Новорічні страви – 22 популярних рецепта

Заливне з риби на новорічний стіл

Інгредієнти:

  • 450 г білої риби;
  • 300 г рибних продуктів для бульйону (дрібні рибки, голови, хребти);
  • 2 морквини;
  • 1 цибулина;
  • 1 ст. л. зеленого горошку (консерви);
  • 1 ст. л. цукрової кукурудзи (консерви);
  • 2 лаврових листа;
  • 1 варене яйце;
  • якісний желатин і сіль.

Приготування:

  • Скласти у велику каструлю відразу всі рибні продукти. Додати туди ж лаврушку, очищені овочі та сіль за смаком.
  • Варити масу при слабкому кипінні трохи менше півгодини. Піну постійно збирати.
  • Цибуля викинути, морква залишити для прикраси, рибне філе відокремити від кісточок.
  • Готовий бульйон ретельно процідити через чисту марлю. Серветками з паперу прибрати жир з його поверхні.
  • Додати в бульйон желатин (1 ст. л. на 300 мл рідини) і перемішати до розчинення.
  • На дно глибокої тарілки налити трохи бульйону. Викласти рибне філе, додати подрібнену моркву, шматочки варених яєць, горошок і кукурудзу.
  • Зверху вилити бульйон.

Відправити заливне в холод мінімум на 3 години.

Дивіться також:  Узбецький коржик – 5 рецептів, як приготувати в домашніх умовах
Прокрутка до верху