Оладки з кабачків з сиром – 4 смачні рецепти

Оладки з кабачків з сиром — просте і пікантне блюдо, яким ви можете легко і швидко порадувати всю сім’ю. Його можна подати як доповнення до м’яса, або самостійно. Приготувати такі оладки можна протягом півгодини і насолоджуватися смаком цього річного страви. Виберіть один з рецептів, які порадують вас не тільки смаком і простотою, але і виявляться вельми бюджетними.

Як приготувати оладки з кабачків з сиром?

Ось основні інгредієнти страви:

  • Кабачок (бажано молодий) — 1 шт.;
  • Борошно пшеничне — приблизно 5 ст. л.;
  • Будь-який твердий сир — 100 р.;
  • Куряче яйце – 2 шт.;
  • Сіль, спеції – кількість залежить від індивідуальних переваг;
  • Нерафінована олія (для смаження).

Процес приготування зовсім не складний.

  • Для початку, подрібнюємо на тертці кабачок. Видаливши надлишок рідини, перекладаємо кабачкову масу в глибоку ємність, додаємо до неї яйце, сіль, спеції, перемішуємо.
  • Далі слід подрібнити сир на дрібній тертці. Ідеально для приготування таких оладок підійде пармезан, але можна зупинитися на бюджетному варіанті. Сир додаємо до основної маси.
  • Далі додаємо борошно і розмішуємо все до однорідного стану.
  • Нагріваємо сковороду, змащуємо її, викладаємо акуратні оладки. Підсмажувати їх слід до золотистої скоринки з кожної сторони.

    Після того, як перша партія оладок буде готова, знімаємо їх з сковороди і викладаємо на плоске блюдо, застеливши його паперовим рушником, щоб воно ввібрало в себе надлишки жиру.

    Не гаючи часу, відправляємо на сковороду другу партію. Для оперативності можна використовувати дві сковороди.

    Подавати оладки можна як самостійне блюдо, додавши сметану, або як доповнення до овочевого салату.

    Запікаємо смачні оладки в духовці з сиром і часником.

    Для приготування страви нам знадобиться:

    • Великий кабачок – 1 шт;
    • Твердий сир – 100 р.;
    • Яйце куряче – 2 шт.;
    • Цибулю, часник – за смаком;
    • Зелень – за бажанням;
    • Сіль, перець – за смаком;
    • Папір для випічки.
    Дивіться також:  Сирний суп з грибами – 8 рецептів приготування
  • Найперше, що слід зробити, — це підготувати основний інгредієнт, кабачок. Зробити це потрібно таким чином: кабачок вимити, очистити, подрібнити на тертці.
  • Подрібнюємо зелень, часник. Що стосується часнику, то його також можна натерти на дрібній тертці, або скористатися часниковим пресом.
  • Лук рекомендується дуже ретельно подрібнити до пюреобразного стану. Краще скористатися блендером, або дрібної теркою.
  • Сир натираємо на крупній тертці.
  • З’єднуємо всі інгредієнти, змішавши їх в глибокій мисці, додаємо до отриманої масі, яйця, присмачую спеціями, ретельно перемішуємо.
  • Подрібнюємо зелень з часником, натираємо сир на крупній тертці. Цибуля переважно протерти через дрібну тертку, або скористатися м’ясорубкою.
  • Відправляємо всі підготовлені інгредієнти в чашу з кабачковою масою, туди ж розбиваємо яйця, все це солимо, перчимо за смаком і ретельно перемішуємо.
  • Вистилаємо на деко папір і розподіляємо по ній столовою ложкою акуратні кружечки. Відстані між оладками можна робити невеликими, достатньо одного сантиметра.
  • Ставимо деко в духовку (180 градусів) приблизно на 12 хвилин, не забувши перевернути їх на шостій хвилині
  • Велика перевага цього рецепта – відсутність масла, що істотно знижує калорійність страви.

    Рецепт приготування в мультиварці

    Мультиварка користується особливою популярністю у молодих господинь і зайняла своє місце в кожному будинку.

    З допомогою мультиварки можна приготувати і кабачкові оладки з сиром.

    Для приготування страви візьмемо:

    • Терта кабачкова маса (1 кабачок);
    • Куряче яйце – 2 шт;
    • Сир (твердих сортів) – 100 р.;
    • Борошно – 5 ст. л.;
    • Сіль, спеції – за смаком;
    • Олія для обсмажування.
  • Кабачкову масу віджимаємо, солимо й додаємо трохи спецій і терту сирну масу.
  • Далі до цих інгредієнтів вводимо курячі яйця, перемішуємо.
  • Висипаємо потроху борошно, вимішуємо тісто.
  • На дно чаші наливаємо масло, вибираємо на панелі кнопку «випічка», час встановлюємо 30 хвилин, щоб встигнути перепекти всі оладки.
  • Випікати оладки з сиром слід приблизно по 5 хвилин з кожної сторони.
  • Дивіться також:  Суп з консервованої горбуші — 7 рецептів приготування

    Повітряні оладки з додаванням кефіру

    Цей рецепт оладок також відрізняється від класичного, не передбачає присутності в страві інших інгредієнтів, крім кабачків, солі, яєць, борошна.

    Однак сир і кефір – інгредієнти, які роблять цю страву красивіше, оладки виходять більш пишні і смачними.

    Для приготування візьмемо:

    • Кабачок – 1 шт;
    • Кисломолочний продукт – 2/3 склянки;
    • Куряче яйце – 1 шт;
    • Сир – 50 р.;
    • Сіль, спеції – за смаком;
    • Борошно пшеничне – 9 ст. л.;
    • Сода – на кінчику ножа.

    Етапи приготування покроково:

  • З’єднуємо протерту кабачкову і сирну маси.
  • Додаємо рідкі інгредієнти: кефір, яйця. Перемішуємо.
  • Солимо, додаємо соду і 9 столових ложок борошна.
  • Ретельно перемішуємо.
  • Розігріваємо сковороду і випікаємо оладки.
  • Секрети та хитрості приготування страви

    Кабачкові оладки – просте блюдо, з яким може впоратися навіть починаюча господиня. Однак є тонкощі, які дозволять вам насолоджуватися смаком. До багатьох таких секретів можна дійти ціною багаторазових повторень. У цій статті ми щедро ділимося хитрощами приготування смачних оладок.

  • Щоб не використовувати багато борошна, можна згустити кабачкову масу. Для цього слід натерти її на терці і підсолити, залишивши на 30 хвилин. Коли кабачки дадуть сік, зайву рідину слід прибрати. Також можна трохи загасити/обсмажити кабачки терті.
  • Якщо для натирання основного інгредієнта використовувати дрібну тертку, то оладки будуть більш однорідними, рівними і час випікання скоротиться.
  • Щоб оладки були пишніше, слід викладати тісто на сковороду гіркою.
  • Випікання на середньому вогні дозволить пропекти оладки рівномірно.
  • Кабачкові оладки можна спекти з додаванням тертого картоплі – так вони будуть ситніше.
  • Для більш швидкого подрібнення кабачків можна скористатися блендером, або м’ясорубкою
  • Прокрутка до верху