Обід на швидку руку – 12 швидких і смачних рецептів

Є багато вдалих рецептів, які дозволять приготувати смачний і поживний обід на швидку руку. Всі вони прості, не затратні за часом і фінансами. Серед таких рецептів є і легкі супчики, і ситні відбивні, і оригінальні котлети, і інші цікаві варіанти страв.

Швидкий і легкий курячий суп

Інгредієнти:

  • курячі крильця – 6 шт.;
  • очищена вода – 2 л;
  • картопля – 6 бульб;
  • дрібна вермішель – 2 жмені;
  • домашні яйця – 3 шт.;
  • морква – ½ шт;
  • сіль, приправи, зелень – за смаком.

Приготування:

  • Залити крила холодною водою і відправити варитися на 50 хвилин. На початку процесу обов’язково знімати пінку з поверхні рідини. При необхідності доливати википає воду.
  • Витягнути крила з готового бульйону. У каструлю відправити терту моркву і довільно нарізаний дрібними шматочками картоплю.
  • Всипати сіль і приправи.
  • Через 15 – 17 хвилин додати вермішель. Зняти з крилець м’ясо і повернути в суп.
  • Готувати страву ще 10 – 12 хвилин.

Зварити до повної готовності курячі яйця. Порізати їх шматочками і розкласти в порційні тарілки з супом. Зверху присипати частування подрібненою зеленню.

Свинячі відбивні на сковороді

Інгредієнти:

  • м’ясне філе – півкіло;
  • пшеничне борошно – 70 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль і перець – по щіпці;
  • спеції для м’яса – за смаком.

Приготування:

  • Промити і обсушити свинину (зручно використовувати для цього паперові рушники).
  • Нарізати м’ясо однаковими великими шматочками. Злегка відбити. Важливо не перестаратися, інакше частування вийде сухуватим.
  • На плоску тарілку висипати борошно. Додати в неї спеції і сіль.
  • Вміст сирого яйця злегка збити віночком/виделкою.
  • Добре розігріти на чавунній сковорідці велику кількість масла.
  • М’ясні заготовки спочатку занурити в яйце, потім обваляти в солоній борошні.
  • Викласти свинячі шматочки в розігріте масло. Обсмажити з кожного боку до появи рум’яної скоринки.

Готову страву перекласти на паперові серветки, щоб на відбивних не залишилося багато олії. Подати з улюбленим гарніром.

Картопляна запіканка в мультиварці

Інгредієнти:

  • картопля – 6 – 7 бульб;
  • цибуля – 2 головки;
  • фарш – півкіло;
  • яйця – 3 – 4 шт.;
  • майонез – 1 ст.;
  • борошно – 3 десертні ложки;
  • спеції, сіль, суха зелень – за смаком.

Приготування:

  • Дуже дрібно порізати цибулю і змішати з фаршем. Підійде будь-яке м’ясо. Можна взяти змішане. Наприклад, курку зі свининою. Посолити, додати спеції.
  • Картоплю очистити від шкірки, порізати тонкими кружечками. Залити холодною водою і залишити, поки готуються інші інгредієнти.
  • Для заливки збити сирі яйця з борошном. Посолити. Додати спеції і суху зелень.
  • В чашу кухонного «помічниці» викласти половину вимоченого, додатково промитого і обсушенного картоплі.
  • Зверху покрити овочевий шар фаршем.
  • Викласти решту картоплю. Все залити соусом.

Готувати такий ситний швидкий обід в режимі випічки 50 – 55 хвилин. При необхідності в процесі можна перевернути його на іншу сторону.

Котлети з курячого фаршу на швидку руку

Інгредієнти:

  • куряча грудка – півкіло;
  • яйце – 1 шт.;
  • цибулина – 1 шт.;
  • кріп – 4 – 5 гілочок;
  • сіль, рослинне масло.

Приготування:

  • Очистити цибулю, крупно порізати і відправити в чашу блендера разом з шматочками заздалегідь промитої і обсушенной курятини.
  • Перебити продукти до стану однорідного фаршу. Для цієї ж мети можна використати і м’ясорубку.
  • До отриманої маси відправити дрібно порізаний кріп, сіль, вміст сирого яйця. Все добре перемішати.
  • Розділити масу на 8 частин. З кожної зліпити невелику котлету.
  • Обсмажити заготовки на розігрітому рослинному жирі до повної готовності.
Дивіться також:  Смажений гарбуз на сковороді – 7 рецептів

Подавати гарячими з маринованою фіолетовим цибулею і будь-яким гарніром.

Як зробити ледачі біляші

Інгредієнти:

  • будь фарш (краще з додаванням яловичини) – 300 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • кефір – 2 ст.;
  • сода (негашене) – ½ ч. л.;
  • цукор і сіль – по ½ ч. л. (в тісто);
  • сіль – за смаком (в начинку)
  • борошно – 300 – 350 р.

Приготування:

  • Засипати у кефір соду. Додати всі інші сухі інгредієнти з рецепту, крім борошна.
  • Добре все перемішати і залишити в мисці на 6 – 7 хвилин.
  • Після цього всипати пару раз просіяне борошно.
  • Замісити тісто (по консистенції як на оладки).
  • Дуже дрібно порізати сиру цибулю. Змішати його з фаршем. Додати сіль за смаком. Можна використовувати і улюблені приправи.
  • Відправити начинку в готове тісто. Добре перемішати всі інгредієнти.
  • Розігріти на чавунній сковорідці будь-який жир.
  • Ложкою викладати на нього густе тісто і випікати за принципом оладки з двох сторін.
  • Готувати біляші до рум’яності і золотавості.

Вийшло блюдо викладати на рушник з паперу, щоб останнє ввібрало зайвий жир. Смачно пробувати таке частування і в гарячому, і в холодному вигляді.

Суп з плавленим сиром

Інгредієнти:

  • сирий картопля – 4 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 2 головки;
  • плавлений сир (в прямокутних брусочках) – 100 – 130 г;
  • очищена вода – 2 – 2,5 л;
  • масло – для засмажки;
  • сіль і спеції – за смаком;
  • варено-копчена ковбаса – 300 – 350 р.

Приготування:

  • Картопля ретельно очистити, вимити, порізати мініатюрними шматочками. Залити овоч водою і відправити варитися приблизно на 12 – 15 хвилин.
  • В цей час дрібно нарізати овочі, що залишилися. Засмажити їх на будь-якому жирі до м’якості і рум’яності.
  • З ковбаси – обов’язково зняти оболонку. Інакше вона в процесі варіння загрубеет і негативно вплине на смак готової страви. Порізати м’ясний продукт приблизно однаковими за розміром кубиками.
  • Сир порізати невеликими шматочками. Разом з ковбасою відправити його до картоплі. Варити суп до повного розчинення плавленого сиру.
  • Додати зажарку, сіль і вибрані спеції.
  • Варити страву ще 7 – 8 хвилин.

Готовий суп стане чудовою основою для смачного обіду на швидку руку. Доповнити його можна саморобними коржами, пшеничними грінками/сухариками або свіжим хлібом.

Жульєн з куркою і грибами

Інгредієнти:

  • філе курки – 300 – 350 г;
  • очищені печериці – 300 – 350 г;
  • цибуля – 1 головка;
  • «Моцарелла»/«Сулугуні» – 200 г;
  • борошно – 1 ст. л.;
  • вершкове масло – 2 десертні ложки;
  • жирні вершки – половина склянки;
  • сіль, мелена паприка – за смаком;
  • рослинне масло – для засмажки.

Приготування:

  • Промити курятину під проточною водою. Відправити її варитися до повної готовності. Остудити прямо в отриманому бульйоні, щоб м’ясо вийшло особливо соковитим і м’яким.
  • Готову птицю остудити і порізати невеликими кубиками.
  • Очищені гриби промити і обсушити на паперових серветках. Порубати підготовлені печериці довільними шматочками.
  • Цибулину очистити. Порізати тонкими полуколечками.
  • Вибраний сир («Моцарелла»/«Сулугуні») подрібнити за допомогою терки з великими отворами.
  • У товстостінній сковороді розігріти рослинний жир. Висипати на нього цибулю з сіллю. Обсмажити овочі до м’якості і золотистого відтінку, часто помішуючи.
  • Після цього висипати в сковороду гриби і шматочки курятини. Все посипати перцем. При необхідності досолити.
  • Потомити основу майбутнього страви 6 – 7 хвилин.
  • Поставити сотейник на середній вогонь. Висипати в нього просіяне борошно. Обсмажити її при постійному помішуванні до золотистого відтінку.
  • Додати до потемнілій борошні вершкове масло. Продовжувати все обсмажувати, поки жир повністю не вбереться в сухий продукт.
  • Влити вершки. Їх обов’язково потрібно злегка підігріти.
  • Залишити суміш на вогні 1 хвилину, постійно помішуючи інгредієнти. Збити компоненти віночком.
  • Заздалегідь включити духовку розігріватися до 180 градусів.
  • Курино-грибну суміш розкласти по спеціальних формочках для запікання.
  • Зверху залити продукти вершковим соусом. Все засипати подрібненим сиром і за смаком – паприкою.
Дивіться також:  Савойська капуста – 9 рецептів приготування

Запікати страву в гарячій духовці при зазначеній вище температурі до тих пір, поки сир не розплавиться і не вкриється легким рум’яною скоринкою. Подавати жульєн порційно.

Гарнір до такого частування необов’язковий.

Смажені макарони на швидку руку

Інгредієнти:

  • будь-які макаронні вироби – 150 – 200 г;
  • вода – 350 – 400 мл;
  • сіль – 3 щіпки;
  • якісне рослинна олія – 30 мл;
  • свіжа зелень – ½ пучка.

Приготування:

  • Добре прогріти казан. Тільки після цього влити в нього рослинне масло.
  • Всипати в гарячий жир сухі макарони. Відмінно підійдуть для такої страви «спіральки».
  • Смажити макаронні вироби при середньому нагріві плити до тих пір, поки вони злегка не зарум’яняться. Важливо не перетримати його на вогні, інакше у готового страви з’явиться гіркоту. Достатньо 4 – 6 хвилин при частому помішуванні.
  • Коли макарони стануть рум’яними і вберуть в себе приблизно половину жиру з сковорідки, можна заливати їх вказаним у рецепті кількістю води. Обов’язково використовувати окріп!
  • Як тільки вода в сковорідці закипить, зменшити нагрів плити до мінімального і накрити ємність кришкою.
  • «Варити» макарони в таких умовах 10 – 12 хвилин.
  • За вказаний термін вода повинна повністю вбратися в спіральки.
  • Якщо цього не сталося, можна макарони відкинути на друшляк, після чого повернути назад на сковорідку.
  • Подрібнити свіжу зелень і засипати її до вже готового блюда.

Подавати макарони в гарячому вигляді порційно. Вони зможуть стати як ситним гарніром, так і основним (дуже бюджетним!) стравою. Смачно смажити такі макарони з шинкою, ковбасою, сосисками або вареним м’ясом.

Котлети з рибних консервів

Інгредієнти:

  • будь-які рибні консерви в олії (підійде горбуша, сайра, сардина та інші) – 250 – 270 г;
  • ріпчаста цибуля – 2 головки;
  • сирі яйця – 2 шт.;
  • варений рис – 1,5 склянки;
  • кріп – 5 г;
  • суміш перців, лаврове листя, сіль – за смаком.

Для такого рецепта можна використовувати будь-який сорт рису. Головне, щоб він був досить клейким. В іншому випадку котлети будуть сильно розвалюватися в процесі смаження. Підійде для рецепта навіть заздалегідь зварена і заморожена крупа.

Приготування:

  • Цибулю дуже дрібно порубати і засмажити на будь-якому жирі до рум’яності.
  • Остудити овоч і змішати з рисом.
  • Всипати до інших інгредієнтів мелкопорезанный промитий і обсушенный свіжий кріп.
  • Влити в масу зміст сирих яєць.
  • З консервів злити масло. Витягнути з риби навіть самі дрібні кісточки і розім’яти її виделкою. Додати до всіх інших інгредієнтів.
  • З отриманого густого фаршу сформувати котлети звичної форми і розміру.
  • Спочатку засмажити їх на сильному вогні з кожного боку, щоб заготовки «схопилися».
  • Потім долити 1/3 ст. води, покласти лавровий лист і готувати ще 6 – 7 хвилин до повної готовності.

Із зазначеної кількості продуктів виходить 10 – 12 великих котлеток. Якщо доповнити їх улюбленим гарніром, у розпорядженні господині виявиться ситний простий обід на всю велику родину.

Дивіться також:  Маринад для курячої грудки – 8 найсмачніших рецептів

М’ясне суфле для дітей

Інгредієнти:

  • філе курки – 50 – 80 г;
  • морква – 50 г;
  • молоко – 30 мл;
  • перепелине яйце – 1 шт.;
  • манка – 1 десертна ложка;
  • вершкове масло – 1 ч. л.;
  • дрібна сіль – за смаком.

Приготування:

  • Філе промити і порізати мініатюрними шматочками. Відразу відправити його в блендер.
  • Морква зварити, остудити, дрібно порізати. Висипати до курятині. Туди ж відправити сире яйце, молоко, розм’якшене масло.
  • Перебити продукти до стану однорідного фаршу. Підсолити за смаком.
  • Отриману масу перекласти в підходящу за розміром силіконову форму.

Готувати суфле в пароварці з залитої в неї водою. Вийшло блюдо можна давати малюкові в якості прикорму, коли в його раціон вже введена птах.

Грибний суп в мультиварці

Інгредієнти:

  • сушені лісові гриби – 150 г;
  • морква – 1 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • перловка – 3 десертні ложки;
  • ріпчаста цибулина – 1 шт.;
  • сіль і перець – за смаком;
  • будь жир – для смаження.

Приготування:

  • Залити асорті сушених грибів окропом. Накрити кришкою або іншою тарілкою. Залишити на 60 – 90 хвилин.
  • Вже розмоклі гриби довільно порізати. Можна зробити шматочки дуже дрібними або побільше. В останньому випадку вони будуть більш явно відчуватися в супі. Воду, в якій гриби розмокають не виливати!
  • Почистити всі заявлені овочі. Порізати дрібними кубиками. Моркву можна подрібнити за допомогою терки.
  • Відправити і овочі, і гриби в чашу мультиварки. Додати будь-який жир для обсмажування. Готувати інгредієнти для супу 20 – 25 хвилин в режимі випічки. Періодично помішувати.
  • Очистити картоплю. Порізати мініатюрними кубиками.
  • Перловку ретельно промити проточною холодною водою. Цю крупу за бажанням можна замінити вівсянкою.
  • Процідити воду, в якій замочували гриби. Вилити її до засмажки в кухонній помічниці. Додати ще близько 2 л окропу.
  • Викласти в чашу крупу. Посолити, поперчити.
  • Готувати страву 120 – 130 хвилин в режимі гасіння.

Саме при гасінні частування виходить особливо насиченим смаком і наваристим.

Нагадує бабусин суп з печі. Але можна при бажанні приготувати його і за 60 хвилин. Для цього потрібно вибрати режим «Суп».

Курячі відбивні з сиром

Інгредієнти:

  • куряче філе – 400 – 450 м;
  • борошно – 4 – 5 десертних ложок;
  • сметана/класичний майонез – 3 десертні ложки;
  • спеції для курки і сіль – за смаком;
  • твердий/напівтвердий сир – 80 – 100 м;
  • сире яйце – 1 шт.;
  • масло – для засмажки.

Приготування:

  • Промити курятину. Добре обсушити. Порізати шматочками упоперек волокон. Оптимальна товщина кожного – близько 1 див.
  • Злегка відбити підготовлені скибочки. Натерти сіллю і спеціями. Залишити в стороні приблизно на півгодини.
  • У невелику неглибоку миску відправити сметану/майонез. Посолити. Вмішати в масу яйце. Всипати борошно. Все добре перемішати.
  • В тісто, всипати тертий сир.
  • Заздалегідь розігріти сковорідку з олією.
  • Далі, потрібно вмочати кожен м’ясної шматочок вийшла в сирній масі і обсмажувати до рум’яності і готовності з кожної сторони.

Подавати вийшло частування з сирним солодким соусом або кетчупом. З готовими відбивними відмінно поєднуються будь-які гарніри і особливо їх варіанти з підливою.

Вирішуючи, що приготувати на обід, кожна господиня при бажанні зможе підібрати для меню одночасно ситні, смачні, а, головне, швидкі та недорогі страви. Наведені вище варіанти можна поєднувати між собою і доповнювати різними холодними і гарячими закусками. Наприклад, бутербродами, тістечками, рулетами з лаваша або пітами з начинкою.

Прокрутка до верху