Новорічні страви – 22 популярних рецепта

Качка, запечена в духовці з яблуками

Інгредієнти:

  • 1 качина тушка (вагою близько 1,5 кг);
  • 4 – 5 шт. кислих яблук;
  • ½ Ч. л. свіжомеленої кориці;
  • 2 ст. л. рідкого меду;
  • 2 ст. л. натурального яблучного оцту;
  • 450 мл фільтрованої води;
  • ½ Ч. л. сушеного імбиру;
  • 1 ст. л. солі;
  • 1 трісок. гострого червоного перцю;
  • 2 – 3 зуб. часнику.

Приготування:

  • Тушку птиці добре промити. Потримати над вогнем, щоб видалити залишилися пір’я. Відрізати задні фаланги крил, у яких немає м’яса. Обов’язково потрібно видалити копчиковую залозу і жир в хвостовій частини – усе це надає характерний запах качці.
  • У невеликій сотейник влити воду і яблучний оцет, додати мед і корицю. Довести суміш до кипіння, поварити пару хвилин і обдати приготованим гарячим маринадом тушку. При цьому шкіра її і злегка потемніє стянется.
  • Зверху натерти качку сіллю, червоним перцем, розчавленим часником і сушеним імбиром.
  • Кожне яблуко разом з шкіркою розріжте на 4 частини, видалити серцевину з кісточками. Присипати підготовлені шматочки фруктів сіллю і корицею.
  • Нафарширувати качку з яблуками та закріпити кінці порожнині черевця зубочистками.
  • Упакувати тушку в рукав, уклавши спинкою вниз. Проткнути оболонку в декількох місцях, щоб через них виходив пар.
  • Запікати страву при 200 градусах 90 хвилин.
  • В самому кінці ножем розрізати рукав і змастити качку рідким медом.

Після цього підвищити температуру духовки ще на 20 градусів і румянить птицю 7 – 9 хвилин.

Дивіться також:  Яловичина в кисло-солодкому соусі – 5 рецептів приготування в домашніх умовах
Прокрутка до верху