Для багатьох з нас оладки є буденним, нічим не примітним стравою, навіть застарілим. Можу сміливо заперечити, адже оладки є відмінним сніданком і таким же відмінним перекусом, а якщо їх правильно приготувати, то навіть королями на святковому столі.
Оладки з гарбуза – по-справжньому осінній страва, що прийдеться до смаку не тільки дорослим, але й дітям, навіть тим, які не люблять гарбуз. І вони обов’язково її полюблять, адже як можна не любити цей овоч, наповнений цілим набором корисних вітамінів і мінералів, які відповідають за комплексну підготовку організму до холодної зими.
Численні кулінарні книги пропонують різноманітні рецепти оладок з гарбуза з добавками і без. У цій статті пропонуємо кілька варіантів, як приготувати оладки з гарбуза, щоб урізноманітнити ваше щоденне меню та подарувати сірим будням частинку сонця.
Оладки з гарбуза рецепти швидко і смачно
Класичні оладки з гарбуза на сковороді
Інгредієнти:
- Мускатний гарбуз (м’якоть) – 500 г;
- Куряче яйце – 1 шт.;
- Молоко – 150 мл;
- Борошно пшеничне – 2 ст. ложки;
- Цукор – 2 ст. ложки;
- Сіль дрібна – 0,25 ч. ложки;
- Соняшникова олія – 70 мл
Спосіб приготування:
- Для приготування гарбузового оладок знадобиться саме гарбуз мускатний, вона має яскравий оранжево-рожевий колір і тверду м’якоть, яка, втім, в процесі приготування стає дуже м’якою. М’якоть гарбуза подрібнити, натерши на некрупною тертці. Можна також порізати кубиками і подрібнити у блендері.
- Залишити подрібнену гарбуз на 30-40 хвилин, щоб вона пустила сік і обм’якла.
- До отриманої маси додати яйце, молоко, сіль, цукор і борошно. Довести отриману масу до однорідності, можна скористатися міксером або заглибним блендером.
- На плоскій сковороді розігріти трохи олії, ложкою викласти трохи гарбузового тіста і сформувати круглу або овальну оладку. Випікати оладки з обох сторін за кілька хвилин.
- Готові оладки з гарбуза викласти на тарілку, дати злегка охолонути. Подавати з будь-яким варенням. Особливо добре поєднуються гарбузові оладки з медом.
Як приготувати оладки з гарбуза з сиром
Гарбузові оладки з сиром дивовижно смачні, а при тому ще й корисні, адже до всієї користь гарбуза додається ще й користь сиру. Гарбузові оладки з сиром я б також назвала сирниками з гарбузом. Яскраві, дуже соковиті, пухкі, на смак просто приголомшливі!
Інгредієнти:
- М’якоть гарбуза – 400 г;
- Сир домашній жирний – 300 г;
- Яйце куряче – 2 шт.;
- Цукор – 4-5 ст. ложок;
- Сіль – 1 щіпка;
- Сода – 0,5 ч. ложки;
- Борошно – 7-8 ст. ложок;
- Соняшникова олія для смаження – 100 мл
Спосіб приготування:
Готові оладки викласти на тарілку, полити сметаною, медом або варенням. Подавайте гарбузові оладки гостям з чашкою духмяного чаю, і не дивуйтеся, якщо вони пообіцяють найближчим часом знову заглянути на частування.