Морозиво є одним з найулюбленіших ласощів для дітей і дорослих. Цим холодним балували ласощами себе люди ще в давні часи. Араби отримали секрет приготування від китайців, і змогли урізноманітнити його, придумавши щербет. Ідея була підхоплена сицилійцями. Вони змогли удосконалити технологію приготування. Початок тріумфального ходу морозива сталося завдяки Марко Поло, який володів секретом охолодження без використання льоду.
В даний час існує багато різних сортів морозива. Його виготовляють на виробництвах і продають практично у всіх супермаркетах. Однак морозиво, яке готують з секретним рецептурами в спеціалізованих кафе, володіє унікальним смаком. Завдяки великому вибору морожениц, його можна робити самостійно.
В нинішній час можна поласувати різноманітними морозивом: вершковим пломбіром, молочним морозивом, сорбетом, ванільним або фруктовим, шоколадний, кавовий, горіховий, однорідним або з додаванням печива, морозивом в склянці або на паличці, тортом-морозивом.