Як би ми не сперечалися, але існує овоч, який поєднує в собі всі позитивні характеристики. Кабачок – виходець з Америки. На початку двадцятого століття завезений до нас з Туреччини чи Греції, і залишився на грядках і столах як дієтичний, надзвичайно корисний, легкий в приготуванні і дуже корисний овоч.
Такі важливі мікроелементи, як калій, магній, фосфор, залізо і кальцій, сусідять з вітамінами С і Е. Калорійність до 25 ккал. на 100 грам продукту – небувала розкіш для дієтичного харчування, але це так. Якщо до цього додати ще й те, що кабачок не алергенен, ми отримуємо ідеальне дитяче харчування, яке можна додати до прикорму дітям з п’яти місяців.
При всьому бажанні, ви не знайдете страви, куди можна додати кабачок, завдяки нейтрального смаку, він поєднується практично з усіма продуктами. З нього готують:
- Овочеві рагу;
- Супи;
- Страви на вугіллі;
- Пюре для дітей;
- Мариновані овочеві асорті;
- Оладки і пироги;
- Варення.
Оладки, напевно, найкраще, що можна приготувати з кабачків, адже всі продукти потрібні для цього, є в холодильнику у кожного. І калорійність звичайних кабачкового оладок, без додавання цукру, смажених на соняшниковій олії – 140 – 160 ккал. Тому, двісті грам цієї страви, з’їдені в обід, не завдадуть шкоди вашій фігурі.