Новорічні рецепти – 27 топових ідей, що приготувати на новий рік

Новорічні рецепти страв повинні бути особливими. Саме оригінально оформлені тематичні страви на столі створюють те саме святковий настрій. Такими можна зробити і салати, і гаряче, і будь-які закуски, і навіть гарніри.

Топ – 5 салатів на новий рік

Для новорічного столу варто вибирати ситні закуски з м’ясними інгредієнтами або морепродуктами. Нижче зібрані ТОП-5 салатів з такими вдало підібраними складовими.

Салат «Королівський» зі свининою та чорносливом

Інгредієнти:

  • 450 г свинячої м’якоті;
  • 3 зварених до м’якості картоплини;
  • 100 – 150 г чорносливу (без кісточок);
  • 2 варених яйця;
  • 2 аркуша лаврушки і жменю чорного перцю горошком;
  • 1 цибулина;
  • кухонна сіль;
  • соус за смаком;
  • зелень петрушки.

Приготування:

  • Відправити м’якоть свинини варитися з цибулею, лаврушкой і перцем. Важливо не перетримати м’ясо у воді, щоб воно залишилося ніжним і м’яким. Остудити і порізати кубиками. Так само подрібнити варені яйця і коренеплоди.
  • Чорнослив висипати в піалу і спочатку промити холодною водою, а потім на кілька хвилин залити окропом. Остудити і дуже дрібно порізати.
  • Змішати продукти, посолити і заправити обраним соусом.

Прикрасити страву свіжою зеленню петрушки.

По-царськи з морепродуктів та ікрою

Інгредієнти:

  • 6 варених яєць;
  • 450 – 550 г кальмарів;
  • 4 варені картоплини;
  • 1 ст. класичного майонезу;
  • 200 г охолоджених крабових паличок;
  • 150 г червоної ікри;
  • 1,5 ст. тертого твердого сиру;
  • велика сіль за смаком;
  • пучок кропу.

Приготування:

  • Промитих кальмарів опустити в киплячу воду. Після повторного закипання рідини варити їх 1 хвилину. Повністю остудити і позбавити від всього зайвого (особливо важливо повністю видалити хрящову пластину). Решту нарізати дрібною соломкою.
  • Крупно потерти яєчні білки, сир і варену картоплю. Решту жовтків розкришити руками або виделкою.
  • Крабові палички порізати кубиками.
  • Майонез посолити і додати в нього подрібнений кріп.
  • Викласти салат шарами у такому порядку: картопля, кальмари, білки, крабові палички, сир і жовтки.

У процесі викладання інгредієнтів малювати на них майонезну сітку і в «осередку» додавати по кілька ікринок. Верх закуски прикрасити залишилася червоною ікрою.

Салат на Новий Рік «Ялинка»

Інгредієнти:

  • 150 г якісної вареної ковбаси;
  • 100 г зеленого горошку (консерви);
  • 1 свіжий огірок;
  • 2 варених яйця;
  • ½ Ст. дрібно тертого сиру;
  • 1 пучок свіжого кропу;
  • черрі, шматочок червоного перцю і консервована кукурудза для прикраси;
  • легкий майонез і сіль.

Приготування:

  • Огірок разом з шкіркою порізати невеликими кубиками.
  • Таким же чином порубати варену ковбасу і яйця.
  • Змішати продукти, висипати до них горошок і тертий сир.
  • Посолити закуску і викласти на блюдо у вигляді ялинки.
  • Зверху присипати заготівлю подрібненим кропом, імітує голки.
  • З перцю вирізати зірку для вийшла ялинки. «Іграшки» викласти з половинок чері та кукурудзи.

Такі рецепти новорічних салатів, можна злегка змінювати за своїм смаком. Наприклад, обираючи замість вареної ковбаси копчену або будь-яке м’ясо.

Листкова закуска з курячою печінкою і печерицями

Інгредієнти:

  • ½ Кг курячої печінки;
  • по ½ кг моркви і цибулі;
  • 600 г свіжих очищених печериць;
  • ½ Ст. крупно тертого сиру;
  • майонез, сіль, соняшникова олія.

Приготування:

  • Субпродукт промити, обсушити і цілими шматочками відправити обсмажуватися на олії до готовності. Остудити печінку і нарізати середньої соломкою. Важливо не пересушити продукт і при цьому дочекатися, поки з нього почне витікати прозорий сік без домішок крові. На цей процес піде близько чверті години.
  • Окремо обсмажити подрібнену цибулю зі шматочками грибів і перетертої за допомогою «корейської» терки морквою.
  • На плоске блюдо з сервировочным кільцем спочатку викласти остигнула соломку субпродукту. Зверху розподілити цибулю з грибами, а далі – морквину і тертий сир.

Кожен шар за смаком промащувати підсоленим майонезом. Перед подачею до новорічного столу потрібно дати закуски час добре просочитися.

Новорічний салат «Малахітовий браслет»

Інгредієнти:

  • 350 р заздалегідь звареної курятини;
  • 3 варених яйця;
  • 50 г сиру;
  • 1 шт. моркви;
  • 4 стиглих м’яких ківі;
  • класичний майонез;
  • поварена сіль.

Приготування:

  • Відразу зварити моркву до м’якості. Остудити заздалегідь приготовані м’ясо і яйця.
  • На плоску тарілку встановити широкий стакан.
  • Першим шаром розсипати навколо нього дрібні шматочки відвареної курки. Зверху присолити її і густо змастити класичним майонезом.
  • Три ківі почистити і подрібнити мініатюрними кубиками. Висипати на м’ясо. Фрукти досить соковиті, тому можна залишити їх без соусу.
  • Яйця поділити на частини. Потерти або розкришити окремо. Білки висипати на ківі і нанести на них шар соусу.
  • Зверху розподілити яскраву дрібно терту моркву і подрібнені жовтки. Посолити і промазати майонезом.
  • Останнім шаром стане тонка сирна стружка.

Залишився ківі потрібно почистити, нарізати тонкими напівкруглими скибочками і викласти поверх сирного шару. Акуратно дістати склянку з «браслета». Потримати закуску пару годин у холоді, після чого подати гостям.

5 кращих закусок до новорічного столу

Закуски до смаку господині можна робити як легкими, так і поживними, поживними. Останні допоможуть гостям без дискомфорту дочекатися навіть саме тривало готується гаряче. Нижче зібрані рецепти закусок 5, які відрізняються оригінальним смаком і оформленням.

М’ясо в тісті «Шахова дошка»

Інгредієнти:

  • півкілограма свинячий м’якоті;
  • 250 г листкового бездріжджового тіста;
  • по дрібці сухого орегано і розмарину;
  • кунжут;
  • 3 ст. л. бальзамічного оцту;
  • 1 ст. л. олії оливи;
  • поварена сіль.

Приготування:

  • Для такої незвичайної закуски важливо вибрати правильний м’ясної шматок – він має бути без кісточок і великої кількості жиру. Бажано, прямокутної форми.
  • Порізати свинину вздовж волокон середніми шматочками. Оптимальна товщина – 1 див.
  • Покрити м’ясо пакетом, відбити. Замаринувати шматочки в суміші олії, солі, всіх рекомендованих спецій і оцту.
  • Взяти прямокутний шматок тіста без розкачування. Відступивши 1,5 см від краю і решту нарізати широкими смужками. Останніх повинно вийти 7 шт. Починаючи з другої, їх потрібно підняти через одну.
  • На решту знизу смужки тіста покласти шматочок м’яса. Зверху опустити підняті. Відігнути наступні смужки. Знову викласти м’ясний шматочок. Таким чином розподілити всі свинину. Вийде апетитна «шахова дошка».
  • Посипати заготівлю кунжутом і відправити на деко в духовку на півгодини (при 200°С).
Дивіться також:  Салат з квасолею та куркою – 10 рецептів приготування

Розрізати готове м’ясо в тісті шматочками і подати з будь-яким гострим соусом.

«Човники» з огірків з крабовими паличками

Інгредієнти:

  • 2 великих свіжих огірка;
  • 2 довгі крабові палички;
  • 1 заздалегідь зварене яйце;
  • сіль і спеції;
  • 1 ст. л. оливкової майонезу;
  • зерна солодкої кукурудзи за смаком.

Приготування:

  • Огірки ретельно промити і розрізати вздовж.
  • Маленькою ложкою видалити м’якоть всередині овочів, щоб вийшли виїмки для начинки.
  • Вилучену частину огірка довільно подрібнити, змішати з невеликими кубиками остиглого яйця, нарізаними паличками і кукурудзою.
  • Посолити і посипати спеціями. Заправити салат соусом і добре перемішати.
  • Наповнити їм «човники».

Подати закуску гостям добре охолодженою.

Класичний форшмак

Інгредієнти:

  • 1 велика тушка солоної оселедця;
  • 1 кисло-солодке яблуко (краще, зелене);
  • 2 шматки батона;
  • 2 варених яйця;
  • 1 ст. л. рафінованої олії і стільки ж соку лайма/лимона;
  • 2 ст. л. води.

Приготування:

  • Ретельно очистити рибу від усього зайвого і звільнити від кісток. Повинно залишитися не менше 200 г чистого філе. Крупно порізати його.
  • Цибулю нарізати півкільцями і залити соком обраного цитруса. Через чверть години віджати і трохи придушити ложкою, щоб з овоча почав виділятися сік.
  • Батон очистити від кірочок, а м’якоть залити водою, дати настоятися і розмокнути. Віджати.
  • Найзручніше перекласти всі підготовлені інгредієнти в чашу блендера. Але можна скористатися м’ясорубкою.
  • Відразу відправити до решти продуктів рафінована олія і шматочки очищеного яблука. Можна засипати чорний перемелений перець.
  • Все перемішати і перебити до однорідності.
  • Окремо дрібно потерти яйця і з’єднати їх з оселедцевим паштетом.
  • Відправити форшмак настоятися і ущільнитися в холодильнику.

Подати паштет вийшов на хрустких житніх тостах або в саморобних тарталетках.

Новорічний рулет зі свинини

Інгредієнти:

  • 400 г свинячої вирізки (плоскої грудинки);
  • 2 невеликі моркви;
  • сіль і сушені трави.

Приготування:

  • Розкласти на чистому столі рівний м’ясний пласт. Можна додатково злегка відбити його ребристою стороною спеціального кухонного молоточка.
  • Дуже дрібно потерти моркву і розкласти її по м’ясному шматку. Зверху додати сіль і будь-які сушені трави. Зі спеціями можна експериментувати на свій смак.
  • Згорнути рулет і дуже туго обмотати нитками. Це допоможе заготівлі тримати форму.
  • Загорнути м’ясо у фольгу і запікати 45 хвилин при 190°С.

За 15 – 17 хвилин до готовності розгорнути покриття і дати частування зарум’яниться при тій же температурі. Видалити нитки перед подачею.

Лаваш з червоною рибою і сирним сиром

Інгредієнти:

  • 1 лист тонкого лавашу;
  • 2/3 ст. сирного сиру без добавок;
  • 350 г слабосоленої риби (форель, сьомга);
  • 1 пучок салатного листя.

Приготування:

  • Розстелити лист лаваша і промазати сиром. Останнього можна брати більше, ніж зазначено в рецепті, від цього смак закуски тільки виграє.
  • Зверху розкласти салатні листя і пластинки риби.
  • Згорнути заготівлю тугим рулетом, накрити його плівкою і охолодити. Нарізати рулет акуратними шматочками.

Це один із самих популярних варіантів холодної закуски на новий рік.

Популярні рецепти гарячих страв

Гаряче блюдо зазвичай стає головним на святковому столі. Основні інгредієнти для нього потрібно обирати, в тому числі, враховуючи «переваги» символу наступаючого року. Наприклад, у рік Півня заборонено ставити на стіл курку, а Собака не любить страви з риби.

Яловичина, запечена в духовці з томатним соусом

Інгредієнти:

  • 1 кіло м’ясної м’якоті;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 3 часникових зубки;
  • 2 головки цибулі;
  • суміш з базиліка, розмарину, перцю і орегано;
  • 3 помідори;
  • ½ Великої моркви;
  • 80 г томат-пасти;
  • масло;
  • 1 ч. л. зернової гірчиці;
  • велика сіль.

Приготування:

  • Цибулю порізати півкільцями і обсмажити до золотистого відтінку на олії. Додати до нього шматочки помідорів без шкірки. Туди ж відправити пасту і тушкувати масу 3 – 4 хвилини. Якщо соус вийшов дуже густим, можна злегка розбавити його кип’яченою водою.
  • Окремо обсмажити пластинки часнику і моркви. Остання береться в мінімальній кількості, для кольору і аромату.
  • М’якоть яловичини нарізати поперек волокон порційними нетовстими шматками. Обваляти в борошні із сіллю з двох сторін і обсмажити на дуже сильному вогні до появи «рум’янцю».
  • На дно форми для запікання викласти моркву з часником і залишився після смаження маслом.
  • Зверху розмістити шматки м’яса, посипати їх усіма спеціями і промазати гірчицею. Залити продукти соусом з помідорів.

Прибрати ємність в духовку. Спочатку при високій температурі дочекатися, поки її вміст забулькає, а потім готувати страву трохи менше години при середній температурі.

Курка з ананасами та грибами під сиром

Інгредієнти:

  • півкіло філе;
  • 150 г грибів (добре підійдуть печериці);
  • півкіло консервованих ананасів;
  • 2/3 ст. класичного майонезу;
  • цибуля за смаком;
  • 1 ст. заздалегідь крупно потертого сиру;
  • зелень петрушки;
  • сіль;
  • приправи.

Приготування:

  • Курку нарізати не тонкими скибочками, відбити, посолити і присипати приправами.
  • Викласти шматки на деко, зверху розподілити злегка обсмажені на будь-якому жирі грибні пластинки з кубиками цибулі.
  • Розкласти по грибам тонкі півкільця ананасів і все змастити сумішшю з майонезу, солі і рубаною петрушки. Посипати заготовки сиром.

Запікати частування в духовці 40 – 50 хвилин при 170°С.

Індичка, тушкована у вині

Інгредієнти:

  • півкіло філе індички;
  • 1 головка цибулі;
  • 1/3 головки часнику;
  • півкіло стиглих помідорів;
  • сіль;
  • 1 стручок гострого перцю;
  • 10 шт. оливок;
  • 15 шт. мигдалю;
  • 2/3 ст. білого сухого вина;
  • масло;
  • 1 гілочка свіжого розмарину;
  • сіль і приправи.
Дивіться також:  Салат зі свининою – 10 рецептів смачних салатів

Приготування:

  • Очищені цибулю з часником і дрібно порізати. Помідори очистити від шкірки і порізати крупно. Розмарин обірвати зі стебла. Гострий перець дуже дрібно порізати (його кількість можна зменшити за смаком).
  • М’ясо нарізати середніми шматками, посипати сіллю, обраними улюбленими приправами і з усіх боків обсмажити.
  • Всипати в сковороду цибулю з часником і злегка обсмажити компоненти разом.
  • До них же відправити половинки оливок без кісточок, розмарин, мигдаль (цілий або половинками) і помідори. При необхідності додати сіль.
  • Накрити ємність з продуктами кришкою і тушкувати не менше 60 хвилин, підливаючи біле сухе вино.

Подати блюдо з сухим гарніром. Наприклад, добре підійде до нього рис, приготовлений будь-яким способом.

Курячий шашлик на шпажках

Інгредієнти:

  • 2 філе птиці;
  • невелика кількість класичного соєвого соусу;
  • 1 ст. л. соку лайма/лимона;
  • 1 ч. л. рідкого меду;
  • часник;
  • кунжут;
  • масло;
  • сіль.

Приготування:

  • Для маринаду змішати мед, сік лайма/лимона і соєвий соус без добавок. Останнього буде достатньо 1 – 2 ч. ложок.
  • Дати суміші пару хвилин настоятися, після чого додати в неї шматочки курятини.
  • Перемішати, накрити ємність фольгою і прибрати в холод на 2 чверті години.
  • Нанизати курячі скиби на дерев’яні шпажки. Останні потрібно не менше 1 години заздалегідь вимочити в холодній воді, щоб вони не горіли при термічній обробці м’яса.
  • Обсмажити шашлик на розпеченому олії у сковорідці з шматочками часнику.
  • Перекласти заготовки на деко і запікати ще чверть години в духовці при середній температурі.
  • Перед подачею прикрасити кунжутом.

Це одне з гарячих 3 з курки, які користуються особливою популярністю серед господинь, накрывающих святковий стіл взимку, коли немає можливості приготувати шашлики на природі.

Свинячі відбивні в духовці з сиром і помідорами

Інгредієнти:

  • півкіло свинини;
  • ріпчасту цибулю за смаком;
  • 1,5 ст. крупно тертого сиру;
  • 2 – 4 м’яких томата;
  • 2 ст. л. французької гірчиці;
  • свіжий часник за смаком;
  • класичний майонез;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • Скибочки свинини (товщиною не більше 2 см) відбити, викласти на промаслений лист і покрити тонкими шматочками цибулі і помідорів.
  • Для начинки змішати сир, гірчицю, класичний майонез, роздавлений часник, сіль і перець.
  • Зверху на м’ясо з овочами розподілити масу з минулого кроку.

Деко затягнути фольгою і запікати відбивні близько години при 220 – 230°С.

М’ясо по-французьки з свинини з грибами

Інгредієнти:

  • 350 г м’ясної вирізки;
  • 1 пакет заморожених печериць;
  • масло;
  • 1 головка цибулі;
  • 1/3 ч. л. грибної приправи;
  • 1 ст. натертого сиру;
  • перець і сіль.

Приготування:

  • Гриби дрібно порубати і обсмажити з шматочками цибулі до готовності. Присмачити отриману масу спеціальної приправою і сіллю.
  • М’ясо нарізати шматками й відбити. Присипати перцем і сіллю, після чого викласти у форму.
  • Зверху розподілити грибну обжарку і сир.

Піч гаряче при 200 – 210°С до рум’яності сирної стружки.

Індичка, фарширована чорносливом

Інгредієнти:

  • півкіло грудки індички;
  • жменя чорносливу без кісточок;
  • тертий сир;
  • 5 – 7 шт. ядер волоських горіхів;
  • сухарі для панірування;
  • ½ Лайма/лимона;
  • масло оливи;
  • сіль, свіжа зелень, спеції.

Приготування:

  • Тонкі шматочки птиці відбити, натерти спеціями і посолити.
  • Порубати горіхи і чорнослив. Змішати їх з цитрусовою цедрою і сиром. Додати сухарі для панірування, масло, сік цитрусового і порізану зелень.
  • Отриману начинку викласти поверх пластинок м’яса птиці і загорнути акуратні рулетики. Можна зафіксувати їх нитками або шпажками з дерева.

Запікати частування 40 хв. при 200°С.

Курка, запечена в банці

Інгредієнти:

  • 750 р філе курячих ніжок або ціла невелика тушка;
  • 1 морквина;
  • 1 червона цибулина;
  • сіль;
  • 1 – 3 томату (залежно від розміру);
  • 1 стручок солодкого перцю будь-якого кольору;
  • часник;
  • французькі сухі трави;
  • мелена перцева суміш.

Приготування:

  • Можна використовувати тільки філе або разрубленную на шматки курячу тушку. М’ясо потрібно змішати з усіма спеціями, розчавленим часником і сіллю. Залишити мінімум на півгодини.
  • Всі овочі вимити, при необхідності, почистити і дрібно нарізати.
  • Укласти в суху велику банку (на 3 л) спочатку овочі, потім – курку. Рідина додавати не потрібно.
  • Покрити горловину банки 2 шарами фольги, зробивши в них декілька отворів зубочисткою.

Відправити ємність в духову шафу на 110 – 120 хвилин. Температура – 170 – 180°С.

Яловичина, тушкована з чорносливом

Інгредієнти:

  • 650 г м’яса;
  • овочі за смаком (цибуля, морква, болгарський перець);
  • ½ Ст. крупно порізаного чорносливу без кісточок;
  • 2 аркуша лаврушки;
  • 1/3 ст. томат-пасти;
  • базилік, мелена перцева суміш і сіль.

Приготування:

  • Вибрані подрібнені овочі обсмажити до розм’якшення. Додати до нього сіль, томат-пасту і готувати ще 6 – 7 хвилин.
  • В окремому посуді обсмажити невеликі солоні м’ясні шматочки. Спочатку на сильному, а потім на середньому вогні.
  • З’єднати обжарювання в казані, всипати всі спеції і лаврушку.
  • Додати пару стаканів води, закрити ємність кришкою і томити її вміст близько години.
  • Додати чорнослив і досолити.

Готувати страву ще чверть години і подати з гарніром.

Риббе зі свинини по-норвезьки

Інгредієнти:

  • 3 кіло свинячої грудинки (зі шкіркою і на ребрах);
  • 5 ч. ложок солі;
  • чорний мелений перець;
  • 1,5 ст. води.

Приготування:

  • На шматку м’яса не до кінця розрубати ребра. Зі зворотного боку на шкірці гострим ножем зробити сіточку. Це дозволить м’яса краще просочитися сіллю і перцем. Натерти шматок цими інгредієнтами і прибрати заготовку на ніч в прохолоду.
  • Викласти підготовлену свинину на спеціальну сітку для риббе, встановити конструкцію на прямокутну форму. Розмістити м’ясо шкіркою вгору.
  • У форму налити воду. Покрити конструкцію фольгою.
Дивіться також:  Салат з пекінською капустою і крабовими паличками — 7 рецептів

Спочатку запікати м’ясо трохи менше години при 230°С, потім зняти фольгу і продовжувати приготування ще стільки ж часу, знизивши температуру 30°С

Рулет з яловичини з Моцарелою

Інгредієнти:

  • 850 г яловичої м’якоті;
  • по 150 г яловичого і телячого фаршу;
  • 1 л консервованих помідорів без шкіри;
  • півлітра червоного сухого вина;
  • по 100 г шинки і Моцарелли;
  • 3 цілих яйця і 1 жовток;
  • 1 цибулина;
  • свіжа петрушка, чебрець;
  • сіль;
  • 2 скибочки білого хліба;
  • молоко;
  • часник за смаком;
  • 5 шт. листів лаврушки.

Приготування:

  • Розрізати шматок м’яса уздовж таким чином, щоб вийшов єдиний пласт у вигляді прямокутника. Відбити його.
  • Хліб розмочити в молоці, віджати і змішати з яєчним жовтком. Додати подрібнений часник і зелень.
  • Перекласти масу з другого кроку до змішаного фаршу двох видів. Посолити.
  • Яйця відварити і нарізати брусочками. Так само подрібнити шинку. Сир нарізати тонкими пластинками.
  • На відбитий м’ясної шматок викласти фарш, залишивши вільний простір по краях.
  • На фарш висипати яйця, шинку, викласти пластинки сиру.
  • Згорнути заготівлю рулетом, перев’язати нитками і обсмажити в сковорідці до легкої рум’яності. Перекласти на тарілку.
  • На тому ж жирі обсмажити шматочки цибулі до прозорості.
  • Повернути рулет в сковорідку, додати до нього лаврушку, помідори і досолити за смаком.

Прибрати в духовку і пекти частування при середній температурі близько 2 годин, періодично поливаючи вином.

Індичка, запечена в духовці цілком

Інгредієнти:

  • 3 кг індички;
  • масло оливи;
  • невеликий лимон;
  • 3 ст. л. соєвого соусу;
  • 1 головка часнику;
  • 3 гілочки розмарину;
  • спеції.

Приготування:

  • Тушку птиці ретельно промити й при необхідності обробити пальником. Видалити нутрощі. Змастити оливковою олією.
  • Розім’ятим часник змішати з соєвим соусом і всипати спеції. Натерти ароматною кашкою тушку.
  • Лимон обдати окропом і вкласти в черевце птиці. Туди ж відправити розмарин.
  • Перекласти тушку в рукав для запікання, зав’язати і прибрати на годину в холод.
  • Запікати 90 хвилин при 190 – 200°С.

Готову індичку полити соком, що виділився і подати гостям.

Топ-5 гарнірів на новий рік

Звичайний варену картоплю або макарони погано підійдуть для святкового столу в якості гарніру. Навіть у цьому питанні до свята варто зоригінальничати. Наприклад, вибрати з 5 гарнірів, опублікованих нижче. Кожен з них готується швидко, просто, а результат кожного разу приємно дивує гостей.

Картопля по-селянськи

Інгредієнти:

  • кіло картоплі;
  • паприка;
  • сіль;
  • рафінована олія.

Приготування:

  • Кожну картоплину без шкірки, розрізати на 6 частин.
  • Розжарити масло в сковороді, викласти в нього овочі і обсмажити до зарум’янювання. Промокнути серветкою.
  • Посолити трохи остиглий картоплю і додати до нього паприку.
  • Викласти на деко з папером для випічки і готувати 17 – 20 хвилин при 180°С.

Рис з овочами на гарнір

Інгредієнти:

  • ½ Склянки рису;
  • по 50 г моркви, цукіні, брокколі, кукурудзяних зерен, цибулі;
  • часник за смаком;
  • 15 г вершкового масла і 2 ст. л. рослинного масла;
  • сіль, пахучі трави.

Приготування:

  • Зварити рис до готовності. Готувати його в солоній воді.
  • Овочі при необхідності промити, після чого нарізати і обсмажити на суміші масел. Спочатку підуть цибулю з морквою, потім слід висипати до них інші овочі і додати кукурудзу.
  • Коли вміст сковорідки розм’якшиться, можна відправити до нього часник, сіль і ароматні трави.
  • До рум’яним готовим овочів викласти рис.

Перемішати гарнір і за бажанням прикрасити свіжою зеленню.

Кольорова капуста під соусом бешамель

Інгредієнти:

  • 1 капустяний качан;
  • 100 г тертого сиру;
  • 50 р масла;
  • ½ Л молока;
  • 50 г борошна;
  • сіль і мускатний горіх.

Приготування:

  • Розтопити в сотейнику масло, додати борошно і перемішати масу до появи жовтуватого відтінку. Стежити, щоб не було грудочок.
  • Зняти каструлю з плити, влити молоко і знову повернути сотейник на повільний вогонь.
  • Після закипання посолити соус і всипати в нього мускатний горіх. Залишити суміш на плиті ще 12 хвилин.
  • Зварити «парасольки» капусти до готовності, викласти у форму для духовки і залити соусом. засипати майбутній гарнір сиром.

Піч чверть години при середній температурі.

Картопля «Герцогиня»

Інгредієнти:

  • 30 г вершкового масла;
  • кіло картоплі;
  • 1 ст. вершків для збивання;
  • 2 жовтка курячих яєць;
  • сіль, білий перець, мускатний горіх.

Приготування:

  • Зварити картоплю в солоній воді і приготувати з овочів пюре з жовтками, вершками і маслом.
  • Додати сіль і всі спеції, збити масу міксером.
  • Відсадити невеликі порції пюре на деко з промасленим фольгою за допомогою кондитерського мішка. Потрібно використовувати насадку у вигляді зірочки.

Запікати гарнір в духовці до красивої рум’яності.

Гарячий салат-гарнір з грибами

Інгредієнти:

  • 1 цибулина;
  • 350 г печериць;
  • 200 г жовтого солодкого перцю;
  • 100 г червоної квасолі;
  • 50 г тертого сиру;
  • масло;
  • пучок салатних листків;
  • 5 г гірчиці в зернах;
  • гранатовий соус;
  • адигейська сіль.

Приготування:

  • Заздалегідь відварити квасолю до готовності. Гриби порізати і обсмажити на розігрітій олії. Порізати перець соломкою, відправити його разом з шматочками цибулі на окрему сковорідку і обсмажити до рум’яності.
  • Змішати теплі інгредієнти, заправити сумішшю гірчиці і чебрецю. Посолити.
  • Викласти закуску на блюдо з салатними листям і посипати сиром.

Доповнити закуску гранатовим соусом.

Для ефектного святкового новорічного столу досить приготувати одне головне гаряче блюдо. Доповненням для нього стане пара салатів, а також 2 – 3 види гарячих і холодних закусок на вибір кулінара. Залишиться лише красиво укласти м’ясні і овочеві нарізки, підібрати солодощі та напої. Свято пройде на висоті!

Прокрутка до верху