Налисники з сиром – 8 смачних рецептів приготування традиційної страви української кухні

Такі борошняні вироби, як млинці, відомі всім. Однак у різних народів настільки апетитна випічка має різні назви: панкейка англійців, ынджера у эфиопцев, гамбір у монголів. У білорусів ж готуються дуже тоненькі млинці з корисною і поживною начинкою – налисники з сиром.

Класичний рецепт

Налисники з сиром і чашечка ароматної кави, легкий старт трудового дня.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування:

  • 200 г борошна;
  • ½ Л молока;
  • 5 яєць;
  • стопка рослинного масла;
  • 100 г цукру;
  • щіпка солі;
  • ½ Кг сиру
  • шматочок вершкового масла.

Спосіб приготування полягає у виконанні таких маніпуляцій:

  • При наявності блендера процес підготовки тесту спрощується: в ємності об’єднується борошно, 4 яйця, молоко, сіль і ½ цукру, після чого все збивається до однорідної консистенції.
  • Якщо електричний кухонний прилад відсутній, то спочатку змішуються яйця з цукром, а після додавання молока порційно вводиться борошно.
  • З отриманої борошняної маси випікаються тоненькі млинці.
  • Сир розтирається з яйцем і цукром для отримання однорідної начинки, якою змащується кожен млинець.
  • Налисники згортаються у формі рулетиків, які укладаються в вогнетривку форму. Кожен змащують вершковим маслом.
  • Підрум’янюється блюдо 20 хвилин в гарячій духовці при температурі 180°C.

Страва української кухні з родзинками

В українській традиції налисники обов’язково готуються з родзинками, що надає виробам повноту смаку.

Для виконання рецепта необхідні:

  • 9 яєць;
  • 30 г цукру;
  • ½ Кг сиру;
  • 1 л молока;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 300 г борошна;
  • 100 г коричневого цукру;
  • щіпка солі;
  • 50 г родзинок;
  • шматочок вершкового масла.

Хід робіт полягає в наступному:

  • Сіль і цукор всипати в глибоку посудину, де збиваються з ⅔ яєць.
  • Після додавання теплого молока, поступово втручається борошно.
  • Випікаються тонкі налисники.
  • Для створення начинки жовтки яєць залишилися, перетираються з сиром і коричневим цукром.
  • В однорідну масу викладається родзинки.
  • Вироби покриваються сирною замазкою.
  • З млинців з начинкою формуються конвертики, поміщаються у форму для випікання, де на вироби викладається по шматочку вершкового масла.
  • Випікаються налисники 15 хвилин при 200°C.
Дивіться також:  Як смачно приготувати королівські креветки

На основі крохмалю

Спробувавши налисники на крохмалі, гості обов’язково попросять поділитися секретом ніжних виробів.

Готуються десерт з:

  • 6 яєць;
  • 100 г крохмалю;
  • 15 мл соняшникової олії;
  • 500 г сиру;
  • 100 мл сметани;
  • 300 мл молока;
  • шматочки вершкового масла;
  • солі і цукру.

Черговість дій:

  • У ємність, де знаходяться розтерті ½ цукру, щіпка солі і 4 яйця, всипається крохмаль.
  • Після отримання однорідної структури в тісто вливається молоко.
  • З борошняної маси випікаються тоненькі налисники, з яких формуються конвертики з начинкою з сиру, попередньо розтертого з рештою яйцями і цукром.
  • Конвертики укладаються у форму, де рясно вкриваються сметаною, а потім відправляються в гарячу духовку на 15 хвилин.
  • Тривалість може змінюватись, в залежності від бажаної рум’яності виробів.

Налисники з сиром, запечені в сметані

Ніжні налисники з сиром та родзинками, які так люблять діти, готуються з:

  • 5 яєць;
  • 150 г цукру;
  • 750 мл молока;
  • 450 г борошна;
  • щіпки солі;
  • ½ Стопки рослинного масла;
  • ½ Кг сиру;
  • ванільного цукру;
  • жмені родзинок
  • шматочки вершкового масла;
  • 150 мл сметани.

Етапи підготовки:

  • Замішують рідке тісто з таких продуктів, як 3 яйця, ⅓ цукру, молок, сіль і борошно.
  • З борошняної маси випікаються налисники, які діляться на четвертинки.
  • Сир і яйця, що залишилися, розтираються з такою ж кількістю цукру, що знадобилося для тесту, а після змішується з ваніліном і родзинками.
  • У центр четвертинок викладається начинка, щоб вийшло сформувати рулетики, які в подальшому укладаються в вогнетривку форму.
  • Вироби пересипаються цукром, притрушиваются вершковою стружкою і заливаються сметаною.
  • Випікається ситний десерт 15-20 хвилин.

Готуємо з корицею

Щоб приготувати налисники з корицею, слід підготувати:

  • ½ Л молока;
  • 220 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 50 мл рослинного масла;
  • 300 г сиру;
  • у 3 рази менше чорносливу;
  • 125 мл сметани;
  • по 10 г кориці і вершкового масла.
Дивіться також:  Фарширована скумбрія – 8 рецептів запікання

Етапи приготування:

  • Для отримання повітряної начинки сир з ½ цукру, корицею і сметаною збивається за допомогою блендера.
  • З м’якого чорносливу готуються кубики, які втручаються в начинку.
  • Збиті яйця з цукром змішується з молоком і борошном.
  • З тіста випікаються налисники, які разом з начинкою скочуються ковбаскою.
  • Перед подачею рулетики обсмажують на вершковому маслі.

Випічка на молоці

Якщо Масляна закінчилася, це не привід відмовляти собі в задоволенні насолодитися налисниками з сиром, приготованими з:

  • ½ Л молока;
  • 4 яєць;
  • 300 г борошна;
  • 50 г цукру;
  • щіпки солі;
  • ½ Кг сиру.

Основні кроки створення:

  • Тісто готується з 3 яєць, 20 г цукру, борошна, молока і солі, після чого з нього випікаються ніжні і дуже тонкі млинчики.
  • З решти яйця виділяється жовток, який змішується з сиром і цукром, що залишився до однорідності.
  • Налисники покриваються начинкою і згортаються в формі конвертиків, які по 1 хвилині обсмажуються на олії.

Полтавські налисники з сиром в духовці

Ще один рецепт українських налисників, при виконанні якого запечені в духовці і заправлені сметаною млинці виходять просто незрівнянними.

Знадобляться:

  • 6 яєць;
  • 100 г крохмалю;
  • ½ Л молока;
  • по 30 г рослинного і вершкового масла;
  • ½ Кг сиру;
  • по 50 г родзинок і цукру;
  • 150 мл сметани.

В процесі приготування:

  • З ретельно вымешанных 5 яєць, солі, крохмалю і молока виходить рідке тісто.
  • На сковороді випікаються млинці, які змащуються шматочком вершкового масла.
  • Родзинки замочується на 15 хвилин, після чого використовується для підготовки начинки з розтертого сиру з цукром.
  • Кожен налисник ділиться на дві половини, з яких формуються ковбаски з начинкою.
  • Вироби шарами викладаються у вогнетривку форму, добре сдабриваясь сметаною.
  • Випікаються налисники під кришкою півгодини при температурі 180°C.
Дивіться також:  Риба під маринадом — 11 рецептів приготування в духовці, мультиварці і на сковороді

Рецепт від Ольги Матвій

Смачний рецепт десерту від Ольги Матвій, для виконання якого необхідні:

  • 4 яйця;
  • 30 г цукру;
  • щіпка солі;
  • 350 мл молока;
  • 150 мл води;
  • 2 стопки соняшникової олії;
  • 170 г борошна;
  • 300 г сиру;
  • 50 мл сметани.

Хід робіт:

  • Віночком збиваються яйця, до яких додаються сіль, ½ цукру.
  • Після розчинення цукру в ємність виливаються молоко і вода, додається борошно, а через 15 хвилин – соняшникова олія.
  • З тіста випікаються налисники.
  • Сирна начинка з сиру, сметани й цукру, що залишився, використовується для покриття налисників.
  • З млинців з начинкою формуються конвертики.
  • Перед подачею сформовані вироби обсмажуються на сковороді з 2 сторін.

Налисники з сиром – тоненькі млинці з живильним начинкою гарні як для повноцінного сніданку, так і в якості солодкого сюрпризу до чашечці чаю після щільного обіду.

Прокрутка до верху