Новорічні страви – 22 популярних рецепта

Незвичайний рулетик «Оселедець під шубою»

Інгредієнти:

  • 1 велика слабосолона оселедець;
  • 4 середніх картопляні бульби;
  • 2 морквини;
  • 3 – 4 дрібних буряків;
  • 3 варених яйця;
  • ½ Фіолетовою цибулини;
  • 10 г зелені;
  • 2/3 ст. класичного майонезу;
  • сіль;
  • цукор і столовий оцет для маринування лука.

Приготування:

  • Заздалегідь зварити всі коренеплоди, щоб до моменту приготування салату вони встигли охолонути. Потерти їх на дрібній тертці. Так само подрібнити яйця.
  • Зелень промити, обсушити і порубати гострим ножем.
  • Оселедець очистити від кісток, шкірки і всього зайвого. Залишити тільки м’яке ніжне філе і порізати її невеликими кубиками.
  • Цибулю порізати кубиками, залити оцтом з дрібкою цукру і додати трохи солі. Помариновав овоч 15 – 20 хвилин, віджати від зайвої рідини.
  • Покрити стіл щільною харчовою плівкою, викласти на неї буряк, присолити і промазати майонезом.
  • Далі розподілити моркву, порізану зелень, картопля і мариновану цибулю. Змащувати їх соусом і додати сіль за смаком.
  • По центру останнього шару розподілити філе оселедця.
  • Підняти краю харчової плівки і сформувати щільний рулет. Виступаючі шари повинні з’єднатися внапуск.
  • Покласти закуску на тарілку швом вниз і прибрати в прохолоду на 6 – 7 годин.

З готового закусочного рулету зняти плівку, нарізати його шматочками і подати до святкового столу. Можна прикрасити частування майонезній сіткою і свіжої або маринованої журавлиною.

Дивіться також:  Стегенця в духовці з майонезом і часником – 5 рецептів, як смачно приготувати курячі стегенця
Прокрутка до верху