Яловичина з чорносливом в духовці
Інгредієнти:
- 850 г яловичого м’яса (з шийної або лопаткової частини);
- 130 г в’яленого чорносливу;
- 2 шт. ріпчастої цибулі;
- 1 ст. фільтрованої теплої води;
- 1 щіпка спецій для яловичини і суміш перців;
- 1 ч. ложка насіння коріандру;
- 3 – 4 лаврових листа;
- кухонна сіль за смаком;
- рослинна олія;
- кілька стебел петрушки;
- свіжий кріп для прикраси.
Приготування:
- Насамперед потрібно підготувати м’ясо до подальшого запікання. Для цього його потрібно добре сполоснути холодною водою, протерти серветками або рушниками з паперу. Обов’язково зрізати зайвий жир, зчистити всі плівки та інші зайві частини гострим ножем.
- Підготовлену яловичину нарізати тонкими брусочками. Кожен ретельно відбити кухонним молоточком, інакше вже готова яловичина може вийти занадто жорсткою.
- Чорнослив промити і залити гарячою водою. Залишити в такому вигляді відмокати на 20 – 25 хвилин.
- З ріпчастої цибулі зчистити лушпиння і порізати його дуже маленькими кубиками.
- На чавунній сковороді розігріти невелику кількість рослинного масла. Обсмажити на ньому цибулю до рум’яності і підсолити.
- Через кілька хвилин відправити до овочів м’ясні брусочки.
- Готувати яловичину в испаряющемся соку як можна довше.
- Як тільки рідина почне випаровуватися з сковорідки, залити в неї 1 ст. води. Додати всі приправи і лаврушку. Досолити.
- Загасити продукти разом під кришкою на повільному вогні 10 – 15 хвилин. Перекласти майже готову яловичину в жароміцну форму.
- Додати до м’яса розмочений і дрібно порізаний чорнослив.
- Відправити ємність в духовку і готувати до м’якості яловичини. На цій піде 60 – 90 хвилин.
Готове м’ясо подати з будь-яким гарніром і асорті з маринованих овочів.