Овочеві нагетси
Корисні нагетси з овочів чудово підходять в якості закуски або гарніру.
Готують їх з наступних продуктів:
- 2 картоплі;
- 2 моркви;
- 150 г брокколі;
- 1 цибулина;
- 1 зубчик часнику;
- 2 столові ложки олії;
- 5 г солі;
- перець за смаком;
- 60 г борошна;
- 60 г сухарів;
- 2 яйця.
Хід приготування:
- Картоплю відварюють в мундирах, очищають.
- Відварюють брокколі.
- Цибулю шаткуємо півкільцями.
- Моркву нарізати кружечками.
- Часник дрібно рубають.
- Обсмажують на сковороді цибулю, часник і моркву протягом 3 хвилин. Потім тушкують 10 хвилин і охолоджують.
- Остиглі овочі, картопля, броколі подрібнюють у блендері. Солять, перчать.
- З отриманого складу ліплять кульки.
- Кожен з них обвалюють в борошні, потім кладуть у яйце, а після – в панірування.
- Викладають овочеві нагетси на деко, застеленій папером. Відправляють блюдо в духовку на 10 хвилин. Потім кульки перевертають і готують ще 8-10 хвилин. Температура – 200 градусів.
Овочеві нагетси можна обсмажити на сковороді, але закуска в духовці виходить менш калорійною.