Качка, запечена в духовці з яблуками
Інгредієнти:
- 1 качина тушка (вагою близько 1,5 кг);
- 4 – 5 шт. кислих яблук;
- ½ Ч. л. свіжомеленої кориці;
- 2 ст. л. рідкого меду;
- 2 ст. л. натурального яблучного оцту;
- 450 мл фільтрованої води;
- ½ Ч. л. сушеного імбиру;
- 1 ст. л. солі;
- 1 трісок. гострого червоного перцю;
- 2 – 3 зуб. часнику.
Приготування:
- Тушку птиці добре промити. Потримати над вогнем, щоб видалити залишилися пір’я. Відрізати задні фаланги крил, у яких немає м’яса. Обов’язково потрібно видалити копчиковую залозу і жир в хвостовій частини – усе це надає характерний запах качці.
- У невеликій сотейник влити воду і яблучний оцет, додати мед і корицю. Довести суміш до кипіння, поварити пару хвилин і обдати приготованим гарячим маринадом тушку. При цьому шкіра її і злегка потемніє стянется.
- Зверху натерти качку сіллю, червоним перцем, розчавленим часником і сушеним імбиром.
- Кожне яблуко разом з шкіркою розріжте на 4 частини, видалити серцевину з кісточками. Присипати підготовлені шматочки фруктів сіллю і корицею.
- Нафарширувати качку з яблуками та закріпити кінці порожнині черевця зубочистками.
- Упакувати тушку в рукав, уклавши спинкою вниз. Проткнути оболонку в декількох місцях, щоб через них виходив пар.
- Запікати страву при 200 градусах 90 хвилин.
- В самому кінці ножем розрізати рукав і змастити качку рідким медом.
Після цього підвищити температуру духовки ще на 20 градусів і румянить птицю 7 – 9 хвилин.