Торт є самим головним гостем на столі в будь-яке свято. Приготувати гарний і апетитний тортик зможе навіть починаюча господиня. Коржі для торта необов’язково піч самому, вони продаються готові. Основоположним будь-якого торта є крем, від нього залежать смакові якості цього десерту, тому важливо правильно його робити. Існує безліч рецептів смачних кремів для тортів, з яких можна вибрати будь-який, який полюбить ваша родина і сьогодні ми вам запропонуємо рецепти найсмачніших кремів для торта. Дуже важливо готувати крем зі свіжих продуктів і точно дотримуватися пропорції.
Найсмачніші крему для тортів
Багато людей заправляють торти масляним, сметанним, заварним або желейно-сирним кремом. Прикрашають тортики білковим, шоколадним або масляним кремом. Торт «Наполеон» та інші торти заправляються заварним кремом. Існують кулінарні хитрощі по приготуванню цього крему. Варити його потрібно на невеликому вогні використовуючи водяну баню. Перед приготуванням бажано холодне молоко змішати з борошном і жовтками. Щоб позбутися від грудочок крем протирають через сито.
Якщо масляний крем довго збивати, то може статися його розшарування. Для уникнення цього, олія повинна збиватися дуже повільно, і поступово додавати до нього інші компоненти.
Сметанний і сирний крем дуже легко готується. Всі компоненти збиваються, і до них вводиться желатин (якщо він є в рецепті). Вміння готувати різні крему може допомогти вам створювати смачні десерти. Отже, який же крем для торта найсмачніший? Давайте подивимося на варіанти!
Рецепт приготування крему для торта
Сметанний крем для торта
Крему зі сметани займають почесне місце в домашній кухні і ми пропонуємо вам такий варіант сметанного крему для торта. Він добре просочує коржі, за невеликий час проникаючи в них. Такий крем надає торту ніжності і соковитості. Розрізняються рецепти в основному різноманітними добавками, які додаються в крем. Дуже смачні є крему з додаванням згущеного молока, сиру, шоколаду, вершків, меду, фруктів і т. д.
Сметанний крем використовується для приготування популярного торта «Медовик». Розглянемо варіанти смачних і корисних (без штучних барвників) кремів для тортиків.
Сметанний крем для торта з додаванням згущеного молока
Склад продуктів для приготування крему:
- 1. Півсклянки подрібнених волоських горіхів.
- 2. Один стакан охолодженої сметани.
- 3. Одна пачка вершкового масла.
- 4. Половина банки згущеного молока.
- 5. Трохи ваніліну.
Приготування сметанного крему для торта
Для початку потрібно розм’якшити масло, горіхи подрібнити і обсмажити. Потім до цих компонентів додається згущене молоко. Масу потрібно збити до однорідної консистенції. У суміш додається сметана, ваніль і триває збивання.
Готовий сметанний крем використовують для промазування коржов торта. Також його можна використовувати в якості начинки до заварним тістечком, эклерам, трубочках або кошиках з різного тіста.
Рецепт крему для торта на основі желатину
Склад продуктів:
- 1. ½ Півсклянки молока.
- 2. П’ять столових ложок цукрової пудри.
- 3. ½ Столової ложки желатину.
- 4. 1 склянку охолодженої 30% сметани.
- 5. Трохи ваніліну.
Приготування крему для торта на основі желатину:
Желатин в невеликій мисці розбавляємо з молоком, перемішуємо. Він повинен настоятися якийсь час (вказано на упаковці). Далі желатин знову перемішується. Після чого посудину з ним потрібно поставити на вогонь. Вміст потрібно постійно перемішувати. Суміш довести до кипіння, але не давати їй кипіти. Знімаємо з вогню і чекаємо, щоб вона охолола. В іншій посудині збивається сметана масло з цукровою пудрою. Далі розчинений желатин потихеньку вводиться в отриману суміш, постійно перемішуючи з допомогою віночка або міксера. Крем повинен настоятися в холодильнику протягом кількох годин.
Такий крем виходить досить густим, рівно розподіляється на коржах. До нього прекрасним доповненням можуть стати свіжі або консервовані фрукти. За рахунок желатину і сметани він може стати чудовою прикрасою різних десертів.♥
Легкий рецепт крему для торта
Склад продуктів:
- 1. Один стакан цукрового порошку.
- 2. Один стакан жирної, густої сметани.
- 3. Натуральний ароматизатор – коньяк, ванілін.
Приготування крему ⇓
Цукровий порошок і натуральні ароматизатори змішуються з холодною сметаною в глибокій посудині і збиваються до кремоподібного виду.
Такий легкий, нежирний крем підходить до будь кексів або тортів. Також він може використовуватися в якості просочення різних десертів.
ШОКОЛАДНИЙ КРЕМ КРЕМ ДЛЯ ТОРТА
Склад продуктів для шоколадного крему для торта:
- 1. 600 грамів шоколаду.
- 2. Кілька склянок води.
- 3. Чай і апельсинову цедру використовувати за смаком.
Приготування шоколадного крему для торта
Шоколадний крем можна робити на основі будь-якого шоколаду. Використовувати можна навіть білий. Однак крем по цьому рецепту найкраще робити з чорного гіркого шоколаду. Чай бажано брати з бергамотовой ноткою в ароматі. Потрібно розтопити Шоколад з допомогою водяної бані. Чай потрібно заварити і залишити настоятися. Щоб прибрати зайві чаїнки потрібно процідити його з допомогою сита. Потім він повільно вливається в розтоплений шоколад. Крем потрібно збити до однорідної консистенції, додати цедру апельсина. Щоб крем загус до потрібного стану, його можна покласти в холодильник на деякий час. Після цього, для того щоб він став повітряним, збиваємо його з допомогою міксера. Якщо крем планується використовувати як глазур, то залишаємо його в рідкому стані для покриття всієї поверхні торта.