Вибираючи новорічні страви для святкового меню, варто максимально задіяти свою фантазію. З такого приводу можна порадувати домашніх самими оригінальними і цікавими стравами. Важливо подбати не тільки про їх смакових якостях, а також про цікавому оформленні.
Класичний салат «Олів’є» в тарталетках
Інгредієнти:
- 10 – 12 вафельних тарталеток;
- 3 картоплини;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 1 маринований огірок;
- 2 варених яйця;
- 1 морква;
- ½ Банки зеленого горошку (консерви);
- 300 г вареної ковбаси;
- класичний майонез;
- сіль.
Приготування:
- Окремо відварити коренеплоди. Остудити, очистити їх від шкірки. Порізати акуратними і приблизно однаковими за розміром кубиками.
- За таким же принципом подрібнити маринований огірок, охолоджені яйця і варену ковбасу.
- Все змішати. Додати горошок.
- Посолити частування і заправити класичним майонезом. Закуска повинна вийти соковитою.
Готовий салат розкласти по мініатюрним вафельним тарталеткам.
Робити це потрібно безпосередньо перед подачею, щоб основи не розмокли.
Рулет з лаваша з корейською морквою
Інгредієнти:
- 1 великий широкий вірменський лаваш;
- 2 завчасно зварених яйця;
- 2 плавлених сирка;
- 250 г моркви по-корейськи;
- 1/3 ст. легкого майонезу;
- зелень кропу.
Приготування:
- Охолоджені варені яйця крупно потерти. Так само подрібнити плавлені сирки. Для зручності натирання, попередньо варто злегка підморозити продукти.
- Корейську закуску прямо руками віджати від соку. Якщо овочева соломка занадто довга, порізати її кухонними ножицями до бажаного розміру.
- Кріп промити, обсушити і дрібно нашаткувати.
- Змішати підготовлені інгредієнти і заправити майонезом.
- Викласти отриману начинку рівним шаром на розгорнутий лаваш.
- Загорнути з нього щільний тугий рулет.
Покрити закуску плівкою і охолодити. Порізати невеликими шматочками і подати до столу.
Холодець з свинини і яловичини
Інгредієнти:
- 1 кг свинячих ніжок;
- 700 г яловичини;
- 2 л фільтрованої води;
- 1 цибулина;
- 1 – 2 лаврових листочка;
- 8 горошин запашного перцю;
- 2 шт. гвоздики;
- велика сіль за смаком;
- 1 шт. моркви;
- 3 – 5 часникових зубчиків.
Приготування:
- Свинячі ніжки потрібно добре зачистити гострим ножем. Видалити щетину, зрізати кістки, зняти всі забруднення. Оброблені заготовки залити холодною водою на 9 – 10 годин. Потім ще раз промити і відправити варитися.
- В ту ж ємність перемістити великі шматки яловичини і покласти очищені овочі.
- Через 3 години варіння маси на повільному вогні додати лаврушку, сіль, запашний перець і гвоздику. Спробувати на сіль бульйон і при необхідності досолити.
- Готувати основу для холодцю ще 30 – 40 хвилин.
- Витягнути м’ясо з каструлі. Яловичину розібрати на волокна, з ніжок зняти м’ясо. Інші частини викинути разом з вареними овочами.
- М’ясо викласти в невеликі миски. Зверху присипати нарізаною невеликими шматочками часником.
- Залити компоненти процідженим бульйоном і прибрати в холод до повного застигання. На цій піде 5 – 7 годин.
Згадуючи популярні страви на новорічний стіл, обійти увагою холодець просто не дозволено. Це нестаріюча класика, яку так смачно подавати з гострою гірчицею, хроном, оцтом і теплим чорним хлібом.
Незвичайний рулетик «Оселедець під шубою»
Інгредієнти:
- 1 велика слабосолона оселедець;
- 4 середніх картопляні бульби;
- 2 морквини;
- 3 – 4 дрібних буряків;
- 3 варених яйця;
- ½ Фіолетовою цибулини;
- 10 г зелені;
- 2/3 ст. класичного майонезу;
- сіль;
- цукор і столовий оцет для маринування лука.
Приготування:
- Заздалегідь зварити всі коренеплоди, щоб до моменту приготування салату вони встигли охолонути. Потерти їх на дрібній тертці. Так само подрібнити яйця.
- Зелень промити, обсушити і порубати гострим ножем.
- Оселедець очистити від кісток, шкірки і всього зайвого. Залишити тільки м’яке ніжне філе і порізати її невеликими кубиками.
- Цибулю порізати кубиками, залити оцтом з дрібкою цукру і додати трохи солі. Помариновав овоч 15 – 20 хвилин, віджати від зайвої рідини.
- Покрити стіл щільною харчовою плівкою, викласти на неї буряк, присолити і промазати майонезом.
- Далі розподілити моркву, порізану зелень, картопля і мариновану цибулю. Змащувати їх соусом і додати сіль за смаком.
- По центру останнього шару розподілити філе оселедця.
- Підняти краю харчової плівки і сформувати щільний рулет. Виступаючі шари повинні з’єднатися внапуск.
- Покласти закуску на тарілку швом вниз і прибрати в прохолоду на 6 – 7 годин.
З готового закусочного рулету зняти плівку, нарізати його шматочками і подати до святкового столу. Можна прикрасити частування майонезній сіткою і свіжої або маринованої журавлиною.
Качка, запечена в духовці з яблуками
Інгредієнти:
- 1 качина тушка (вагою близько 1,5 кг);
- 4 – 5 шт. кислих яблук;
- ½ Ч. л. свіжомеленої кориці;
- 2 ст. л. рідкого меду;
- 2 ст. л. натурального яблучного оцту;
- 450 мл фільтрованої води;
- ½ Ч. л. сушеного імбиру;
- 1 ст. л. солі;
- 1 трісок. гострого червоного перцю;
- 2 – 3 зуб. часнику.
Приготування:
- Тушку птиці добре промити. Потримати над вогнем, щоб видалити залишилися пір’я. Відрізати задні фаланги крил, у яких немає м’яса. Обов’язково потрібно видалити копчиковую залозу і жир в хвостовій частини – усе це надає характерний запах качці.
- У невеликій сотейник влити воду і яблучний оцет, додати мед і корицю. Довести суміш до кипіння, поварити пару хвилин і обдати приготованим гарячим маринадом тушку. При цьому шкіра її і злегка потемніє стянется.
- Зверху натерти качку сіллю, червоним перцем, розчавленим часником і сушеним імбиром.
- Кожне яблуко разом з шкіркою розріжте на 4 частини, видалити серцевину з кісточками. Присипати підготовлені шматочки фруктів сіллю і корицею.
- Нафарширувати качку з яблуками та закріпити кінці порожнині черевця зубочистками.
- Упакувати тушку в рукав, уклавши спинкою вниз. Проткнути оболонку в декількох місцях, щоб через них виходив пар.
- Запікати страву при 200 градусах 90 хвилин.
- В самому кінці ножем розрізати рукав і змастити качку рідким медом.
Після цього підвищити температуру духовки ще на 20 градусів і румянить птицю 7 – 9 хвилин.
Торт з курячої печінки
Інгредієнти:
- ½ Кг курячої печінки;
- ½ Ст. борошна;
- 3 десертні ложки жирної сметани;
- 3 великі цибулини;
- 2 яйця;
- 3 великі моркви;
- рослинна олія;
- кухонна сіль;
- свіжий часник за смаком;
- класичний майонез;
- 50 г вже тертого сиру.
Приготування:
- Печінку відправити в блендер і подрібнити до однорідності.
- В отриману рідковату масу додати яйця, сіль, борошно, сметану і часник. Знову все перебити блендером.
- З отриманого тесту посмажити кілька широких тонких млинчиків.
- Для начинки дрібно нарізати овочі і обсмажити їх на будь-якому жирі до м’якості і рум’яності.
- Майонез змішати з невеликою кількістю розчавленого часнику.
- Остиглі коржі-млинці промазати соусом з минулого кроку. На кожен розподілити по невеликій порції овочевий обжарювання-начинки.
Дати торту постояти і просочитися не менше години, після чого прикрасити тертим сиром. Останній по смаку можна додавати в начинку.
Святковий салат з печінкою тріски
Інгредієнти:
- 1 банку печінки тріски;
- 1 пучок свіжого зеленого лука;
- 3 картоплини;
- 2 морквини;
- 3 варених яйця;
- 1 кисло-солодке яблуко;
- 150 г плавленого сиру без добавок;
- 1 ч. л. лимонного соку;
- 40 г очищених волоських горіхів;
- ½ Ст. класичного майонезу.
Приготування:
- Коренеплоди разом з шкіркою зварити на пару. Наприклад, в мультиварці. Остудити, почистити і потерти.
- Картопляна стружка з солоним майонезом стане першим шаром частування.
- На ній розподіляється розім’ята печінка тріски з невеликою кількістю масла з банки і рубаний зелений лук.
- Далі йде тертий плавлений сир, яйця і майонез з сіллю. Поверх нього розподіляється маса з тертого без шкірки яблука, сбрызнутая соком цитруса. Завершує «композицію» терта морква з соусом.
Прикрашається закуска крупно подрібненими горіхами. Їй обов’язково потрібно дати час настоятися в прохолоді перед подачею до столу.
Свинина, запечена по-французьки
Інгредієнти:
- 650 – 700 г свинячого балика;
- 300 г свіжих помідорів;
- 150 г твердого сиру;
- 2 головки ріпчастої цибулі;
- 1/3 ст. класичного майонезу;
- 1 ч. л. меленого перцю і сіль за смаком.
Приготування:
- Промитий і обсушенный свинячий балик нарізати однаковими шматками. Важливо вибирати свіже м’ясо, тоді готове блюдо вийде більш м’яким і соковитим.
- Відбиті свинячі скибки присипати сіллю, будь перцем за смаком і викласти на промаслений лист поруч один з одним.
- Ріпчасту цибулю дуже тонко порізати півкільцями і розподілити їх поверх м’яса.
- Далі розкласти пластинки свіжих томатів і покрити інгредієнти майонезній сіткою.
- Засипати все сиром. Чим більше його використовувати, тим смачніше вийде готову страву.
Запікати свинину з усіма доповненнями при середній температурі трохи більше години. Важливо залишити готове м’ясо на 10 – 12 хвилин на тому ж листі, щоб воно ввібрало в себе виділилися під час запікання соки.
«Грибна поляна» з печерицями
Інгредієнти:
- 200 – 250 г маринованих шампіньйонів (цілих);
- 250 г філе курятини;
- 150 г маринованих огірків;
- 100 г вже тертого «Російського» сиру;
- 3 – 4 варені картоплини;
- 1 – 2 шт. варених моркви;
- 3 заздалегідь зварені яйця;
- свіжа петрушка;
- сіль, спеції, класичний майонез.
Приготування:
- Глибоку роз’ємну форму застелити харчовою плівкою. На дно її укласти гриби капелюшками вниз. Щедро посипати печериці крупно порізаною петрушкою. Зелень буде імітувати лісову галявину.
- Майонез змішати з сіллю і вибраними спеціями.
- Курятину відварити в солоній воді, нарізати брусочками, змішати з майонезом і викласти на гриби.
- Зверху розподілити терту варену моркву, сир і майонезний соус.
- Далі розсипати кубики варених яєць, невеликі шматочки маринованих огірків і промазати всі майонезом.
- Останнім шаром, який в підсумку стане самим нижнім, розподілити тертий картопля з соусом.
Добре утрамбувати готовий салат, охолодити і перевернути на тарілку. Обережно зняти форму і харчову плівку.
Заливне з риби на новорічний стіл
Інгредієнти:
- 450 г білої риби;
- 300 г рибних продуктів для бульйону (дрібні рибки, голови, хребти);
- 2 морквини;
- 1 цибулина;
- 1 ст. л. зеленого горошку (консерви);
- 1 ст. л. цукрової кукурудзи (консерви);
- 2 лаврових листа;
- 1 варене яйце;
- якісний желатин і сіль.
Приготування:
- Скласти у велику каструлю відразу всі рибні продукти. Додати туди ж лаврушку, очищені овочі та сіль за смаком.
- Варити масу при слабкому кипінні трохи менше півгодини. Піну постійно збирати.
- Цибуля викинути, морква залишити для прикраси, рибне філе відокремити від кісточок.
- Готовий бульйон ретельно процідити через чисту марлю. Серветками з паперу прибрати жир з його поверхні.
- Додати в бульйон желатин (1 ст. л. на 300 мл рідини) і перемішати до розчинення.
- На дно глибокої тарілки налити трохи бульйону. Викласти рибне філе, додати подрібнену моркву, шматочки варених яєць, горошок і кукурудзу.
- Зверху вилити бульйон.
Відправити заливне в холод мінімум на 3 години.
Котлети по-київськи з начинкою
Інгредієнти:
- 600 г філе курятини;
- ½ Пачки жирного масла;
- 2 столові яйця;
- 3 – 4 ложки борошна;
- 2 – 3 ст. сухарній крихти;
- петрушка і кріп;
- кам’яна сіль;
- рослинне масло.
Приготування:
- Дуже дрібно нарізати всю промиту і обсушену зелень.
- Вершкове масло розрізати на 3 шматочки. Кожен обсипати зеленню. Вони повинні бути повністю покриті кропом і петрушкою.
- Прибрати брусочки масла із зеленню в морозилку.
- Філе курятини розділити на 3 тонких пластинки. Кожну відбити кухонним молоточком. З двох сторін натерти сіллю.
- На кожну пластинку укласти з брусочку масла із зеленню.
- Висипати на різні тарілки борошно і сухарную крихту. В окремій ємності збити яйця з сіллю.
- Щільно загорнути кожну котлету і обваляти в борошні. Потім вмочити в яєчну суміш і запанірувати в сухарній крихті.
Обсмажити заготовки в киплячій олії до рум’яності. Готові котлети перекласти у форму для запікання і відправити на чверть години в духовку при 190 градусах. Подати в гарячому вигляді.
Святкова буженина з свинини
Інгредієнти:
- 1 кіло свинини помірної жирності;
- 1 велика часникова головка;
- 1 – 1,5 ч. л. сушеного чебрецю;
- 2 ч. л. гострої гірчиці;
- по 1 щіпці меленого червоного і чорного перцю;
- 2 ч. л. кухонної солі.
Приготування:
- М’ясо промити проточною водою. Добре обсушити паперовими рушниками або просто залишити в друшляку, поки не стече зайва рідина.
- Часник нарізати невеликими пластинками.
- Всі заявлені в рецепті спеції з’єднати і розтерти в ступці. Додати до нього сіль.
- Обваляти в ароматної суміші кожен часниковий слайс.
- М’ясо обов’язково використовувати тільки сухим. У його поверхні потрібно зробити неглибокі проколи, в які вставити часник зі спеціями. М’ясо повинно вийти нашпигованным з усіх боків.
- Зверху обмазати шматок свинини залишилися спеції із сіллю.
- Розподілити по м’ясу гірчицю і руками добре втерти її.
- У такому вигляді перемістити свинину в посуд із щільною кришкою і прибрати в холодильник на 12 – 14 годин.
- Потім залишити м’ясо на 1 годину при кімнатній температурі, а після, перекласти на фольгу і щільно загорнути. У покритті не повинно залишитися жодного отвору. Інакше через них витече весь сік, і страва вийде сухим.
- Покласти заготовку в ще холодну духовку. Нагріти її до 180 градусів і запікати 90 хвилин.
- Знизити температуру до 160 градусів і продовжувати приготування ще 20 – 25 хвилин.
- Залишити готову буженину остигати на 2 години.
Розгорнути м’ясо, покрити його пергаментом і відправити в холодильник на всю ніч.
Салат «Гранатовий браслет»
Інгредієнти:
- 250 г курячих стегенець;
- по 2 шт. моркви, картоплі, буряка і варених яєць;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 2 ст. л. волоських горіхів;
- 2 несолодких граната;
- сіль за смаком;
- рослинна олія;
- класичний майонез.
Приготування:
- Всі коренеплоди відварити до м’якості всередині. Остудити, очистити від шкірки і потерти в окремі миски.
- Таким же чином подрібнити варені яйця.
- Стегенця відварити до готовності. Зняти з кісток м’ясо і нарізати кубиками.
- Горіхи дрібно розкришити. Цибулю нарізати тонкими четвертинками кілець і обсмажити до рум’яності на будь-якому розігрітому маслі.
- На тарілку поставити склянку. Шари салату будемо утрамбовувати навколо нього.
- Майонез посолити.
- Спочатку покласти навколо склянки половину курки з солоним майонезом. Потім моркву з соусом, картоплю, горіхи і половину буряків.
- Далі розподілити смажену цибулю з майонезом і решту курятину.
- Останніми висипати яйця і полити їх соусом.
- Прикрасити салат залишилася буряком, покрити її майонезом і зернами граната.
Видалити склянку. Охолодити закуску і подати до святкового столу.
Новорічний торт «Наполеон»
Інгредієнти:
- 3 ст. молока;
- 5,5 ст. борошна;
- 450 г якісного вершкового маргарину;
- 2,5 скл. цукру-піску;
- 250 г жирного масла;
- 3 яєчних жовтка;
Приготування:
- На дошку просіяти 5 ст. борошна. Додати розм’якшений маргарин. Разом порубати інгредієнти в крихту.
- Поступово влити 1 ст. молока і замісити жирне липке тісто. Довго його місити не можна, інакше коржі не будуть розтягуватися.
- Поділити тісто на 2 частини, а кожну – ще на 7 шматочків.
- Дуже тонко розкачати кожен майбутній корж. Випекти все їх на чистому сухому листі. Обов’язково проколоти вилкою в декількох місцях, щоб вони не здувалися.
- Готувати коржі до рум’яного кольору при 200 градусах.
- Вирізати рівні круглі заготовки, а обрізки розкришити.
- ½ Ст. цукру розтерти з жовтками, додати борошно і розвести складу невеликою кількістю молока до консистенції киселя. Перемішати. Молоко, що залишилося закип’ятити і влити в масу.
- Довести крем до кипіння і остудити.
- Окремо збити масло з цукром. Не вимикаючи міксер, додати в суміш крем з минулого кроку буквально за кілька ложок, поки він не закінчиться. Якщо вилити відразу всю масу, то вона розшарується.
- Отриманим кремом промазати всі коржі (тонким шаром) і укласти один на одного.
Прикрасити торт раскрошенными обрізками. Накрити тарілкою і придавити 2 л банкою з водою. Залишити в такому вигляді в холодильнику на всю ніч.
Куряче філе, запечене в духовці
Інгредієнти:
- 1 кілограм філе курятини;
- 2 шт. помідорів;
- 100 – 150 г твердого/напівтвердого сиру;
- сіль за смаком;
- сушений базилік, перець;
- рослинне масло.
Приготування:
- Куряче філе розрізати усередині таким чином, щоб вийшов «кишеньку».
- Натерти м’ясо сіллю і спеціями.
- Помідори порізати кружечками, а сир – пластинками.
- Кишенька наповнити начинкою з томатів і сиру, скріпити кінці дерев’яними зубочистками.
- Зверху змастити філе рослинним маслом.
Запікати страву в духовці при середній температурі 35 – 45 хвилин.
«Мімоза» з консервованої сайри
Інгредієнти:
- 1 банка сайри (консерви);
- 2 шт. цибулі;
- 250 г картоплі;
- 1 велика морквина;
- 2 кислуватих яблука;
- 3 заздалегідь зварені яйця;
- суміш сметани і майонезу;
- сіль і спеції за смаком;
- кріп.
Приготування:
- Приготувати соус зі сметани, майонезу, солі і спецій.
- Коренеплоди відварити і потерти. Варені яйця розділити на білки і жовтки. Потерти окремо.
- Цибулю дрібно нарізати і на кілька хвилин залити крутим окропом. Віджати від зайвої рідини.
- Рибу позбавити навіть від самих дрібних кісточок і розім’яти виделкою.
- Викласти на тарілку тертий картопля з соусом. Далі розподілити: консерви, цибуля, морква з соусом, тонку соломку яблук і терті яєчні білки з соусом.
- Останніми висипати подрібнені жовтки.
Готовий салат прикрасити свіжим кропом.
Листковий салат з буряком і сиром
Інгредієнти:
- 250 г вареної буряків;
- 150 г вареної моркви;
- 150 г вареної картоплі;
- 100 г зеленого горошку (консерви);
- 100 г тертого сиру;
- класичний майонез і сіль.
Приготування:
- Дно глибокої салатниці застелити фольгою.
- Зверху розкласти терту варену буряк. Присолити і промазати майонезом.
- Далі розподілити терту картоплю, консервований горох, сир і терту моркву. Кожен шар за смаком солити і змащувати соусом.
Перевернути готовий салат на плоску тарілку і акуратно зняти з нього фольгу.
Закусочні рулетики з шинки
Інгредієнти:
- 350 г курячої шинки;
- 1 ст. крупно тертого сиру;
- класичний майонез;
- свіжий часник.
Приготування:
- Часник очистити і роздавити. Його кількість потрібно регулювати за смаком.
- Змішати його з заздалегідь тертим сиром і додати майонез.
- Курячу шинку нарізати дуже тонкими однаковими скибочками.
- На кожен викласти порції начинки і скрутити рулетики.
Закріпити заготовки красивими шпажками і охолодити.
Бутерброди з сиром і червоною рибою
Інгредієнти:
- 150 г малосольною червоної риби;
- 1/3 ст. м’якого сирного сиру;
- білий хліб;
- рослинна олія;
- салат з морських водоростей.
Приготування:
- Гострим ножем нарізати рибу тонкими витонченими пластинками.
- З шматочків білого хліба зрізати скоринки. Вирізати з решти м’якоті квадратні рівні заготовки.
- Змастити сковорідку невеликою кількістю будь-якого рослинного масла. Підсушити на ній хлібні заготовки.
- Основи для майбутніх бутербродів повинні покритися апетитною рум’яною скоринкою. Можна скористатися для цієї мети і тостером.
- Кожен хлібний шматочок промазати м’яким сирним сиром. Чим більше його буде, тим смачніше і ніжніше вийде закуска.
- Зверху на сир викласти шматочки риби.
Прикрасити кожен бутерброд невеликою кількістю салату з морських водоростей. Для цієї ж мети можна взяти корейську моркву, свіжу зелень або будь-які овочі.
Яловичина з чорносливом в духовці
Інгредієнти:
- 850 г яловичого м’яса (з шийної або лопаткової частини);
- 130 г в’яленого чорносливу;
- 2 шт. ріпчастої цибулі;
- 1 ст. фільтрованої теплої води;
- 1 щіпка спецій для яловичини і суміш перців;
- 1 ч. ложка насіння коріандру;
- 3 – 4 лаврових листа;
- кухонна сіль за смаком;
- рослинна олія;
- кілька стебел петрушки;
- свіжий кріп для прикраси.
Приготування:
- Насамперед потрібно підготувати м’ясо до подальшого запікання. Для цього його потрібно добре сполоснути холодною водою, протерти серветками або рушниками з паперу. Обов’язково зрізати зайвий жир, зчистити всі плівки та інші зайві частини гострим ножем.
- Підготовлену яловичину нарізати тонкими брусочками. Кожен ретельно відбити кухонним молоточком, інакше вже готова яловичина може вийти занадто жорсткою.
- Чорнослив промити і залити гарячою водою. Залишити в такому вигляді відмокати на 20 – 25 хвилин.
- З ріпчастої цибулі зчистити лушпиння і порізати його дуже маленькими кубиками.
- На чавунній сковороді розігріти невелику кількість рослинного масла. Обсмажити на ньому цибулю до рум’яності і підсолити.
- Через кілька хвилин відправити до овочів м’ясні брусочки.
- Готувати яловичину в испаряющемся соку як можна довше.
- Як тільки рідина почне випаровуватися з сковорідки, залити в неї 1 ст. води. Додати всі приправи і лаврушку. Досолити.
- Загасити продукти разом під кришкою на повільному вогні 10 – 15 хвилин. Перекласти майже готову яловичину в жароміцну форму.
- Додати до м’яса розмочений і дрібно порізаний чорнослив.
- Відправити ємність в духовку і готувати до м’якості яловичини. На цій піде 60 – 90 хвилин.
Готове м’ясо подати з будь-яким гарніром і асорті з маринованих овочів.
Свинячі відбивні в духовці з сиром і помідорами
Інгредієнти:
- ½ Кіло свинячої корейки;
- 2 сирих великих яйця;
- 50 р пшеничного борошна;
- 100 г подрібненого твердого сиру;
- соняшникова олія;
- 15 г свіжої зелені;
- 2 – 3 томата;
- сіль і перець.
Приготування:
- М’ясо порізати шматками (оптимальна товщина для кожного – 1,5 см).
- Загорнути свинину в пакет і відбити кожен скибочку спеціальним молоточком. Використовувати потрібно сторону, на якій немає зубчиків, щоб не порвати м’ясо.
- Обваляти кожен шматочок свинини в борошні, змішаної з сіллю і перцем. Можна додатково натерти м’ясо спеціями за смаком.
- Вміст сирих яєць збити в піалі. Вмочити в отриману масу майбутні відбивні.
- Шматочки, запаніровані в борошні та яйці, викласти в товстостінну сковорідку з розігрітим рослинним маслом. Спочатку обсмажити відбивні з одного боку, потім – з іншого. Досить готувати кожен шматочок по 2 хвилини.
- Злегка обсмажене м’ясо перекласти у форму з невисокими бортами або на деко.
- На кожен шматочок висипати невелику жменю рубаної зелені. Додати по парі кружечків томату. Зверху засипати всі подрібненим сиром.
- Запікати м’ясо в духовій шафі при 180 – 190 градусах протягом 10 – 12 хвилин. Якщо збільшити цей час, свинину можна пересушити.
Вибираючи гарячі страви, віддайте перевагу тим, які зручно подавати невеликими порціями. В цьому відношенні витончені відбивні з начинкою стають ідеальним рішенням.
Картопля по-селянськи на гарнір
Інгредієнти:
- 5 – 6 картопляних бульб;
- 5 ст. л. панірувальних сухарів;
- французькі трави;
- кухонна сіль за смаком;
- 5 ст. л. олії оливи;
- суміш кольорових свіжомелених перців.
Приготування:
- Сиру картоплю почистити, ретельно вимити і обсушити від вологи. Якщо овоч молодий, то можна залишити шкірку.
- Висипати картопляні брусочки в глибоку миску. Додати до них французькі трави, суміш перців, сіль. Зверху залити все оливковою олією.
- Добре перемішати картоплю і висипати його на деко, застелений пекарської папером. Розподілити в один шар.
- Випікати гарнір при 180 – 200 градусах. Точний час залежить від особливостей духовки і товщини картопляних шматочків. Готовність можна перевірити зубочисткою. Всередині овочеві скибочки повинні стати м’якими, а зовні – покритися рум’яною скоринкою.
Подати готову картоплю з гірчичним та/або сирним соусом.
Вибираючи для себе кращі рецепти новорічних страв, варто звернути особливу увагу на ті, які вдасться повторити швидко і просто. Навіть оригінальні святкові частування можуть бути легкими й зрозумілими в приготуванні. Щоб гості напевно залишилися ситі, варто поєднувати на столі гарячі і холодні закуски, основні страви та солодощі.