У всьому світі полюбилась американське страва з шматочків курки в паніровці. Приготувати його можна в домашніх умовах. Залишається тільки підібрати рецепт нагетсів, щоб здивувати близьких хрусткою і соковитою закускою.
Класичні курячі нагетси
Класичні нагетси з курячої грудки в кляре готуються легко. З ними впорається навіть початківець кулінар.
Для приготування страви потрібно:
- 450 мл рослинного масла;
- 750 г філе курки;
- 60 г борошна;
- 160 г панірувальних сухарів;
- 15 г солі;
- мелений чорний перець;
- 1 чайна ложка гранульованого часнику;
- 3 яйця.
Рецепт:
- Куряче філе миють, нарізають шматочками.
- У мисці збивають яйця виделкою або вінчиком.
- Борошно змішують з часником, перцем і сіллю.
- У ємність насипають панірувальні сухарі.
- Опускають кожен шматочок в борошно, а потім в яйце.
- Після цього обвалюють філе в сухарях.
- Такі маніпуляції проробляють з усіма шматочками і викладають їх на окреме блюдо.
- У сотейник або глибоку сковороду наливають олію і розігрівають до бульбашок.
- Кладуть в масло шматочки так, щоб вони не торкалися один до одного.
- Обсмажують нагетси на середньому вогні близько 5 хвилин, поки вони не стануть золотистими.
- Після їх виймають шумівкою і кладуть на паперовий рушник.
Коли жир повністю стече, блюдо подають на стіл разом з червоним або білим соусом.