Нагетси – 10 рецептів в домашніх умовах

У всьому світі полюбилась американське страва з шматочків курки в паніровці. Приготувати його можна в домашніх умовах. Залишається тільки підібрати рецепт нагетсів, щоб здивувати близьких хрусткою і соковитою закускою.

Класичні курячі нагетси

Класичні нагетси з курячої грудки в кляре готуються легко. З ними впорається навіть початківець кулінар.

Для приготування страви потрібно:

  • 450 мл рослинного масла;
  • 750 г філе курки;
  • 60 г борошна;
  • 160 г панірувальних сухарів;
  • 15 г солі;
  • мелений чорний перець;
  • 1 чайна ложка гранульованого часнику;
  • 3 яйця.

Рецепт:

  • Куряче філе миють, нарізають шматочками.
  • У мисці збивають яйця виделкою або вінчиком.
  • Борошно змішують з часником, перцем і сіллю.
  • У ємність насипають панірувальні сухарі.
  • Опускають кожен шматочок в борошно, а потім в яйце.
  • Після цього обвалюють філе в сухарях.
  • Такі маніпуляції проробляють з усіма шматочками і викладають їх на окреме блюдо.
  • У сотейник або глибоку сковороду наливають олію і розігрівають до бульбашок.
  • Кладуть в масло шматочки так, щоб вони не торкалися один до одного.
  • Обсмажують нагетси на середньому вогні близько 5 хвилин, поки вони не стануть золотистими.
  • Після їх виймають шумівкою і кладуть на паперовий рушник.

Коли жир повністю стече, блюдо подають на стіл разом з червоним або білим соусом.

Рецепт з індички

Щоб приготувати нагетси з індички, будуть потрібні:

  • 400 г філе індички;
  • 2 часникового зубчики;
  • 2 яйця;
  • панірувальні сухарі;
  • перець, сіль;
  • рослинне масло.

Приготування:

  • Підготовлене філе нарізають на шматочки товщиною в 1 см.
  • Часник очищають і видавлюють в миску. Додають сіль і мелений перець.
  • Все перемішують.
  • Одержаним складом натирають шматочки індички і залишають на 15 хвилин.
  • Збивають яйця з сіллю.
  • Кожен шматочок індички умочують в яєчної суміші, а потім обвалюють у сухарях.
  • Обсмажують на розігрітій сковороді в олії. Робити це треба на повільному вогні, накривши кришкою.
  • Нагетси підрум’янюють її з обох сторін і викладають на серветку.

Подають хрустку закуску зі свіжими овочами.

Нагетси як в Макдоналдсі

Нагетси відносяться до категорії фаст-фуду і особливо популярні серед дітей і підлітків. Їжа швидкого харчування, що продається в магазинах, негативно позначається на здоров’ї, особливо, якщо вживати її регулярно. Домашні нагетси – хороша альтернатива шкідливої їжі. Готуються вони без добавок, консервантів і ароматизаторів, а смак виходить нітрохи не гірше.

Дивіться також:  Тарталетки з червоною рибою – 7 смачних рецептів приготування

Рецепт як у Макдональдсі:

  • 400 г курячого філе;
  • 1 яйце;
  • 4 столові ложки панірування;
  • 4 столові ложки борошна;
  • 1 столова ложка осьового соусу;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 маленька ложка паприки;
  • 1 чайна ложка куркуми;
  • 200 мл олії;
  • сіль.

Покроковий рецепт:

  • Куряче філе ріжуть невеликими шматочками. Довжина – 5 см, ширина – 2 см, товщина – 1 див.
  • Заливають їх соєвим соусом і додають пресований часник. Все перемішують і залишають на 30 хвилин.
  • Змішують панірувальні сухарі, паприку і куркуму.
  • У мисці збивають яйце.
  • В окрему тарілку насипати борошно.
  • Кожен шматочок курки обвалюють в борошні, потім поміщають в яйце, а після цього панірують сухарями.
  • У глибоку сковороду наливаємо масло і розігрівають до бульбашок.
  • Опускають в нього підготовлені курячі нагетси.
  • Обсмажують 5-6 хвилин з кожного боку.
  • Викладають шматочки курки на паперовий рушник.

Подають страву з різними соусами: томатним, сирним або часниковим. Підійде тартар і барбекю.

З сирною начинкою

Сир робить куряче філе ще більш ніжним і соковитим. Виходить оригінальне блюдо.

Щоб приготувати нагетси з сиром, знадобляться наступні інгредієнти:

  • 400 г курячого філе;
  • 100 мл рослинного масла;
  • 120 г сухарів;
  • 1 яйце;
  • 100 мл молока;
  • 150 г твердого сиру;
  • сіль, перець.

Рецепт:

  • Філе нарізають на шматочки.
  • В тарілці змішують яйце, молоко, сіль і перець.
  • Окремо ставлять миску з сухарями.
  • Сир нарізають кубиками, які в 4 рази менше курячих шматочків.
  • У кожному шматочку роблять широкий надріз і кладуть туди сирний кубик, просуваючи всередину м’яса.
  • Філе змочують у яйці з молоком, а після обвалюють у сухарях.
  • Смажать нагетси на розігрітій сковороді з двох сторін до золотистої скоринки.

У деяких рецептах тертий сир додають до дрібних шматочків курячого філе, потім формують котлетки, обвалюють у сухарях і смажать на сковороді.

Випікаємо в духовці

Щоб нагетси вийшли менш калорійними, варто приготувати їх в духовці. Для цього беруть інгредієнти з будь-якого вподобаного рецепту і готують за описаним принципом до моменту смаження на сковороді. Запікають страву на решітці, яку встановлюють на деко. Духовку розігрівають до двохсот градусів. Тільки потім поміщають в неї деко з ґратами. Готують нагетси протягом 20-30 хвилин.

Дивіться також:  Вершковий соус для риби – 7 рецептів приготування

Замість решітки можна використовувати фольгу, силіконовий килимок або пекарську папір. За 10 хвилин до закінчення приготування курячі шматочки перевертають, щоб пропекти іншу сторону. Нагетси в духовці виходять не жирними й максимально корисними.

Овочеві нагетси

Корисні нагетси з овочів чудово підходять в якості закуски або гарніру.

Готують їх з наступних продуктів:

  • 2 картоплі;
  • 2 моркви;
  • 150 г брокколі;
  • 1 цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 столові ложки олії;
  • 5 г солі;
  • перець за смаком;
  • 60 г борошна;
  • 60 г сухарів;
  • 2 яйця.

Хід приготування:

  • Картоплю відварюють в мундирах, очищають.
  • Відварюють брокколі.
  • Цибулю шаткуємо півкільцями.
  • Моркву нарізати кружечками.
  • Часник дрібно рубають.
  • Обсмажують на сковороді цибулю, часник і моркву протягом 3 хвилин. Потім тушкують 10 хвилин і охолоджують.
  • Остиглі овочі, картопля, броколі подрібнюють у блендері. Солять, перчать.
  • З отриманого складу ліплять кульки.
  • Кожен з них обвалюють в борошні, потім кладуть у яйце, а після – в панірування.
  • Викладають овочеві нагетси на деко, застеленій папером. Відправляють блюдо в духовку на 10 хвилин. Потім кульки перевертають і готують ще 8-10 хвилин. Температура – 200 градусів.

Овочеві нагетси можна обсмажити на сковороді, але закуска в духовці виходить менш калорійною.

З часником в кукурудзяній паніровці

Нагетси в кукурудзяного паніровці виходять смачними і хрусткими.

Роблять їх з наступних продуктів:

  • 1 куряча грудка;
  • 100 г солоних кукурудзяних пластівців;
  • 2 яйця;
  • 100 г борошна;
  • сіль, перець;
  • 1 зубчик часнику;
  • 150 мл олії.

Покроковий рецепт:

  • Куряче філе нарізають на прямокутні шматочки або великі смужки.
  • Маринують його в тертому часнику, солі, перець.
  • Пластівці подрібнюють за допомогою ступки.
  • Збивають яйця віночком.
  • Опускають шматочки філе в борошно, потім в яйце, а потім у сухарі.
  • Смажать нагетси по 4-5 хвилин з кожного боку.

Смак страви нагадує курячі стрипсы з KFC.

З курячого фаршу

Нагетси з курячого фаршу готуються так само легко, як із шматочків філе.

Знадобляться наступні продукти:

  • 500 г фаршу;
  • 4 столові ложки борошна;
  • 2-3 яйця;
  • склянка сухарів;
  • сіль, перець;
  • 150 мл рослинного масла;
  • петрушка.
Дивіться також:  Тріска, запечена в духовці — 8 рецептів

Приготування:

  • До фаршу додають рубану зелень, сіль і перець. Можна купити куряче філе і самостійно подрібнити його в м’ясорубці.
  • Фарш добре вимішують і відбивають, щоб він став щільним і еластичним.
  • Його ділять на рівні порції і скачують кульки завбільшки з тенісний м’ячик. Повинні вийти круглі котлетки з рівними краями.
  • У мисці збивають яйця виделкою.
  • Акуратно обвалюють нагетси у борошні, змочують у яйцях і панірують.
  • Форму котлет підправляють і смажать їх на розігрітій сковороді в олії по 4-5 хвилин з кожного боку.
  • Нагетси розкладають на паперовому рушнику і подають до столу гарячими.

Щоб надати страві аромат, панірувальні сухарі змішують з ложкою каррі або куркуми.

З кунжутом

Особлива подвійна паніровка з кунжутом дозволяє зберегти м’ясний сік і зробити страву більш хрустким.

Для приготування знадобляться:

  • 300 г курячого філе;
  • 2 яйця;
  • 1 чайна ложка гірчиці;
  • 2 столові ложки борошна;
  • 3 великі ложки кунжуту;
  • 6 столових ложок панірувальних сухарів;
  • сіль, спеції;
  • олія для смаження.

Покрокове приготування:

  • У мисці збивають яйця з гірчицею, сіллю і спеціями.
  • В окрему тарілку насипають борошно, а в іншій ємності змішують сухарі і кунжут.
  • Філе нарізають на шматочки, солять.
  • Кладуть спочатку в борошно, потім у яєчно-гірчичний кляр.
  • Акуратно обкачують у сухарях з кунжутом.
  • Обсмажують шматочки на середньому вогні з закритою кришкою по 3-4 хвилини з кожного боку.

При бажанні можна приготувати нагетси у фритюрниці. У будь-якому випадку необхідно дати маслу стекти, поклавши смажені шматочки на паперовий рушник.

Дієтичний рецепт в мультиварці

Приготування нагетсів в мультиварці допомагає отримати дієтичне блюдо з максимальною користю. Правда, розмір чаші не завжди дозволяє укласти всі курячі шматочки. Доводиться готувати в декілька заходів. Нагетси в мультиварці роблять за улюбленим рецептом, рясно змастивши ємність вершковим маслом. Для приготування вибирають режим «Випічка».

Домашні нагетси, як і куповані, припустимо готувати в мікрохвильовці. Для цього їх ставлять в піч на 5 хвилин і тримають при максимальній потужності. Потім шматочки перевертають і готують ще 5 хвилин. Нагетси в мікрохвильовці виходять ніжними, м’якими і соковитими.

Прокрутка до верху