Для приготування закусок зручно купувати готові кошики з листкового, пісочного або вафельного тіста. Начинка для тарталеток дозволить створити різні смакові відчуття. Вона може бути будь-який: м’ясний, овочевий, солодкої, пікантною, ніжною. Запропоновані рецепти допоможуть вибрати закуску на свій смак.
Начинка для тарталеток з крабовими паличками
Цей рецепт користується великою популярністю завдяки доступним складових і швидкості приготування.
Потрібно:
- 6 крабових паличок;
- 100 г голландського сиру;
- 2 варених яйця;
- 60 р майонезу;
- сіль за смаком;
- 15 г зелені петрушки.
Покроковий рецепт.
- Крабові палички трохи підморожують і подрібнюють на крупній тертці.
- Таким же чином натирають сир і яйця.
- Компоненти з’єднують, солять, змішують з майонезом.
- Начинені тарталетки прикрашають листочками свіжої петрушки.
Порада: для оформлення також можна використовувати шматочки ківі.
Смачна закуска з печінкою тріски
Оригінальна подача і ніжний смак салату з печінкою тріски дозволяє страви займати чільне місце на святковому столі.
Склад:
- 4 яйця;
- 240 г печінки тріски;
- 50 г консервованого горошку;
- 6 маленьких маринованих огірочків;
- 80 г легкого майонезу;
- 20 г кропу.
Процес приготування.
- Рибний продукт розминають виделкою.
- Огірки і відварені яйця ріжуть дрібними кубиками.
- Кріп дрібно рубають.
- Всі інгредієнти змішують, додають горошок і заправляють мінімальними порціями майонезу.
- Тарталетки з печінки тріски перед подачею тримають в холодильнику 40 хвилин.
Тарталетки з начинкою з червоної ікри
Ефектна, яскрава і дуже смачна закуска з ікрою червоною завжди буде в центрі уваги на будь-якому святі.
Список продуктів:
- 100 г червоної ікри;
- 50 г солодко-вершкового масла;
- 3 кружечка лимона;
- петрушка для прикраси.
Кроки приготування.
- З олії ножем формують хвилясті пластинки. Їх загортають трубочкою і укладають в тарталетки.
- Далі кладуть невеликий шматочок лимона. Цього інгредієнта не повинно бути багато, щоб його кислинка тільки підкреслювала смак ікри, а не забирала на себе всю увагу.
- Тарталетку заповнюють ікрою і прикрашають листочком петрушки.
Готуємо курячу начинку
За цим рецептом можна приготувати смачну ситну закуску, яка обов’язково запам’ятається гостям.
Знадобиться:
- 250 г курячого філе;
- 150 г волоських горіхів;
- 100 г сметани середньої жирності;
- 40 мл неароматного масла;
- сіль за смаком;
- 15 р петрушки.
Рецепт покроково.
- Філе нарізують дрібними однаковими кубиками.
- У гарячому маслі курку обсмажують до золотистої скоринки.
- Додають сметану і тушкують під кришкою 7 хвилин.
- Горіхи і зелень дрібно рубають ножем.
- Остиглу тушковану курку з’єднують з горіхами і петрушкою, солять.
Рецепт з червоною рибою
Для приготування цієї закуски підійде будь-яка червона рибка. Бажано брати малосольный продукт.
Список інгредієнтів:
- 200 г солоної форелі;
- 1 яйце;
- 50 г плавленого сиру;
- 1 огірочок;
- 50 г майонезу.
Кроки приготування.
- Яйце відварюють, охолоджують, розминають виделкою.
- Сир трохи підморожують і труть на середній тертці.
- Філе риби нарізають шматочками, залишивши частину для прикраси.
- Огірок подрібнюють кубиками і змішують з майонезом.
- Всі інгредієнти перемішують і викладають в тарталетки. Прикрашають залишками риби.
Начинка для тарталеток з креветками
Таке блюдо буде ефектно виглядати на будь-якому урочистому прийомі. Для наповнення підійдуть невеликі креветки, тушки королівських можна використовувати для прикраси.
Потрібно:
- 30 креветок;
- 1 свіжий огірок;
- 20 мл соусу теріякі;
- 20 мл оливкової олії;
- 10 г кунжутного насіння;
- 100 г твердого сиру.
Етапи готування.
- Креветки очищають від панцира, заливають сумішшю соусу, олії, залишають маринуватися на 10 хвилин.
- Підготовлені креветки тушкують у відкритій сковороді, постійно помішуючи, протягом 2 хвилин.
- Огірок ріжуть кубиками, сир натирають.
- Всі компоненти змішують, посипають кунжутом.
Варіант з сирним сиром
Ніжна, повітряна сирна закуска, доповнена свіжими томатами, сподобається кожному гурману.
Необхідні інгредієнти:
- 100 г кисломолочного сиру без добавок;
- 100 г голландського сиру;
- 15 помідорів сорту черрі;
- 30 г свіжого кропу.
Спосіб приготування.
- Твердий сир натирають на середній тертці, сирний розминають виделкою.
- Кріп дрібно рубають.
- Обидва види сиру і зелень кладуть в блендер і збивають протягом 30 секунд.
- Помідори ділять навпіл.
- Тарталетки заповнюють сирною масою, а в неї занурюють по половинці помідорів.
Порада: любителі прянощів можуть урізноманітнити начинку різними спеціями.
Начинка для тарталеток з грибами
Тарталетки з цією начинкою готують в духовці і подають гарячими.
Знадобиться:
- 250 г свіжих печериць;
- 40 г бекону;
- 3 цибулевих пера;
- 70 г твердого сиру;
- 20 мл соняшникової олії;
- сіль і чорний мелений перчик за смаком;
- 2 гілочки петрушки.
Кроки приготування.
- Дрібно нарізані печериці обсмажують в олії протягом 6 хвилин.
- Додають подрібнений бекон, смажать ще 5 хвилин.
- Зелену цибулю дрібно шаткують, кладуть до обсмаженою інгредієнтів і готують ще хвилину.
- Вміст сковороди остуджують, додають нарізану петрушку і натертий сир. Перемішують.
- Тарталетки начиняють масою і ставлять у розігріту до 180°С духовку на 10 хвилин.
Рецепт з шинкою і сиром
Ці тарталетки виходять дуже ситними і виглядають апетитно без додаткового декору.
Склад:
- 2 сирих яйця;
- 200 г шинки;
- 50 г голландського сиру;
- 100 г сметани.
Технологія приготування.
- Яйця збовтують віночком.
- Додають сметану і збивають до однорідності складу.
- Шинку нарізають тонкою соломкою. Укладають її на дно тарталеток.
- Вміст кошиків заливають сметанно-яєчною масою.
- Сир натирають на дрібній тертці і додають в тарталетки.
- Закуску ставлять у розігріту до 180°С духовку на чверть години. Подають в гарячому вигляді.
Десертні тарталетки з фруктами
Це блюдо стане приємним освіжаючим десертом на будь-якому святі. Солодка начинка ідеальна для дитячих свят.
Знадобиться:
- 150 мл вершків для збивання;
- 250 г жирної сметани;
- 100 г цукрової пудри;
- 150 г полуниці;
- 2 ківі;
- 1 великий персик.
Покроковий рецепт.
- Охолоджені вершки або сметану збивають заглибним блендером до густоти.
- Частинами всипаючи цукрову пудру, збивають ще 2 хвилини.
- Фрукти і полуницю миють, нарізають невеликими шматочками (ківі попередньо очищають).
- Тарталетки наповнюють солодким кремом, зверху укладають по шматочку кожного фрукта.
- Перед подачею фруктову закуску охолоджують.
З начинкою з буряка і оселедця
Інгредієнти для цієї закуски потрібно підготувати заздалегідь, а збирати начинку слід перед подачею на стіл: вона буде виглядати свіжіше і апетитніше.
Склад:
- 100 г оселедцевого філе;
- 1 невеликий буряк;
- 2 листків салату;
- 40 г майонезу;
- зелена цибуля для прикраси.
Хід приготування.
- Буряки варять до м’якості, очищають і дрібно натирають.
- Кожну тарталетку з внутрішньої сторони промащують майонезом.
- На дно кладуть шматочки салатних листя так, щоб вони виглядали з кошичків.
- Акуратно викладають буряк, не приминаючи, намагаючись не забруднити листочок салату, щоб закуска виглядала апетитно.
- Шматочки оселедця нарізають тонкими смужками. Кладуть поверх буряків.
- Кожну тарталетку оформляють колечками зеленого лука.
З авокадо та ікрою
Смак солоної ікри ідеально поєднується з ніжним кремом з авокадо, а лимонна кислинка завершує загальну композицію.
Потрібно:
- авокадо;
- 80 г червоної ікри;
- пів-лимона;
- 2 гілочки петрушки.
Приготування покроково.
- Авокадо ділять навпіл, виймають кісточки, ложкою дістають всю м’якоть.
- Фрукт поливають вичавленим з лимона соком і перетворюють в пюре за допомогою заглибного блендера.
- Тарталетки наповнюють ніжною зеленою пастою.
- Зверху накладають ікру.
- Закуску декорують листочком петрушки.
Салат «Олів’є» в тарталетках
Традиційний салат можна подати по-новому, розклавши його по пісочним кошиках.
Список продуктів:
- 1 варене яйце;
- полморкови (вареної);
- 1 варена картоплина;
- 1 невеликий солоний огірочок;
- ¼ Частина цибулини;
- 50 г докторської ковбаси;
- 3 мл лимонного соку;
- сіль;
- цукор;
- мелений перець;
- 2 листків салату;
- 60 г домашнього майонезу.
Кроки приготування.
- Моркву, картоплю, яйце, огірок і ковбасу нарізати однаковими кубиками.
- Цибулю дуже дрібно ріжуть, засипають цукром, сіллю, збризкують кислим соком. Залишають для маринування на 15 хвилин при кімнатній температурі.
- Всі компоненти змішують в салатнику, перчать, заправляють майонезом.
- На дно кожної тарталетки поміщають шматочок аркуша салату, а потім викладають начинку.
З куркою і грибами
Апетитна ситна закуска, пікантність якої додає часник в поєднанні з волоським горіхом.
Необхідні компоненти:
- 0,2 кг вареної курячої грудки;
- 0,2 кг сирих печериць;
- 70 г сиру;
- 2 часникового зубчики;
- 40 г волоських горіхів;
- 20 мл рослинного масла;
- 80 г майонезу;
- сіль за смаком.
Процес приготування.
- Печериці кришать подрібніше і обсмажують в олії до повного випаровування рідини.
- Курятину нарізають невеликими кубиками і з’єднують з грибами.
- Сир натирають.
- Волоські горіхи дрібно нарізають.
- Зубчики подрібнюють в чеснокодавилке і перемішують з горіхом.
- Підготовлені інгредієнти і майонез змішують.
- Тарталетки начиняють масою і запікають до рум’яної скоринки при 180°С (приблизно 12 хвилин).
Начинка для тарталеток з ананасом та сиром
Солодкуватий фрукт чудово поєднується з часником і сиром. Начинка виходить пікантною, з незабутнім смаком.
Склад:
- 100 г консервованого ананаса (без рідини);
- 1 яйце;
- 80 р сиру пармезан;
- 2 зубчики часнику;
- 50 г легкого майонезу;
- 20 г маку.
Покроковий рецепт.
- Варене яйце розминають виделкою.
- Ананас дрібно нарізають і обсушують серветкою, щоб повністю позбутися соку.
- Сир і часник подрібнюють на дрібній тертці.
- Компоненти змішують, поливають майонезом.
- Готові тарталетки прикрашають маком.
Важливо: наповнювати формочки ананасову-сирною масою слід безпосередньо перед подачею на стіл, інакше тісто розмокне від соковитої начинки.
З печінковим паштетом і помідорами черрі
Тарталетки — ідеальний варіант подачі для паштету. У такому вигляді продукт виглядає апетитно, його зручно брати.
Знадобиться:
- 2 салатних листочка;
- 130 г печінкового паштету;
- 5 дрібних помідорів чері;
- 5 варених перепелиних яєць;
- будь-зелена маса.
Етапи готування.
- Помідори і яйця розрізають на 2 рівні частини.
- На дно тарталеток поміщають частина салатного листя.
- Щільно викладають паштет, сформувавши невелику гірку.
- В паштет вставляють половинки помідорів і яєць.
- Зверху посипають рубаною зеленню.
Начинка з корейською морквою і ковбасою
Подача в кошиках робить незвичайний салат ще оригінальніше.
Інгредієнти:
- 100 г корейської моркви;
- 100 г копченої ковбаси;
- 1 великий огірок;
- 5 салатних листків;
- 60 р майонезу.
Кроки приготування.
- Смужки моркви вкорочують.
- Ковбасу і огірок ріжуть тонкою соломкою.
- Салат рвуть руками на дрібні частини.
- Інгредієнти з’єднують, додають майонез.
З сиром, оливками і часником
Ця закуска зовні нагадує популярні цукерки «Рафаелло». Тарталетки з пікантними кульками завжди виграшно виглядають на столі.
Знадобиться:
- 100 г твердого сиру;
- 2 часникового зубчики;
- 5 маслин без кісточок;
- 2 варених яйця;
- 100 г майонезу;
- 50 г кокосової стружки.
Хід приготування.
- Сир і яйця подрібнюють на тертці.
- Додають майонез і роздавлений часник.
- З отриманої маси формують кульки, помістивши всередину по половинці маслини.
- Кожну заготовку обвалюють в кокосовій стружці і поміщають в тарталетку.
Оригінальні зовні і чудові на смак тарталетки з різними начинками — прекрасна прикраса святкового столу або варіант швидкого вечері. Що покласти в тарталетки, господиня вирішує самостійно. Запропоновані рецепти можна доповнювати за власним бажанням, формуючи нові смакові композиції.