Начинка з гарбуза для пиріжків – 7 дуже смачних рецептів

Начинка з гарбуза для пиріжків не особливо популярна, адже найчастіше господині в якості наповнювача для випічки вибирають більш звичні продукти. І даремно! Якщо обробити овоч правильно, він вийде, ну дуже смачним.

Класична начинка з гарбуза для пиріжків

Якщо ви вирішили вперше приготувати начинку з гарбуза, то спочатку скористайтеся традиційним рецептом. Коли класичний смак сподобається, можна буде експериментувати з різними добавками.

Необхідні інгредієнти:

  • близько 400 грам гарбуза;
  • 2 – 3 ложки цукру;
  • кориця по своєму смаку.

Процес приготування:

  • Гарбуз добре промиваємо, звільняємо від шкірки і подрібнюємо за допомогою великої терки.
  • Відправляємо отриману масу в миску, присипаємо тільки частиною цукру і даємо постояти близько 25 хвилин, щоб виділився сік.
  • Віджимаємо м’якоть і зливаємо рідину.
  • Висипаємо до гарбузі залишився цукор і корицю, якщо вирішили її використовувати. На цьому все – начинка готова.

З додаванням м’яса

Ще один варіант смачною і більш щільною начинки – з м’ясом і гарбузом.

Таке поєднання виходить дуже ситним і соковитим. Пиріжки можна використовувати як повноцінний обід або перекус.

Необхідні інгредієнти:

  • одна невелика цибулина;
  • близько 250 грам гарбуза;
  • будь-які приправи за своїм смаком;
  • 300 грам м’ясного фаршу.

Процес приготування:

  • У ємність помістіть вибраний фарш, добре розімніть, додайте цибулю, який заздалегідь нарізали на невеликі кубики.
  • Гарбуз звільніть від шкірки і подрібніть, наприклад, за допомогою терки. Можна також дрібно нарізати або пропустити через м’ясорубку.
  • З’єднуємо гарбуз і фарш, кладемо спеції за своїм бажанням, добре вимішуємо і використовуємо масу для випічки.

Як приготувати з яблуками

Дуже смачна начинка виходить, якщо поєднати гарбуз з яблуками. Обов’язково спробуйте цей осінній вітамінний коктейль!

Необхідні інгредієнти:

  • половинка лимона;
  • близько 500 грам гарбуза;
  • склянку цукру або на свій смак;
  • шматочок вершкового масла, приблизно, 50 грам;
  • 3 – 4 яблука невеликого розміру.
Дивіться також:  Як засолити ікру щуки в домашніх умовах – 5 правильних і смачних рецептів

Процес приготування:

  • Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину і наріжте на невеликі кубики.
  • Таким же чином подрібніть і гарбуз, не забувши і її звільнити від шкірки.
  • З лимона зніміть цедру, натріть її на дрібній тертці, а з самого плоду відіжміть сік і невеликою його частиною полийте яблука, щоб вони не змінили колір. Досить 1 – 2 чайних ложок.
  • Зазначене кількість масла розтопіть до рідкого стану і змішайте з цукром. Викладіть в отриманий солодкий складу гарбуз і яблука, поставте тушкуватися на слабкому вогні і тримаєте, поки продукти не стануть м’якими. Наповнювач для випічки готовий.

Дуже смачна солодка начинка з гарбуза

Начинка для солодких пиріжків за цим рецептом буде робитися з сухофруктами. Ідеально підійдуть родзинки та курага.

Необхідні інгредієнти:

  • приблизно, 150 грам цукру;
  • близько 350 грам стиглої гарбуза солодких сортів;
  • по 50 грам родзинок і кураги.

Процес приготування:

  • Очистіть гарбуз від шкірки, наріжте на невеликі шматочки і перетріть на крупній тертці.
  • Покладіть в сковороду, увімкніть низький рівень нагріву і почніть гасити її.
  • Коли гарбуз майже дійде до готовності, додайте до неї курагу і цукор. Сухофрукти вберуть в себе виділений гарбузом сік, а цукор зробить начинку більш солодкою.
  • Перед тим як наповнювати пиріжки, додайте в суміш ще й родзинки, який заздалегідь потрібно ненадовго замочити для м’якості.

Незвичайний рецепт з ріпою

Необхідні інгредієнти:

  • по 500 грам гарбуза і ріпи;
  • дві ложки вершкового масла і стільки ж цукру;
  • один лимон.

Процес приготування:

  • Ріпу добре промийте, очистіть від шкірки і перетворіть на невеликі кубики. Залийте їх водою і поставте варитися.
  • Як тільки вода закипить, злити її, змішайте ріпу з вказаною кількістю масла і цукру, щоб всі розподілилося рівномірно.
  • Гарбуз теж звільніть від шкірки і наріжте на такі ж кубики, як і ріпу.
  • Змішайте овочі між собою, відправте на сковороду, додайте цедру з лимона.
  • Тушкуйте на слабкому вогні, поки всі компоненти не стануть м’якими, і використовуйте складу за призначенням.
Дивіться також:  Закуски до пива — 15 рецептів швидкого приготування в домашніх умовах

Для осетинських пирогів

Необхідні інгредієнти:

  • спеції за смаком (обов’язково сіль і чорний мелений перець);
  • близько 200 грам осетинського сиру (можна замінити адигейський або сулугуні);
  • 100 грам вершкового масла.

Процес приготування:

  • Вершкове масло для начинки використовуйте тільки злегка підморожене, щоб його було зручніше подрібнити.
  • Гарбуз промийте, видаліть з неї шкірочку, натріть м’якоть на крупній тертці. Те ж виконайте з обраним видом сиру і маслом.
  • Всі три компоненти з’єднайте між собою в загальній ємності, додайте приправи і дуже ретельно перемішайте.

Начинка для пісних пиріжків з гарбузом

Навіть якщо ви дотримуєтесь Посту, не варто відмовляти собі в смачній їжі. Адже можна зробити, наприклад, просту пісну начинку для випічки.

Необхідні інгредієнти:

  • одна цибулина;
  • будь-які приправи за своїм смаком;
  • близько 600 грам гарбуза.

Процес приготування:

  • Гарбуз добре промийте водою, видаліть з неї шкірку. Зверніть увагу, що плід потрібно використовувати стиглий і для даного рецепта краще не солодких сортів.
  • Наріжте овоч на дрібні кубики або натріть на крупній тертці.
  • Цибулю наріжте невеликими шматочками і викладіть разом з гарбузом на сковороду. Увімкніть слабкий рівень нагріву, долийте зовсім трохи води, перемішайте вміст посуду і тушкуйте, поки продукти не стануть м’якими і повністю не випарується виділяється рідина.
  • Коли суміш буде майже готова, присипте її сіллю і чорним меленим перцем. Також можна використовувати інші спеції і трави, виходячи зі своїх уподобань. Готовою начинкою наповніть випічку.

В начинку для пиріжків з гарбуза можна додавати і багато інші інгредієнти. Наприклад, сир, капусту, моркву, цукати і фрукти, які добре з нею поєднуються, і навіть рис з картоплею. Найголовніше – не боятися експериментів і куштувати нові смаки. Якщо постаратися, то випічка з гарбузом обов’язково сподобається навіть тим, хто раніше взагалі не любив цей овоч.

Дивіться також:  Капуста тушкована з грибами – 6 рецептів приготування
Прокрутка до верху