На городі часто виростають величезні огірки, які мало хто любить вживати в їжу. Щоб знайти застосування багатому врожаю, пропонуємо приготувати салат з огірків по-корейськи. Закуска виходить незвичайною, смачною і ніхто з гостей не здогадається, що головний продукт – трохи пожовклі плоди огірків.
Огірки по-корейськи на зиму
При мінімальній кількості продуктів виходить дивовижна за смаковими якостями закуска, яка буде радувати до наступного дачного сезону. Приготувати огірки можна використовуючи плоди будь-якого розміру і ступеня зрілості.
Інгредієнти:
- цукор – 130 г;
- огірки – 1700 м;
- червоний перець;
- морква – 550 г;
- соняшникова олія – 120 мл;
- оцет – 120 мл (9%);
- приправа для моркви по-корейськи – 12 м;
- сіль – 55 г;
- часник – 12 зубков.
Приготування:
- У промитих огірків обрізати краю і шкірку. У переросли примірників видалити серцевину. Нарізати півкільцями.
- Моркву натерти, використовуючи корейську тертку. Подрібнити часникові зубчики. Змішати з огірками.
- Влити олію. Підсолити. Посипати приправою і цукром. Додати оцет. Перемішати. Настояти 5 годин.
- Розкласти в ємності. Прикрити кришками. На дно каструлі покласти рушник. Розставити банки. Залити водою. Простерилізувати. Знадобиться 25 хвилин. Довше цього часу не стерилізують, інакше овочі придбають неапетитний вигляд.
- Витягти банки. Закатати.
Щоб процес охолодження зимових заготовок йшов повільніше, вкривайте ємності зверху теплим пледом.
З морквою
Цей варіант нагадує традиційні мариновані огірки, але додавання спецій допомагає зробити закуску ароматною і напрочуд смачною.
Інгредієнти;
- чорний перець – 20 горошин;
- огірки – 4200 г дрібноплідні;
- оцет – 220 мл (9%);
- морквина – 560 г;
- сіль – 2 ст. ложки;
- парасольки кропу – 1 шт. на кожну ємність;
- часник – 7 зубків;
- цукор – 210 г;
- приправа для моркви по-корейськи – 15 г;
- рослинне масло – 240 мл
Приготування:
- Розрізати на чотири частини огірки. Порізати моркву.
- Посолити. Насипати цукор. Посипати приправою. Влити масло, потім оцет. Перемішати. Настояти 5 годин.
- Простерилізувати банки і кришки.
- У ємності викласти парасольки. Насипати класичний перець горошком. Додати порубані часникові зубчики. Викласти промариновані овочі. Залити маринадом. Закатати.
Огірки по-корейськи з м’ясом
Закуску оцінять всі шанувальники корейської кухні. М’ясо ідеально поєднується з пікантними огірками і гострими спеціями.
Інгредієнти:
- часник – 2 зубки;
- яловичина – 420 г;
- коріандр – 1 ч. ложка;
- оцет – 2 ст. ложки;
- цукор – 0,5 ч. ложки;
- огірок – 4 шт.;
- солодкий перець – 1 шт.;
- соєвий соус – 4 ст. ложки;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль – 1 ч. ложка;
- рослинна олія – 4 ст. ложки;
- червоний мелений перець – 1 ч. ложка.
Приготування:
- Нарізати соломкою огірки. Довжина потрібна 5 сантиметрів.
- Підсолити і настояти 17 хвилин.
- Нарізати м’ясо, потім перець. За формою робіть соломкою. Цибуля знадобиться півкільцями.
- Злити сік з огірків. Віджати. Якщо не відокремте сік від свіжих огірочків, то салат буде зіпсований, так як стане дуже водянистим. Присипати гострим перцем і коріандром. Підсолодити. Натерти пропущеними через прес часниковими зубками.
- Розігріти сковороду. Влити олію і покласти яловичину. Засмажити. Влити соєвий соус і закинути цибулю. Смажити 3 хвилини. Перекласти до огірків.
- Посипати солодким перцем. Полити оцтом. Настояти 4 хвилини. Перемішати.
З приправою для корейської моркви
Оригінальність зимової заготівлі надають зерна французької гірчиці. Салат виходить хрустким і пікантним.
Інгредієнти:
- огірок – 7200 м;
- приправа для моркви по-корейськи – 3 ч. ложки;
- перець – 2 ч. ложки чорного;
- морква – 6 шт.;
- гірчиця в зернах – 6 ст. ложок;
- часник – 13 зубков;
- червона мелена паприка – 2 ч. ложки;
- цукор – 12 ст. ложок;
- оцет – 310 мл (9%);
- велика сіль – 6 ст. ложок;
- соняшникова олія – 240 мл;
- коріандр – 2 ч. ложки.
Приготування:
- Зрізати хвостики з огірків і нарізати часточками. Натерти на корейській тертці моркву. Надіслати до огірків. Залити олією. Посипати приправою по-корейськи. Насипати перець. Додати порубані часникові зубки. Присипати паприкою. Підсолити і підсолодити. Перемішати. Відставити на 3 години.
- Розкласти салат з огірків по-корейськи в стерилізовані банки. Закатати.
Для салатів можна використовувати будь-які за розміром огірки. Головна умова – свіжість овочів. Бажано вибирати тільки зірвані з кущів плоди.
Найсмачніший рецепт з переросли огірків в томаті
Чудова варіація для перезрілих овочів. Салат по достоїнству оцінять любителі екзотичної кухні. Приготувати заготовки дуже просто, головне дотримуйтесь рекомендацій.
Інгредієнти:
- перерослі огірки – 3300 г;
- томатний соус – банку;
- гостра паприка – 1 стручок;
- часник – 110 г;
- велика сіль – 2 ст. ложки;
- зрілі помідори – 1700 м;
- цукор – 130 г;
- перець солодкий – 4 шт.;
- соняшникова олія – 130 мл;
- столовий оцет – 130 мл (6%).
Приготування:
- Нарізати огірки. Потрібні довгі поперечні часточки.
- Нарізати помідори. Витягти з перців насіння і порізати. Очистити часникові зубчики. Помістити в м’ясорубку. Подрібнити. Залити огірки.
- Влити томатний соус. Додати стручок паприки. Підсолодити. Насипати сіль. Влити олію. Перемішати.
- Варити 20 хвилин. Залити оцтом. Розмішати. Простерилізувати тару і залити салат. Закатати.
Будь-який із запропонованих салатів можна вживати відразу.
Правильна нарізка, запорука відмінного страви
Корейські огірки гідно замінюють звичні соління і мариновані овочі. Для приготування вибирайте плоди однакової форми і нарізайте однаковими брусочками, кружечками або півкільцями. При правильній підготовці, заготівлі промаринуются рівномірно і порадують чудовим смаком.
Якщо плоди різних розмірів, скористайтесь терткою для моркви по-корейськи. Подрібнені огірки швидше промаринуются, а зовнішній вигляд салату стане значно привабливіше.