Новорічні страви – 22 популярних рецепта

Новорічний торт «Наполеон»

Інгредієнти:

  • 3 ст. молока;
  • 5,5 ст. борошна;
  • 450 г якісного вершкового маргарину;
  • 2,5 скл. цукру-піску;
  • 250 г жирного масла;
  • 3 яєчних жовтка;

Приготування:

  • На дошку просіяти 5 ст. борошна. Додати розм’якшений маргарин. Разом порубати інгредієнти в крихту.
  • Поступово влити 1 ст. молока і замісити жирне липке тісто. Довго його місити не можна, інакше коржі не будуть розтягуватися.
  • Поділити тісто на 2 частини, а кожну – ще на 7 шматочків.
  • Дуже тонко розкачати кожен майбутній корж. Випекти все їх на чистому сухому листі. Обов’язково проколоти вилкою в декількох місцях, щоб вони не здувалися.
  • Готувати коржі до рум’яного кольору при 200 градусах.
  • Вирізати рівні круглі заготовки, а обрізки розкришити.
  • ½ Ст. цукру розтерти з жовтками, додати борошно і розвести складу невеликою кількістю молока до консистенції киселя. Перемішати. Молоко, що залишилося закип’ятити і влити в масу.
  • Довести крем до кипіння і остудити.
  • Окремо збити масло з цукром. Не вимикаючи міксер, додати в суміш крем з минулого кроку буквально за кілька ложок, поки він не закінчиться. Якщо вилити відразу всю масу, то вона розшарується.
  • Отриманим кремом промазати всі коржі (тонким шаром) і укласти один на одного.

Прикрасити торт раскрошенными обрізками. Накрити тарілкою і придавити 2 л банкою з водою. Залишити в такому вигляді в холодильнику на всю ніч.

Дивіться також:  Бефстроганов з свинини – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху