Новорічний торт «Наполеон»
Інгредієнти:
- 3 ст. молока;
- 5,5 ст. борошна;
- 450 г якісного вершкового маргарину;
- 2,5 скл. цукру-піску;
- 250 г жирного масла;
- 3 яєчних жовтка;
Приготування:
- На дошку просіяти 5 ст. борошна. Додати розм’якшений маргарин. Разом порубати інгредієнти в крихту.
- Поступово влити 1 ст. молока і замісити жирне липке тісто. Довго його місити не можна, інакше коржі не будуть розтягуватися.
- Поділити тісто на 2 частини, а кожну – ще на 7 шматочків.
- Дуже тонко розкачати кожен майбутній корж. Випекти все їх на чистому сухому листі. Обов’язково проколоти вилкою в декількох місцях, щоб вони не здувалися.
- Готувати коржі до рум’яного кольору при 200 градусах.
- Вирізати рівні круглі заготовки, а обрізки розкришити.
- ½ Ст. цукру розтерти з жовтками, додати борошно і розвести складу невеликою кількістю молока до консистенції киселя. Перемішати. Молоко, що залишилося закип’ятити і влити в масу.
- Довести крем до кипіння і остудити.
- Окремо збити масло з цукром. Не вимикаючи міксер, додати в суміш крем з минулого кроку буквально за кілька ложок, поки він не закінчиться. Якщо вилити відразу всю масу, то вона розшарується.
- Отриманим кремом промазати всі коржі (тонким шаром) і укласти один на одного.
Прикрасити торт раскрошенными обрізками. Накрити тарілкою і придавити 2 л банкою з водою. Залишити в такому вигляді в холодильнику на всю ніч.