Налисники з сиром – 8 смачних рецептів приготування традиційної страви української кухні

Полтавські налисники з сиром в духовці

Ще один рецепт українських налисників, при виконанні якого запечені в духовці і заправлені сметаною млинці виходять просто незрівнянними.

Знадобляться:

  • 6 яєць;
  • 100 г крохмалю;
  • ½ Л молока;
  • по 30 г рослинного і вершкового масла;
  • ½ Кг сиру;
  • по 50 г родзинок і цукру;
  • 150 мл сметани.

В процесі приготування:

  • З ретельно вымешанных 5 яєць, солі, крохмалю і молока виходить рідке тісто.
  • На сковороді випікаються млинці, які змащуються шматочком вершкового масла.
  • Родзинки замочується на 15 хвилин, після чого використовується для підготовки начинки з розтертого сиру з цукром.
  • Кожен налисник ділиться на дві половини, з яких формуються ковбаски з начинкою.
  • Вироби шарами викладаються у вогнетривку форму, добре сдабриваясь сметаною.
  • Випікаються налисники під кришкою півгодини при температурі 180°C.
Дивіться також:  Капуста тушкована з м’ясом – 8 рецептів
Прокрутка до верху