Оладки на сметані – 10 рецептів пишних оладок

Молочні та кисломолочні продукти мають невеликий термін придатності. Що робити, якщо він підходить до кінця? Приготуйте до сніданку або вечері оладки на сметані. Часто думають, що рецепт один і помиляються.

Пишні оладки на сметані

Почнемо з найпоширенішого рецепту, яким користуються практично всі домогосподарки.

Нам знадобляться наступні продукти:

  • 3 яйця;
  • щіпка соди;
  • сіль;
  • за 1,5 склянки борошна, цукру і сметани.

В окремій піалі в сметану додати соду.

Запам’ятайте! Для того, щоб правильно погасити соду і оладки вийшли пишними на сметані, кисломолочний продукт повинен бути кімнатної температури.

Поки йде реакція, змішати вінчиком яйця з сіллю і цукровим піском. Викласти сметану, а потім борошно, якій може знадобитися більше, так як тісто не повинне вийти рідким занадто. У гарячу сковороду налити невелику кількість соняшникової олії, дочекатися, коли воно закипить і великою ложкою викладати у вигляді кола чи овалу. Як тільки одна сторона підсмажиться, лопаткою або вилочкою переверніть.

Краще, коли оладки подаються гарячими. Вони чудово поєднуються з медом, варенням або згущеним молоком.

Фруктові оладки

Спробуйте додати в тісто ягоди або фрукти, які наповнять випічку не тільки аромат, але і прекрасним смаком. Принадність цієї страви ще в тому, що знижується кількість калорій. Це вагомий аргумент для людей, що стежать за своєю фігурою.

До основним рецептом, який розписаний вище додамо:

  • 300 р яблук (або підберіть улюблений наповнювач);
  • додайте 130 г борошна.

Починаємо робити тісто, як завжди. Тільки борошно додавайте після додавання митих, почищених і натертих яблук, щоб не переборщити. Готується випічка також, як в рецепті вище.

Поставте додатково сметану на стіл до чаювання або рясно посипте цукровою пудрою.

Дивіться також:  Торт черепаха – 7 рецептів приготування вдома

Оладки на сметані з бананом

Купуйте трохи недостиглі плоди, щоб відчути весь аромат і смак готової страви.

Банани дрібно нарізаємо і додаємо до вже готового тесту для оладок. Якщо маса вийде трохи жидковатая, то додайте борошна. Отпекать, як зазвичай.

Для такої страви підійде навіть прокисшая сметана. Головне, щоб не було запаху затхлості. Пробуйте додавати різні ягоди і фрукти для різноманітності меню.

Оладки на сметані і кефірі

Завдяки додаванню до звичайним рецептом такого продукту, як кефір, оладки стануть ще пишніше, підвищиться щільність. Спробуйте і, можливо, будете користуватися тільки цим рецептом завжди.

Інгредієнти залишаться практично ті ж, тільки з невеликою заміною кількості.

Для 180 мл свіжого кефіру продукту потрібно:

  • 3 яйця;
  • 1/2 склянки цукру;
  • таку ж кількість сметани;
  • трохи солі і соди;
  • при бажанні ванілін;
  • 1,5(іноді необхідно більше) склянки борошна.

Покроковий рецепт оладок на кефірі і сметані:

  • Гасимо соду, поклавши її в сметану.
  • Збити яйця разом з сіллю, цукром, додати інші продукти.
  • Заважати тісто, поки не підуть всі грудочки.
  • Залишити «відпочити» масу.
  • Смажити в невеликій кількості олії на середньому вогні.

Рум’яна випічка дуже сподобається і дітям, і дорослим.

З зеленню

Доповнимо вищеописаний рецепт і вийде чудові пишні оладки з весняним смаком. Вони прикрасять ранок за чаюванням.

Добавка до попереднього варіанту з кефіром:

  • 4 варених в круту яйця;
  • 50 г сиру;
  • зелені за вашим смаком.

Нарізаємо дрібно миту зелень і яйця. Сир подрібнюємо на крупній тертці і все змішуємо. Готуємо молочно-яєчну масу, додаємо наші продукти, а потім необхідну кількість просіяного борошна. Консистенція тіста звичайна.

Обсмажуємо. Солодке до них не подавати.

З сиром

Міняємо наповнювач і отримуємо новий смак. Така випічка буде нагадувати сирники.

Дивіться також:  Банановий крем – 7 рецептів, як зробити смачний і ароматний крем з бананів

Підготуємо:

  • 200 г сиру (жирність не важлива);
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 4 ст. л. борошна;
  • сіль;
  • ст. л. цукру.

Займемося сирною масою, яку потрібно розім’яти вилкою з додаванням яйця. Потім додати цукор і сметану, а в кінці вже розпушувач, попередньо просіяний з борошном вищого сорту. Коли маса стане однорідною, переступайте через це до обсмажуванню.

Оладки з сиром можуть трохи прилипати до сковороди, тому краще використовувати тефлонове покриття або підняти лопаткою кругляк, щоб ще раз під нього потрапило масло.

Оладки на сметані і молоці

Цей рецепт стане в нагоді, коли кисломолочного продукту явно не вистачає, а випічки дуже хочеться. Добре, якщо буде жирна сметана.

Необхідно:

  • 260 г борошна;
  • сіль і сода;
  • 200 мл свіжого молока;
  • 80 г сметани;
  • 3-4 ст. л. цукру;
  • ароматизатор (можна не додавати);
  • 2 яйця;
  • 50 г м’якого вершкового масла.

Додати соду в сметану, трохи почекати і влити молоко. Окремо збити яйця і цукор віночком або міксером і все змішати. Додати тепле розтоплене масло і борошно. Отримане тісто, залишити на 10 хвилин, викладаючи великою ложкою, посмажити.

Смачні і пишні оладки на молоці і сметані готові.

Дріжджовий рецепт

Можна в рецепті, який дано трохи вище, зробити невелику зміну. Повірте, ви отримаєте новий смак і більш ніжну випічку. Тільки будьте готові витратити більше часу.

Отже, ми прибираємо з інгредієнтів соду. Замість неї покладемо 10 г (1 маленький пакетик) сухих дріжджів.

Дріжджі необхідно розводити у теплому молоці, додавши трохи борошна і залишити на час для підйому. Такий спосіб називається опарою.

У мисці перемішати цукор, масло і яйця. Вилити сюди опару, всипати борошно і зробити тісто. Стежте, воно повинно вийти рідший, ніж на пироги, щоб була можливість брати ложкою і викладати на сковороду. Залишити на півгодини, щоб збільшився обсяг.

Дивіться також:  Здобне тісто для булочок – найсмачніше ніжне, 6 рецептів приготування

Ще раз підмішати і приступити до теплової обробки.

Виставте середній вогонь на плиті, так як на маленькому виходити досить жирні оладки, а на великому випічка залишиться сирої всередині.

Без використання соди

Людям, яким заборонено вживати їжу з гідрокарбонатом натрію, цей рецепт доведеться до речі. Звичайно, консистенція вийти більш щільна, але смакові якості залишаться.

Підготуйте наступні продукти:

  • цукор-пісок – 4 ст. л.;
  • пару яєц;
  • борошна – 300 г;
  • сіль.

Щоб домогтися хоч якоїсь пишноти, необхідно добре збити в піну яйця з цукром і просіяти борошно, насичуючи її киснем. Замісити тісто і відразу починайте готувати.

Щоб збита маса не втратила обсяг, борошно не можна втручатися, використовуючи міксер. Візьміть краще віночок.

Без яєць

Такі оладки на сметані теж не виходити досить об’ємним, але деяким все-таки сподобаються.

Тут теж все просто і все інгредієнти немає сенсу розписувати. Просто з рецепту викресліть яйця, а тісто приготуйте, як раніше.

Приємного апетиту!

Прокрутка до верху