Страва української кухні з родзинками
В українській традиції налисники обов’язково готуються з родзинками, що надає виробам повноту смаку.
Для виконання рецепта необхідні:
- 9 яєць;
- 30 г цукру;
- ½ Кг сиру;
- 1 л молока;
- 30 мл рослинного масла;
- 300 г борошна;
- 100 г коричневого цукру;
- щіпка солі;
- 50 г родзинок;
- шматочок вершкового масла.
Хід робіт полягає в наступному:
- Сіль і цукор всипати в глибоку посудину, де збиваються з ⅔ яєць.
- Після додавання теплого молока, поступово втручається борошно.
- Випікаються тонкі налисники.
- Для створення начинки жовтки яєць залишилися, перетираються з сиром і коричневим цукром.
- В однорідну масу викладається родзинки.
- Вироби покриваються сирною замазкою.
- З млинців з начинкою формуються конвертики, поміщаються у форму для випікання, де на вироби викладається по шматочку вершкового масла.
- Випікаються налисники 15 хвилин при 200°C.