Новорічні страви – 22 популярних рецепта

Холодець з свинини і яловичини

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячих ніжок;
  • 700 г яловичини;
  • 2 л фільтрованої води;
  • 1 цибулина;
  • 1 – 2 лаврових листочка;
  • 8 горошин запашного перцю;
  • 2 шт. гвоздики;
  • велика сіль за смаком;
  • 1 шт. моркви;
  • 3 – 5 часникових зубчиків.

Приготування:

  • Свинячі ніжки потрібно добре зачистити гострим ножем. Видалити щетину, зрізати кістки, зняти всі забруднення. Оброблені заготовки залити холодною водою на 9 – 10 годин. Потім ще раз промити і відправити варитися.
  • В ту ж ємність перемістити великі шматки яловичини і покласти очищені овочі.
  • Через 3 години варіння маси на повільному вогні додати лаврушку, сіль, запашний перець і гвоздику. Спробувати на сіль бульйон і при необхідності досолити.
  • Готувати основу для холодцю ще 30 – 40 хвилин.
  • Витягнути м’ясо з каструлі. Яловичину розібрати на волокна, з ніжок зняти м’ясо. Інші частини викинути разом з вареними овочами.
  • М’ясо викласти в невеликі миски. Зверху присипати нарізаною невеликими шматочками часником.
  • Залити компоненти процідженим бульйоном і прибрати в холод до повного застигання. На цій піде 5 – 7 годин.

Згадуючи популярні страви на новорічний стіл, обійти увагою холодець просто не дозволено. Це нестаріюча класика, яку так смачно подавати з гострою гірчицею, хроном, оцтом і теплим чорним хлібом.

Дивіться також:  Гуакамоле – 8 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху