Новорічні страви – 22 популярних рецепта

Картопля по-селянськи на гарнір

Інгредієнти:

  • 5 – 6 картопляних бульб;
  • 5 ст. л. панірувальних сухарів;
  • французькі трави;
  • кухонна сіль за смаком;
  • 5 ст. л. олії оливи;
  • суміш кольорових свіжомелених перців.

Приготування:

  • Сиру картоплю почистити, ретельно вимити і обсушити від вологи. Якщо овоч молодий, то можна залишити шкірку.
  • Висипати картопляні брусочки в глибоку миску. Додати до них французькі трави, суміш перців, сіль. Зверху залити все оливковою олією.
  • Добре перемішати картоплю і висипати його на деко, застелений пекарської папером. Розподілити в один шар.
  • Випікати гарнір при 180 – 200 градусах. Точний час залежить від особливостей духовки і товщини картопляних шматочків. Готовність можна перевірити зубочисткою. Всередині овочеві скибочки повинні стати м’якими, а зовні – покритися рум’яною скоринкою.

Подати готову картоплю з гірчичним та/або сирним соусом.

Вибираючи для себе кращі рецепти новорічних страв, варто звернути особливу увагу на ті, які вдасться повторити швидко і просто. Навіть оригінальні святкові частування можуть бути легкими й зрозумілими в приготуванні. Щоб гості напевно залишилися ситі, варто поєднувати на столі гарячі і холодні закуски, основні страви та солодощі.

Дивіться також:  Котлети без яєць – 8 рецептів
Прокрутка до верху