Оладки на молоці – 8 рецептів, як приготувати пишні та смачні оладки

Не варто одразу викидати зіпсовані продукти, наприклад кисле молоко, яке чудово підходить для випічки. Найкраще, що можна приготувати – це оладки на кислому молоці, куди можна додавати додаткові інгредієнти. Пропонуємо рецепти на будь-який смак.

Смачні і пишні оладки на кислому молоці

Інгредієнти:

  • 0,5 л скисшего молока;
  • 0,5 кг білого борошна;
  • 2 яйця;
  • 50 г цукру;
  • соняшникова олія для смаження;
  • щіпка солі;
  • 0,5 ч. л. розпушувача.

Спосіб приготування пишних оладок:

  • У велику ємність розбити яйця і насипати цукор, перемішати віночком або вилкою, але не збивати до стану піни.
  • Потроху влити молоко, залишити чверть, щоб долити пізніше. Насипати сіль і розпушувач, добре розмішати.
  • Просіяне борошно потроху всипати і розмішувати, тісто має бути, як густа сметана. Залишки молока вилити і перемішати тісто.
  • Розігріти сковороду з маслом до максимальної температури, так воно менше вбереться в оладки. Швидко викласти тісто столовою ложкою діаметром 8-10 см, товстий шар не робити. Оладки самі добре піднімуться.
  • Готувати з кожного боку на середньому вогні приблизно по хвилині — дві. Подавати зі сметаною або варенням.

Важливо: для пишних оладок не можна додавати цукру більше, ніж написано в рецепті. Тісто довго не розмішувати, тоді бульбашки залишаться і додадуть обсягу.

Рецепт приготування з дріжджами

Що знадобиться:

  • 2,5 склянки борошна;
  • 2 склянки кислого молока;
  • 2 яйця;
  • 3 великі ложки цукру;
  • 4 г сухих дріжджів;
  • олія для обсмажування.

Як приготувати оладки на кислому молоці з дріжджами:

  • Висипати дріжджі в склянку, додати чайну ложечку цукру. У суміш влити трохи теплої води. Розмішати рідину і залишити хвилин на 10.
  • В посуд з борошном вбити яйця, насипати залишки цукру і додати кисле молоко, все перемішати до однорідного стану.
  • Вилити в склад дріжджову суміш, зробити тісто середньої густоти. Залишити миску накритою на 40 хвилин. За цей час тісто підніметься.
  • Обсмажувати на розпеченому маслі до зарум’янювання з обох сторін. Подавати відразу після приготування зі згущеним молоком або сиропом.
Дивіться також:  Маринований імбир: 5 рецептів в домашніх умовах

Без додавання яєць

Складові:

  • по склянці кислого молока і борошна;
  • половина чайної ложки соди;
  • трохи оцту;
  • столова ложка цукру;
  • сіль на кінчику ножа;
  • соняшникова олія для смаження.

Рецепт оладок без яєць:

  • Кисле молоко приготувати заздалегідь, щоб нагрілося до кімнатної температури. Це варто робити з будь-яким рецептом. В нього додати цукор і сіль, добре розмішати.
  • Загасити соду оцтом, в окремій мисці з’єднати її з борошном, ретельно перемішати.
  • У рідкий склад всипати борошно, перемішати виделкою до консистенції густої сметани.
  • На розпечену сковороду викладати столовою ложкою і смажити до золотистого кольору з двох сторін. Вироби не повинні стикатися між собою і зі стінками сковороди.
  • Подавати випічку в гарячому вигляді, з джемом або сметаною.

Оладки на кислому молоці і сирі

Готуємо склад компонентів:

  • півкіло борошна;
  • склянка кисломолочного сиру;
  • 350 мл скисшего молока;
  • 3 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 50 мл рослинного масла для тіста;
  • рослинна олія для сковороди – скільки буде потрібно;
  • по половинці чайної ложки солі, соди і розпушувача.

Інструкція до приготування:

  • Молоко злегка нагріти, сир розтерти, з’єднати їх з яйцями, цукром і маслом. Ретельно перемішати складу.
  • Борошно, розпушувач, соду і сіль перемішати один з одним в окремій мисці.
  • Рідку масу вливати в суху, одночасно перемішуючи до однорідної консистенції середньої густоти.
  • Розжарити сковороду і обсмажити оладки до появи скоринки з обох сторін. Подавати відразу після приготування з чаєм або молоком.

З додаванням апельсинів

Компоненти:

  • 2 склянки кислого молока;
  • 340 г борошна;
  • 2,5 ст. л. цукру;
  • щіпка солі;
  • чайна ложечка соди;
  • половина столової ложки оцту;
  • апельсин;
  • олія для обсмажування.

Оладки на кислому молоці з апельсинами:

  • У глибоку тару вилити молоко кімнатної температури і додати сіль, цукор і соду. Її попередньо погасити оцтом.
  • Збивати міксером, додаючи потроху борошно. Повинно вийти густе тісто, щоб не розтікався.
  • Апельсин очистити від шкірки, прибрати всі внутрішні шкірки і нарізати шматочками м’якоть. Додати в тісто і перемішати ложкою.
  • Розігріти сковороду з маслом до максимальної температури і смажити оладки на маленькому вогні до готовності.
  • Подавати гарячими, можна покласти зверху невеликий шматочок вершкового масла.
Дивіться також:  Тісто «як пух» на кефірі – 7 рецептів для пиріжків та пирогів

Готуємо для дітей з бананами

Інгредієнти:

  • стакан кислого молока;
  • 3 банана;
  • 2 яйця;
  • 120 г борошна;
  • половина чайної ложки розпушувача;
  • вершкове масло для смаження.

Оладки на кислому молоці з бананами:

  • Ретельно розім’яти фрукти виделкою в кашку.
  • Влити молоко, вбити яйця і перемішати до однорідності.
  • Окремо з’єднати борошно і розпушувач, розмішати. Повільно висипати в рідкий склад і постійно помішувати. Має вийти тісто густоти дуже жирної сметани.
  • Вершкове масло розтопити на сковороді і нагріти до максимальної температури. Смажити до утворення скоринки, потім перевернути і підсмажити також з іншого боку.
  • Гарячі вироби подавати до столу з йогуртом.

Яблучні оладки на кислому молоці

Що потрібно:

  • 250 мл кислого молока;
  • півтори склянки борошна;
  • 80 г цукру;
  • куряче яйце;
  • 5 яблук;
  • 2 р солі;
  • 5 г розпушувача;
  • 5 г порошку кориці.

Оладки на кислому молоці з яблуками:

  • Молоко заздалегідь залишити в теплому місці, щоб воно згорнулося і стало густим. Додати до нього сіль, розпушувач і цукор. Яйце збити окремо і вилити в суміш.
  • Борошно потроху додавати, помішуючи тісто. Воно має бути такої густоти, щоб важко стікало з ложки. Залежно від цього кількість борошна можна змінювати в більшу або меншу сторону.
  • Яблуко очистити, порізати дрібними шматочками або потерти на крупній тертці. Змішати з корицею.
  • Фрукт можна додати в тісто і перемішати, потім випікати. Інший варіант – налити трохи тіста на сковороду, покласти туди шматочок яблука, зверху долити трохи тіста і готувати з двох сторін до золотистого покриття.
  • Подавати оладки до чаю гарячими, покласти зверху шматочок вершкового масла.

Важливо: якщо додати багато кориці, оладки вийдуть жорсткими, твердими, «гумовими».

Як зробити з кефіром

Інгредієнти:

  • склянка кефіру;
  • 320 г борошна;
  • 60 г цукру;
  • 1 куряче яйце;
  • 40 мл води;
  • по половині чайної ложки солі і соди;
  • соняшникова олія для смаження.
Дивіться також:  Просочення для бісквіта – 7 рецептів в домашніх умовах

Пишні оладки на основі кефіру:

  • З’єднати в чашці воду і кефір, трохи підігріти.
  • В іншій мисці з’єднати сіль і цукор, розбити яйце і перемішати. Додати кефірну суміш і збити в піну.
  • Борошно розділити на 3 частини і потроху додавати для зручності розмішування.
  • Тісто має вийти, як дуже густа сметана. Насипати соду і ще раз перемішати.
  • Розжарити сковороду з маслом і готувати оладки на помірному вогні. Подавати відразу з медом або вершковим маслом.

Коли скисло молоко і хочеться чогось смачненького, оладки будуть ідеальним десертом. Готувати їх легко, це не займає багато часу.

Порада: якщо хочеться збільшити кількість інгредієнтів, ретельно розраховуйте пропорції.

Прокрутка до верху