Оладки на дріжджах – 9 рецептів приготування

Оладки на дріжджах завжди виходять смачними, пишними і дуже ніжними. Вони особливо улюблені на Уралі, в Сибіру. Це ідеальний варіант сніданку, який можна подавати з різними апетитними доповненнями. У статті опубліковані найвдаліші рецепти дріжджових оладок.

Класичні оладки на дріжджах і молоці

За класичним рецептом використовуються найпростіші продукти: 2 склянки просіяного борошна, 1,5 склянки молока, малий. ложка сухих дріжджів і така ж кількість солі, велика ложка цукрового піску.

  • Дріжджі з піском розмішуються в теплому молоці, після чого на 12 хвилин залишаються в теплі.
  • В отриману масу всипається борошно, сіль. Після перемішування тісто залишають на півгодини.
  • Коли воно добре підніметься, можна обсмажувати оладки з обох сторін на будь-якому розігрітому жирі. Тісто викладати так, щоб готові вироби мали діаметр 8-10 див.
  • Смачно подавати оладки на дріжджах і молоці з натуральним бджолиним медом.

    Рецепт приготування на кефірі

    Якщо у господині під рукою виявився кефір, то і з нього можна зробити смачні оладки. Крім цього молочного продукту (1 літр), береться: 2 курячих яйця, 3 склянки борошна, 30 г сирих дріжджів, 75 г цукрового піску, щіпка дрібної солі.

  • В підігрітої рідини розчиняються дріжджі.
  • Далі в масу забиваються яйця і засипаються всі сухі компоненти. Борошно додається в останню чергу.
  • Ретельно вымешанная маса залишається в теплі на півгодини для підйому.
  • Випікати млинці звичайним способом.
  • Апетитні млинці на дріжджах на кефірі смачно їсти і гарячими, і холодними.

    На кислому молоці

    Не варто виливати кисле молоко. Краще зробити його основою солодких оладок. Крім молока (230 мл), потрібно підготувати: 1,5 скл. борошна, малий. ложку швидких дріжджів, добірне яйце, щіпку солі і таку ж кількість кориці, 4 великі ложки цукру-піску, 2 солодких яблука.

    Дивіться також:  Полуничне варення – як приготувати, як зварити?

  • В теплу рідину висипається сіль, пісок і дріжджі. Можна відразу ж додавати просіяне борошно.
  • Яйце збивається окремо, після чого виливається до інших інгредієнтів. Тісто залишають у теплі на 25 хвилин.
  • Коли маса підійде, в неї відправляється дрібно натерте яблуко і кориця.
  • При смаженні пропектися повинно тісто, та додані фрукти. Готується частування на будь-якому маслі з двох сторін.
  • В таке ласощі при бажанні можна додати ванільний цукор. До готових оладок подати сметану.

    Пісні дріжджові оладки

    У такому рецепті немає яєць. Тому можна побалувати себе частуванням навіть в пісні дні. Береться: 4 ст. просіяного борошна, 2 ст. води, 2 великі ложки цукру і стільки ж неароматного олії, 11 г швидких дріжджів, щіпка солі.



  • У теплій воді розчиняються всі сипучі компоненти, крім борошна. Далі до них вливається масло.
  • Тільки після цього невеликими порціями всипається борошно.
  • Вимішане тісто буде стояти в теплі близько 45 хвилин, за які значно збільшиться в розмірах.
  • Залишилося лише обсмажити оладки з двох сторін на зручній сковороді.
  • Готову страву виходить не тільки смачним, але і доступним за собівартістю.

    Без додавання яєць

    Існує ще один вдалий рецепт оладок без яєць. У нього входить: велика ложка цукру-піску, щіпка дрібної солі, 320 мл питної очищеної води, 280 г пшеничного борошна, малий. ложка швидких дріжджів.

  • У підігріту воду всипати всі сухі компоненти. Борошно додається останньої після ретельного просіювання.
  • Маса буде відпочивати 25 хвилин під серветкою з натуральної тканини.
  • Далі вона перемішується і забирається тепло ще приблизно на 45 хвилин.
  • Після підйому тесту в 3 рази можна приступати до процесу випічки.
  • Саме частування не надто солодке, тому можна щедро полити його згущеним молоком.

    Дивіться також:  Булочки з цукром – 7 рецептів, як спекти смачні домашні булочки

    На дріжджах

    Дуже смачним виходить обговорюване страву на сметані. Крім цього продукту (3/4 склянки), використовується: 1 ст. білої просіяного борошна, велика ложка цукрового піску, малий. ложка швидких дріжджів, 90 мл жирного молока.

  • Цукор висипається в теплу рідину. Після додавання дріжджів і жменьки борошна маса відправляється в тепло на 25 хвилин.
  • Далі в тісто додається сметана і решта просеянная борошно.
  • Можна відразу ж смажити на розжареному маслі.
  • Перед подачею пишні оладки густо посипаються цукровою пудрою.

    З сухими дріжджами

    Оладки можна готувати і з пресованими, і з сухими дріжджами. Останній варіант використовується господинями набагато частіше. За рецептом береться: 2 добірних курячих яйця, щіпка солі і стільки ж ванільного цукру, по 2 великі ложки цукру-піску і неароматного масла, пів літра жирного молока, 9 м швидких сухих дріжджів, півкіло борошна.

  • З’єднується молочний продукт, половина борошна та інші сипучі інгредієнти (крім ванільного цукру).
  • Опара буде підходити в теплі близько півгодини.
  • У пузиряться масу вбивається куряче яйце, всипається ванільний цукор.
  • Додається залишилася борошно і виливається неароматное масло.
  • Тісто залишають у теплі на 60-70 хвилин. Його не можна перемішувати після підйому.
  • Оладки обсмажують з двох сторін.
  • На один оладок витрачається столова ложка тесту.

    Як приготувати на воді?

    Деякі господині впевнені, що на воді частування вийде занадто «порожнім» і навіть несмачним. Але це помилкова думка. Смак готових оладок порадує і дітей, і дорослих. Вони включають в себе: 2 ст. муки і така ж кількість очищеної питної води, 9 г сухих дріжджів, щіпку ванільного цукру і стільки ж солі, велику ложку цукру-піску.

  • Рідина обов’язково потрібно попередньо підігріти, не доводячи до кипіння. У теплій воді розчиняється пісок і сухі дріжджі. Маса легко перемішується і залишається на деякий час, поки не почнеться процес бродіння.
  • Борошно гарненько просіюється з високого відстані, після чого разом з сіллю відправляється в тісто.
  • Залишилося всипати в нього ванільний цукор і ретельно вимісити.
  • Тісто буде стояти біля джерела тепла близько півгодини. Дуже важливо, щоб у приміщенні не було протягів.
  • Дивіться також:  Арахісова паста: корисні властивості і 8 рецептів приготування пасти в домашніх умовах

    Печуться млинці на дріжджах і воді дуже швидко. Головне, заздалегідь добре прогріти масло або жир.

    З живими дріжджами

    З пресованими живими дріжджами оладки можна приготувати також швидко і просто. Головне, взяти свіжий якісний продукт. Крім дріжджів (25 г), господині потрібно використовувати: 260 мл жирного молока, щіпку дрібної солі, 230 мл очищеної питної води, півкіло якісної пшеничного борошна, велику ложку цукрового піску, 90 мл неароматного олії.

  • Вся борошно просіюється в глибоку посуд з високого відстані, щоб вона гарненько наситилася киснем. Можна повторити процедуру кілька разів.
  • В окрему чашу виливається половина теплої води і додається пара пучок піску. У суміш дрібно кришаться пресовані дріжджі.
  • У третю посуд додається молоко і рослинне масло, а також сіль, залишився пісок і вода.
  • Обидві рідини переливаються до борошні, після чого ретельно тісто вимішується. Під рушником з натуральних матеріалів воно буде настоюватися до тих пір, поки два рази не буде обмято господинею і не підніметься знову.
  • Оладки обсмажуються на розпеченому маслі з двох сторін під кришкою. В процесі вони збільшаться ще приблизно в два рази.
  • Подається частування з будь-якими добавками – медом, джемом, варенням або жирної сметаною.

    Прокрутка до верху