Налисники з сиром, запечені в сметані
Ніжні налисники з сиром та родзинками, які так люблять діти, готуються з:
- 5 яєць;
- 150 г цукру;
- 750 мл молока;
- 450 г борошна;
- щіпки солі;
- ½ Стопки рослинного масла;
- ½ Кг сиру;
- ванільного цукру;
- жмені родзинок
- шматочки вершкового масла;
- 150 мл сметани.
Етапи підготовки:
- Замішують рідке тісто з таких продуктів, як 3 яйця, ⅓ цукру, молок, сіль і борошно.
- З борошняної маси випікаються налисники, які діляться на четвертинки.
- Сир і яйця, що залишилися, розтираються з такою ж кількістю цукру, що знадобилося для тесту, а після змішується з ваніліном і родзинками.
- У центр четвертинок викладається начинка, щоб вийшло сформувати рулетики, які в подальшому укладаються в вогнетривку форму.
- Вироби пересипаються цукром, притрушиваются вершковою стружкою і заливаються сметаною.
- Випікається ситний десерт 15-20 хвилин.