Начинка з гарбуза для пиріжків не особливо популярна, адже найчастіше господині в якості наповнювача для випічки вибирають більш звичні продукти. І даремно! Якщо обробити овоч правильно, він вийде, ну дуже смачним.
Класична начинка з гарбуза для пиріжків
Якщо ви вирішили вперше приготувати начинку з гарбуза, то спочатку скористайтеся традиційним рецептом. Коли класичний смак сподобається, можна буде експериментувати з різними добавками.
Необхідні інгредієнти:
- близько 400 грам гарбуза;
- 2 – 3 ложки цукру;
- кориця по своєму смаку.
Процес приготування:
- Гарбуз добре промиваємо, звільняємо від шкірки і подрібнюємо за допомогою великої терки.
- Відправляємо отриману масу в миску, присипаємо тільки частиною цукру і даємо постояти близько 25 хвилин, щоб виділився сік.
- Віджимаємо м’якоть і зливаємо рідину.
- Висипаємо до гарбузі залишився цукор і корицю, якщо вирішили її використовувати. На цьому все – начинка готова.
З додаванням м’яса
Ще один варіант смачною і більш щільною начинки – з м’ясом і гарбузом.
Таке поєднання виходить дуже ситним і соковитим. Пиріжки можна використовувати як повноцінний обід або перекус.
Необхідні інгредієнти:
- одна невелика цибулина;
- близько 250 грам гарбуза;
- будь-які приправи за своїм смаком;
- 300 грам м’ясного фаршу.
Процес приготування:
- У ємність помістіть вибраний фарш, добре розімніть, додайте цибулю, який заздалегідь нарізали на невеликі кубики.
- Гарбуз звільніть від шкірки і подрібніть, наприклад, за допомогою терки. Можна також дрібно нарізати або пропустити через м’ясорубку.
- З’єднуємо гарбуз і фарш, кладемо спеції за своїм бажанням, добре вимішуємо і використовуємо масу для випічки.
Як приготувати з яблуками
Дуже смачна начинка виходить, якщо поєднати гарбуз з яблуками. Обов’язково спробуйте цей осінній вітамінний коктейль!
Необхідні інгредієнти:
- половинка лимона;
- близько 500 грам гарбуза;
- склянку цукру або на свій смак;
- шматочок вершкового масла, приблизно, 50 грам;
- 3 – 4 яблука невеликого розміру.
Процес приготування:
- Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину і наріжте на невеликі кубики.
- Таким же чином подрібніть і гарбуз, не забувши і її звільнити від шкірки.
- З лимона зніміть цедру, натріть її на дрібній тертці, а з самого плоду відіжміть сік і невеликою його частиною полийте яблука, щоб вони не змінили колір. Досить 1 – 2 чайних ложок.
- Зазначене кількість масла розтопіть до рідкого стану і змішайте з цукром. Викладіть в отриманий солодкий складу гарбуз і яблука, поставте тушкуватися на слабкому вогні і тримаєте, поки продукти не стануть м’якими. Наповнювач для випічки готовий.
Дуже смачна солодка начинка з гарбуза
Начинка для солодких пиріжків за цим рецептом буде робитися з сухофруктами. Ідеально підійдуть родзинки та курага.
Необхідні інгредієнти:
- приблизно, 150 грам цукру;
- близько 350 грам стиглої гарбуза солодких сортів;
- по 50 грам родзинок і кураги.
Процес приготування:
- Очистіть гарбуз від шкірки, наріжте на невеликі шматочки і перетріть на крупній тертці.
- Покладіть в сковороду, увімкніть низький рівень нагріву і почніть гасити її.
- Коли гарбуз майже дійде до готовності, додайте до неї курагу і цукор. Сухофрукти вберуть в себе виділений гарбузом сік, а цукор зробить начинку більш солодкою.
- Перед тим як наповнювати пиріжки, додайте в суміш ще й родзинки, який заздалегідь потрібно ненадовго замочити для м’якості.
Незвичайний рецепт з ріпою
Необхідні інгредієнти:
- по 500 грам гарбуза і ріпи;
- дві ложки вершкового масла і стільки ж цукру;
- один лимон.
Процес приготування:
- Ріпу добре промийте, очистіть від шкірки і перетворіть на невеликі кубики. Залийте їх водою і поставте варитися.
- Як тільки вода закипить, злити її, змішайте ріпу з вказаною кількістю масла і цукру, щоб всі розподілилося рівномірно.
- Гарбуз теж звільніть від шкірки і наріжте на такі ж кубики, як і ріпу.
- Змішайте овочі між собою, відправте на сковороду, додайте цедру з лимона.
- Тушкуйте на слабкому вогні, поки всі компоненти не стануть м’якими, і використовуйте складу за призначенням.
Для осетинських пирогів
Необхідні інгредієнти:
- спеції за смаком (обов’язково сіль і чорний мелений перець);
- близько 200 грам осетинського сиру (можна замінити адигейський або сулугуні);
- 100 грам вершкового масла.
Процес приготування:
- Вершкове масло для начинки використовуйте тільки злегка підморожене, щоб його було зручніше подрібнити.
- Гарбуз промийте, видаліть з неї шкірочку, натріть м’якоть на крупній тертці. Те ж виконайте з обраним видом сиру і маслом.
- Всі три компоненти з’єднайте між собою в загальній ємності, додайте приправи і дуже ретельно перемішайте.
Начинка для пісних пиріжків з гарбузом
Навіть якщо ви дотримуєтесь Посту, не варто відмовляти собі в смачній їжі. Адже можна зробити, наприклад, просту пісну начинку для випічки.
Необхідні інгредієнти:
- одна цибулина;
- будь-які приправи за своїм смаком;
- близько 600 грам гарбуза.
Процес приготування:
- Гарбуз добре промийте водою, видаліть з неї шкірку. Зверніть увагу, що плід потрібно використовувати стиглий і для даного рецепта краще не солодких сортів.
- Наріжте овоч на дрібні кубики або натріть на крупній тертці.
- Цибулю наріжте невеликими шматочками і викладіть разом з гарбузом на сковороду. Увімкніть слабкий рівень нагріву, долийте зовсім трохи води, перемішайте вміст посуду і тушкуйте, поки продукти не стануть м’якими і повністю не випарується виділяється рідина.
- Коли суміш буде майже готова, присипте її сіллю і чорним меленим перцем. Також можна використовувати інші спеції і трави, виходячи зі своїх уподобань. Готовою начинкою наповніть випічку.
В начинку для пиріжків з гарбуза можна додавати і багато інші інгредієнти. Наприклад, сир, капусту, моркву, цукати і фрукти, які добре з нею поєднуються, і навіть рис з картоплею. Найголовніше – не боятися експериментів і куштувати нові смаки. Якщо постаратися, то випічка з гарбузом обов’язково сподобається навіть тим, хто раніше взагалі не любив цей овоч.