Оладки з кабачків в духовці
Цей рецепт прекрасний, насамперед, тим, що він максимально скорочує кількість калорій, які збільшує смаження.
Інгредієнти:
- один середній кабачок;
- два яйця;
- зелень на ваш смак;
- сіль;
- розпушувач;
- 2 – 3 ложки кефіру;
- склянку борошна.
Приготування:
- Натерти кабачки на середній тертці, ретельно відіжміть сік, додайте рубану зелень за смаком. Вбийте два яйця, додайте сіль, розпушувач і кефір. Вимісіть всю масу, покладіть борошно. Тісто повинне вийти густіше, ніж на звичайні оладки.
- Розігрійте духовку до 180 – 200 градусів. Деко застеліть спеціальним папером для випікання, або користуйтеся спеціальними силіконовими килимками – це дає можливість випікати, не змащуючи маслом листи.
- Розкладіть оладки по листу, трохи притисніть зверху – так вони рівно отекут, і край буде красивий.
- Поставте в духовку на 20 – 25 хвилин. Залежно від характеру грубки, оладки випікаються від 15 дл 30 хвилин, тому, через 15 хвилин загляньте, і якщо золотиста корочкауже присутній, краще спробувати один – швидше за все вони вже готові.
Цей варіант рецепту – найкращий для дітей і людей, які піклуються про здорове, низькокалорійному харчуванні, чим менше муки ви додасте, тим менш калорійним стане блюдо. Пробуйте різну кількість інгредієнтів, грайте зі складом, і ви знайдете свій ідеальний варіант.