Незвичайний рулетик «Оселедець під шубою»
Інгредієнти:
- 1 велика слабосолона оселедець;
- 4 середніх картопляні бульби;
- 2 морквини;
- 3 – 4 дрібних буряків;
- 3 варених яйця;
- ½ Фіолетовою цибулини;
- 10 г зелені;
- 2/3 ст. класичного майонезу;
- сіль;
- цукор і столовий оцет для маринування лука.
Приготування:
- Заздалегідь зварити всі коренеплоди, щоб до моменту приготування салату вони встигли охолонути. Потерти їх на дрібній тертці. Так само подрібнити яйця.
- Зелень промити, обсушити і порубати гострим ножем.
- Оселедець очистити від кісток, шкірки і всього зайвого. Залишити тільки м’яке ніжне філе і порізати її невеликими кубиками.
- Цибулю порізати кубиками, залити оцтом з дрібкою цукру і додати трохи солі. Помариновав овоч 15 – 20 хвилин, віджати від зайвої рідини.
- Покрити стіл щільною харчовою плівкою, викласти на неї буряк, присолити і промазати майонезом.
- Далі розподілити моркву, порізану зелень, картопля і мариновану цибулю. Змащувати їх соусом і додати сіль за смаком.
- По центру останнього шару розподілити філе оселедця.
- Підняти краю харчової плівки і сформувати щільний рулет. Виступаючі шари повинні з’єднатися внапуск.
- Покласти закуску на тарілку швом вниз і прибрати в прохолоду на 6 – 7 годин.
З готового закусочного рулету зняти плівку, нарізати його шматочками і подати до святкового столу. Можна прикрасити частування майонезній сіткою і свіжої або маринованої журавлиною.