Оладки з кабачків з сиром — просте і пікантне блюдо, яким ви можете легко і швидко порадувати всю сім’ю. Його можна подати як доповнення до м’яса, або самостійно. Приготувати такі оладки можна протягом півгодини і насолоджуватися смаком цього річного страви. Виберіть один з рецептів, які порадують вас не тільки смаком і простотою, але і виявляться вельми бюджетними.
Як приготувати оладки з кабачків з сиром?
Ось основні інгредієнти страви:
- Кабачок (бажано молодий) — 1 шт.;
- Борошно пшеничне — приблизно 5 ст. л.;
- Будь-який твердий сир — 100 р.;
- Куряче яйце – 2 шт.;
- Сіль, спеції – кількість залежить від індивідуальних переваг;
- Нерафінована олія (для смаження).
Процес приготування зовсім не складний.
Нагріваємо сковороду, змащуємо її, викладаємо акуратні оладки. Підсмажувати їх слід до золотистої скоринки з кожної сторони.
Після того, як перша партія оладок буде готова, знімаємо їх з сковороди і викладаємо на плоске блюдо, застеливши його паперовим рушником, щоб воно ввібрало в себе надлишки жиру.
Не гаючи часу, відправляємо на сковороду другу партію. Для оперативності можна використовувати дві сковороди.
Подавати оладки можна як самостійне блюдо, додавши сметану, або як доповнення до овочевого салату.
Запікаємо смачні оладки в духовці з сиром і часником.
Для приготування страви нам знадобиться:
- Великий кабачок – 1 шт;
- Твердий сир – 100 р.;
- Яйце куряче – 2 шт.;
- Цибулю, часник – за смаком;
- Зелень – за бажанням;
- Сіль, перець – за смаком;
- Папір для випічки.
Велика перевага цього рецепта – відсутність масла, що істотно знижує калорійність страви.
Рецепт приготування в мультиварці
Мультиварка користується особливою популярністю у молодих господинь і зайняла своє місце в кожному будинку.
З допомогою мультиварки можна приготувати і кабачкові оладки з сиром.
Для приготування страви візьмемо:
- Терта кабачкова маса (1 кабачок);
- Куряче яйце – 2 шт;
- Сир (твердих сортів) – 100 р.;
- Борошно – 5 ст. л.;
- Сіль, спеції – за смаком;
- Олія для обсмажування.
Повітряні оладки з додаванням кефіру
Цей рецепт оладок також відрізняється від класичного, не передбачає присутності в страві інших інгредієнтів, крім кабачків, солі, яєць, борошна.
Однак сир і кефір – інгредієнти, які роблять цю страву красивіше, оладки виходять більш пишні і смачними.
Для приготування візьмемо:
- Кабачок – 1 шт;
- Кисломолочний продукт – 2/3 склянки;
- Куряче яйце – 1 шт;
- Сир – 50 р.;
- Сіль, спеції – за смаком;
- Борошно пшеничне – 9 ст. л.;
- Сода – на кінчику ножа.
Етапи приготування покроково:
Секрети та хитрості приготування страви
Кабачкові оладки – просте блюдо, з яким може впоратися навіть починаюча господиня. Однак є тонкощі, які дозволять вам насолоджуватися смаком. До багатьох таких секретів можна дійти ціною багаторазових повторень. У цій статті ми щедро ділимося хитрощами приготування смачних оладок.