Полтавські налисники з сиром в духовці
Ще один рецепт українських налисників, при виконанні якого запечені в духовці і заправлені сметаною млинці виходять просто незрівнянними.
Знадобляться:
- 6 яєць;
- 100 г крохмалю;
- ½ Л молока;
- по 30 г рослинного і вершкового масла;
- ½ Кг сиру;
- по 50 г родзинок і цукру;
- 150 мл сметани.
В процесі приготування:
- З ретельно вымешанных 5 яєць, солі, крохмалю і молока виходить рідке тісто.
- На сковороді випікаються млинці, які змащуються шматочком вершкового масла.
- Родзинки замочується на 15 хвилин, після чого використовується для підготовки начинки з розтертого сиру з цукром.
- Кожен налисник ділиться на дві половини, з яких формуються ковбаски з начинкою.
- Вироби шарами викладаються у вогнетривку форму, добре сдабриваясь сметаною.
- Випікаються налисники під кришкою півгодини при температурі 180°C.