Раніше оладки з кабачків були виключно сезонним стравою. Адже при зберіганні такі овочі швидко стають жорсткими і втрачають смакові якості. Але сьогодні свіженькі молоденькі кабачки можна купити в супермаркетах у будь-який час року.
Пишні оладки з кабачків
Інгредієнти: 2 невеликих кабачка, куряче яєчко, 4 ч. ложки високосортного борошна, дрібку солі, свіжий часник за смаком, 1 ч. ложка розпушувача.
- Кабачки очищаються від шкірки і труться на середню терку. Якщо овочі молоденькі, то можна відразу подрібнювати їх, не очищаючи.
- Кабачки відразу солятся і отставляются в бік. Коли маса виділить велика кількість соку, його потрібно віджати і з’єднати з яйцем.
- Туди ж відправляються залишилися заявлені в рецепті компоненти. За смаком додається і чорний перчик, а також роздавлений часник.
- Залишилося добре вимісити масу і ложкою розкласти на сковорідці невеликі оладки. Вони обсмажуються на розпеченому маслі з обох сторін.
Готові пишні оладки подаються зі свіжою сметаною.