Ніжні пишні оладки з гарбуза стануть прекрасним блюдом до сніданку, вечері або відмінним перекусом для всього сімейства. У процесі приготування допустимо використовувати баштанну культуру як в свіжому, так і в тушкованому або запеченому вигляді. Нижче наведено 8 кращих рецептів гарбузових оладок.
Базовий рецепт
Рум’яними і надзвичайно пишними виходить оладки на молочному дріжджовому тесті і гарбузовому пюре.
Для приготування потрібні такі компоненти:
- 0,3 кг і гарбузової м’якоті;
- яйце;
- 0,55 л молока;
- пакетик порошкових дріжджів об’ємом 30 м;
- пшеничне борошно;
- цукровий пісок із сіллю.
Як готувати класичні дріжджові оладки з гарбуза:
- Робимо опару з половини склянки молока, солодкого піску і дріжджів, чекаємо появи пінки на поверхні.
- Тушкуємо порізану на шматочки гарбуз під кришкою, потім подрібнюємо у блендері або протираємо крізь сито.
- Збиваємо яйце з невеликою кількістю солі, з’єднуємо з опарою і помаранчевим пюре, доливаємо молоко і перемішуємо.
- Підсипаємо борошно, формуючи в’язке тісто, і даємо йому відпочити перед смаженням не менше години.
Увага! Оскільки дріжджові оладки в процесі готування будуть збільшуватися в розмірах, викладати їх у сковорідку потрібно на деякій відстані один від одного.
Рецепт приготування на кефірі
Можна готувати оладки з гарбузом на кефірі без дріжджів.
Для цього потрібно взяти такі компоненти:
- 0,45 кг гарбуза;
- 0,5 л кефіру;
- яйце;
- борошно;
- цукор за смаком;
- соду і сіль.
Як готувати оладки з гарбузом на кефірі:
- Запікаємо гарбуз у духовці, потім очищаємо скибочки від шкірки і пропускаємо через м’ясорубку.
- Збиваємо яйце з цукром, трохи солимо, вливаємо кефір і додаємо гарбузову м’якоть.
- Вводимо до складу необхідну кількість борошна, насипати соду і ретельно перемішуємо.
На замітку. Перед обсмаженням тісто для оладок має настоятися хоча б чверть години.
Готуємо з яблуками
Якщо в будинку є маленькі дітки, їм обов’язково сподобаються оладки з гарбуза і яблук.
Для готування будуть потрібні такі компоненти:
- 0,45 г гарбузової м’якоті;
- 2 – 3 кисло-солодких яблука;
- 0,15 л кефіру;
- яйце;
- в/c борошно;
- пекарський розпушувач;
- цукровий пісок із сіллю.
Як готувати гарбузово-яблучні оладки:
- Очищаємо гарбуз і яблука, подрібнюємо на середній тертці.
- Додаємо яйце, вливаємо кефір, сиплемо цукор, розпушувач і сіль, ретельно перемішуємо.
- Уводимо таку кількість муки, щоб тісто на оладки не було рідким, оскільки гарбуз і яблука в процесі ще будуть виділяти сік. Потім обсмажуємо порції на гарячій сковороді.
Подають такі оладки зі сметаною, медом або варенням.
З додаванням сиру
Приголомшливо ніжними і повітряними виходити сирні оладки з гарбузом і родзинками.
Для приготування такого десерту потрібні такі складові:
- 0,3 кг сиру;
- 0,4 кг гарбузової м’якоті;
- 3 яйця;
- трохи борошна;
- жменю родзинок;
- цукор за смаком;
- сода і сіль.
Робимо сирні оладки з гарбузом:
- Тушкуємо гарбузову м’якоть у невеликій кількості води, а потім пюрируем з допомогою блендера або сита.
- Заливаємо родзинки водою і даємо розбухнути.
- Прокручуємо сир через м’ясорубку, з’єднайте з яйцями і гарбузовим пюре, додаємо родзинки, цукор, сіль і соду, а потім вимішуємо.
- Висипаємо в тісто потрібну кількість борошна і смажимо оладки на гарячій сковорідці.
На замітку. Замість родзинок можна використовувати подрібнену курагу або чорнослив.
Гарбузові оладки з картоплею
Оладки необов’язково подавати на десерт, можна зробити їх і в якості основного блюда, додавши до складу картопля і зелень.
Для роботи потрібно взяти такі продукти:
- гарбузову м’якоть;
- кілька картоплин;
- 1/2 склянки кефіру;
- трохи борошна;
- яйце;
- часник;
- паприку;
- будь-яку зелень;
- сіль.
Як готувати оладки з гарбузом, картоплею і зеленню:
- Подрібнюємо на тертці сирі картоплини і гарбузову м’якоть, приправляємо паприкою і сіллю, додаємо роздавлений часник.
- Вводимо в масу яйце, кефір, рубану зелень і ретельно перемішуємо.
- Підсипаємо в оладки борошно, доводимо суміш до однорідності, а потім обсмажуємо порції на гарячому маслі.
Прекрасним доповненням до такої страви стане сметана або майонезний соус.
Пісні оладки з гарбуза
Для тих, хто змушений дотримуватися дієти чи дотримуються релігійного посту, можна зробити гарбузові оладки без яєць і молочних продуктів.
Для приготування страви знадобляться такі компоненти:
- гарбузова м’якоть;
- пластівці, не потребують варіння;
- вода;
- трохи борошна;
- сіль і цукор.
Як готувати пісні оладки з гарбуза:
- Кип’ятимо в чайнику воду і заливаємо нею викладені в глибоку миску пластівці.
- Подрібнюємо на тертці гарбузову м’якоть, солимо і посипаємо цукром.
- Зливаємо зайву рідину з набряклих пластівців, додаємо трохи борошна і обсмажуємо пісні оладки на гарячій сковорідці.
При подачі таку страву можна посипати цукровою пудрою або полити медом.
Як приготувати з сиром
Маленьким і дорослим членам сім’ї обов’язково сподобаються ситні оладки з сиром і гарбузом.
Для приготування страви будуть потрібні наступні продукти:
- 0,45 кг м’якоті гарбуза;
- 0,15 л молока;
- яйце;
- шматок твердого сиру;
- борошно;
- трохи цукру;
- сіль.
Як робити сирні оладки з гарбузом:
- Подрібнюємо на тертці гарбузову м’якоть і твердий сир, перемішуємо і додаємо трохи цукру і солі.
- Збиваємо яйце з молоком, а потім виливаємо цю суміш до гарбузово-сирній масі.
- Додаємо до складу необхідну кількість борошна, розмішуємо до однорідності і смажимо на розжареному жирі.
На замітку. Такі оладки можна зробити не солодкими, а гострими, додавши до складу роздавлений часник і пекучі приправи.
Гарбузове панкейкі
Панкейкі — це маленькі тонкі млинчики, популярні серед жителів США.
Щоб зробити цей десерт з гарбузом, потрібні такі продукти:
- 0,25 кг гарбузової м’якоті;
- 2 яйця;
- стакан молока;
- склянка борошна;
- кулінарний розпушувач;
- цукор і сіль.
Готуємо гарбузове панкейкі:
- Ріжемо гарбуз на шматочки і запікаємо в духовці до м’якості, а коли вона охолоне, складаємо в чашу блендера.
- Готуємо в приладі гарбузове пюре, додавши невелику кількість молока.
- Збиваємо яйця з цукром і сіллю, додаємо гарбуз з молоком і кулінарний розпушувач.
- Вводимо до складу таку кількість муки, щоб тісто вийшло трохи густіше, ніж для млинців, але все ж не таким в’язким, як основа на оладки.
Після цього залишиться тільки підсмажити панкейкі на гарячому маслі, а потім подати до столу, посипавши цукровою пудрою або полив шоколадною глазур’ю.