Класичний Наполеон – це торт з тонкими коржами та найніжнішим масляно-заварним кремом. Кожна господарка має свою колекцію улюблених десертів для всієї родини. Серед них одним із найулюбленіших і найсмачніших залишається класичний торт «Наполеон». Звичайно, його приготування не назвеш простим і швидким, але результат, безумовно, вартий витрачених зусиль.
Класичний рецепт Наполеону із заварним кремом
До вашої уваги пропонується класичний рецепт торта «Наполеон», який вже давно став культовим. Поєднання ніжних тоненьких коржів зі смаком заварного крему підкорює всіх любителів смачного десерту. Випікання цього торта досить трудомістка. Її можна зробити простіше, вибудовуючи торт завширшки, а не у висоту за рахунок великих за розмірами коржів. Секретом цього смачного десерту є суворе дотримання кількості зазначених у рецепті інгредієнтів.
Інгредієнти:
на – 8 порції
- Для тесту:
- Мука – 450 гр.
- Маргарин вершковий – 250 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Оцет столовий 9% – 1 ч.л.
- Вода – 100 мл.
- Сіль – 1 щіпка
- Для крему:
- Молоко коров’яче – ¾ л.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Олія вершкове – 150 гр.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Борошно – 3 ст.л. з гіркою
На порцію Калорії: 248 ккал Білки: 5.1 г Жири: 11.2 г Вуглеводи: 31.9 г
Процес приготування:
Щоб приготувати простий Наполеон за класичним рецептом, просійте через сито борошно пшеничне і помістіть його на велику обробну дошку або чисту робочу поверхню столу.
Пачку маргарину, попередньо розм’якшену при кімнатній температурі, покладіть поверх борошна.
За допомогою гострого ножа і, не торкаючись продуктів руками, порубайте маргарин на шматочки, одночасно змішуючи його з борошном.
В результаті цієї дії у вас буде дрібна крихта з маргарину і борошна, що розсипається.
В окрему чашку або склянку розбийте куряче яйце, розмішайте його за допомогою вилки і додайте до нього вказану кількість оцту, холодної води і дрібку солі. Все це добре перемішайте до однорідного стану.
Зробіть ямку в гірці з приготовленої крихти і в неї порційно (помалу) наливайте суміш з яйця з водою, одночасно руками збираючи тісто, що виходить, в одну кому. Тісто не вимішуйте, а тільки зберіть у велику грудку.
Отримане тісто загорніть у шматок харчової плівки та помістіть на 2 години у холодильник.
Поки тісто охолоджується, приготуйте крем для торту. Для цього покладіть в окрему невелику ємність усі продукти для крему, окрім вершкового масла. Їх добре перемішайте і ємність поставте на маленький вогонь. Вміст ємності, постійно перемішуючи, доведіть до кипіння. Ваш крем за цей час має стати густим.
Потім приготовлений крем зніміть з вогню, охолодіть, покладіть у нього потрібну кількість вершкового масла|мастила| і перемішайте до однорідного стану.
Охолоджене тісто розріжте на 8 однакових шматочків і скачайте в колобки.
Качалкою розкотіть всі колобки в тонкі прямокутники.
Духовку розігрійте до 200 °С. Деко застелите папером для випічки і почергово запікайте всі 8 коржів. Тривалість випічки – 5-10 хвилин, що залежить від потужності духовки.
Спечені коржі складіть чаркою на окремій тарілці і ножем рівно обріжте краї, залишаючи шматочки обрізані для посипання. Коржі укладайте на блюдо для збирання торта, і кожен корж рясно змащуйте заварним кремом.
Зібраний торт посипте крихтою зі шматочків тіста і залиште його на кілька годин (краще на ніч) для повного просочення.
Їжте на здоров “я!
Рецепт “Наполеона” радянського часу в домашніх умовах
Вам надається рецепт приготування легендарного радянського десерту. Колись цей рецепт зберігався в таємниці і передавався лише з рук до рук. Важливим моментом радянського «Наполеона» є суворе дотримання всіх зазначених інгредієнтів рецепту. Заміна одних продуктів на аналоги (наприклад, вершкове масло маргарином) не допускається. Ще одним секретом його особливої смакоти є використання двох видів крему для змащування коржів.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Борошно пшеничне – 5 склянок.
- Олія вершкове – 300 г.
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 0,5 ст.
- Вода – 250 мл.
- Горілка – 2 ст. л.
- Соль – 1/3 год. л.
Для заварного крема:
- Яйце – 3 шт.
- Молоко – 1 л.
- Мука – 4 ст. л.
- Цукор – 1 ст.
- Олія вершкове – 200 г.
- Коньяк – 2 ст.л.
- Ванілін – 1 пакетик.
Для сметанного крему:
- Сметана жирна – 2 ст.
- Цукор (подрібнений у пудру) – 1 ст.
Процес приготування:
1. Зазвичай для тіста масло рубається разом із борошном звичайним ножем. Але в даному рецепті вам пропонується його приготувати за допомогою блендера або кухонного комбайна. Холодне масло покладете на плоску тарілку і ножем поріжте великі шматочки.
2. Шматочки олії перекладіть у чашу блендера.
3. Насипте в чашу потрібну кількість просіяної через сито борошна. На найбільшій швидкості приладу подрібніть борошно з олією на дрібну крихту.
4. Отриману крихту перекладіть в інший посуд, додайте до неї холодну воду, сметану, яйце, горілку та сіль, і замісіть тісто до однорідного стану, щоб воно не прилипало до рук.
5. Приготоване тісто скачайте в одну кулю, загорніть у серветку або харчову плівку і залиште на 30 хвилин для розстоювання, потім на 1 годину помістіть у холодильник. Цей час ви можете витратити на приготування кремів.
6. Охолоджене тісто дістаньте з холодильника, розділіть на 9–15 (за бажанням) шматочків, скачайте їх у колобки, присипте борошном і помістіть назад у холодильник, щоб тісто не нагрівалося.
7. Виймайте з холодильника по одному колобку і качалкою розкочуйте їх у тонкий коржик. Розкачувати тісто можна відразу на аркуші паперу для випічки та перекладати з нею на лист.
8. Розігрійте духовку до 190-200 ° С і по черзі по 3-5 хвилин випікайте всі коржі до золотистого кольору. Коржі, щоб не було великих бульбашок, можете наколоти в кількох місцях вилкою. Це можна і не робити, тоді тісто буде більш шаруватим.
9. Спечені коржі рівно обріжте ножем і обрізки залиште для посипання.
10. Для заварного крему в окремій каструльці нагрійте 2/3 л молока.
11. Решту молока перелийте в ємність, додайте до нього спочатку яйця, цукор, ваніль і віночком добре збийте.
12. Потім у цю масу насипте борошно, додайте коньяк, і збийте все міксером.
13. Отриману масу тонким струмком перелийте в гаряче молоко, постійно перемішуючи її, і доведіть на маленькому вогні до кипіння і загусання. Щоб заварний крем не підгорів, можете його варити на водяній бані.
14. Приготовлений крем охолодіть, додайте|добавляйте| до нього вершкове масло|мастило| і добре збийте міксером в пишну масу.
15. Потім приготуйте другий сметанний крем. Для нього візьміть жирну сметану та склянку подрібненого в пудру цукру.
16. Міксер добре збийте сметану з пудрою до густої маси. Пам’ятайте, що на початку збивання крем буде рідким, а потім загусне.
17. Приготовлені коржі укладайте чаркою на велику страву, змащуючи кожен корж спочатку заварним кремом, а поверх його – сметанним. Верхній корж кремом не змащуйте.
18. Торт прикрийте шматочком плівки, помістіть на нього дощечку і невеликий вантаж і поставте торт на ніч у холодильник для просочення кремом коржів.
19. На наступний день намажте торт зверху і по краях кремом, що залишився, і посипте подрібненими обрізками тіста.
20. Ваш чудовий радянський “Наполеон” готовий. Додаткового декору він не потребує.
Їжте на здоров “я!
Як приготувати класичний «Наполеон» зі згущеним молоком?
До вашої уваги надається ще один рецепт улюбленого всіма «Наполеона». Якщо у вас мало часу для приготування заварного крему для цього тортика, то в цьому випадку вас виручить варене згущене молоко. Крем з вареним згущеним молоком виходить ніжним, не нудотним і з ніжним вершковим смаком. Рецепт нескладний.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно – 4 ст.
- Маргарин вершковий – 400 г.
- Вода – 60 мл.
- Горілка – 1 ст. л.
- Варене згущене молоко – 2 банки.
- Олія вершкове – 100 г.
Процес приготування:
1. Попередньо зваріть молоко, що згущує|згущає|.
2. Пшеничне борошно просійте через сито і насипте гіркою на робочу поверхню столу.
3. Охолоджений вершковий маргарин акуратно, щоб не попадав на стіл, натріть на великій тертці відразу в муку. Все перемішайте і зробіть невелике заглиблення у середині цієї маси.
4. Змішайте у склянці холодну воду з 1 столовою ложкою звичайної горілки. Налийте половину цієї суміші в поглиблення та перемішайте.
5. Потім додайте решту води та замісіть тісто до однорідного стану. Воно має вийти легким та еластичним.
6. Тісто розділіть на 12–16 шматочків, скачайте в колобки, покладіть на тарілку і, прикривши серветкою, помістіть на 2–3 години в холодильник.
7. Після закінчення цього часу охолоджені колобки розкотіть на пергаментному папері в тонкі коржики. Краї коржів вирівняйте за допомогою ножа та тарілки. Коржики наколіть вилкою, щоб тісто при випіканні не пузирилося.
8. Нагрійте духовку до 220°С. Почергово випікайте всі коржі. Запікайте їх до золотистого кольору. Поки один корж запікається, розкочуйте інший. Готові коржі складайте чаркою на окрему тарілку.
9. Для крему, витримане за кімнатної температури вершкове масло, ложкою збийте до білого кольору. Збите масло добре тримати форму. Воду після збивання олії можете вилити.
10. Потім масло порційно додайте варену згущене молоко і ложкою перемішайте крем до однорідного стану.
11. На великій страві зберіть торт, складаючи коржі один на одного і добре змащуючи їх приготованим кремом. Крем рівномірно розподіляйте по коржу за допомогою ножа.
12. Потім на стос коржів помістіть щось плоске, придавіть їх рукою і поставте на торт будь-який невеликий вантаж. Торт помістіть у холодильник на кілька годин для просочення коржів.
13. Після цього верхній корж намажте кремом і посипте крихтою з коржів. Додаткового декору такий торт не потребує.
Їжте на здоров “я!
Ніжний та дуже смачний «Наполеон» із листковим тестом
До вашої уваги надається рецепт приготування ніжного та смачного «Наполеона» із звичайного покупного листкового тіста – дріжджового або без дріжджового. Цей тортик готується із заварним кремом, але можна зробити олійний крем або крем зі згущеним молоком. Торт готується швидко, тільки важливо витримати час, щоб коржі просочилися кремом.
Інгредієнти:
- Слоеное тесто бездрожжевое – 500 г.
Для крему:
- Молоко 3,2% жирності – 0.5 л.
- Цукор – 1 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Вершкове масло – 100 г.
- Мука – 2 ст. л.
- Ванілін – 1 р.
Процес приготування:
1. Розморозьте при кімнатній температурі листкове тісто.
2. Деко для випікання застелите пергаментним папером і помістіть на нього розморожене тісто. Розкачувати тісто не треба.
3. Запечіть коржі в духовці, розігрітій до 190 ° С протягом 20-25 хвилин. Коржі при випіканні збільшаться в об’ємі та зарум’яняться.
4. Для приготування крему в окрему каструльку розбийте яйця, додайте до них цукор, ванілін і за допомогою віночка збийте до однорідного стану.
5. Потім, в отриману суміш поступово додайте пшеничне борошно, просіюючи її через сито, і добре перемішайте.
6. У каструльку до суміші налийте потрібну кількість молока і віночком знову перемішайте.
7. Каструльку із сумішшю помістіть на маленький вогонь і, безперервно розмішуючи її віночком, варіть крем, поки він не придбає густу текстуру. Вогонь не збільшуйте, важливо, щоб крем не закипів, інакше яйця згорнуться і заварний крем не вийде.
8. Приготовлений крем прикрийте шматочком харчової плівки і залиште до охолодження.
9. Потім, в охолоджений крем, покладіть розм’якшене вершкове масло і за допомогою віночка перемішайте до однорідного стану.
10. Гострим ножем зріжте зі спечених коржів верхній шар. З нього потім зробите крихту для посипання торта.
11. Потім коржі розріжте на два шари кожен. У вас вийде чотири коржі для торта.
12. Коржі намажте заварним кремом і складіть їх чаркою на плоскій тарілці. Кремом намажте верх тортика та боки, і рясно обсипте торт крихтою.
13. І останній крок рецепту: торт помістіть у холодильник на всю ніч, щоб коржі добре просочилися заварним кремом.
14. Приготовлений «Наполеон» декоруйте на свій смак і можете подавати до столу.
Приємного чаювання!
Простий рецепт приготування “Наполеона” на сковороді
Коржі для Наполеона можна спекти і на звичайній сковорідці. Торт з таких коржів вийде такий же смачний, як і за стандартної випічки в духовці. Тісто при випіканні коржів на сковорідці трохи відрізнятиметься від звичайного. Готуємо торт із заварним кремом.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Борошно – 500 г.
- Молоко 3,2% – 1 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Вершкове масло – 1 пачка.
- Розпушувач для тесту – 1 ч. л.
- Сахар – 2 ст. л.
- Сіль – 1 тріска.
Для крему:
- Молоко 3,2% – 1 л.
- Цукор – 2 ст.
- Олія вершкове – 200 г.
- Мука – 3 ст. л.
- Яйце – 5 шт.
Процес приготування:
1. Готуємо крем. У ємність розбийте курячі яйця, додайте вказану в рецепті кількість цукру та збийте за допомогою міксера.
2. Потім поступово насипайте до цієї суміші пшеничне борошно і продовжуйте все збивати.
3. Налийте молоко до яєчної суміші, розмішайте і помістіть цю ємність на маленький вогонь. Варіть крем, безперервно помішуючи і не даючи суміші закипіти.
4. Потім покладіть у гарячий крем вершкове масло|мастило| і ще раз розмішайте.
5. Приготований заварний крем остудіть, і за допомогою віночка збийте в пишну масу. Крем для Наполеона приготовлений.
6. Зараз замісіть тісто для коржів. Розтопіть у мікрохвильовій печі вершкове масло і помістіть його в миску для замісу тіста.
7. До розтопленого масла додайте яйця, вказану кількість цукру, розпушувач, молоко та сіль. Усі ці компоненти добре перемішайте.
8. До отриманої суміші насипте потрібну кількість борошна та ложкою замісіть тісто.
9. Потім його перекладіть на робочу поверхню, присипану мукою|борошном|, і руками завершіть процес замісу. Тісто не повинно бути надто крутим, інакше не розкотиться.
10. Приготовлене тісто розділіть на невеликі шматочки і кожен шматочок качалкою розкотіть у тонкий коржик. Коржик рівно обріжте ножем, щоб її розмір відповідав діаметру вашої сковорідки.
11. Почергово поміщайте коржі на суху і не дуже розігріту сковорідку, щоб коржі не підгоріли. Кожен корж обов’язково наколіть вилкою, якщо буде пузиритися. Жаряться коржі дуже швидко, тому що коржики тоненькі.
12. Спечені коржі акуратно знімайте зі сковорідки, кладіть на блюдо і змащуйте заварним кремом. Останній корж залиште для крихти.
13. Верх торта та боки змастіть кремом і посипте крихтою. Торт поставте на ніч у холодильник для просочення коржів кремом.
Приємного чаювання!
Торт “Наполеон” – рецепт від бабусі Емми
«Наполеон» за рецептом бабусі Емми – торт із листкового тіста за методом «швидкого приготування» із прошарком із заварного крему. Цей рецепт відомий з давніх-давен і став улюбленими ласощами для багатьох сімей.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Борошно – 750 р.
- Вершкове масло або маргарин – 600 г.
- Вода – 1 ст.
- Столовий оцет – 1.5 ст. л.
- Соль – 1 год. л.
- Яйце – 2 шт.
Для крему:
- Молоко – 1 л.
- Цукор – 300 р.
- Олія вершкове – 300 г.
- Яйце – 4 шт.
- Мука – 4 ст. л.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
Процес приготування:
1. В окрему мірну ємність розбийте два яйця, додайте до них сіль, півтори столові ложки 9% оцту і склянку (220 мл) води, бажано крижаної. Збийте все міксером і помістіть отриману суміш холодильник.
2. Пшеничне борошно просійте через сито і насипте його гіркою на робочу поверхню столу. Попередньо заморожений маргарин або вершкове масло|мастило| натріть на велику тертку відразу в борошно. Щоб олія легше натиралася і не танула, періодично вмочуйте її в муку.
3. Натерте масло швидко перемішайте з|із| мукою|борошном| і зберіть його в гірку.
4. У середині гірки зробіть невелике заглиблення і перелийте в нього охолоджену суміш із яєць та води.
5. Потім швидко тісто замісіть, піднімаючи його з усіх боків до серединки, складайте шари і притискайте руками. Звичайним способом таке тісто не вимішується.
6. Приготоване тісто сформуйте прямокутником або грудкою, загорніть шматком харчової плівки і помістіть на 2 години в холодильник, а краще на всю ніч. Таке тісто можете заморозити чи зберігати кілька днів у холодильнику.
7. Для приготування заварного крему в каструльку, сполощену водою, налийте вказану кількість молока, насипте цукор і помістіть на вогонь, щоб усе нагрілося.
8. В окремий посуд розбийте 4 курячі яйця, насипте муку|борошно| і за допомогою віночка перемішайте (не збиваючи) до однорідного стану.
9. Потім у цю яєчну суміш двома порціями налийте гаряче молоко та ще раз перемішайте.
10. Отриману суміш перелийте в каструлю і постійно помішуючи віночком, варіть крем на маленькому вогні до його повного загусання.
11. У приготовлений крем покладіть невеликий шматочок олії та розмішайте. Каструлю прикрийте плівкою і залиште до охолодження.
12. Поки крем охолоджується, випікати коржі. Листкове тісто розріжте на 3 шматочки і 1 маленький для посипання. Кожен шматочок розкотіть за допомогою качалки, присипавши її борошном, в тонкі коржі, товщиною не більше 4 мм. Розкочуйте за формою вашого листа.
13. Розігрійте духовку до 180°. Коржі почергово випікайте на чистому сухому деку протягом 10 хвилин кожен.
14. Спечені коржі викладіть на обробну дошку та залиште для охолодження.
15. Масло для заварного крему помістіть у миску і за допомогою міксера добре збийте до білого кольору. Потім додайте до нього заварний крем, пакетик ванільного цукру і збийте все в щільну пишну масу.
16. Тепер можете збирати “Наполеон”. Для цього коржі кладіть на плоску тарілку і змащуйте кожен корж кремом. Також кремом змастіть боки торта та верхній шар.
17. Маленький спечений корж подрібніть до крихти, змішайте з|із| пудрою з|із| цукру і отриманою сумішшю посипте весь торт.
18. Торт помістіть у холодильник щонайменше на 1 годину. Потім наріжте шматочками і подайте як окремі тістечка, декорувавши їх свіжими ягодами або трояндочками крему.
Їжте на здоров “я!
Простий та швидкий рецепт приготування лінивого «Наполеона»
Лінивий Наполеон – популярний тортик з готового листкового тіста. Хрумкий смак коржів з такого тіста в поєднанні з ніжним кремом заварним зазвичай подобається всім любителям солодкого десерту. Важливою перевагою цього торта є швидкість приготування, адже не треба витрачати сили та час на заміс тесту.
Інгредієнти:
- Слоеное тесто бездрожжевое – 500 г.
- Вершкове масло – 250 г.
- Цукор білий – 0.5 ст.
- Цукор коричневий – 0,5 ст.
- Яйце – 2 шт.
- Молоко – 0.5 л.
- Мука – 2 ст. л.
- Ванільний цукор – 0.5 ч. л.
- Горіхи грецькі – до смаку.
Процес приготування:
1. Спершу треба приготувати заварний крем для торта. Для цього в окрему каструльку розбийте курячі яйця, насипте до них коричневий та білий цукор.
2. Всі ці інгредієнти добре перемішайте віночком до розчинення цукру, тільки не збивайте.
3. До отриманої суміші налийте молоко, ще раз розмішайте та додайте дві ложки борошна.
4. Каструльку поставте на плиту на невеликий вогонь і, безперервно перемішуючи суміш віночком, варіть крем до загусання. Потім вогонь вимкніть і залиште крем на 20 хвилин, щоб охолонув.
5. У остиглий крем покладіть розм’якшене за кімнатної температури вершкове масло.
6. Міксером, на невеликій швидкості збийте крем із олією в однорідну масу. Збивати потрібно кілька хвилин.
7. Попередньо розморозьте листкове тісто. Один лист розкладіть на листі, застеляному папером для випічки, і качалкою розкотіть його до 1-1,5 мм завтовшки.
8. Розкатане тісто розріжте на 4 шматочки і наколіть вилкою кожен шматок, щоб тісто не набрякло при випіканні.
9. Духовку розігрійте до 200–220°С.
10. Випікайте коржі протягом 10-15 хвилин до золотистого кольору. Спечені коржі акуратно, щоб не зламати, перекладіть широкою лопаткою на велику страву і потім помістіть другий лист тесту на лист. Повторіть процес випікання.
11. Приготовлені коржі намажте по черзі заварним кремом і складіть чаркою. Краї коржів рівно обріжте та залиште обрізки для крихти.
12. Очищені волоські горіхи подрібніть ножем або качалкою і змішайте з крихтою з обрізків тіста.
13. Приготовленою крихтою рівномірно посипте торт зверху. Подайте до цього “Наполеону” каву або чай.
Смачного!
Як спекти сирний «Наполеон» в домашніх умовах?
За пропонованим рецептом можна приготувати ніжний, з цікавим смаком, сирний «Наполеон». Сир для торта можна брати будь-який, але, звичайно, ідеальним є м’який та жирний. Цей торт не потребує тривалого просочення, достатньо 3 годин. Його можна прикрасити свіжими ягодами, бананами, горіхами чи кокосовою стружкою.
Інгредієнти:
Для тесту:
- Сир – 400 р.
- Борошно – 500 г.
- Цукор – 2/3 ст.
- Олія вершкове – 100 г.
- Ванілін – 1 ч.л. л. (5 г).
- Яйце – 2 шт.
- Розпушувач – 10 г.
Для крему:
- Молоко – 1.5 л.
- Олія вершкове – 200 г.
- Цукор – 1 ст.
- Яйце – 6 шт.
- Ванілін – 2 ч.л. л.
- Мука – 4 ст. л.
- Крохмаль – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. У ємність для замісу тіста покладіть сир і добре розітріть його ложкою. Можете протерти сир через сито.
2. До сиру вбийте яйця, насипте цукор, ванілін і додайте|добавляйте| розм’якшене при домашній температурі вершкове масло|мастило|. Всі ці інгредієнти розімніть рукою і одержану суміш залиште на 20 хвилин.
3. Борошно просійте через сито і перемішайте з розпушувачем, а потім його частинами додайте до сиру і рукою замісіть тісто. Воно має бути м’яким і не прилипати до рук та стінки миски. Тісто прикрийте шматочком харчової плівки та помістіть на півгодини в холодильник.
4. Після закінчення цього часу тісто дістаньте з холодильника, розріжте на 7 однакових шматочків, скачайте в колобки і трохи присипте борошном.
5. Кожен колобок розкачайте качалкою на аркуші паперу для випічки в тонкий коржик завтовшки 3–4 мм (можна й товщі). З коржів виріжте кола за розміром та формою великої тарілки.
6. Духовку розігрійте до 180°. Випікайте в ній по черзі (один печем, а другий у цей час розкочуємо) всі коржі. Запікайте протягом 8-15 хвилин кожен корж до золотистого кольору. Час випікання залежить від духовки.
7. Шматочки тіста, що залишилися, випікайте в духовці, охолодіть і подрібніть ножем у крихту. Нею потім посиплете торт.
8. Для приготування крему, окрему каструльку промийте холодною водою, налийте в неї 1,2 літра молока, і на маленькому вогні доведіть його до кипіння.
9. Решту молока (300 мл) перелийте в невелику мисочку, додайте до нього яйця, вказану в рецепті кількість борошна, крохмалю та ваніліну і віночком все перемішайте до однорідності.
10. Приготовлену суміш наливайте тоненьким струменем у кипляче молоко і, безперервно перемішуючи, поваріть до загусання. Потім каструлю з кремом зніміть із плити та остудіть до звичайної домашньої температури.
11. Охолоджений заварний крем перелийте в чашу блендера, додайте потрібну кількість олії та збийте в білу пишну масу.
12. На гарному блюді зберіть торт. На кожен корж кладіть по півтори столові ложки крему і добре розмазуйте його по поверхні. Кремом намажте верх торта та боки.
13. Спечені обрізки тіста подрібніть качалкою у велику крихту, тому що дрібна крихта швидко просочиться кремом і не буде хрусткою. Крихтою посипте торт з усіх боків. Торт для просочення поставте на кілька годин у холодильник.
Подайте до сирного “Наполеона” свіжий ароматний чай і – приємного апетиту!
Простий та дуже смачний «Наполеон» з печива «Вушка»
Зі смачного листкового печива «Вушка» можна швидко приготувати чудовий тортик, схожий на популярний торт «Наполеон». Готуємо із заварним кремом.
Інгредієнти:
- Печиво «Вушка» – 600 г.
Для крему:
- Молоко – 600 мл.
- Олія вершкове – 100 г.
- Яйце – 3 шт.
- Борошно та крохмаль – по 2 ст. л.
- Сахар – 4 ст. л.
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
Процес приготування:
1. Спочатку треба приготувати крем для тортика. У мисочку розбийте яйця, додайте до них потрібну кількість звичайного та ванільного цукру, і віночком розітріть їх до однорідного стану.
2. Потім насипте до розтертих яєць крохмаль і муку|борошно| і добре перемішайте. Не припиняючи замішування, потроху влийте у цю масу молоко.
3. Миску помістіть на невеликий вогонь і, продовжуючи крем перемішувати, доведіть його до кипіння.
4. При появі на поверхні крему дрібних бульбашок покладіть у миску вершкове масло і розмішайте крем, щоб масло розчинилося, і крем почав густіти.
5. Вогонь під каструлею вимкніть і залиште крем, щоб повністю охолонув.
6. Тепер можна збирати торт. Велику плоску тарілку застелите шматочком паперу для випічки і викладіть ряд печива. Кілька печива розімніть у крихту і заповніть проміжки між печивами.
7. Кожен шар «Вушок» добре покрийте кремом. Таким чином, викладіть все печиво та крем. Останнім шаром має бути крем. З вказаної в рецепті кількості печива і крему у вас має вийти 4-шаровий тортик.
8. Посипте верх торта подрібненим печивом і поставте в холодильник на ніч.
У вас вийшов не дуже солодкий та ніжний «Наполеон». Приємного чаювання!
Покроковий рецепт приготування «Наполеона» з вірменського лаваша
До вашої уваги надається рецепт приготування «Наполеона» з тонкого без дріжджового лаваша, який називають вірменським. Такий лаваш за текстурою дуже схожий на випечені коржі для торта. Пропонується прошаровувати коржі легким кремом заварним без вершкового масла. Кількість лаваша вибирайте самі. Найкращий торт виходить із 18 коржів (9 упаковок). Інгредієнти для крему розраховані на 3 упаковки лаваша.
Інгредієнти:
- Лаваш – 3 упаковки.
- Молоко – 1 л.
- Цукор – 1 ст.
- Яйце – 3 шт.
- Мука – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. З лаваша виріжте круглі коржі за розміром великої тарілки. Обрізати можете за допомогою ножиць чи ножа.
2. Коржі помістіть у мікрохвильову піч на 1 хвилину. Вони добре підсушаться.
3. Для приготування заварного крему налийте в каструльку з товстим дном літр молока, вбийте яйця і насипте вказану кількість цукру. Щоб торт був м’яким, можете приготувати крему на третину більше, ніж зазначено в рецепті.
4. Потім насипте борошно пшеничне і віночком все добре перемішайте, не збиваючи суміш.
5. Каструлю поставте на невеликий вогонь і безперервно перемішуючи, варіть крем до повного загустіння. Приготовлений крем охолодіть до кімнатної температури.
6. Для формування торта візьміть велику круглу форму (можна каструлю) та застеліть її шматочком плівки. Так ви легко дістанете торт із форми.
7. На дно форми нанесіть шар крему та покладіть перший корж.
8. Почергово складіть у форму всі коржі, змащуючи кожен парою ложок крему.
9. Верхній корж намажте кремом і загорніть на тортик кінці плівки. Торт потримайте кілька годин на столі, потім на ніч поставте в холодильник.
10. На ранок дістаньте торт з форми, помістіть на гарне блюдо і декоруйте натертим шоколадом, горіхами або підсушеними та подрібненими залишками лаваша.
Приємного чаювання!