Оладки на дріжджах завжди виходять смачними, пишними і дуже ніжними. Вони особливо улюблені на Уралі, в Сибіру. Це ідеальний варіант сніданку, який можна подавати з різними апетитними доповненнями. У статті опубліковані найвдаліші рецепти дріжджових оладок.
Класичні оладки на дріжджах і молоці
За класичним рецептом використовуються найпростіші продукти: 2 склянки просіяного борошна, 1,5 склянки молока, малий. ложка сухих дріжджів і така ж кількість солі, велика ложка цукрового піску.
Смачно подавати оладки на дріжджах і молоці з натуральним бджолиним медом.
Рецепт приготування на кефірі
Якщо у господині під рукою виявився кефір, то і з нього можна зробити смачні оладки. Крім цього молочного продукту (1 літр), береться: 2 курячих яйця, 3 склянки борошна, 30 г сирих дріжджів, 75 г цукрового піску, щіпка дрібної солі.
Апетитні млинці на дріжджах на кефірі смачно їсти і гарячими, і холодними.
На кислому молоці
Не варто виливати кисле молоко. Краще зробити його основою солодких оладок. Крім молока (230 мл), потрібно підготувати: 1,5 скл. борошна, малий. ложку швидких дріжджів, добірне яйце, щіпку солі і таку ж кількість кориці, 4 великі ложки цукру-піску, 2 солодких яблука.
В таке ласощі при бажанні можна додати ванільний цукор. До готових оладок подати сметану.
Пісні дріжджові оладки
У такому рецепті немає яєць. Тому можна побалувати себе частуванням навіть в пісні дні. Береться: 4 ст. просіяного борошна, 2 ст. води, 2 великі ложки цукру і стільки ж неароматного олії, 11 г швидких дріжджів, щіпка солі.
Готову страву виходить не тільки смачним, але і доступним за собівартістю.
Без додавання яєць
Існує ще один вдалий рецепт оладок без яєць. У нього входить: велика ложка цукру-піску, щіпка дрібної солі, 320 мл питної очищеної води, 280 г пшеничного борошна, малий. ложка швидких дріжджів.
Саме частування не надто солодке, тому можна щедро полити його згущеним молоком.
На дріжджах
Дуже смачним виходить обговорюване страву на сметані. Крім цього продукту (3/4 склянки), використовується: 1 ст. білої просіяного борошна, велика ложка цукрового піску, малий. ложка швидких дріжджів, 90 мл жирного молока.
Перед подачею пишні оладки густо посипаються цукровою пудрою.
З сухими дріжджами
Оладки можна готувати і з пресованими, і з сухими дріжджами. Останній варіант використовується господинями набагато частіше. За рецептом береться: 2 добірних курячих яйця, щіпка солі і стільки ж ванільного цукру, по 2 великі ложки цукру-піску і неароматного масла, пів літра жирного молока, 9 м швидких сухих дріжджів, півкіло борошна.
На один оладок витрачається столова ложка тесту.
Як приготувати на воді?
Деякі господині впевнені, що на воді частування вийде занадто «порожнім» і навіть несмачним. Але це помилкова думка. Смак готових оладок порадує і дітей, і дорослих. Вони включають в себе: 2 ст. муки і така ж кількість очищеної питної води, 9 г сухих дріжджів, щіпку ванільного цукру і стільки ж солі, велику ложку цукру-піску.
Печуться млинці на дріжджах і воді дуже швидко. Головне, заздалегідь добре прогріти масло або жир.
З живими дріжджами
З пресованими живими дріжджами оладки можна приготувати також швидко і просто. Головне, взяти свіжий якісний продукт. Крім дріжджів (25 г), господині потрібно використовувати: 260 мл жирного молока, щіпку дрібної солі, 230 мл очищеної питної води, півкіло якісної пшеничного борошна, велику ложку цукрового піску, 90 мл неароматного олії.
Подається частування з будь-якими добавками – медом, джемом, варенням або жирної сметаною.