Готуємо просто і смачно з майонезом
Оладки з курячого філе з майонезом гарні своєю здатністю досить довго зберігатися. Навіть фарш для них деякі готують заздалегідь. Досить ввечері зробити фарш, а вранці або в обід посмажити порцію оладок «з пилу з жару»: майонез виступає консервантом, а заодно встигає промаринувати шматочки курки, надаючи їм особливу соковитість.
Фарш зберігається в холодильнику максимум 24 години з моменту приготування.
Нам будуть потрібні:
• 500 г філе;
• яйце;
• цибуля;
• часник;
• 50 г майонезу;
• трохи борошна;
• олія для смаження – 70 мл;
• сіль і спеції.
М’ясо подрібнюємо кубиками, трьом туди цибулю (так він швидше просмажиться), розбиваємо яйце, солимо, приправляємо спеціями, майонезом. Фарш має трохи настоятися, поки масло розігрівається: майонез встигне злегка промаринувати м’ясні волокна, зробити їх м’якими. Викладаємо оладки на сковороду, підсмажуємо з двох сторін. Подаємо з вареною картоплею, пастою, томатним соусом. Спробуйте відварити рис, заправити шматочком вершкового масла, а зверху покласти оладок – смачно!