Найсмачніші рецепти морозива

Морозиво є одним з найулюбленіших ласощів для дітей і дорослих. Цим холодним балували ласощами себе люди ще в давні часи. Араби отримали секрет приготування від китайців, і змогли урізноманітнити його, придумавши щербет. Ідея була підхоплена сицилійцями. Вони змогли удосконалити технологію приготування. Початок тріумфального ходу морозива сталося завдяки Марко Поло, який володів секретом охолодження без використання льоду.

В даний час існує багато різних сортів морозива. Його виготовляють на виробництвах і продають практично у всіх супермаркетах. Однак морозиво, яке готують з секретним рецептурами в спеціалізованих кафе, володіє унікальним смаком. Завдяки великому вибору морожениц, його можна робити самостійно.

В нинішній час можна поласувати різноманітними морозивом: вершковим пломбіром, молочним морозивом, сорбетом, ванільним або фруктовим, шоколадний, кавовий, горіховий, однорідним або з додаванням печива, морозивом в склянці або на паличці, тортом-морозивом.

 

 

Рецепт полуничного морозива

 

Час приготування – 5 годин.

Кількість порцій – 4.

 

Склад продуктів для полуничного морозива:

  • 150 грам полуниці.
  • 80 грам цукру.
  • 2 ст. л. води.
  • 100 грам маскарпоне.
  • 100 грам вершків.
  • 90 грам молока.
  • Ванілін.
  • Приготування полуничного морозива

    Полуниця очищається, дрібно нарізати і викласти в каструлю. До неї додається цукор (20 грам) і вода. Вариться полуниця 7 хвилин, а потім залишають для охолодження.

    Молоко (50 грам) і цукор (60 грам) доводяться до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитися. Суміш повинна охолонути. Маскарпоне з рештою молоком, вершками і ваніліном розмішати до однорідної маси. Заливається остившім молочним сиропом. Перемішуємо суміш до однорідної консистенції.

    Суміш виливається в посудину і відправляється в морозилку на 1,5 години. Після цього вона заливається полуничним варенням, розмішати. Суміш не повинна вийти однорідною, розлучення полуниці додадуть оригінальність майбутнього морозиву. Форма знову відправляється в морозилку на 3 години.

    Дивіться також:  Грибний суп з сиром – 7 рецептів приготування

    Рецепт апельсинового сорбету

    Час приготування – 2 години 30 хв.

    Кількість порцій – 2.

    Склад продуктів для апельсинового сорбету:

  • Лимон – 0,5 шт.
  • Білок курячого яйця.
  • Великі апельсини – 2 шт.
  • Цукор – 100 грам.
  • Свіжовичавлений апельсиновий сік – 300 мл
  • Приготування апельсинового сорбету

    Апельсини треба надрізати зверху і виймається м’якоть (вона не потрібна). Порожні фрукти відправляємо в холодне місце. Для приготування сиропу цукор змішуємо з водою і варимо на вогні. Після охолодження заливаємо сироп апельсиновим і лимонним соком. Перемішуємо і відправляємо в морозилку до утворення льоду. Під час заморожування періодично (4 рази) перемішуємо утворилися кристали з допомогою виделки. Через півгодини вводимо в вміст білок, який попередньо збиваємо в піну. Сорбет знаходиться в морозилці ще близько години. Викладаємо його у форми з апельсинів.

    Рецепт шоколадного морозива

    Час приготування – півтори години.

    Кількість порцій – 4.

    Склад продуктів для шоколадного морозива:

  • 3 свіжих яєчних білка.
  • 150 грам какао-порошку.
  • 200 мл жирних вершків.
  • 150 мл молока.
  • Цукор – 200 грам.
  • Приготування шоколадного морозива

    Молоко виливається в черпак. До нього додається какао-порошок. Інгредієнти перемішуються до повного розчинення какао. Молоко засипається цукровим піском. Відправляємо черпак на плиту. На невеликому вогні доводимо вміст до кипіння і продовжуємо варити, щоб цукор розчинився і загус. Суміш помішуємо з допомогою віночка. Охолоджуємо вміст.

    Білки збиваються за допомогою міксера до стійкості. Окремо здійснюємо збивання вершків. В шоколадну суміш додаємо збиті білки і збиті вершки. Ще раз все добре збиваємо. Суміш викладається в мороженицю і охолоджується близько години.

    Прокрутка до верху