок;
  • 1 свіжий огірок;
  • 20 мл соусу теріякі;
  • 20 мл оливкової олії;
  • 10 г кунжутного насіння;
  • 100 г твердого сиру.

Етапи готування.

  • Креветки очищають від панцира, заливають сумішшю соусу, олії, залишають маринуватися на 10 хвилин.
  • Підготовлені креветки тушкують у відкритій сковороді, постійно помішуючи, протягом 2 хвилин.
  • Огірок ріжуть кубиками, сир натирають.
  • Всі компоненти змішують, посипають кунжутом.

Варіант з сирним сиром

Ніжна, повітряна сирна закуска, доповнена свіжими томатами, сподобається кожному гурману.

Необхідні інгредієнти:

  • 100 г кисломолочного сиру без добавок;
  • 100 г голландського сиру;
  • 15 помідорів сорту черрі;
  • 30 г свіжого кропу.

Спосіб приготування.

  • Твердий сир натирають на середній тертці, сирний розминають виделкою.
  • Кріп дрібно рубають.
  • Обидва види сиру і зелень кладуть в блендер і збивають протягом 30 секунд.
  • Помідори ділять навпіл.
  • Тарталетки заповнюють сирною масою, а в неї занурюють по половинці помідорів.

Порада: любителі прянощів можуть урізноманітнити начинку різними спеціями.

Начинка для тарталеток з грибами

Тарталетки з цією начинкою готують в духовці і подають гарячими.

Знадобиться:

  • 250 г свіжих печериць;
  • 40 г бекону;
  • 3 цибулевих пера;
  • 70 г твердого сиру;
  • 20 мл соняшникової олії;
  • сіль і чорний мелений перчик за смаком;
  • 2 гілочки петрушки.

Кроки приготування.

  • Дрібно нарізані печериці обсмажують в олії протягом 6 хвилин.
  • Додають подрібнений бекон, смажать ще 5 хвилин.
  • Зелену цибулю дрібно шаткують, кладуть до обсмаженою інгредієнтів і готують ще хвилину.
  • Вміст сковороди остуджують, додають нарізану петрушку і натертий сир. Перемішують.
  • Тарталетки начиняють масою і ставлять у розігріту до 180°С духовку на 10 хвилин.

Рецепт з шинкою і сиром

Ці тарталетки виходять дуже ситними і виглядають апетитно без додаткового декору.

Склад:

  • 2 сирих яйця;
  • 200 г шинки;
  • 50 г голландського сиру;
  • 100 г сметани.

Технологія приготування.

  • Яйця збовтують віночком.
  • Додають сметану і збивають до однорідності складу.
  • Шинку нарізають тонкою соломкою. Укладають її на дно тарталеток.
  • Вміст кошиків заливають сметанно-яєчною масою.
  • Сир натирають на дрібній тертці і додають в тарталетки.
  • Закуску ставлять у розігріту до 180°С духовку на чверть години. Подають в гарячому вигляді.

Десертні тарталетки з фруктами

Це блюдо стане приємним освіжаючим десертом на будь-якому святі. Солодка начинка ідеальна для дитячих свят.

Дивіться також:  Картопляні зрази з фаршем – 6 рецептів

Знадобиться:

  • 150 мл вершків для збивання;
  • 250 г жирної сметани;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 150 г полуниці;
  • 2 ківі;
  • 1 великий персик.

Покроковий рецепт.

  • Охолоджені вершки або сметану збивають заглибним блендером до густоти.
  • Частинами всипаючи цукрову пудру, збивають ще 2 хвилини.
  • Фрукти і полуницю миють, нарізають невеликими шматочками (ківі попередньо очищають).
  • Тарталетки наповнюють солодким кремом, зверху укладають по шматочку кожного фрукта.
  • Перед подачею фруктову закуску охолоджують.

З начинкою з буряка і оселедця

Інгредієнти для цієї закуски потрібно підготувати заздалегідь, а збирати начинку слід перед подачею на стіл: вона буде виглядати свіжіше і апетитніше.

Склад:

  • 100 г оселедцевого філе;
  • 1 невеликий буряк;
  • 2 листків салату;
  • 40 г майонезу;
  • зелена цибуля для прикраси.

Хід приготування.

  • Буряки варять до м’якості, очищають і дрібно натирають.
  • Кожну тарталетку з внутрішньої сторони промащують майонезом.
  • На дно кладуть шматочки салатних листя так, щоб вони виглядали з кошичків.
  • Акуратно викладають буряк, не приминаючи, намагаючись не забруднити листочок салату, щоб закуска виглядала апетитно.
  • Шматочки оселедця нарізають тонкими смужками. Кладуть поверх буряків.
  • Кожну тарталетку оформляють колечками зеленого лука.

З авокадо та ікрою

Смак солоної ікри ідеально поєднується з ніжним кремом з авокадо, а лимонна кислинка завершує загальну композицію.

Потрібно:

  • авокадо;
  • 80 г червоної ікри;
  • пів-лимона;
  • 2 гілочки петрушки.

Приготування покроково.

  • Авокадо ділять навпіл, виймають кісточки, ложкою дістають всю м’якоть.
  • Фрукт поливають вичавленим з лимона соком і перетворюють в пюре за допомогою заглибного блендера.
  • Тарталетки наповнюють ніжною зеленою пастою.
  • Зверху накладають ікру.
  • Закуску декорують листочком петрушки.

Салат «Олів’є» в тарталетках

Традиційний салат можна подати по-новому, розклавши його по пісочним кошиках.

Список продуктів:

  • 1 варене яйце;
  • полморкови (вареної);
  • 1 варена картоплина;
  • 1 невеликий солоний огірочок;
  • ¼ Частина цибулини;
  • 50 г докторської ковбаси;
  • 3 мл лимонного соку;
  • сіль;
  • цукор;
  • мелений перець;
  • 2 листків салату;
  • 60 г домашнього майонезу.

Кроки приготування.

  • Моркву, картоплю, яйце, огірок і ковбасу нарізати однаковими кубиками.
  • Цибулю дуже дрібно ріжуть, засипають цукром, сіллю, збризкують кислим соком. Залишають для маринування на 15 хвилин при кімнатній температурі.
  • Всі компоненти змішують в салатнику, перчать, заправляють майонезом.
  • На дно кожної тарталетки поміщають шматочок аркуша салату, а потім викладають начинку.

З куркою і грибами

Апетитна ситна закуска, пікантність якої додає часник в поєднанні з волоським горіхом.

Необхідні компоненти:

  • 0,2 кг вареної курячої грудки;
  • 0,2 кг сирих печериць;
  • 70 г сиру;
  • 2 часникового зубчики;
  • 40 г волоських горіхів;
  • 20 мл рослинного масла;
  • 80 г майонезу;
  • сіль за смаком.
Дивіться також:  Котлети із щуки – 8 рецептів приготування

Процес приготування.

  • Печериці кришать подрібніше і обсмажують в олії до повного випаровування рідини.
  • Курятину нарізають невеликими кубиками і з’єднують з грибами.
  • Сир натирають.
  • Волоські горіхи дрібно нарізають.
  • Зубчики подрібнюють в чеснокодавилке і перемішують з горіхом.
  • Підготовлені інгредієнти і майонез змішують.
  • Тарталетки начиняють масою і запікають до рум’яної скоринки при 180°С (приблизно 12 хвилин).

Начинка для тарталеток з ананасом та сиром

Солодкуватий фрукт чудово поєднується з часником і сиром. Начинка виходить пікантною, з незабутнім смаком.

Склад:

  • 100 г консервованого ананаса (без рідини);
  • 1 яйце;
  • 80 р сиру пармезан;
  • 2 зубчики часнику;
  • 50 г легкого майонезу;
  • 20 г маку.

Покроковий рецепт.

  • Варене яйце розминають виделкою.
  • Ананас дрібно нарізають і обсушують серветкою, щоб повністю позбутися соку.
  • Сир і часник подрібнюють на дрібній тертці.
  • Компоненти змішують, поливають майонезом.
  • Готові тарталетки прикрашають маком.

Важливо: наповнювати формочки ананасову-сирною масою слід безпосередньо перед подачею на стіл, інакше тісто розмокне від соковитої начинки.

З печінковим паштетом і помідорами черрі

Тарталетки — ідеальний варіант подачі для паштету. У такому вигляді продукт виглядає апетитно, його зручно брати.

Знадобиться:

  • 2 салатних листочка;
  • 130 г печінкового паштету;
  • 5 дрібних помідорів чері;
  • 5 варених перепелиних яєць;
  • будь-зелена маса.

Етапи готування.

  • Помідори і яйця розрізають на 2 рівні частини.
  • На дно тарталеток поміщають частина салатного листя.
  • Щільно викладають паштет, сформувавши невелику гірку.
  • В паштет вставляють половинки помідорів і яєць.
  • Зверху посипають рубаною зеленню.

Начинка з корейською морквою і ковбасою

Подача в кошиках робить незвичайний салат ще оригінальніше.

Інгредієнти:

  • 100 г корейської моркви;
  • 100 г копченої ковбаси;
  • 1 великий огірок;
  • 5 салатних листків;
  • 60 р майонезу.

Кроки приготування.

  • Смужки моркви вкорочують.
  • Ковбасу і огірок ріжуть тонкою соломкою.
  • Салат рвуть руками на дрібні частини.
  • Інгредієнти з’єднують, додають майонез.

З сиром, оливками і часником

Ця закуска зовні нагадує популярні цукерки «Рафаелло». Тарталетки з пікантними кульками завжди виграшно виглядають на столі.

Знадобиться:

  • 100 г твердого сиру;
  • 2 часникового зубчики;
  • 5 маслин без кісточок;
  • 2 варених яйця;
  • 100 г майонезу;
  • 50 г кокосової стружки.

Хід приготування.

  • Сир і яйця подрібнюють на тертці.
  • Додають майонез і роздавлений часник.
  • З отриманої маси формують кульки, помістивши всередину по половинці маслини.
  • Кожну заготовку обвалюють в кокосовій стружці і поміщають в тарталетку.

Оригінальні зовні і чудові на смак тарталетки з різними начинками — прекрасна прикраса святкового столу або варіант швидкого вечері. Що покласти в тарталетки, господиня вирішує самостійно. Запропоновані рецепти можна доповнювати за власним бажанням, формуючи нові смакові композиції.

Прокрутка до верху