Новорічні страви – 22 популярних рецепта

Яловичина з чорносливом в духовці

Інгредієнти:

  • 850 г яловичого м’яса (з шийної або лопаткової частини);
  • 130 г в’яленого чорносливу;
  • 2 шт. ріпчастої цибулі;
  • 1 ст. фільтрованої теплої води;
  • 1 щіпка спецій для яловичини і суміш перців;
  • 1 ч. ложка насіння коріандру;
  • 3 – 4 лаврових листа;
  • кухонна сіль за смаком;
  • рослинна олія;
  • кілька стебел петрушки;
  • свіжий кріп для прикраси.

Приготування:

  • Насамперед потрібно підготувати м’ясо до подальшого запікання. Для цього його потрібно добре сполоснути холодною водою, протерти серветками або рушниками з паперу. Обов’язково зрізати зайвий жир, зчистити всі плівки та інші зайві частини гострим ножем.
  • Підготовлену яловичину нарізати тонкими брусочками. Кожен ретельно відбити кухонним молоточком, інакше вже готова яловичина може вийти занадто жорсткою.
  • Чорнослив промити і залити гарячою водою. Залишити в такому вигляді відмокати на 20 – 25 хвилин.
  • З ріпчастої цибулі зчистити лушпиння і порізати його дуже маленькими кубиками.
  • На чавунній сковороді розігріти невелику кількість рослинного масла. Обсмажити на ньому цибулю до рум’яності і підсолити.
  • Через кілька хвилин відправити до овочів м’ясні брусочки.
  • Готувати яловичину в испаряющемся соку як можна довше.
  • Як тільки рідина почне випаровуватися з сковорідки, залити в неї 1 ст. води. Додати всі приправи і лаврушку. Досолити.
  • Загасити продукти разом під кришкою на повільному вогні 10 – 15 хвилин. Перекласти майже готову яловичину в жароміцну форму.
  • Додати до м’яса розмочений і дрібно порізаний чорнослив.
  • Відправити ємність в духовку і готувати до м’якості яловичини. На цій піде 60 – 90 хвилин.

Готове м’ясо подати з будь-яким гарніром і асорті з маринованих овочів.

Дивіться також:  Паста з кальмарами – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху