Популярною стравою є оладки з кабачків. Вони володіють легким і ніжним смаком. Рецепти оладок з кабачків прості в приготуванні.
Класичний рецепт оладок з кабачків
Кабачкові оладки – це страва, яку вживають як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Інгредієнти:
- Сіль;
- Яйце – 2 шт.;
- Борошно – 10 ч. ложок;
- Кабачок – 2 шт.;
- Зелень;
- Олія для смаження;
- Перець.
Приготування:
- Зелень, петрушку, кріп, шпинат або селера, промити. Нашаткувати.
- Якщо цукіні зрілий, то необхідно зрізати шкірку і видалити насіння. Якщо молодий плід – натирати разом зі шкіркою і не очищати від насіння. Взяти тертку дрібного розміру. Натерти. Можна скористатися блендером.
- В кабачки вбити яйця. Розмішати.
- Додати зелень. Розмішати. Всипати борошно. Насипати перець. Посолити. Розмішати. Коли додаєте борошно, стежте, щоб маса вийшла не дуже густий, але в теж час не була рідкою. Тому борошна може знадобитися більша кількість, ніж заявлено в рецепті.
- Взяти пательню. Загострити. Силіконову пензлик вмочити в олію. Змастити посуд.
- Столовою ложкою набрати тісто. Викласти на сковорідку. Коли вироби стануть золотистого кольору, перевернути. Засмажити.
З сиром і часником
Запашні і корисні оладки з кабачків з сиром і часником – поживне ласощі до ранкового сніданку.
Інгредієнти:
- Часник – 2 зубки;
- Кабачок – 1,5 шт. дрібних плодів;
- Яйця – 2 шт.;
- Сир – 75 гр.;
- Перець чорний;
- Борошно – 3 ст. ложки;
- Сіль.
Приготування:
- Зрізати шкірку з цукіні. Взяти тертку крупного помелу. Натерти.
- Часник почистити. Подрібнити.
- Сир натерти.
- З’єднати підготовлені інгредієнти. Розмішати.
- Поперчити. Додати сіль, борошно. Перемішати.
- Викладати тісто столовою ложкою на добре розігріту сковороду, змащену маслом або жиром. Підсмажити. Перевернути. Довести до готовності.
Кабачкові оладки з фаршем
Для любителів м’ясних страв ідеально підійдуть оладки, начинені фаршем. Фарширувати можна будь-яким складом: курячим, яловичий, свинячий або змішаними компонентами.
Інгредієнти:
- Зелень;
- Сіль;
- Кабачок – 450 гр.;
- Перець мелений;
- Фарш м’ясний -250 гр.;
- Коріандр мелений;
- Часник – 2 зубки;
- Хмелі-сунелі;
- Яйця – 3 шт.;
- Олія – 4 ч. ложки для смаження;
- Борошно – 5 ч. ложок.
Приготування:
- Цукіні помити. Видалити шкірку. Взяти дрібну тертку. Перетерти.
- Зелень промити. Подрібнити.
- Часник очистити. Пропустити через часникодавку.
- Вбити яйця.
- Закинути фарш, часник, трави. Розмішати.
- Всипати борошно. Перемішати. Додати сіль, спеції.
- На розігрітій сковорідці випікати млинці, обсмажуючи в обох сторін.
З додаванням картоплі
Оладки вийдуть набагато ніжніше, якщо додати до складу картоплю. Відносяться до основних страв.
Інгредієнти:
- Цукіні – 500 гр.;
- Перець;
- Картопля – 500 гр.;
- Для смаження олія соняшникова;
- Яйця – 2 шт.;
- Сіль.
Приготування:
- Зрізати шкірку з цукіні і картоплі. Взяти тертку дрібного помелу. Натерти. Щоб прискорити процес, можна скористатися кухонним комбайном.
- Вбити яйця. Посолити. Розмішати.
- Поперчити. Перемішати.
- Розжарити сковорідку.
- Викладати ложкою невеликими порціями.
- Просмажити вироби до утворення рум’яної скоринки.
- Подавати порційно, поливаючи маслом або сметаною.
- Оформити зеленню.
Як приготувати оладки з кабачків в духовці?
Традиційно приготовлені оладки на сковороді поглинають велику кількість масла, від цього стають дуже калорійними. Приготоване таким способом основне блюдо в духовці вийде більш корисним.
Інгредієнти:
- Кабачок – 2 шт.;
- Вівсяна мука – 6 ч. ложок;
- Цибуля – 1 цибулина;
- Сіль;
- Молоко – 4 ч. ложки;
- Яйце -1 шт;
- Перець чорний.
Приготування:
- Зрізати шкірку з кабачка. Зняти лушпиння з цибулі. Взяти дрібну тертку. Натерти. Взяти марлю і віджати.
- Засипати борошно.
- Налити молоко.
- Вбити яйце.
- Додати перець. Насипати сіль. Розмішати.
- Папером для випічки застелити деко.
- Викласти тісто у формі оладок, використовуючи зручну ложку.
- Помістити в духову шафу. Запікати до рум’яної скоринки при температурі 200 градусів.
З зеленню і морквою
Щоб урізноманітнити літнє меню, додайте в обговорюване блюдо зелень і моркву. Ніжне ласощі стане ще смачніше, якщо подати зі сметаною.
Інгредієнти:
- Перець мелений;
- Сіль;
- Кабачок – 1 шт.;
- Часник – 2 зубчики;
- Кріп – 20 гр.;
- Олія для смаження;
- Петрушка – 20 гр.;
- Яйце – 3 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Борошно – 4 ч. ложки.
Приготування:
- Зелень промити. Висушити. Для цього можна скористатися паперовим рушником.
- Нарізати дрібно.
- Часник почистити. Нарубати.
- Розбити яйця. Посипати перцем. Збити.
- Змішати з кропом і часником. Перемішати.
- Кабачок промити. Витерти. Взяти тертку великого розміру. Натерти.
- Зняти верхній шар з морквини. Натерти за аналогією.
- Змішати з яєчною сумішшю.
- Всипати борошно. Розмішати.
- Додати сіль. Перемішати.
- Взяти пательню. Розігріти. Змастити маслом.
- Накладати ложкою, щоб була невелика гірочка;
- Смажити, поки не з’явиться рум’яна кірочка.
- Подати зі сметаною.
Пишні кабачкові оладки
У звичайному розумінні, якщо оладки з кабачка, то вони обов’язково тонкі. Але можна зробити їх повітряними і пишними. У цьому допоможе збитий білок.
Інгредієнти:
- Кабачок – 700 гр.;
- Трави італійські – 1 ч. ложки;
- Цибуля – 1 цибулина;
- Борошно – 170 гр.;
- Яйце – 1 шт.;
- Часник – 2 зубки;
- Олія соняшникова – 120 мл;
- Мелений перець – 0,5 ч. ложки;
- Сода – 0,5 ч. ложки.
Приготування:
- Кабачки промити. Зрізати хвостики. Щоб блюдо було більш ніжним, використовуйте молоді, не великі плоди. Якщо кабачок зрілий, то необхідно обрізати шкірку і видалити насіння.
- Взяти тертку крупного помелу. Натерти.
- Часник очистити. В даному варіанті приготування необхідно дуже дрібно нашаткувати.
- Змішати з партією кабачків.
- Засипати соду зі спеціями. Перемішати.
- Щоб плоди не виділили сік, солити перед процесом смаження.
- Всипати борошно. Розмішати.
- Лушпиння прибрати з цибулини. Нашаткувати.
- Помістити в тісто.
- Яйце розбити. Відокремити жовток і помістити в тісто. Розмішати.
- На кінчику ножа сіль помістити в білок. Взяти міксер. Збити.
- Повинна вийти густа піна.
- По ложці додавати масу в кабачки, перемішуючи.
- Дати постояти півгодини.
- Посолити і приступити до випікання.
- Розігріти сковорідку. Промазати маслом.
- Зачерпнути тісто столовою ложкою. Викласти на сковороду. Прожарити. Перевернути. Підсмажити.
З додаванням грибів
Ця страва добре готувати в кінці літа, коли на грядках дозрів урожай овочів, а в лісі з’явилися гриби. Лісові грибочки можна замінити печерицями.
Інгредієнти:
- Олія для смаження;
- Яйце – 3 шт.;
- Часник – 3 зубки;
- Лісові грибочки – 250 гр.;
- Кабачок – 750 гр.;
- Кріп – 15 гр.;
- Петрушка – 15 гр.;
- Сіль;
- Борошно – 6 ч. ложка;
- Спеції.
Приготування:
- Зняти шкірку з кабачка. Якщо плід молодий, то зрізати не треба. Прибрати насіння.
- Взяти тертку. На великій клітинці натерти овоч. За допомогою марлі, віджати.
- Вбити яйця.
- Почистити гриби. Помістити у воду. Підсолити. Проварити близько години. Піну постійно видаляти.
- Злити воду. Остудити. Дрібно нарізати.
- Почистити зубки часнику. Перетерти.
- Зелень промити. Нарізати.
- Змішати з кабачками зелень, гриби і часник.
- Засипати борошно. Посолити. Додати спеції. Розмішати.
- Нагріти сковорідку. Налити олію.
- Викладати ложкою тісто на розігріту посуд.
- Обсмажити до золотистого відтінку кожну сторону.
Солодкі оладки з кабачків з яблуком в духовці
Додавши в оладки яблука, отримаєте смачне, корисне, фруктове ласощі.
Інгредієнти:
- Яйце – 1 шт.;
- Сіль – щіпка;
- Цукіні – 2 шт.;
- Сода – щіпка;
- Яблуко – 1 шт.;
- Олія соняшникова – 6 ч. ложок;
- Борошно – 150 гр.;
- Цукор – 4 ч. ложки;
- Цукор ванільний – 10 гр.
Приготування:
- Зі старих плодів зрізати шкірку. У молодих шкірка м’яка і тонка, тому прибирати не варто.
- З яблук зрізати шкірку. Прибрати насіння.
- Взяти блендер. Яблука подрібнити і цукіні.
- Віджати, використовуючи марлю.
- Засипати борошно. Вбити яйце. Розмішати.
- Насипати цукор двох видів.
- Поперчити. Насипати сіль. Перемішати.
- Взяти пательню. Влити олію. Нагріти.
- Ложкою викласти оладки. Смажити з усіх боків.
Рецепт для приготування в мультиварці: простий і смачний
Мультиварка – це універсальний помічник на кухні, за допомогою якої легко приготувати смачну страву.
Інгредієнти:
- Олія щоб смажити;
- Кабачок – 2 дрібних плода;
- Цибуля зелена;
- Яйце – 3 шт.;
- Часник – 2 зубки;
- Борошно – 0,5 мультичашки;
- Чорний перець;
- Сіль;
- Кріп – 20 гр.
Приготування:
- Обмити, просушити цукіні. Взяти тертці середнього розміру. Перетерти.
- Додати сіль. Розмішати. Залишити на півгодини для виділення соку.
- Кріп промити. Просушити. Можна скористатися паперовим рушником. Порубати.
- Часник почистити. Подрібнити.
- Яйце збити. Змішати з часником і кропом.
- Взяти марлю. Віджати цукіні.
- Змішати кропом.
- Насипати борошно. Розмішати. Підсолити. Додати спеції. Розмішати.
- Встановити режим «Випічка».
- Промазати силіконової пензлем чашу.
- Столовою ложкою викласти оладки.
- Випікати згідно режиму.