Заливне з риби на новорічний стіл
Інгредієнти:
- 450 г білої риби;
- 300 г рибних продуктів для бульйону (дрібні рибки, голови, хребти);
- 2 морквини;
- 1 цибулина;
- 1 ст. л. зеленого горошку (консерви);
- 1 ст. л. цукрової кукурудзи (консерви);
- 2 лаврових листа;
- 1 варене яйце;
- якісний желатин і сіль.
Приготування:
- Скласти у велику каструлю відразу всі рибні продукти. Додати туди ж лаврушку, очищені овочі та сіль за смаком.
- Варити масу при слабкому кипінні трохи менше півгодини. Піну постійно збирати.
- Цибуля викинути, морква залишити для прикраси, рибне філе відокремити від кісточок.
- Готовий бульйон ретельно процідити через чисту марлю. Серветками з паперу прибрати жир з його поверхні.
- Додати в бульйон желатин (1 ст. л. на 300 мл рідини) і перемішати до розчинення.
- На дно глибокої тарілки налити трохи бульйону. Викласти рибне філе, додати подрібнену моркву, шматочки варених яєць, горошок і кукурудзу.
- Зверху вилити бульйон.
Відправити заливне в холод мінімум на 3 години.