Вафельні трубочки з вершковим кремом — улюблений десерт з дитинства. Трубочки з начинками виглядають красиво і підходять для святкового десерту. Варто відзначити, що начинка для вафельних трубочок може бути солодкою або солоною, тому їх часто подають як закуску. Смак трубочок залежить від начинки, в цьому їх головний секрет. Завдяки підбірці найпопулярніших начинок, приготовлені з одного і того ж рецептом або куплені в магазині трубочки, матимуть різний смак!
Сирна начинка для вафельних трубочок
Класична версія сирної начинки зробить вафельні трубочки головним блюдом на десертному столі. Начинка має щільну структуру, сирний смак і чудовий аромат. Її приготування не вимагає зусиль, достатньо підготувати потрібні інгредієнти і слідувати цим рецептом.
Необхідні продукти:
- пачка сиру;
- 1 яєчний білок;
- чашка цукрової пудри;
- ваніль — за смаком.
Приготування:
- Сир перетерти крізь тонке сито або сито. Якщо ця затія для вас здається складною, купіть сиркову масу.
- Збийте цукрову пудру, ваніль і білок в піну. Білок краще брати охолоджений, тоді піна буде дуже міцною.
- З’єднайте сир і піну, акуратно перемішати лопаткою. Сирна начинка готова!
- Начиняти легше трубочки за допомогою кондитерського мішка.
Ніжний сирний присмак у поєднанні з приємною солодкістю і ароматом ванілі, додадуть особливого шарму вафельному десерту.
Заварний крем для десерту
Традиційно заварний крем, готують з яєчних жовтків, цукру і молока. Деякі кулінари молоко замінюють вершками, а для додання аромату, додають ваніль. Слідуючи цим рецептом можна приготувати домашній заварний крем правильної консистенції і неймовірного смаку.
Необхідні продукти:
- 4 яйця;
- чашка цукрового піску;
- 300 мл молока;
- 1 пакетик ванілі;
- 2,5-3 ложки кукурудзяного борошна.
Приготування:
- Відокремте яйця, розміщуючи жовтки у велику миску. Якщо не відокремлювати білки від жовтків — це набагато спрощує процес приготування крему.
- Додайте цукор в жовтки або яйця, збийте добела. При необхідності збийте білки, після чого з’єднайте їх з жовтками, всипаючи кукурудзяне борошно.
- Молоко довести до кипіння, після чого тонкою цівкою вливати збиту суміш. При цьому, не забуваючи помішувати вміст каструлі, заварити крем.
- Діяти потрібно швидко і акуратно, зменшити вогонь до мінімуму, після чого вимкнути, інакше крем підгорить.
- Не забудьте додати, і коли охолоне, покласти шматочки вершкового масла.
- Остаточно все збити, повинна вийти пишна і досить густа маса з приємним молочно-ванільним ароматом.
Заварний крем, приготований за цим рецептом, підійде для будь-якого типу випічки, тістечок, пирогів, тортів. Добре його охолодити, просочити коржі і торт з будь-якими коржами або бісквітом готовий!
З вареного згущеного молока
Напевно, всі в захваті від такого солодкого десерту, як вафельні трубочки. Буквально кожен день можна захоплюватися їх смаком, якщо в якості начинки використовувати варену згущенку. Справа в тому, що вам не доведеться довго возитися на кухні, досить купити варене згущене молоко, збити її з вершковим маслом або начинити трубочки як є, прямо з банки.
Необхідні продукти:
- банку вареного згущеного молока;
- 125 г вершкового масла (необов’язково).
Приготування:
- Відкрити банку з вареним згущеним молоком. У давні часи її варили в домашніх умовах, для цієї мети металеву баночку поміщали в каструлю з водою. Варити приблизно 2 години, після чого охолодити.
- Якщо передбачається згущене молоко класти масло, його треба злегка розм’якшити і збити разом міксером. Крем з вареного згущеного молока готовий!
Варена згущене молоко дуже добре поєднується з вафельними виробами, їх хрускіт і солодкість дарують чудовий смак. Цей варіант начинки швидко готується, їм легко наповнити тарталетки і перетворити їх у святковий десерт.
Вафельні трубочки з шоколадною начинкою
Вафлі можна зверху полити розтопленим шоколадом, а щоб начинити їх всередині, потрібно приготувати крем з додаванням какао.
Необхідні продукти:
- пачка вершкового масла;
- чашка цукрової пудри;
- 3 ложки порошку какао;
- 0,5 ст. фундука або волоських горіхів.
Приготування:
- Злегка розм’якшене вершкове масло з’єднати з цукровою пудрою. Розтерти його дочиста, поступово додавати какао і подрібнені горіхи.
- Щоб начинка була смачніше, фундук слід попередньо обсмажити.
- Все добре перемішати міксером або виделкою, поставити в холод злегка остудити і можна начиняти трубочки.
Горіхи можна брати абсолютно будь-які, вони дарують начинці смак і загущають її, щоб не виповзав з трубочок.
Готуємо з ягід
Якщо начиняти трубочки просто подрібненими ягодами вміст буде випливати, щоб його загущатися, потрібно використовувати конфітюр або крохмаль. Дуже смачне поєднання виходить зі збитих вершків і свіжих ягід.
Необхідні продукти:
- 350 г будь-яких ягід
- 150 г цукру
- 4 ложки крохмалю
Приготування:
- Перетерти через сито або подрібнити блендером ягоди. Злити трохи соку іншу масу змішати з цукром і довести до кипіння.
- Зняти піну, трохи проварити, але не сильно, інакше втратить смак ягідну свіжість.
- Сік змішати з крохмалем, розчинити його і поступово влити в каструлю до ягід.
- Заважати потрібно постійно. Маса почне густіти. Після того як вона охолоне, можна начиняти трубочки.
Ягоди підійдуть будь-які, чим вони яскравіші, тим апетитніше буде виглядати вафельний десерт.
Як зробити начинку фруктову
Необхідні продукти:
- 1 яблуко;
- 1 персик;
- збиті вершки 250 г;
- цукрова пудра 1 чашка.
Приготування:
- Яблуко і персик очистити, нарізати дрібними шматочками.
- Вершки збити з цукровою пудрою, додати нарізані фрукти. Акуратно перемішати.
- Наповнити кремом трубочки.
Трубочки з начинкою зі свіжих фруктів довго не зберігаються, їх потрібно з’їсти в один день.
М’ясна начинка
Необхідні продукти:
- відварне м’ясо курки 345 г;
- цибулина;
- спеції, сіль;
- варене яйце.
Приготування:
- М’ясо подрібнити в блендері, додати до нього обсмажену цибулю на рослинній олії, сіль і спеції.
- Дрібно нарубати ножем яйце, додати до м’яса. Крем для начинки на основі м’яса готовий.
- Начинити вафельні трубочки і відразу подавати до столу!
Трубочки з м’ясною начинкою ідеальний варіант святкової закуски. Начинкою можна наповнювати тарталетки, і робити бутерброди. Замість м’яса курки можна брати відварену печінку або рибні консерви, смак трубочок буде приголомшливий!
З крабових паличок
Необхідні продукти:
- пачка крабових паличок;
- 3 варені яйця;
- 1 свіжий огірок;
- 3 столові ложки майонезу;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Крабові палички очистити, натерти на тертці або подрібнити блендером.
- Додати терті яйця, свіжий огірок, майонез.
- Все перемішати, підсолити за смаком, начиняти трубочки.
Начинку можна готувати заздалегідь і зберігати в холодильнику. Рецептів приготування начинок і вафель існує безліч, експериментуючи зі смаками, можна кожен раз готувати щось оригінальне. Добірка самих простих і оригінальних наповнювачів позбавить від пошуку потрібного рецепта в інтернеті. Готуйте легко і з любов’ю. Приємного апетиту!