Оладки на воді – 5 смачних рецептів приготування

Деякі думають, що оладки на воді – це несмачно, але це зовсім не так! Якщо приготувати їх правильно, то вийдуть вони нітрохи не гірше, ніж на кефірі і такі ж пишні.

Класичні оладки на дріжджах на воді

Оладки на дріжджах на воді робляться просто, але доведеться трохи почекати, поки підніметься тісто.

Необхідні продукти:

  • три великих ложки цукру;
  • 0,3 кг борошна;
  • 0,25 літра теплої води;
  • щіпка солі;
  • півтори ложки дріжджів.

Процес приготування:

  • У склянку з теплою водою помістіть сіль з цукром і дайте їм розчинитися. Додайте дріжджі, залиште на десять хвилин для настоювання.
  • Всипте борошно в глибоку ємність, залийте підготовленою сумішшю з дріжджів, перемішайте. Повинна вийти досить густа маса. Якщо у вас вийшла жидковатая, додайте ще борошна.
  • Прикрийте миску і залиште на 40 хвилин, після закінчення яких маса повинна піднятися і її можна використовувати для подальшого готування.
  • Набирайте невелику кількість тіста за допомогою ложки, покладіть на сковороду і смажте на олії по кілька хвилин з двох сторін.

Без додавання яєць

Оладки на воді без яєць можна вважати пісними. Так само це чудовий рецепт для тих, у кого просто не знайшлося даного продукту.

Необхідні продукти:

  • 0,25 літра води;
  • щіпка солі;
  • ложечка розпушувача;
  • 2 ложки цукру;
  • склянку борошна.

Процес приготування:

  • Вказану кількість води прогріваємо приблизно до 35 градусів, додаємо в неї всі сипучі інгредієнти зі списку, крім борошна, перемішуємо.
  • Засипаємо борошно, трохи збиваємо масу віночком, щоб прибрати з’явилися грудочки, і залишаємо на 15 хвилин.
  • Викладаємо невелику кількість суміші, що вийшла на гарячу сковороду і обсмажуємо з двох сторін за кілька хвилин до появи красивого кольору.

Пишні оладки без дріжджів

Хочете пишні оладки без дріжджів? Тоді обов’язково скористайтеся цим рецептом! Він вас здивує, так як випічка, незважаючи на економ-варіант набору продуктів, виходить ніжною і смачною.

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • 100 грам цукру;
  • щіпка солі;
  • чверть ложечки лимонної кислоти;
  • 0,5 літра води;
  • половина ложечки соди;
  • 0,25 кг борошна.

Процес приготування:

  • Воду приблизно кімнатної температури з’єднуємо з яйцями, цукром, лимонною кислотою і сіллю. Все добре перемішуємо.
  • Потім засипаємо борошно і соду, при цьому продовжуючи ретельно вимішувати суміш. Вона повинна бути однорідною і нагадувати по густоті домашні вершки.
  • Беремо трохи отриманого тіста, викладаємо на сковороду і доводимо до готовності, обсмажуючи по кілька хвилин з двох сторін.

Рецепт на воді з яйцями

Оладки на воді з яйцями – один з найбільш простих і недорогих варіантів приготування цієї випічки.

Буквально через півгодини ви вже зможете порадувати свою сім’ю апетитним сніданком.

Необхідні продукти:

  • ложечка соди;
  • два яйця;
  • склянка борошна;
  • 170 мл води;
  • щіпка солі;
  • 2 великі ложки цукру.

Процес приготування:

  • Підготуйте відповідну ємність, вона повинна бути досить глибокою. Помістіть туди борошно, цукор, сіль і ретельно перемішайте. На цьому ж етапі за смаком можна додати ванілін або корицю.
  • Потім викладіть сюди соду і вбийте яйця, знову перемішайте до однорідності. Повинна вийти маса середньої густоти.
  • Набирайте трохи тіста, надсилайте його на сковороду, заздалегідь добре прогріту разом з маслом, і обсмажуйте на середньому рівні нагріву з двох сторін, за кілька хвилин до утворення красивого кольору.

Пісні оладки по ГОСТу

Пишні оладки на воді можуть бути і в пісному вигляді. Рецепт буде без яєць, але звичайно, з дріжджами.

Необхідні продукти:

  • 0,5 літра води;
  • два склянки борошна;
  • три ложки цукру або на свій смак;
  • щіпка солі;
  • ложечка дріжджів.

Процес приготування:

  • Зверніть увагу, що вода повинна бути теплою, для того щоб дріжджі повели себе, як треба. Помістіть в зазначену кількість рідини сіль, цукор, а потім і дріжджі. Залиште ємність на десять хвилин для набухання.
  • Беремо глибоку посудину, засипаємо в неї борошно і вливаємо вже настоявшуюся воду з дріжджами. Добре все перемішуємо так, щоб маса була однорідною і досить густий, схожою на сметану. Якщо необхідно, можна додати ще борошна.
  • Залиште прикриту ємність на деякий час — вміст має постояти і збільшитися в розмірі.
  • Коли цей процес пішов, включаємо плиту і добре прогріваємо сковороду з маслом.
  • Викладаємо на неї ложкою невелику кількість приготовленої маси і тримаємо на середньому вогні, поки колір не стане золотистим. Зазвичай на це йде кілька хвилин. Після чого перевертаємо і доводимо до готовності так само з іншого боку.

З чим подати смачні оладки?

Найчастіше цю випічку ми їмо, звичайно ж, зі сметаною або макаємо в солодке згущене молоко, але насправді є багато інших смачних варіантів, з чим подавати оладки.

  • Можна спробувати злегка нагріти молоко, розтопити в ньому невеликий шматочок вершкового масла і додати сиру. Все добре перемішати і в цю суміш вмочувати оладки. За смаком вийшов соус буде чимось нагадувати сметану.
  • Мало хто знає, але оладки дуже добре поєднуються з рибою, наприклад, з оселедцем або будь-яким іншим солоним виглядом. При подачі вона нарізають шматочками і укладається поверх випічки.
  • Ще один варіант – апельсинове масло. Для нього знадобиться апельсиновий сироп, який змішується з вершковим маслом, ретельно збивається, а потім до суміші додаємо перетерта цедра. Таким же способом можна приготувати медове масло, досить просто збити бджолиний продукт з вершковим маслом.
  • Дуже смачно їсти випічку з полуничним пюре. Щоб його приготувати знадобиться подрібнити приблизно дві склянки полуниці (свіжої або замороженої) і змішати отриману масу зі ста грамами цукру. Окремо змішати велику ложку крохмалю з 130 мл води і цю суміш з’єднати з полуницею. Відправити на плиту, довести до кипіння, дати охолонути і подавати з оладками.

Як видно з наведених рецептів, варіантів оладок на воді дуже багато і серед них кожен знайде той, що доведеться йому за смаком.

Прокрутка до верху