Картопля по-селянськи на гарнір
Інгредієнти:
- 5 – 6 картопляних бульб;
- 5 ст. л. панірувальних сухарів;
- французькі трави;
- кухонна сіль за смаком;
- 5 ст. л. олії оливи;
- суміш кольорових свіжомелених перців.
Приготування:
- Сиру картоплю почистити, ретельно вимити і обсушити від вологи. Якщо овоч молодий, то можна залишити шкірку.
- Висипати картопляні брусочки в глибоку миску. Додати до них французькі трави, суміш перців, сіль. Зверху залити все оливковою олією.
- Добре перемішати картоплю і висипати його на деко, застелений пекарської папером. Розподілити в один шар.
- Випікати гарнір при 180 – 200 градусах. Точний час залежить від особливостей духовки і товщини картопляних шматочків. Готовність можна перевірити зубочисткою. Всередині овочеві скибочки повинні стати м’якими, а зовні – покритися рум’яною скоринкою.
Подати готову картоплю з гірчичним та/або сирним соусом.
Вибираючи для себе кращі рецепти новорічних страв, варто звернути особливу увагу на ті, які вдасться повторити швидко і просто. Навіть оригінальні святкові частування можуть бути легкими й зрозумілими в приготуванні. Щоб гості напевно залишилися ситі, варто поєднувати на столі гарячі і холодні закуски, основні страви та солодощі.