Нагетси – 10 рецептів в домашніх умовах

Овочеві нагетси

Корисні нагетси з овочів чудово підходять в якості закуски або гарніру.

Готують їх з наступних продуктів:

  • 2 картоплі;
  • 2 моркви;
  • 150 г брокколі;
  • 1 цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 столові ложки олії;
  • 5 г солі;
  • перець за смаком;
  • 60 г борошна;
  • 60 г сухарів;
  • 2 яйця.

Хід приготування:

  • Картоплю відварюють в мундирах, очищають.
  • Відварюють брокколі.
  • Цибулю шаткуємо півкільцями.
  • Моркву нарізати кружечками.
  • Часник дрібно рубають.
  • Обсмажують на сковороді цибулю, часник і моркву протягом 3 хвилин. Потім тушкують 10 хвилин і охолоджують.
  • Остиглі овочі, картопля, броколі подрібнюють у блендері. Солять, перчать.
  • З отриманого складу ліплять кульки.
  • Кожен з них обвалюють в борошні, потім кладуть у яйце, а після – в панірування.
  • Викладають овочеві нагетси на деко, застеленій папером. Відправляють блюдо в духовку на 10 хвилин. Потім кульки перевертають і готують ще 8-10 хвилин. Температура – 200 градусів.

Овочеві нагетси можна обсмажити на сковороді, але закуска в духовці виходить менш калорійною.

Дивіться також:  Бастурма з курячої грудки в домашніх умовах
Прокрутка до верху