У чому полягає высококалорийность млинців? Млинці є висококалорійним ласощами, тому люди, що стежать за фігурою, не можуть дозволити собі часто їх їсти. Можна спекти корисні млинці, не впливають на фігуру? Є варіанти по зниженню калорійності млинців, і гірше вони від цього не стануть. Які саме продукти в млинчиках негативно впливають на фігуру? Калорійність млинців підвищується за рахунок пшеничного борошна, масла, молока, цукру і яєць. Сто грам млинців без начинки і солодкої підливи мають близько 300 калорій. При використанні дріжджів для тіста млинців, калорійність їх зростає. Можна побалувати себе кількома млинцями на сніданок один раз в тиждень, не частіше.
Готуємо низькокалорійні млинці на кефірі, на молоці
В млинцях міститися і корисні речовини, які не впливають на фігуру. Тому іноді можна себе тішити цим блюдом. У борошні містяться вітаміни групи В, залізо, цинк. У молочних продуктах містяться дуже корисні для організму: вітамін А, кальцій і вітамін D. У яйцях міститься фолієва кислота, а також компоненти лецитин і холін, які допомагають худнути.
Як знизити калорійність млинців?
При зниженні калорійності млинців потрібно, щоб вони не втратили свої корисні властивості. Як же отримувати тільки користь від з’їдених млинців? Для цього потрібно скористатися своїми знаннями в кулінарії, фантазією, а також підраховувати калорії.
- 1. Зниження калорійності за рахунок борошна. Повністю виключати пшеничне борошно не треба, щоб не зіпсувати особливий смак. Кращий варіант – використовувати в рівних пропорціях пшеничне і корисну борошно. Корисною є борошно грубого помелу. Низькокалорійні млинці – це смачно і корисно!
- 2. Зниження за рахунок молока. Звичайне молоко краще замінити знежиреним кефіром чи з відсотком жирності не більше одного відсотка. Але краще всього готувати тісто для млинців на мінеральній воді, завдяки якій млинці виходити досить об’ємним. Млинці на воді будуть набагато преснее і без дірочок.
- 3. Зниження за рахунок яєць. В яйцях міститься кальцій, тому повністю виключати їх не варто. Саме жовток містить в собі жир, тому в тісто, для зниження калорійності, додавайте тільки білки, збиті в пишну піну. Жовтки можна використовувати для будь-якої іншої страви.
- 4. Зниження за рахунок цукру. Від кількості цукру в млинцях залежить їх твердість. Замість цукру в тісто можна додати трохи меду.
Завдяки цим радам у вас виходити низькокалорійні млинці, які можна вживати без шкоди для фігури.
Солодкі соуси і різноманітні начинки для низькокалорійних млинців.
Низькокалорійний рецепт млинців
Необхідні продукти для рецептів низькокалорійних млинців:
- – мінеральна вода з газом 250 мл;
- – рослинна олія 2 столові ложки;
- – цукор 2 столові ложки;
- – гречана борошно 80 г;
- – 2 яйця;
- – ванільний цукор;
- – 1 яблуко або груша.
Як приготувати низькокалорійні млинці:
- 1. Щоб прибрати зайві калорії, потрібно збивати яйця без жовтків. Білки охолоджують і збивають з цукром і дрібкою солі в густу піну. Замість цукру можна застосувати мед. Додають ванільний цукор. Можна всипати дрібку кориці, млинці будуть ароматнішими.
- 2. В білок поступово вводять борошно, постійно розмішуючи, щоб не було грудок. Можна використовувати рисову борошно, житнє або пшеничне, але грубого помелу.
- 3. Рослинна олія краще додати в тісто.
- 4. Вливають мінеральну воду і розмішують. Замість води можна додати знежирене молоко, сироватку, кефір або розвести звичайне молоко наполовину водою.
- 5. Щоб млинці вийшли смачними можна додати в тісто терте яблуко або грушу.
- 6. Випікати такі млинці потрібно на антипригарній сковороді з поверхнею або на добре розігрітій сковороді з чавуну.
Млинці начиняють рибою, знежиреним сиром або ягодами.
Зверніть увагу на рецепти:
Заварні Млинці
Морквяна запіканка
Сирний чізкейк
ТОП-5 рецептів з курки
Начинки і доповнення для низькокалорійних млинців
Додатковий смак млинців можуть надавати соуси або начинки. Низькокалорійні млинці можна заправити нежирним, пісним м’ясом. Попередньо відваривши його або приготувати в духовці. Його потрібно дрібно нарізати і додати зелень. При бажанні можна доповнити його нежирним сиром. Такими млинцями можна ситно і корисно поснідати.
Для ласунів можна зробити солодку начинку. З нежирного сиру та меду з допомогою блендера робимо смачну і корисну сирну масу. Цією масою заправляємо млинці.
Дуже смачним виходить солодкий соус зі свіжих ягід і фруктів. Компоненти можна подрібнити за допомогою блендера і додати трохи меду. Для прикраси підійде гілочка м’яти.
Перебуваючи на дієті дуже важливо отримувати задоволення від вживаної їжі. Низькокалорійні млинці допоможуть котрі худнуть перебувати у відмінному настрої, і не обмежувати себе в десерті.