Як би ми не сперечалися, але існує овоч, який поєднує в собі всі позитивні характеристики. Кабачок – виходець з Америки. На початку двадцятого століття завезений до нас з Туреччини чи Греції, і залишився на грядках і столах як дієтичний, надзвичайно корисний, легкий в приготуванні і дуже корисний овоч.
Такі важливі мікроелементи, як калій, магній, фосфор, залізо і кальцій, сусідять з вітамінами С і Е. Калорійність до 25 ккал. на 100 грам продукту – небувала розкіш для дієтичного харчування, але це так. Якщо до цього додати ще й те, що кабачок не алергенен, ми отримуємо ідеальне дитяче харчування, яке можна додати до прикорму дітям з п’яти місяців.
При всьому бажанні, ви не знайдете страви, куди можна додати кабачок, завдяки нейтрального смаку, він поєднується практично з усіма продуктами. З нього готують:
- Овочеві рагу;
- Супи;
- Страви на вугіллі;
- Пюре для дітей;
- Мариновані овочеві асорті;
- Оладки і пироги;
- Варення.
Оладки, напевно, найкраще, що можна приготувати з кабачків, адже всі продукти потрібні для цього, є в холодильнику у кожного. І калорійність звичайних кабачкового оладок, без додавання цукру, смажених на соняшниковій олії – 140 – 160 ккал. Тому, двісті грам цієї страви, з’їдені в обід, не завдадуть шкоди вашій фігурі.
Самі смачні оладки з кабачків — покроковий рецепт з фото
Нам знадобиться:
- середнього розміру кабачок – приблизно 20 см;
- два яйця;
- склянка борошна;
- сіль;
- розпушувач на кінчику ножа;
- 1 – 2 гілочки свіжого кропу;
- соняшникова олія для смаження;
- гарний настрій;
Приготування оладок з кабачків:
- Кабачки не великого розміру, як правило, мають ніжну шкірку, і якщо ви можете проткнути її нігтем, то не варто чистити його. Кольорова шкірка додасть цікавий колір готового блюда, і в ній міститься маса корисних інгредієнтів для травлення.
- Якщо ваш кабачок не молодий, почистіть його. Натріть на середній терці.
- Руками сильно відіжміть сік, який виділився з натертої маси, не бійтеся перестаратися, так як він знову з’явиться в протягом пари хвилин в потрібному для тіста обсязі.
- Розбийте в чашку з тертим кабачком два яйця. І половину чайної ложки солі (як тільки изжарите перший, спробуйте на сіль, і досоліть готове тісто до потрібного вам смаку). За бажанням можна додати дрібно порізану зелень кропу. Все перемішайте.
- Досипайте в тісто борошно до однорідної маси, схожої для звичайних оладок. Отримана маса повинна триматися в ложці, але бути ллється.
- Розігрійте трохи олії на сковороді, і викладайте відразу на сковороду.
- Не намагайтеся відразу пересувати їх, нехай утвориться зажаристая скоринка, так вони залишаться гарними, з рівними краями. Перевертати потрібно як тільки сторона засмажиться, оладки легко почнуть пересуватися по сковороді, і верхня, не засмажена ще частина, перестане бути помітно рідкою.
- Це простий і, напевно, самий смачний рецепт з кабачків. Якщо приготувати соус, змішавши сметану з невеликою кількістю роздавленого часнику, ви отримаєте чудову закуску, як в гарячому, так і холодному вигляді.
Прості кабачкові оладки – готуємо швидко і смачно
Цей рецепт ви освоїте за п’ятнадцять хвилин, причому, досвідчені господині, починають терти кабачок і вже ставлять сковороду на вогонь, так як рецепт простий до непристойності. Візьміть:
- середній кабачок;
- склянка борошна;
- два яйця;
- сіль.
Приготування:
- Натріть кабачок на крупній тертці, відіжміть сік, вбийте два яйця, посоліть, додайте борошно до густої консистенції потрібно буде накладати й на сковороду і трохи розмазувати верх, щоб оладки були тонкими і прожарювалася швидко)
- На гарячу сковороду викладайте по столовій ложці з гіркою і трохи розмазуйте тісто.
- Як тільки скоринка буде засмаженою, переверніть і обсмажте з іншого боку.
- Подавайте з будь-яким соусом зі сметани з додаванням зелені, спеції на ваш смак.
Оладки з кабачків з сиром — рецепт
Нам для цього рецепта знадобляться:
- середнього розміру кабачок;
- 100 грам сиру, наприклад, Російський;
- сіль і перець за смаком;
- одне яйце;
- 3 – 4 столових ложки борошна;
- соняшникова олія для смаження.
Приготування:
- Кабачок натерти на крупній тертці і сюди ж натерти сир.
- Додати сіль, перець, яйце і перемішати.
- Додати борошно і ретельно перемішати до отримання однорідної маси.
- На розігріту з маслом сковороду викладати оладки.
- Перевернути, як тільки вони стануть золотистими.
- Подавати з вершковим соусом або сметаною.
Пишні оладки з кабачків
Високі і красиві, ніжні всередині, оладки, приготувати дуже просто, за умови, що ви хоронити мете всі умови рецепта. Вам знадобиться:
- середнього розміру кабачок;
- два яйця;
- три столові ложки сироватки або кефіру;
- сіль;
- половина чайної ложки розпушувача;
- сода харчова-на кінчику ножа;
- склянка борошна;
- соняшникова олія для смаження.
Приготування:
- Кабачок вимити, натерти на середній тертці, відіжміть сік якомога сухіше, руками або через марлю.
- Додайте в масу яйця, сіль за смаком. В сироватку або кефір всипте соду на кінчику ножа, вилийте до тертим кабачків і яйцям.
- Додайте розпушувач і ретельно перемішуючи, додайте борошно. Тісто не повинно текти, але при цьому воно просто береться ложкою, і якщо її перевернути з масою, вона густо стікає одним грудочкою.
- На розпечену сковороду накладайте по одній столовій ложці маси і смажте на середньому вогні. Якщо вогонь сильний – оладки з кабачків не пропечуться всередині і не піднімуться.
- Як тільки верхня, не засмажена частина стане сухою, перевертайте оладки. Вони помітно збільшуються в розмірах вже в перші хвилини.
- Подавайте з майонезными або сметанковими соусами, а також — із солодкими вершками, згущеним молоком або варенням.
Оладки з кабачків в духовці
Цей рецепт прекрасний, насамперед, тим, що він максимально скорочує кількість калорій, які збільшує смаження.
Інгредієнти:
- один середній кабачок;
- два яйця;
- зелень на ваш смак;
- сіль;
- розпушувач;
- 2 – 3 ложки кефіру;
- склянку борошна.
Приготування:
- Натерти кабачки на середній тертці, ретельно відіжміть сік, додайте рубану зелень за смаком. Вбийте два яйця, додайте сіль, розпушувач і кефір. Вимісіть всю масу, покладіть борошно. Тісто повинне вийти густіше, ніж на звичайні оладки.
- Розігрійте духовку до 180 – 200 градусів. Деко застеліть спеціальним папером для випікання, або користуйтеся спеціальними силіконовими килимками – це дає можливість випікати, не змащуючи маслом листи.
- Розкладіть оладки по листу, трохи притисніть зверху – так вони рівно отекут, і край буде красивий.
- Поставте в духовку на 20 – 25 хвилин. Залежно від характеру грубки, оладки випікаються від 15 дл 30 хвилин, тому, через 15 хвилин загляньте, і якщо золотиста корочкауже присутній, краще спробувати один – швидше за все вони вже готові.
Цей варіант рецепту – найкращий для дітей і людей, які піклуються про здорове, низькокалорійному харчуванні, чим менше муки ви додасте, тим менш калорійним стане блюдо. Пробуйте різну кількість інгредієнтів, грайте зі складом, і ви знайдете свій ідеальний варіант.
Оладки з кабачків і часнику
З кабачків, в яких містяться вітаміни і мікроелементи корисні для здоров’я, можна приготувати чимало цікавих і смачних страв, але найбільш поширеним і популярним рецептом, а також простим і швидким у приготуванні є оладки з кабачків. Готувати їх можна з різними добавками або без них, в будь-якому випадку вони виходять дуже смачні, м’які та ніжні.
Інгредієнти:
- Кабачок — 2 шт.(невеликого розміру)
- Яйце — 1 шт.
- Часник — 3 зубчики
- Борошно пшеничне — 300 г
- Пучок базиліка
- Чорний мелений перець
- Сіль
- Олія рослинна
Приготування
- Кабачки очистити від шкірки і потерти на дрібній тертці.
- До натертим кабачків додати яйце, дрібно порізаний базилік, часник продавлений через спеціальний прес, все перемішати.
- Получившеюся кабачкову суміш поперчити і посолити за смаком, додати борошно.
- Все перемішати до однорідної маси і, за необхідності, якщо кабачкова суміш вийшла рідкуватий, додати ще трохи борошна.
- Добре розігріти сковороду з олією і викласти кабачкову суміш, смажити приблизно 2 хвилини з одного боку.
- Потім оладки перевернути і стільки ж обсмажувати з іншого боку, з решти кабачкової суміші виконати все теж саме.
- Кабачкові оладки з базиліком і часником готові.
Приємного апетиту!
Солодкі оладки з кабачків – покроковий рецепт
Ці оладки припадуть до смаку ласунам і дітям. Приготувати їх простіше простого, і через пів години по дому буде витати казковий аромат. Продукти прості:
- середній кабачок, приблизно 0,5 кг;
- яйця курячі 2 штуки;
- пара дрібок солі;
- склянка борошна;
- 3 – 4 їдальні ложки цукру, залежно від потрібної солодощі;
- ванілін – кілька крупинок;
- харчова сода – 1/2 ч. л.;
- оцет яблучний – 1 ч. л.
Приготування:
- Помийте, почистіть, якщо потрібно, і натріть кабачок на середній або великій тертці. Відіжміть сік, що виділився.
- Покладіть яйця, сіль, погашену соду, цукор, ванілін, і вводите борошно потроху. Важливо, щоб тісто вийшло в результаті, як дуже густа сметана.
- На яка розігрілась сковороду з невеликою кількістю олії викладайте нашу масу дозатором або столовою ложкою. Стежте, щоб вогонь був середнім, не накривайте сковороду кришкою.
- Золотава скоринка – саме час для того, щоб перевернути оладки.
- Перш, ніж покласти оладки на тарілку, в якій будете подавати, розкладіть їх на серветках, або паперових рушниках – вони вберуть зайве масло.
Подавайте блюдо з несолодкої сметаною, а якщо ласунам не страшні калорії, то можливо, і з варенням.
Як приготувати оладки з кабачків і картоплі
Це блюдо – середнє між оладками та дерунами. Завдяки картоплі смак виходить незвичайним, а ніжність кабачка робить їх повітряними.
Вам знадобляться:
- один кабачок середнього розміру;
- дві середніх сирих картоплини;
- два курячих яйця;
- сіль за смаком, приблизно дві щіпки;
- склянка борошна;
- розпушувач на кінчику чайної ложки;
- соняшникова олія для смаження.
Приготування:
- Кабачок і картоплю помийте і почистіть. Натріть на крупній тертці, возожно, в один посуд. Відіжміть сік як можна суші – завдяки цьому оладки будуть міцними.
- Розбийте в масу яйця, перемішайте і додайте інші інгредієнти, крім борошна. Вымешав заготівлю, всипайте борошно. Краще додавати її і перемішувати відразу. Тісто має бути досить густе – густішим густої сметани, і терті на крупній тертці овочі повинні бути помітні. За бажанням можете додати кінзу або кріп.
- На розпечену сковороду ложкою покладіть масу і обережно розмазуючи, зробіть тонкі млинчики.
- Картопля прекрасно засмажується, і скоринка виходить хрустким, не бійтеся пересмажити.
- Соус зі сметани з зеленню і часником буде дуже до речі. Сирні соуси також прекрасно доповнять смак оладок.
Цей прекрасні рецепт обов’язково стане одним з ваших фаворитів!
Оладки з кабачків на кефірі
Ці пишні оладки і дуже рум’яні. Серединка виходить ноздреватой і білої, скоринка рівною і золотистою — ідеальний рецепт смачних кабачкового оладок.
Інгредієнти:
- середнього розміру кабачок;
- пів склянки кефіру, краще жирності 3,5;
- два яйця;
- харчова сода – 1/2 ч. л.;
- розпушувач на куточку чайної ложки;
- сіль – 1 ч. л. (краще спробувати тісто);
- 1 ч. л. цукру;
- трохи більше склянки борошна;
- соняшникова олія для смаження.
Приготування:
- Кабачок помийте і натріть на середній тертці, відіжміть сік, що виділився, дуже сухо. Розбийте два яйця, покладіть сіль, цукор, рахрыхлитель.
- Окремо, в кефір всипте соду. Як тільки кефір за пузириться – вилийте в загальну суміш, перемішайте і додайте борошно до того моменту, поки вона не стане дуже густою сметаною.
- Розігрійте сковороду з олією, і столовою ложкою викладайте оладки на розпечену поверхню. Переверніть, як тільки утворюється скориночка.
Якщо подати такі оладки з кабачків зі згущеним молоком або сметаною вашим гостям – вони прийдуть до вас знову і знову.
Дієтичні оладки з кабачків — покроковий рецепт фото
Що стосується дієтичних оладок з кабачка, то в цьому рецепті не потрібно класти велику кількість борошна, і взагалі варто звернути увагу на цільнозернове борошно, як найбільш корисну порівняно з борошном пшеничного вищого сорту. І тоді калорійність готових оладок з кабачків виявиться менше 60 ккал на 100 г готового продукту.
Інгредієнти для дієтичних оладок з кабачків:
- 2 великих яйця
- 600 г кабачка з тонкою шкіркою
- Сіль за вашим смаком
- Половина чайної ложки розпушувача
- 40 г або 5 столових ложок без гірочки цільнозернового борошна
Примітка. Якщо немає цільнозерновий борошна, то можна використовувати житнє або пшеничне.
Як спекти оладки з кабачків без масла
- Потрібно зробити тісто на оладки, і практичніше за все почати з кабачка. Краще брати кабачки молоді, у них тонка шкірочка, яку не потрібно зрізати, і дрібні насіння, які не треба вичищати. Тобто кабачок використовується повністю, лише плодоніжку потрібно буде видалити. Кабачок вимити в чистій воді і нашаткувати на дрібній тертці. Робиться це досить легко і швидко.
- Кабачок – овоч водянистий, і тому після його натирання на тертці м’якоть кабачка потрібно віджати за допомогою рук, а сік кабачка можна тут же випити. З 600-грамового кабачка виходить близько 150-ти грамів соку.
- У віджату м’якоть кабачка додати сіль і яйця.
- Перемішати ці інгредієнти між собою.
- Залишилося додати розпушувач разом з цільнозерновий борошном.
- Вимісити тісто на оладки.
- Сковороду або блинницу змастити маслом за допомогою пензлика, виставити середній рівень вогню на плиті або максимум на блиннице. Викласти столовою ложкою кабачкову масу, приплюснувши її та надавши округлу форму.
- Випікати близько трьох хвилин, після чого за допомогою силіконової лопатки, підчепивши нею оладок, перевернути на іншу сторону для обсмажування. Так вчинити з усіма оладками.
Із зазначеної кількості тесту виходить близько 10-ти штук оладок, їх кількість буде залежати від розміру оладок.
Подавати дієтичне оладки з кабачка найкраще з йогуртом, в який доданий зубчик часнику.
Оладки з кабачків з фаршем
Ці оладки з м’ясом гурмани оцінять, особливо чоловіки – смачно і ситно.
Продукти для рецепта прості:
- середнього розміру кабачок;
- 300 – 400 грам яловичого або курячого фаршу;
- два курячих яйця;
- сіль за смаком;
- приправи для фаршу за смаком;
- один стакан борошна;
- соняшникова олія для смаження.
Приготування:
- Кабачок помийте і натріть на крупній тертці, відіжміть сік, що утворився, розбийте в кабачок яйця, додайте сіль. Всипайте в масу борошно невеликими порціями, щоб маса вийшло, як дуже густа сметана.
- Приготуйте фарш, краще, якщо він буде маложирним – так він не розпадеться при смаженні.
- На гарячу сковороду покладіть столову ложку тесту з кабачків, трохи його розтягніть, зверху покладіть трохи фаршу і також, розправте по всій лепешечке – краще робити це швидко. І відразу на фарш покласти ще трохи кабачкової маси.
- Як тільки низ засмажиться, акуратно, з допомогою додаткової лопаточки або вилки, переверніть оладки. І закрийте кришку сковороди. Потрібно деякий час, щоб фарш просмажився. Вогонь тримайте середнім.
Детально як готувати кабачкові оладки з фаршем дивимося на відео.
Прості кабачкові оладки без яєць
Блюдо виходить вегетаріанське і абсолютно не втрачає в смаку.
Інгредієнти:
- кабачок середнього розміру;
- склянка борошна;
- сіль за смаком;
- зелень і приправи за смаком;
- соняшникова олія для смаження.
Приготування:
- Кабачок помити, натерти на крупній тертці, почекати деякий час і віджати зайвий сік.
- Додати рубану зелень, сіль і борошно до консистенції густої сметани.
- На розігріту сковороду викладайте отриману суміш і злегка розмазуйте.
- Переверніть, як тільки оладки з кабачків підрум’яняться.
Смачні оладки з кабачків з манкою
Дуже цікаве на смак блюдо, але не найшвидший варіант рецепту оладки з кабачків.
Знадобляться такі інгредієнти:
- кабачок середнього розміру;
- два курячих яйця;
- сіль за смаком;
- цукор 2 столові ложки;
- 3-4 ложки кефіру;
- сода харчова-на кінчику ножа;
- пів склянки манки;
- приблизно пів склянки борошна;
- соняшникова олія для смаження.
Приготування:
- Кабачок натерти на великій тертці, відіжміть сік, влийте в масу кефір, додайте соду, перемішайте. Вбийте яйця, додайте сіль, цукор за смаком, перемішайте і всипте манку. Залиште тісто протягом пари годин, щоб манка трохи набрякли і ввібрала рідина.
- Через дві години, додайте трохи борошна, щоб наша маса вийшла густіше сметани, але лилася.
- На розпечену сковороду з маслом вливайте ложкою тісто, по мірі зажаривания перевертайте оладки.
Подайте з варенням або джемом. Зі сметаною це блюдо буде чудово поєднуватися.